Pontus Rondahl

wpa2
WPA2 knäckt - ny firmware till våra routers på gång?

3 inlägg i detta ämne

Hej Telia, som jag hoppas att ni redan vet så är WPA2 knäckt: https://techworld.idg.se/2.2524/1.690683/knackt-wpa2-kryptering-wifihttps://www.krackattacks.com/ 

Jag ser att min TECHNICOLOR TG799VAC XTREAM har en mjukvara från maj i år - dvs. långt innan detta uppdagades.

Så min fråga är ganska självklar; när kan vi vänta oss uppdaterade firmwares, som försvårar denna typen av attack, till våra trådlösa Telia routers?

Mvh P

Tack Mats! Tycker det är dåligt att Telia inte går ut med den informationen offentligt (via mejl) sedan vi är en hel kunder som oroar oss.

" postat av bsj

Fick precis det här beskedet från Telia:
Vi vet nu mera och det är följande som gäller: De routrar som Telia tillhandahåller har inte varit påverkade av den så kallade säkerhetsluckan som media rapporterat om den 16 oktober. Om du hyr din router från Telia behöver du inte göra någonting. Om du däremot äger din router rekommenderar vi att du tar kontakt med tillverkaren för att säkerställa att din router har den senaste uppdateringen.

Den tilläggsutrustning som vi har sålt själva och som är berörd och som måste ha en ny uppdatering av tillverkaren är: TG233 och TG234, EX3700. Enligt tillverkaren kommer en ny säkerhetsuppdatering inom kort. "

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran community.


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu