Bernt Göran Svensson

TV-bilden fryser

47 inlägg i detta ämne

23 timmar sedan, mrknowitall sade:

Det verkar som du har rätt. Googlade och hittade detta, som iofs ska vara löst med en uppdatering. Multicast-anrop sänkte routern.

 

https://www.theregister.co.uk/2018/01/18/chromecast_flooding_fix/

 

 

Ja, det som står i artikeln du länkat till stämmer in på vårt problem.Vi fick t.ex ett felmeddelande på TV-skärmen vid ett tillfälle där det stod just "ingen multicast" så det verkar som om det  har varit problemet. Vi har ju fortfarande en chrome cast inkopplad men den fungerar utan problem och nu är vi inne på tredje veckan utan en enda frysning av Tv-bilden..:) 

Någon som fått någon vettig förklaring från Telia? Vi har samma problem, bilden fryser sedan i somras.

Vi har Telia fiber, nätverkskabel direkt från mediaomvandlare till TV box (Motorola VIP 1963). Samma konfiguration har fungerat utan problem i flera år men nu helt plötsligt så fryser bilden. Byter man kanal så löser det problemet. Ev blir det tätare och tätare mellan stoppen. Provade för ett tag sedan att starta om både medieomvandlare och TV box och det kändes som avbrotten blev glesare.

49 minuter sedan, 56saiT sade:

Någon som fått någon vettig förklaring från Telia? Vi har samma problem, bilden fryser sedan i somras.

Vi har Telia fiber, nätverkskabel direkt från mediaomvandlare till TV box (Motorola VIP 1963). Samma konfiguration har fungerat utan problem i flera år men nu helt plötsligt så fryser bilden. Byter man kanal så löser det problemet. Ev blir det tätare och tätare mellan stoppen. Provade för ett tag sedan att starta om både medieomvandlare och TV box och det kändes som avbrotten blev glesare.

Vilken router har ni? Har också fiber och upptäckte i somras att jag hade rätt till gratis uppdatering till deras extreme router. Det, ihop med min nya Arris 4302 digitalbox ger mig bekymmerslös och störningsfri TV. Min gamla vip 1963 fick flytta upp till gästrummet...

Fast jag kör ju TV via min router och inte mediaomvandlaren (Inteno)

Sen är det ju en väldigt gammal tråd du skriver i, bra eller dåligt behandlas i andra trådar just nu...

 

1 timme sedan, 56saiT sade:

Någon som fått någon vettig förklaring från Telia? Vi har samma problem, bilden fryser sedan i somras.

Vi har Telia fiber, nätverkskabel direkt från mediaomvandlare till TV box (Motorola VIP 1963). Samma konfiguration har fungerat utan problem i flera år men nu helt plötsligt så fryser bilden. Byter man kanal så löser det problemet. Ev blir det tätare och tätare mellan stoppen. Provade för ett tag sedan att starta om både medieomvandlare och TV box och det kändes som avbrotten blev glesare.

Ok, missade att du ramlat in i en gammal död forumtråd! Forumet är bara kund till kund så du får kontakta Telia helt enkelt. 

Någon som fått någon vettig förklaring från Telia? Vi har samma problem, bilden fryser sedan i somras.

Vi har Telia fiber, nätverkskabel direkt från mediaomvandlare till TV box (Motorola VIP 1963). Samma konfiguration har fungerat utan problem i flera år men nu helt plötsligt så fryser bilden. Byter man kanal så löser det problemet. Ev blir det tätare och tätare mellan stoppen. Provade för ett tag sedan att starta om både medieomvandlare och TV box och det kändes som avbrotten blev glesare.

1) Vad jag ser att det finns de som bytt routrar till nyare och som inte blivit hjälpta. Som sagt har jag enligt Telias rekommendation en nätverkskabel direkt från mediaomvandlare.

2) Hur ser jag att tråden är gammal och död? De senaste inläggen var inte särskilt gammalt.

3) Kund till Kund! Ja? Vi är Telia kunder! Ska jag starta en ny tråd?

4) Jag ser till att uppdatera google home (chromecast) appen på alla enheter, fast den tjänsten ska ju vara helt separerad Från TV tjänsten före Routern. De separeras väl på olika Vlan?Om det inte funkar startar jag en ny tråd.

56 saiT sade:"Hur ser jag att tråden är gammal och död? De senaste inläggen var inte särskilt gammalt."

Nejdå...denna tråd är varken gammal eller död.. .:) Jag startade den i augusti i år så den är i högsta grad levande...Problemet med frysningar av TV-bilden kan säkert ha flera orsaker och efter omfattande kontakt med Telia som delvis finns  beskriven i mina inlägg under hösten har jag förstått att Telia inte har någon koll på detta problem som i vårt fall nu faktiskt har lösts. I vårt fall hjälpte det alltså inte med att byta routrar, koppla om kablar, byta kablar mm utan det som löste upp det hela var som jag beskrivit tidigare helt enkelt att koppla bort  en av våra två Chrome cast. (det var dock inte Telias förslag att pröva detta utan ett privat initiativ) Mr Knowitall har länkat till en artikel i ett tidigare inlägg där problemen med Chrome cast finns beskrivna. Sedan vi kopplade ur den ena casten har allt fungerat ...Uppenbarligen klarar Telias router bara av att hantera anrop från EN chrome cast. ..men som sagt: det kan säkert finans andra orsaker också till frysande av TV-bild...

 

15 timmar sedan, Bernt Göran Svensson sade:

56 saiT sade:"Hur ser jag att tråden är gammal och död? De senaste inläggen var inte särskilt gammalt."

Nejdå...denna tråd är varken gammal eller död.. .:) Jag startade den i augusti i år så den är i högsta grad levande...Problemet med frysningar av TV-bilden kan säkert ha flera orsaker och efter omfattande kontakt med Telia som delvis finns  beskriven i mina inlägg under hösten har jag förstått att Telia inte har någon koll på detta problem som i vårt fall nu faktiskt har lösts. I vårt fall hjälpte det alltså inte med att byta routrar, koppla om kablar, byta kablar mm utan det som löste upp det hela var som jag beskrivit tidigare helt enkelt att koppla bort  en av våra två Chrome cast. (det var dock inte Telias förslag att pröva detta utan ett privat initiativ) Mr Knowitall har länkat till en artikel i ett tidigare inlägg där problemen med Chrome cast finns beskrivna. Sedan vi kopplade ur den ena casten har allt fungerat ...Uppenbarligen klarar Telias router bara av att hantera anrop från EN chrome cast. ..men som sagt: det kan säkert finans andra orsaker också till frysande av TV-bild...

 

Hej hopp! En liten kommentar bara. Det är nog inte bara en chromecast som den klarar utan problemet med chromecast var att en gammal programvara i dom fullständigt sänkte nätverket genom massanrop under kort tid. Som du skriver finns det flera olika anledningar till ev frysningar och bara symptomen är lika. Ungefär som att man är sen till jobbet, men det kan bero på trafiken eller bilen eller att man tankat diesel. Typ ungefär :-) 

Konfiguration:
Telia Fiber för bredband och TV (ingen telefoni)
Mediaomvandlare: Inteno
RouterTG799vn v2
TV Box: Motorola VIP1963 inspelningsbar
1) TVboxen är inkopplad med ethernetkabel direkt från Inteno - dvs passerar ingen router eller switch.
2) Från Routern går det ut två ethernetkablar; En till en switch på övervåningen och en kabel till en switch på undervåningen.
Routerns WiFi är avstängt då vi har en ubiquiti AccessPunkt på övervåningen (som täcker hela huset)

Problem:
TV bilden fryser till och från. Nu på slutet var det hela tiden ca 4 minuter mellan frysningarna.

Två sätt att lösa upp frysningen.
a. Kanalbyte - inte till samma kanal men till annan kanal.
b. Stänga av TimeShift. Obs bilden fryser efter ca 4 minuter även om TimeShift är avstängd, då får man slå på timeshift (löser inte upp frysningen) och sedan stänga av timeshift igen, det löser upp frysningen.

"Root cause":
Efter många tester insåg jag att Inteno inte lyckas isolera mitt LAN från TV-tjänsten. Det framgick ju även av den tidigare diskussionen med chromecast-problem. Det visade sig att ifall en specifik dator på LANet var avslagen så uppträdde inte felet (åtminstone inte med samma frekvens). Om jag startar upp datorn, utan att starta några program överhuvudtaget så återuppstod problemet med frusen bild var fjärde minut.
Jag öppnade aktivetetshanteraren och gick igenom vilka bakgrundsprocesser som körs på datorn och tittade vilka av dom som ibland verkade skicka någon information på LANet. Det visade sig att ifall jag stängde ned "epic games launcher" så försvann problemet - i all fall gick frekvensen ned från ca 4 minuter till över 60 minuter.

Konsekvens:
Epic Games Launcher - 
startas i samband med vissa spel. Bland annat det väldigt populära spelet "Fortnite". Om min son får välja så är Fortnite mycket viktigare än TV, så jag har hittat vad som triggar felet men jag har inte en lösning som är hållbar.
Jag har tagit bort Epic Games Launcher från listan av program som autostartas, vilket gör att det krävs mer än att datorn startas upp. Men ganska ofta överlappar hans spelande med vårt TV tittande och det fungerar inte. Lämnas datorn på efter spelande så är Epic Games Launcher igång även om Fortnite har stängts ned.
Stänger man ned EpicGamesLauncher vid frysning, så löses bilden upp efter en stund.

Mediaomvandlaren borde kunna isolera tjänsterna 100%??? Den felsökning som jag har genomfört har kostat mig många timmar och då har jag viss vana av nät och felsökning. Hade det här hänt någon av mina syskon, min pappa eller svärföräldrar så hade de inte lyckats hitta felet.
Min gissning är att "epic games launcher" med viss frekvens skickar några paket uppströms, förmodligen kontrollsignalering. Dessa borde skickas från Routern till mediaomvandlaren och hanteras på ett separat VLAN skiljt från TV-tjänsten. Paketen ska sedan skickas från Routern via mediaomvandlaren och vidare upp mot Internet. Men av någon anledning verkar mediaomvandlaren "routa" dessa ner till TV-boxen som fryser bilden.

Tidigare har det varit chromecast, nu Epic Games Launcher" - snart är det nästa program, app, dongle -> därför måste nog TV-systemlösningen  och tjänsteisoleringen göras mer robust.

Tips?
Kommentarer?

 

Eureka!!!

Jag har nu kopplat TV-boxen till routern istället för som tidigare med kabel direkt till Mediaomvandlaren. Peppar peppar, nu verkar det fungera. Har kört i drygt 45 minuter med datorn och Epic Games Launcher igång, utan en enda frysning av bilden.

Routern verkar "klara jobbet" bättre än mediaomvandlaren.
Mycket märkligt men jag är (åtminstone tillfälligt) nöjd, och kanske någon annan kan ha nytta av detta...

Kanske kanske - rekommenderad konfiguration borde vara att koppla TV-box till router med kabel och undvika direktanslutning till mediaomvandlare???

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran community.


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu