Joacim Engman Roos

När kommer E-Sim?

71 inlägg i detta ämne

Jo behöver också börja se lite eSim utveckling i Sverige nu börja man ju även se bärbara datorer ha eSim under utveckling så man alltid kan vara uppkopplad och dessutom köpa surf direkt i någon app för ladda enheten med surf och vidare. 

Hoppas också börja se moderkort till stationära datorer införa eSim utifall fibern läggs ner för stunden i planerade underhålls arbeten att man kan aktivera surf tillfälligt eller en viss GB för perioden det ska se underhålls arbete. 

Men eSim utveckling i produkter går inte i samma takt när operatörer inte inför stöd för det, och det finns redan produkter med eSim och operatörerna i Sverige och butiker helt enkelt får avstå ta in det i sortimentet till försäljning då det inte finns operatörer som stöder eSim. 

Norge och Estland har nu öppnat för E-sim, men inte Sverige? Varför är min enkla fråga? Sverige har ju annars funnits långt fram när det gäller teknikutveckling och implementering men nu verkar det ha kommit grus i maskineriet av ngn märklig anledning.

Apple skyller på de svenska operatörerna och operatörerna skyller på produktproducenterna... Alltså ett Moment 22! Så Telia, sätt fart nu och visa att ni är den operatör som leder loppet innan det är för sent... LYCKA TILL! 

apple_watch3Lte.jpg

Som jag förstått det så finns tekniken klar, Telia har lanserat det tex i Norge, men det är för lite efterfrågan och tillgång till produkter för att man ska slå på trumman och erbjuda det till den stora massan och sin hemmamarknad. Tror inte att lilla Telia har så stor påverkan på om Apple lanserar ny teknik, utan detta berör endast early adopters som försöker lobba för att det ska komma igång. Vi i Norden brukar komma i fråga ganska sent när det gäller att få producenterna att satsa. Se bara Itunes, Apple Pay, Youtube TV, etc etc eftersom marknaden är för liten. Däremot det vi själva kan påverka som 3G, 4G 5G etc är vi spjutspetsar. Förvisso krävs det även där att det finns terminaler (lurar) men där finns det tillräckligt många att välja på för att tillverkarna ska satsa. Man ser samma bekymmer med tex utvecklingen inom TV och media för TV med 3D, 4K etc. Det är iallafall min gissning.     

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran community.


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu