FuzyToes

Säkerhetstips - emejl - surfa

2 inlägg i detta ämne

Har sett att folk är oroliga efter massutskicket från någon kludd om att de har hackat dig. Så är det till 99% säkerhet inte. MEN det skadar aldrig att surfa säkert.

Byt dina lösenord. Skriv ut en lista, spara den inte på din dator. (Eller i molnet). 

Byt epostadresser. Kör med något obskyrt på gmail eller annan gratis provider när du loggar in på något nytt.

Uppdatera allt. Kör med en bra virusgrunka. Lämna aldrig ut personlig information. Kolla din feja, det kan finnas info där som du inte vill ge ut.

Jag är krazy, jag kör ubuntu som OS när jag skall skoja till det. Enkel att installera, inte så rolig att försöka att hacka och som sekundärt os, lätt att installera om (utifall att) :)

Bästa säkerhetstipset ever, SURFA INTE PÅ ****! (ja, du vet vad som menas)

Det tar inte så lång tid att byta e-mailadress heller. Inte ens på Telia. :) Sedan är det bara att ta till din adressbok som du naturligtvis har sparat på en USBsticka eller annat och mejla alla din nya adress. Pyssel, men det är det värt. All skräpmejl är - borta. In a flash.

Lämna aldrig ut någon som helst information om Dig, var du bor, (kolla vad google samlar in).. Alla som Du inte känner personligen är potentiella säkerhetsläckor och det gäller även de som Du de facto känner. Sedan, när du känner dig som säkrast i världen så lägger din mor ut allt om dig på twitter/FB/blaha.. ;) Då är det dags att göra om allt igen.

Bara några grundläggande tips. Till er som kanske behöver det. Ni andra besserwissers, behöver inte kommentera för så vitt att jag inte har sagt något som är åt fanders. :D

(måste rekommendera e-set) :) Swing! Klappat å klart!

 

 

 

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran community.


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu