Zipto

Gammal kopparledning

3 inlägg i detta ämne

Hej

Jag har ett problem som jag inte vet vad jag ska göra med. Jag har en kolonistuga med telejack (kopparledning), tidigare ägare hade telefon under 90 talet man kunde då flytta numret under sommaren. Förmodligen finns en kopparledning till telestationen och i praktiken finns det möjlighet för mig att få VDSL/ADSL och den vägen tv och bredband. Det finns mobilnät men detta är sönder belastat under sommaren och det är ännu värre nu när turister från utlandet kan surfa fritt. Problemet är att jag inte har en postadress då det inte räknas som riktig fastighet och TELIA kan inte lägga upp ett avtal utan adress. Förvisso är gatan utanför väldigt nära men det säger ju inte precis var min stuga är. Kan inte vända mig till skanova då det endast är operatörer som får ringa, de kan säkert titta på telestationen och hitta mitt kopparpar eller tala om att dessa har avvecklats. 

 

Vet inte hur jag ska gå vidare, är riktigt ledsen över detta, eller så var det den kalla handen när jag ringde telia.

 

Tack på förhand

Hej!

 

Om du vet telefonnummer till den som bodde där innan bör man kunna söka på det numret för att hitta fastigheten.

I annat fall brukar man kunna söka på fastighetsbeteckning för att ta reda på vad fastigheten är registrerad på för adress. Fastighetsbeteckningen antar jag står på något avtal du har och redan bör kundtjänsten kunna hjälpa dig med.

I absolut värsta fall kan du kanske fråga runt bland grannarna hur de har löst det.

 

Lycka till!

Hej

Personen som ägde huset är sedan länge borta.

Det verkar som det är special typ av fastighets beteckning som saknar adress. Komunen vill inte att folk skriver sig på stugorna, man ska bara nyttja det under sommarhalvåret.

Har pratat med Bahnhof som ska eskalera det med Skanova och leta rätt på mitt kabelpar. Bahnhof verkar vara smidigare att jobba med.

Håller tummarna.

 

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran community.


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu