All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras   

 1. Igår
 2. Hej, Är det någon här på forumet som kör Linksys Velop som router och Telias IPTV? //Mvh Tony
 3. orbi

  Hmmm....går det inte att ta bort inlägg? //Mvh Tony
 4. Nej, det finns ingen garanterad nivå.
 5. Sätt en påminnelse i din kalender att använda kortet till att t.ex. skicka ett SMS innan det gått ett år så behöver du inte fundera så mycket på hur du ska fylla på förrän du kanske befinner dig i Sverige och kan köpa en refillkod i någon affär (typ Pressbyrån).
 6. Finns det i ett modernt 4g-nätverk en minsta bandbredd en användare är garanterad, dvs man släpper inte på fler användare ifall ett visst minsta bandbredd inte kan garanteras för användare som finns på en viss mast, eller är det så att det i teorin kan gå oändligt långsamt ifall för många användare kör samtidigt? Vad jag funderar på är vilken höjd man skall ta i sitt webapi för timeouts osv.
 7. Ja, det är precis vad som jag har gjort. Jag var bara nyfiken om jag skulle kunna ladda kortet mig själv. Tack i alla fall för hjälpen!
 8. Har du inte någon vän/släkting i Sverige som kan tanka åt dig och som du sen kan betala den 50-lapp som det kostar till?
 9. Du konfigurerar Chromecasten til hotspoten som till vilket annat WiFi-nätverk som helst. Men för att förtydliga: Mobil och Chromecast måste vara anslutna till samma WiFi-nätverk. Ett WiFi-nätverk som inte kommer från mobilen du vill casta ifrån. Konfigurerar gör du enklast från mobilen med appen Googles Home.
 10. Hej, Hur får jag chromecast att använda Telia wifi hotspot? Mobilen är uppkopplad och fungerar över wifit, men vill ha möjlighet att casta till TVn med chromecast. Mvh Peter
 11. Då får du kontakta Telia, snabbaste vägen är deras fb-sida; för att få hjälp
 12. Tyvärr, det är för sent – kortet är stängt, och när jag ringer upp *120#, får jag ett meddelande att jag behöver fylla på kortet inom en månad om jag inte vill förlora numret. Det fanns inget saldo på kortet ändå.
 13. Senaste veckan
 14. mesh

  Din router måste kunna plocka ut vlan 845 och köra igmptrafik. Det klarar inte deco.
 15. Hej, Varför fungerar inte tv när man kör via TP-Link Decco, är ju inget fel på hastigheten? TV funkar när man använder Telias routr som skickades med TV-paketet.
 16. Jag har en Ruwido fjärrkontroll till Arris VIP 4302. Och har noterat följande beteende: tryck på knappen P+ eller P- för att byta kanal från en kanal till en annan...byt 1ggn=ok 2ggr=ok 3ggr=nu byter fjärren kanla för kanal ca 10ggr innan den stannar på Netflix och välj user... exakt samma varje gang... Är detta en känd bugg?? Kan jag göra något åt det?? Går det att skaffa en bra fjärrkontroll?? om så hur vilken och var?
 17. hejsan jag har precis fått fiber + en telia router (https://www.telia.se/privat/bredband/produkter-tillbehor/products/technicolor-gateway-799vac-xtream) och bor I en gammal villa från 1908 med 2 våningar. I vänstra halvan av huset är det bra wifi täckning bade uppe och nere...I den högra är det knappt wifi alls vare sig uppe eller nere... Jag har testat med en TPlink extender men den fungerade bara halvbra å lämnat tillbaks den. Och tanker att jag behöver någon form av Mesh nät. Jag har dels tittat på Asus Lyra som nu säljs för 4000sek på Kjell och Co alternativt Airties för 2400 av telia.. Jag har även telefon samt TV via Telia så jag måste ju ha kvar Telia routern för dom delarna. Asus Lyra verkar I specen vara starkare och ha mera funktion än Airties. Samt att den kan verka som router. Vilket också kräver att 799vac routern bryggas vilket inte verkar fungera helt felfritt om man googlar på det.. Och den har massa mer funktioner än Airties.. Med det sagt så enda funktionen jag önskar få är bättre wifi täckning egentligen... Airties o sin sida verkar ju som det är mera anpassat mot Telias 799vac router?? samt jag är ju nöjd med routerfunktionen på vac799...är ju bara wifi täckningen jag behöver öka... Så vad tror ni?? vilken skulle passa mig bäst?? Och är Airties stark nog att ge ett riktigt bra nät?? feedback??erfarenheter? https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.682037/test-smarta-wifi-paket-tackning-hela-huset/sida/2/2-asus-lyra-betyg-8 https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.692362/airties-premium-wifi
 18. tackar. Skall titta på detta.
 19. hej. Det finns kopparnät I området, men inte I mitt hus. Jag har begärt in offert för att få koppar draget till huset. Det känns lite fel, men...
 20. Så kan det vara, men då gäller det att han har byggt på en tomt i ett område med kopparnät, och inte på ett nytt område. Frågan är om han hade skrivit in då, men det får vi se :-)
 21. Om du inte bor i ett område där Telia har tagit bort kopparledningen så finns ju bredband via telefonjacket
 22. Grattis till nya huset! Vad har du för ideer? Det blir ju till att köra mobilt. Eftersom du skriver här så gissar jag att du har telias mobilabb, och där finns mig veterligen inga utan tak. Telenor har mobilabb (alltså inte mobilt bredband, det finns en skillnad) med obegränsad surf, fast du får förnya hela tiden när du överskrider 20 GB om dagen. Man får ett sms som man måste svara ja på. Gissar att man får koppla in en usbdongel i en 3G/4G-router, och det kan bli bökigt att svara ja på ett sms när sim-kortet sitter i routern :-) Tele2 har motsvarande men max 5 GB per dag, sedan får man lägga till manuellt, men gratis i steg om 1 GB. Finns uppgifter om att man kan köra div. appar som autimatiskt kan svara JA på ett sms men det är överkurs host-host.
 23. vi har byggt nytt hus. Jag beställde fiber, har dragit fram slang fram till fiberskåp, osv. men det visade sig att min installation kommer först att anslutas om ett år!! hur skall jag lösa uppkoppling fram tills dess? Vi har tidigare kört all vår TV via bredband. nu har vi inget. bara tre panikslagna barn I huset, som saknar nätverk....
 24. Om du bara skickar ett SMS från kontantkortet förlängs giltigheten ett år utan att du behöver ladda.
 25. Jag gör som det står här, men ser inga enheter under "parental controlls". Ska man kunna se alla anslutna och ändra för var och en?
 26. Just nu bor jag utomlands, och mitt kontantkort ska snart stänga. Jag skulle gärna ladda det, för att inte förlora numret, men jag har inget svenskt bankkonto, och Telias webbsidan ska inte acceptera mitt utländskt visa kort (kanske därför att min bank använder “Verified by Visa”). Finns det en möjlighet att köpa bara en refill kod annanstans, eller någon annan sätt att ladda utan tillgång till svenska bankar?
 27. Roaming måste vara aktiverat på mobilen. Gör en extra koll att det är så. Och kolla det som Fredrik skriver.
 1. Ladda in mer aktivitet