Gustavingemar

Outlook

3 inlägg i detta ämne

Vet ej om frågan hör hemma här?

Hur gör jag för att få e-posten uppdelad på resp konton?

Som det nu är kommer all e-post till ett konto.

Det är väl någon inställning som är fel.

 

Behöver väl inte nämna att vi kör outlook.

Du kan skapa undermappar i Inkorgen för de olika kontona och sen i Kontoinställningar ange huvudmapp för respektive konto.

 

Alternativt skapar du en regel som flyttar mail som kommer in, till rätt undermapp.

Hur gör jag för att få e-posten uppdelad på resp konton?

Som det nu är kommer all e-post till ett konto.

Det är väl någon inställning som är fel.

Begreppet konto används i diverse sammanhang, och kan vara något förvirrande om det inte framgår vad det avser. Här ser det ut att handla om flera e-postadresser som hanteras i Outlook via kontoinställningar för respektive adress. Du ser ut att använda POP och hämta e-posten till datorn, och inställningarna i respektive konto anger samma Inkorg för alla adresserna. Men det är inget gemensamt konto. Inte nödvändigtvis heller fel, du vill bara ha det på annat sätt. ;)

 

En del tycker förmodligen att det här är att märka ord (kontot), men avsikten är bara att kunna förstå vad det är man diskuterar. Det kan ju vara svårare frågor än i den här tråden.

 

Till saken ...

Mats tips fungerar men alternativ två är att gå över ån efter vatten, det första gör ju jobbet och det mycket enklare. Regler kan användas om man till exempel vill sortera utifrån avsändare.

 

Ett annat sätt är att separera e-posten för de olika adresserna till separata Inkorgar. Då får man dessutom skickad e-post att hamna i olika Skickat-mappar beroende på vilken av de olika e-postadresserna det handlar om. Det ställs in på samma ställe som man väljer leveransmapp enligt Mats första tips, men man väljer Ny Outlook-datafil i stället för att endast välja någon mapp under den befintliga Inkorgen. (Inställningen kan möjligtvis se lite olika ut i olika versioner av Outlook.)

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran community.


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu