All aktivitet

Detta flöde auto-uppdateras   

 1. Senaste timmen
 2. Idag
 3. Tack för svar, kollade med föreningen och det ska mycket riktigt finnas en router också som tillhör lägenheten så blir att jaga rätt på den så ska det lösa sig.
 4. Tvbox måste kopplas antingen till en router från Telia, eller en router som klarar igmp, tex Asus, eller i en bredbandsswitch typ inteno med rätt vlan. Din airport klarar troligen inte det. Eftersom din Brf verkar ha kollektiv tv så ska de troligtvis också se till att Telias router lämnats kvar.
 5. Igår
 6. Du kan väl berätta lite mer om vad du har för uppkoppling och utrustning? Fiber? Adsl? Känner inte till routern du har och det är väl inget Telia skickar ut? Men från det du kallar ”vägguttag” (i fiberfallet brukar det vara en mediaomvandlare plus en switch, Inteno eller liknande) borde du ansluta till wan-port på routern och sen från nån lan-port på routern till datorn.
 7. Jag försöker följa instruktion för att få mina Arlokameror att aktiveras när jag lämnar telia zone. men "det går inte att ansluta till servern api.premiumzone.com" (Ja, det står att jag är ansluten till telia zone på telia.zone) Dag efter dag samma resultat, finns det en workaround?
 8. Hej Jag får inte IP adress när jag kopplar direkt sladden från vägguttaget till router. När jag kopplar sladden till PC då får jag IP adress på 30 sec. Lamporna på WAN1 blinkar inte alls
 9. Ja precis, det är en Apple AirPort Extreme wi-fi router så jag kör wi-fi från den men kopplar också in digitalbox + Apple TV via kabel i routern och det är alltså när digitalboxen kopplas till routern som problemen börjar. Utan den funkar allt som det ska.
 10. Vanligt Bank-id eller mobilt? Mobilt på samma enhet fungerar för mig, liksom mitt gamla användarnamn med vanligt lösenord... (å-ä-ö ska man alltid undvika!)
 11. Låter som om du i första hand borde kolla med din Brf vad som gäller. Sen, wifi kräver ju en router, är det din Airport du menar? Känns som om alla prylar borde resettas så du får välja dina lösenord själv och inte ha kvar några inställningar från föregående ägare...
 12. Har nyss flyttat in i en bostadsrätt med Telia Triple Play. Började med att plugga in min Apple AirPort och anslöt Apple TV till denna och allt funkade som det skulle inklusive det trådlösa nätverket. Några dagar senare kopplade jag in digitalboxen som förra lägenhetsinnehavaren gett mig och även det funkade bra med fungerande tv-sändningar men samtidigt uppstod ett annat problem och det är att när digitalboxen kopplats in så slutar det trådlösa nätverket att fungera. Försöker jag koppla upp mig mot nätverket med iPhone eller iPad så efterfrågas lösenord till nätverket men anger jag detta så säger den att jag angett fel lösenord. Lösningen blir att koppla ur digitalboxen från Airporten och då funkar det trådlösa nätverket igen... Apple TV’n som är ansluten med kabel till Airporten funkar oavsett. Vad behöver jag göra för att digitalboxen ska kunna va inkopplad utan att det får konsekvenser för det trådlösa nätverket?
 13. 1. Routern ska vara på, dvs strömsladden ska vara ansluten och åtminstone nån lampa ska lysa eller blinka. 2. Du ska hålla in resetknappen ganska länge, tills alla lampor har slocknat. Jag har gjort detta några gånger, men jag minns inte exakt hur länge knappen ska vara intryckt, men 5-10 sekunder var det allra minst. Se också https//www.telia.se/privat/support/info/fabriksaterstall-wifi-router
 14. Jag kan inte göra fabriksåterställning på min TG799vac, när jag trycker in Reset så händer det ingenting
 15. När jag ska logga in på Mitt konto med personnummer fungerar det inte trots jag haft kontakt med Telia och fått ett nytt lösenord. Det kommer upp Felkod, försök senare. Irriterande! Vill kunna logga in utan att använda BankID.
 16. Senaste veckan
 17. Ett skäl att Telia gjort så här är ju bl a för att kunna köra mobilen som fjärrkontroll till digitalboxen med appen Zappa. A
 18. Kör Arris tv-box och Nvidia shield. Ibland slutar Nvidia shield-fjärren att fungera på shielden och jag ser på Arris-boxen att den tar emot signalerna från shield-fjärren istället (blinkar varje gång jag trycker på fjärren). Mycket märkligt. Finns det något sätt att lösa detta på?
 19. Det är inga problem eftersom man kan koppla en enkel switch efter routern och sätta boxarna efter switchen.
 20. Det är en delikat fråga då man kan ha 4 tvillingabonnemang , låt säga att det funkar som Telias anvisningar så kopplar man en till intenon och fyra till routern (som är kopplad till intenon) men då har man ingen plats kvar till datorn Det vore intressant att veta hur Telia tänkt detta
 21. Du kan möjligen ha en box eller Apple-TV på gul port i Intenoswitchen, alla övriga måste anslutas till Telias router som du kopplar mellan wan-porten på routern till röd port på Intenoswitchen. https://www.telia.se/privat/support/info/koppla-in-telia-digital-tv-via-fiber-med-tradlos-router
 22. Ja 4st digitalboxar och jag får bara igång 2 st. 1 st på LAN 2 Gult uttag (Telias) 1 st på inkommande fibermediaomvandlare LAN 2 Gult uttag (Apple-TV) Har försökt med en switch som jag har anslutet till LAN 2 gult uttag och sedan till Apple-TV och 2 sista digitalboxar men det funkar icke, finns det en speciell switch för digitalboxar (TV-switch?)
 23. Under sker tydligen ibland. Då hoppas jag att löser sig.
 24. Vet inte riktigt hur du menar nu? Tre digitalboxar och Arris 4302 som ju också är en digitalbox för TV blir fyra digitalboxar...?
 25. Fibern kommer in till en mediakonverter som är kopplad till en Intenoswitch. Intenon har portar för surf och TV. Man ansluter normalt Telias router till surfporten (röd port) och kopplar man sen digitalboxar och datorer till lanportarna på routern så klarar den att separera ip-TV och surf automatiskt. Har man bara en digitalbox för TV så kan den anslutas direkt till gul port på Intenoswitchen. Övriga portar är för framtida tjänster.
 26. Hej, Nej, ni kanske inte kan hjälpa mig direkt. Dock vart jag, kors i taket, kontaktad av en ”samordnare” från Telia... de har ju misslyckats tre gånger innan så vem vet vad som gjorde att de fick tummen ur plötsligt.
 27. För att avsluta abonnemang måste du kontakta Telia, tror aldrig det varit möjligt att göra sånt online.
 28. Hej Dan! Jag har läst vad du skrivit och beklagar att du inte har fått ngn hjälp lr förståelse från Telia. Det är tyvärr inget som vi andra Teliakunder i detta kund till kundforum kan hjälpa dig med vilket klart framgår av texten på Startsidan. Vill du att ditt meddelande ska nå Telia så får du söka andra vägar, förslagsvis deras FB-sida lr hitta en mailadress. Som avslutning önskar jag dig en Glad Påsk.
 1. Ladda in mer aktivitet