Krappman

Telia Digital-TV med Bahnhof

3 inlägg i detta ämne

Hej, jag har länge haft Telia digital TV- Tidigare via fiber i lägenhet, nu senast via adsl-bredband 10. 

Nu är det så att jag fått fiber till huset jag köpt, men kunde inte få telia som leverantör, utan har Bahnhof istället. Jag har från både Bahnhof och Telia informerats om att detta inte ska innebära några problem för ett fortsatt TV-abonnemang. 

Har försökt koppla in TV:n till den ASUS router jag har. Har testat både med signalförstärkare till WIFI - gammalt Ruckus-system jag köpt från Telia, samt även med nätverk via eluttagen. Vill om möjligt slippa dra kabel till TV:n. 

Behöver jag göra några särskilda inställningar för att koppla in tjänsten via Bahnhofs bredband? Har en inspelningsbar TV-box Motorola.

Vad jag vet behöver du koppla Tv-boxen till fiberkonvertern eller till Telias egna router för att den annars inte får en "VLAN" adress som behövs för att Tv:n ska fungera. Det finns dock en lösning med ASUS routrar som jag vet att andra har lyckats med. Prova kika igenom denna tråd, den kanske hjälper dig: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1195763-sa-har-far-du-telia-iptv-att-fungerar-pa-asus-routers-utan-annan-utrustning

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran community.


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu