Marcus Haglund

Telia box-app 2014

50 inlägg i detta ämne

Telia lanserar nu en ny betaversion av appen som ersätter digitalboxen, för dig som har smart-tv från Samsung av modell 2014, serie 8. Genom att ladda ner appen till din smart-tv kan du se på tv precis som vanligt, men utan box.

 

Betaversionen innebär att den fortfarande är under utveckling, men tillräckligt redo för att testas av dem som kan och vill. Vi tar gärna emot återkoppling och synpunkter från dig i det här forumet för större möjlighet att upptäcka och åtgärda eventuella buggar.

 

Här kommer vi att uppge status på kända buggar, ta in återkoppling för den fortsatta utvecklingen samt besvara dina frågor så gott vi kan.

 

Box-appen finns lanserad som färdig version för dig som har smart-tv Samsung av modell 2013, serie 7, 8 eller 9.

Hej Marcus!

Jag har sett att era kollegor i Estland har en app som funkar på UE46ES7005, finns det möjligen en svensk beta som man kan testa till den? Kanske genom develop-kontot?

Mvh

Björn

 

 

Telia lanserar nu en ny betaversion av appen som ersätter digitalboxen, för dig som har smart-tv från Samsung av modell 2014, serie 8. Genom att ladda ner appen till din smart-tv kan du se på tv precis som vanligt, men utan box.

Har en UE55H8005SQXXE. Har kört appen (beta 1.206) ett tag nu och det har fungerat utan några större missöden.

Några synpunkter:

1. Uppstarten måste förändras på något sätt. Att starta TV:n med appen som vald källa tar alldeles för lång tid. Även när man byter källa till appen så laddas den om ibland och ibland inte. Man måste då byta källa nån gång fram och tillbaka för att trigga laddningen.

 

2. Åtkomsten till menyn via "Tools" skulle kunna ske via "PRE-CH" knappen istället då tools har många samsung genvägar som man snabbt vill komma åt ibland. Pre-ch verkar dock inte ha någon funktion alls för appen som istället använder den blå knappen som tidigare med digital-boxen.

 

3. Bildförhållandet går ej att ställa in (gråad) på TV när appen används. Känns ej kul att tvingas tillbaka till 4:3 ibland. Dessutom när ni hänvisar till TV eftersom bildförhållandet inställningen är borttagen i appen.

 

4. Hastigheten vid spolning fram och tillbaks är fast till 10x. Borde kunna gå att - som med boxen - trycka fram fler hastigheter (5x, 15x, 20x etc).

 

5. Efterlyser också att appen ska funka med Wifi:n på TV också. Den är gråad fn och endast kabel kan väljas. Kör fn med homeplug.

 

I övrigt så är det här en alldeles utmärkt lösning och välkommnas varmt, åtminstonde så att man slipper radda upp alla fjärkontroller på soffbordet.

Hägglund - Finns det ingen chans att använda appen om man inte har smartmodemet inkopplat? Jag har ersatt ert modem med en asus router för att kunna onlinespela ordentligt.

Förmodligen är det samma tekniska förutsättningar för appen som för de ordinarie mottagarna. Får du routern att också hantera VLAN för digital-TV, och att multicasting hanteras ända fram till TV'n, så bör också appen fungera med annan utrustning än endast med Thomson.

 

Så kan det vara bra att se till att både digital-TV och "surf", routas till / distribueras i samma lokala nätverk. Vid användning av den vanliga mottagaren ("boxen") så kan en nätverkskabel dras till mottagaren och en annan för TV'ns egen internetuppkoppling. Som behövs med en Inteno-swtich eller med en bryggad Thomson. Men med en app direkt i TV'n fungerar inte det.

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran community.


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu