Gäst Admin

Hur installerar jag bredbandstelefoni?

3 inlägg i detta ämne

Om du har kombinationserbjudandet med bredband, tv och telefoni via telejacket från Telia kopplas din bredbandstelefoni in i den routern som ingår i erbjudandet. I övriga erbjudanden krävs en telefonadapter, som vi skickar till dig med posten.

 

Hur du gör själva inkopplingen beror på vilken typ av bredband och vilken utrustning du har. På telia.se finns guider för hur du gör beroende på dina förutsättningar, du hittar dem här:

https://www.telia.se/privat/support/info/koppla-in-bredband-och-bredbandstelefoni

När det gäller bredbandstelefoni via fiber med telefoni-adapter så stämmer ej Telias egna supportsidor.

 

Det finns inga telefoni-pinkoder under "Mitt Telia", och inte heller på några papper som man får från Telia. Man måste kontakta Telia-support och ge dom serienummret som finns på undersidan av din Tilgin telefonadapter. Det benäms "S/N" och sen är det lång rad med siffror.

(redigerade)

Skulle byta till bredbandstelefoni den 15 augusti och fick adaptern ett par dagar i förväg, men ingen bekräftelse eller pinkod. Den 15/8 stängdes mitt Telia Bas-abonnemang av. Idag har jag kontaktat kundtjänst som säger att bredbandstelefonin är försenad och de vet inte hur lång tid det kommer att ta. Under tiden har jag ingen fast telefon.

Uppdatering den 18/8: I förrgår installerade jag telefonadaptern Tilgin utan problem. När man lyfte luren hördes en röst som sa att man kontrollerar om installationen utförts korrekt, och att man skulle ange den kod som skickats med bekräftelsen för att aktivera bredbandstelefonin. Då någon sådan inte kom vare sig i går eller idag har jag nyss kontaktat teknisk support och gett dem serienumret. Fem minuter senare var aktiveringen klar! Inga koder behövdes ("så gjorde vi förr, men nu gör vi så här"). 

Vad jag anser om kompetensen hos de som ansvarar för information och kundkontakt på Telia lämpar sig inte för tryck.

Fotnot: appen Hemtelefoni har fungerat sedan jag installerade adaptern, så jag har kunnat ringa och ta emot samtal på min fasta telefon via mina mobila enheter.

 

Redigerad av bauger
Tillägg

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran community.


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu