Cornelius Åxman

SKRÄP POST

3 inlägg i detta ämne

Så här brukar jag göra om jag känner mig på sånt humör:

1. Försök att få fram en mailadress till avsändaren. Bortsett från spam som viagrareklam så brukar det ofta vara en seriös avsändare ändå, vill de sälja nåt så är det ju bra att man kan få kontakt med dem. Man kan även testa "info@<avsändardomän>"

2. Skicka ett mail till dem men en formulering i stil med nedanstående:

Hej,

Enligt GDPR (General Data Protection Regulation, eller DSF, (allmänna) dataskyddsförordningen på svenska) som trädde i kraft 25 maj 2018 och gäller i hela Europeiska Unionen har jag rätt att få veta varifrån ni har fått mina adressuppgifter. Jag har också rätt att begära att dessa uppgifter raderas oavsett tidigare samtycke, samt att de raderas från alla register som dessa uppgifter har distribuerats till. Detta måste utföras inom en rimlig tid, och att inte göra så är olagligt i hela Europeiska Unionen och överträdelse kommer att rapporteras till datainspektionen.

Får man (tyvärr mot förmodan) svar på varifrån de fått adressen, kan man upprepa processen mot det företag som sålt/delat med sig av informationen.

Ett alternativ jag funderat på är att försöka copyright-skydda sin mailadress och kräva ersättning för otillbörligt användande :)

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran community.


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu