Kerstin Blombäck

Kan inte loga in på ZTE

5 inlägg i detta ämne

Jag har en liknande Netgear-router, så jag kan inte detaljerna med din router, men den visar också det giltiga WiFi-lösenordet på displayen. Kontrollera till att börja med att det är till just den routern du försöker ansluta med dator/telefon. Kontrollera i datorns/telefonens nätverksinställningar att det är just den routerns WiFi-nät du är ansluten till och inte till något annat WiFi-nät. På routerns display bör det stå vilken adress man ska ansluta till, antingen en IP-adress, t.ex. 192.168.0.1 eller 192.168.1.1 eller så är det en namngiven adress, t.ex. http://nånting. När du kommer till inloggningsbilden så är det ganska sannolikt att du hamnat rätt. Stänger du av routern i det läget ska sidan plötsligt bli onåbar. Hittar du fortfarande sidan så är det en annan router du försöker logga in på.

Lösenordet är nästan alltid skiftlägeskänsligt, så det är viktigt att skilja på versaler och gemener när man knappar in det. Det är också skillnad på t.ex. nollor och bokstaven O, eller ettor och gement L. Om det fortfarande inte fungerar så kan man testa med en fabriksåterställning. Hur man gör det får man konsultera bruksanvisningen, men det brukar ofta finnas en knapp gömd bakom ett hål som man får peta i med ett utvikt gem eller liknande. Går inte det så får du kontaka teliasupporten och eventuellt få din router utbytt ifall du fortfarande har garanti på den.

Tänkte inte på det :mellow:. Lösenordet kan man ändra själv och har man gjort det och glömt bort det så är det factory reset som gäller. Jag hittade manualen för ZTE-routern, och standard-lösenord om man inte ändrat det är "password". Det finns inget användarnamn att fylla i. 

Lite fakta från manualen:
Browser home page http://192.168.0.1
Administrator login password
Default SSID TPW4G_xxxx This is displayed on the screen when the device is powered up.
Default Wi-Fi Key 10 characters which are case sensitive.  This is displayed on the screen when the device is powered up
Restore defaults From the powered up state: Open the SIM slot on the device. Locate the Reset button and use a small object such as a pin or paperclip to press the button. Hold the Reset button for five seconds until the display shows ‘Resetting’ All passwords and settings will be restored to defaults and the hotspot will reboot. Use the default credentials on the screen to log back onto your device.

 
 

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran community.


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu