All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras   

 1. Senaste timmen
 2. Idag
 3. På Mitt Telia hittar du Abonnemang och där finns E-post. De finns under Bredband också
 4. Logga in på Mina Sidor. Förut låg eposten under bredbandsabonnemanget men när jag kollade nu så fanns det under ”Övrigt”
 5. Hej. Vart hittar jag mina mailadresser? Vet inte till vilket abbonemang de är knytna. Mvh L
 6. Jag ska gå från Telia ADSL till fiber via ett företag som nu är uppköpt av Telias bolag Svenska Stadsnät (C-SAM). De meddelar mej att vi under sommaren kommer att läggas över till Telia men just nu är det C-SAMs nät som gäller. Det innebär att jag ska säga upp mitt Telia ADSL för att starta fiber via C-Sam som sedan blir Telia - under denna tid vill jag ha möjlighet att behålla mina @telia.com mailadresser. Hur hanterar jag det här? Jag tänker att mina mailadresser stängs ner när jag säger upp mitt Telia abbonemang, eller?
 7. Ja då har Telia blivit från åkt igen 3 är redan klara med E-sim kommer den 11/5. så får man väl se om det kommer till Telia men 3 kommer antagligen att hinna få ett bra nytt antal abonnenter.
 8. DMZ

  Nu vet jag inte om jag skulle ha startat en ny tråd men iaf… Jag har en generell fråga om bryggning och DMZ. Jag har Comhem och tänker fortsätta ha detta med TiVo anslutet med koppar och en DJ45 sladd från min ASUS router som är kopplad till Telia och fiber. Jag fattar att jag fixar DMZ på Telias router och ansluter min till utgång no 4 (enl anvisningar). Om jag vill ha TV från Telia och det är ju nu ngt som ingår i hyran så varför inte: Ansluter jag TV-boxen till ngn av de övriga portarna eller ngn annan stans. Men inte till ASUS eftersom TV är VLAN? // Tompa-Jan
 9. Har tidigare kunnat se mitt saldo och fakturor som rör mitt mobila bredbandsabonnemang i appen "Mitt Telia". Nu kan jag helt plötsligt bara se uppgifter för mitt kontantkort för telefoni. Vet inte hur jag kan lägga till abonnemanget för mitt mobila bredband igen? Någon som har tips? Verkar vara flera som har samma problem.
 10. Igår
 11. Ok, det verkar hjälpt att glömma detta wifi nätverk ... Men tycker ändå att det är konstigt att telefonen hittar Telia WiFi överallt, i skogen, på jobbet, på bussen , hemma...
 12. Jo jag har ju ca 1,5 år kvar på bindningstiden. Och jag har också tänk det, utan försäkring på mobilen och min spotify ligger det på ca 700 kr. Så tänkte isåfall göra som du skriver. Bara det sänker månadskostnaden lite! Synd att det inte går att frysa bara :):)
 13. Du har ju WiFi aktiverat. Det där meddelandet verkar säga att du ska logga in på WiFi-nätverket och har inget med mobilsurfen att göra..
 14. Antar att du har bindningstid? Om inte är det ju bara att avsluta det eller göra om det till kontantkort. Du kan ju alltid försöka med Blocket eller någon säljsida på Facebook, men jag misstänker att det blir rätt svårt att hitta någon som tar över det om du inte bjuder på en del av månadskostnaden.
 15. Jag har ingen aning vad det beror på, men prova med att kontakta Telia de bör ju veta. Kontaktvägar hittar du under Kontakta oss, sen finns även deras FB-sida och det gamla vanliga 90 200
 16. Skaffade mitt abbonemang i höstas men kommer till sommaren flytta utomlands i ett år för studier, vilket blev lite spontant. Eftersom att telia inte erbjuder någon möjlighet till att frysa eller sänka kostnaden på abbonemanget kommer jag istället försöka hitta någon som jag kan skriva över det på. Problemet är bara att jag har ett relativt dyrt abbonemang där det bla ingår 100GB surf. Jag känner ingen själv som vill ta över det, så funderar på om jag ska lägga ut en annons någonstans, blocket tex? Någon som vet var jag kan nå ut till så mycket folk som möjligt?
