Christer T Berglund

Repaeter/Wifi

8 inlägg i detta ämne

Det borde rimligtvis följt med nån sorts bruksanvisning eller installationshandledning med den där repeatern. I alla fall det borde gå att logga in på repeatern via den IP-adress den har fått i Telia-routern, och få upp ett webbgränssnitt som påminner det man har i en router. Så är det i alla fall i den Netgear-repeater jag använde förut. Väl inne i repeatern borde det finnas möjlighet att konfigurera vilket frekvensband den ska använda. För att få fram adressen till repeatern (ifall den inte har nåt standardnätverknamn man kan ange) så kan man leta upp den bland anslutna enheter ifall man går in på administrationssidorna på Telia-routern.

En annan sak man bör vara uppmärksam på är vilken kanal repeatern väljer. Det finns ett antal kanaler att välja på, och WiFi-sändare brukar försöka vara lite smarta och välja en kanal som ingen annan grannsändare använder för att undvika störningar, och det finns en liten risk att den väljer en kanal som t.ex. inte mobiltelefonen klarar av att lyssna på. Önskad kanal brukar också gå att konfigurera och byta från "auto" till ett fast val.

12 minuter sedan, hsd sade:

btw. ska man behöva ha Facebook för att nå Telia ??

Nej, fast det blir kanske lite snabbare respons den vägen numera. Jag har annars väldigt goda erfarenheter av att felanmäla via ett webbärende under Kontakt-länken. Har fått både svar och felet avhjälpt t o m under långhelger på så vis. Man anger sitt mobilnummer och får sms med länk till svaret när det kommer. 

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran community.


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu