All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras   

 1. Senaste timmen
 2. Idag
 3. Hjälp, sedan någon vecka fångades inte ett enda spam in i skräppost. Allt går in under meddelanden. Nu börjar det bli många många sådana varje dag och jag blir trött på dom. Jag har F-Secure och fattar inte varför den har slutat och sortera. Någon inställning ? Men jag har inte gjort några ändringar. Tacksam för svar. Joachim
 4. Du skriver inte till Telia i detta forum utan till andra kunder, precis som du. Du når Telia på www.telia.se/kontakt Gällande din fråga tror jag inte det går att pausa. Vill du säga upp ditt abonnemang kommer du få en slutfaktura. Har du höjt surfmängden sedan du band upp dig kan du sänka tillbaka till den. Ja det går att använda ett annat SIM-kort från en annan leverantör i din telefon. Den är inte operatörslåst.
 5. Hej, jag har ett abonnemang hos er som min bindningstid gick ut på förra veckan. Jag ska nämligen bo i Dubai i 3 månader från den 1 februari till början på april, och där nere kommer jag skaffa ett simkort jag kan surfa på för att det blir bäst för mig läste jag. Därför undrar jag ifall jag kan pausa mitt abonnemang hos er i 3 månader nu när jag varken är bunden eller har något kvar att betala på min telefon, tills jag kommer hem? Annars kommer jag vara tvungen att antingen säga upp mitt abonnemang hos er eller ta kontantkort sålänge så jag inte behöver betala för det jag inte kommer använda. Vad är bäst för mig? Kan jag använda ett annat simkort i min telefon jag köpte på mitt abonnemang för 2 år sedan? Behöver tips för att få det så billigt som jag kan.
 6. Nu vet jag inte riktigt hur du kopplat, du kan inte ha två routrar i samma nätverk
 7. Kolla också att det inte är något som är aktiverat i "Tillgänglighet" som gör att text-inmatning inte kan aktiveras. Normalt sett ligger det annars under "språk och inmatning" som kan ligga på lite olika ställen (på min mobil loigger det under "system"). Där ska finna snågot tangentbor (trolige Gborad). Om det av någon anledning inte gör det så borde det finnas ett plustecken så att man kan lägga till ett. Visa gärna upp hur dina menyer ser ut i de inställningar jag nämnt i mina två poster.
 8. Hej tack för svar! Har den sitter i Telia routern (port4) nu, men får då bara ut ca 70 mb/s av ett 250 abonnemang.
 9. Nog fel väg att gå. Och superdyrt. Telias senaste routrar har ju möjlighet till gästnät som bara kommer åt internet och inte ditt lokala nätverk. Be om en sån om du inte redan har det.
 10. Dom har börjat snåla så pass alltså? Då återstår väl bara att felanmäla till Telia
 11. Kommer du fram till inställningen men tillåts inte stänga av den, eller hittar du inte fram till den? Vägen fram på min mobil (inte Huawei, men alla Android ska vara hyfsat lika): Google-appen - meny (prickar, streck eller "mer") - inställningar (allmänt) - Inställningat (under Google Assistent) - Fliken Google Assistent - Telefon (scrolla ner) - Nu ska det gå att stänga av assistenten
 12. Kundtjänst klarade inte det utan hänvisade till butik och att lämna tillbaka telefonen. Det gick inte att ändra i inställningarna - både butik, kundtjänst, undertecknad har försökt. Alternativen var blockerade. Känns som att Google/Huawei bestämt att man inte ska skriva in något utan i stället prata med telefonen. Vem vet - kanske kinesiska staten är med på ett hörn. Och jag har också haft Huawey Y6 innan utan problen. Men varning - köp inte Y7 och undvik Google Assistant.
 13. Jag har nu kollat fiberswitchen... den har bara en port, en gul, och i den sitter routern kopplad.
 14. Det kan ju vara att nån kabel kommit ikläm? Men du ha ju fiber så du kan prova koppla TV-boxen direkt till TV-porten på fiberswitchen (minns inte färgen nu, men tror det är röd port om routern sitter på gula porten)
 15. Hej jag vill ansluta en extra router i fiber switchen endast för åtkomst av internet. men får ingen signal från Lan2. Måste jag kontakta leverantören för öppning av en port till?
 16. Kollat kablar...! Router - Dator Cat 6, 2m Router - TV-box Cat 6, 8m Fiberomvandlaren - Router Cat 5, 15m Kan det vara den som spökar?
 17. Fiber 50 - 100 Mbit/s 70 Mbit/s med bredbandskollen. Jag har aldrig några problem vid datorn utan upplever att det flyter bra där. Det är bara med TVn det är problem. Ungarna kommer hem över jul och det blir flera som kommer att vara uppkopplade... Kolla kabeln till TVn säger du
 18. Igår
 19. Här 0.46 in o k 1.57 ut på Wi-Fi !!
 20. Hej Jag har samma problem, och fick upp ett felmeddelande att det var ip konfigurations problem, så det blir till att ringa supporten imorgon 🙄
 21. Vad har du för uppkoppling? Adsl? Vilken hastighet? Vad mäter du för hastighet med bredbandskollen? Har du provat flera nätverkskablar? (Bör vara minst cat6 utp)
 22. Hej TVn laggar rejält om någon använder dator eller mobiltelefon samtidigt! Det är så illa att det inte går att se. TV-boxen är kopplad med TP. Datorn är kopplad med TP. Surfplatta eller telefon WIFI. Det spelar ingen roll hur uppkopplingen är. TVn laggar när någon är ute på internet. vad finns att göra? /MickeQ
 23. Du kan ju överväga att byta / skaffa ny mailadress, då jag tror att den Du nu har ligger hos spammarna och de är envisa ( detta problem borde myndigheter / EU ta tag i med hårdhandskarna) , jag vet att det kan vara krångligt då man förmodligen har spridit mailuppgifter på olika ställen
 24. Det går säkert att ändra i inställningarna, men ta kontakt med Telia Kundtjänst, 90200, så tror jag att de löser problemet antingen mad en ny Y6 eller få bytt till en annan i samma prisklass ps, jag har en Huawei P9 (3 år ca. gammal ) och den har fungerat bättre än flera Samsung jag har haft ds.
 25. Lennart det går att göra egna filter i Webmailens inställningar men tyvärr verkar de enbart appliceras på just Webmailen och inte ens mejlkonto. Problemet att läsa mejl i mobilen kvarstår alltså. Många skräpmejl verkar innehålla ens epostanvändare och då kan man enkelt filtrerar bort dessa t.ex. "Grattis Yogurt! Du har vunnit...". Ställ in att alla mejl vars ämne innehåller "Yogurt" ska kastas, fungerar i alla fall när epostadressen inte är samma som ens förnamn. Synd jag inte såg Lennarts inlägg innan jag postade mitt eget i underavdelning "Övrigt -> Tilläggstjänster". Upplever samma sak, går inte längre att låta mobilen hämta mejlen då det väller in skräppost, något har hänt med filtret för det är så uppenbart att det är skräppost. Verkar heller inte hjälpa att i Webmailen rapportera mejl som just skräppost, mejlen med samma budskap fortsätter att fylla inkorgen. Har under en månads tid fått närmare 400 skräpmejl och enbart 14% av dessa var av Telia markerade som [Suspected Spam]. Dyker alltså upp drygt 10 skräpmejl varje dag som plingar till i telefonen i tid och otid, kör numera enbart webmail av den anledningen. Har haft epostadresser hos Telia i över 20år och aldrig varit med om denna omfattning. Hade nog inte ett enda mejl felaktigt hade klassificerat som spam, kanske inte så konstigt med tanke på att filtret knappt fångar någon skräppost. Visst, det blir jobbigt när den börjar plocka bort riktiga mejl som spam men numera väller det in uppenbart spam i inkorgen som också ger mer jobb, något jag slapp tidigare.
 26. Nu har jag hämtat telefonen för tredje gången och nu låser den åtminstone sig inte. Men det går inte att få bort röststyrningen "google assistant" - det går inte heller att välja tangentbordsinmatning överhuvudtaget. Vilket ju är helt värdelöst när man t ex ska skriva in password etc Då måste man prata högt och ange sitt password (som kan innehålal speciatecken). Helt sjukt dåligt. Man kan ju inte ha en telefon som man inte tilltåts skriva på ett tangentbord med. Behåll den där Huaweichefen fängslad i Canada tills man fixat detta. Så j-a missnöjd.
 27. tror den heter AC51U men som sagt är jag nöjd med 799xtream , den klarar tre datorer och ett antal mobiltelefoner utan trassel
 28. Nu är ju detta ett forum där kunder kan hjälpa varandra så det är inte ett bra sätt att föra fram förslag på ändringar. Men det låter som att din mejladress har blivit känd när någon webbplats har blivit hackad och då hamnat på någon lista med mejladresser för försäljning till spammare. En möjlighet för dig är att vidarebefordra alla mejl till Gmail eller Outlook.com för Google och Microsoft verkar vara bättre på att sortera bort skräppost. Här är Googles beskrivning av hur man får Gmail att hämta alla mejl som kommer till någon annans, t ex Telias, mejlserver till en gmail-adress: https://support.google.com/mail/answer/21289?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sv
 1. Ladda in mer aktivitet