 17. Vlan only, eftersom jag behöver inte routing för nätet. Jag får testa lite mer i kväll. Gillar utmaningen
 18. Om jag klickar på aviseringen kommer jag hit ...
 19. Under Profiles > Switch Port så skall du köra Native VLAN 100, och sen finns det checkboxes för de taggade VLAN du vill ha med i trunken. Jag har aldrig varit med om att det inte går att kryssa i dem. Har du skapat nytt corporate network eller VLAN Only?
 20. Jag får aviseringar på min Android telefon att jag ska "logga in på nätverket Telia" Vad är problemet? Kör 8.0.0 Är det för att surfen är slut! Problemet ha existerat några månader men mer frekvent senaste månaden och nu konstant .... Tacksam för feedback!
 21. TV (vlan 243)switchas på en netgear switch, där har jag koll. På den har jag också en htpc i data vlanet 50. Men på kontoret har jag en unifi 8p switch, ap ac pro, usg och en cloud key. Jag skulle vilja trunka vlan 1 (internet) och min interna data lan (50) till ubiquiti miljö, men konfigen är jag inte helt med. Om jag skulle ta in en trunk på ubiquiti switchen på port 1, och inte ha internet som vlan 1, Så dumpar jag trafiken på native vlan på port 1, t.ex 100, och kör vlan 50 som taggat. Då blir det isf Switch port 1: Native (otaggat) VLAN 100 Tagged VLAN 50 Men i controlleren, profiles -> switchports, skapar jag en profil med vlan 100 som native, men den låter mig inte tagga några andra vlan där. Jag gör säkert någonting fel Bara att hitta vad.
 22. Hej! Tyvärr finns det olika benämningar hos olika leverantörer. Ubiquity kallar oftast otaggade frames för Native. En hel den andra kallar det otaggat. Det är precis samma sak. Många använder även begreppet PVID (Port Vlan ID), men det gör inte Ubiquity i sitt GUI. PVID är (oftast!) hur inkommande otaggade frames skall hanteras. Har du en port med PVID 10 så kommer alla inkommande, otaggade frames att läggas på VID (Vlan ID) 10. Native är precis som PVID, inkommande otaggade frames skiftas till aktuellt VLAN. Skillnaden är dock att även utgående trafik taggas av på aktuellt VLAN. Vissa har IPTV på VLAN 243, jag har själv inte stött på någon sådan ännu, så jag vet inte varför Telia kör med olika VID. Summa summarum, det är inga som helst problem att göra exakt samma sak med andra tillverkares Switchar, så länge de stöder 802.3Q samt IGMP Snooping.
 23. Senaste veckan
 24. Hej David, Vilket switch använder du för detta? Ubiquiti? Skulle gärna vilja se hur det ser ut i din config. Wan går in i port nr 1. Hos mig är internet på native vlan 1, och TV på 243. Annat tänker jag inte på. Just nu kör jag netgear switchar, och det är lugnt, men jag är inte helt med i ubiquiti tänket, speciellt på grund av du inte kan ändra native vlanet på switchar.
 25. Yepp, kollar gärna på instruktionerna.
 26. Hade exakt samma problem, miniDLNA servern på routern skannade bara av några få filer, sedan dog den (kan ses som en segfault i loggen). Lösningen var att roota routern (ja, det går) och ändra inställningarna för hur mycket minne som miniDLNA programmet får använda. Standard är att miniDLNA servern bara får använda 10Mbyte, sedan dödas den av kernelns OOM process. 10Mbyte är för lite för att dekoda vissa filer, så därför fungerar det inte. Om man ökar gränsen till ~80 Mbyte fungerar det klockrent, i varje fall med mina 1000 filmer (mp4/mkv) på en 2 TB extern disk (ext4). Om du är van vid linux (ssh och vi) och vill veta i detalj hur man gör så svara i detta forum och jag lägger upp instruktionerna...
 27. Vad har du för box? Några gamla måste bytas: https://forum.telia.se/forums/topic/13759-byte-box/#comment-66850
 28. Jag har också problem med lokala nyheter. Går jag in i inställningar står den på rätt så jag kan inte ändra något. Men lokala nyheter är från Stockholm, jag vill ha Skåne.
 29. Om du vill att Telia ska svara dig så är det ingen ide att skriva i ett kund till kundforum, ta kontakt med Telia i stället.
 1. Ladda in mer aktivitet