Medlemmar med flest likes


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation since 2018-12-20 i alla områden

 1. 4 Likes
  Mien12

  Cv12:73006

  Play fungerar för ingen just nu inte för mig heller som befinner mig i Sverige, såg ett inlägg på FB där Telia har allmänt problem med Telia Play sedan kl 16 och åtgärd är beräknat till kl 20:00... 30 min kvar:)
 2. 3 Likes
  Joacim Engman Roos

  När kommer E-Sim?

  När tar Telia beslut om eSim? Jag vill själv använda endast en smartwatch med blåtandsheadset i flera lägen. Exempelvis med Spotify vid träning.
 3. 2 Likes
  elisek

  Hjälp oss med Telias nya forum!

  Hej kära forumanvändare! Av många skäl har vi på Telia börjat arbeta med att ta fram ett nytt forum. Vi har väldigt fria händer i det här uppdraget, och vill därför vända oss till er - våra experter! Vad vill ni se hända med forumet? Vad vill ni inte se? Är det något ni upplever som jobbigt idag? Finns det något ni tycker är helt ovärderligt bra? Vad ska vi behålla? Vad ska vi ta bort? Några mål vårt team har med ändringen: Att göra det tydligare att forumet inte är en kontaktväg till vår kundtjänst. Att flytta in forumet under Telia.se, istället för ha det på en separat domän. Att se över alla inlägg på forumet och erbjuda en mer tydlig uppdelning i olika topics. Att ta bort överflödig funktionalitet från forumet idag och skala ner det till bara det ni forumanvändare behöver för att hjälpa varandra. Utifrån de här målen, samtal med några av er som hänger här ofta, och lite intern diskussion har vi snabbt slängt ihop en bild på hur vi tänker oss startsidan. Vad tror ni om detta? Allt kan ifrågasättas högt som lågt, och vi vill verkligen höra allt ni har att säga om den här ändringen. Vill ni flytta en knapp längre ner? Vill ni ha något annat på startsidan? Har vi fel kategorier? Har ni idéer om hur vi uppmuntrar till mer diskussion? Tycker ni att Telia ska synas mer/mindre? Vill ni att vi ska lägga in nytt innehåll? Vi har många frågor. Har ni svar? Eller frågor? Vi väntar med spänning. /Elise och forum-teamet
 4. 2 Likes
  Förmodligen för att Telia gärna vill att du ska kontakta dom ”live” och berätta varför du inte tycker om dom längre...🙄
 5. 2 Likes
  Yoghurt

  Striktare spamfiltrering önskas

  Under hösten har skräpposten vält in i min inkorg, så till den grad att jag slutat hämta epost med mobilen eftersom det kommer mer spam än riktiga mejl. Noterade dessutom att få av mejlen klassificeras som [Suspected Spam]. Har därför under en månads tid läst mejl via Webmail och där manuellt markerat och rapporterat skräppost. När det nu gått en månad kan jag göra följande summering: 390st skräpmejl under en månads tid (17 nov - 17 dec) 55st automatiskt klassificerade som [Suspected Spam] 335st tog sig igenom filtret d.v.s. mer än 10st om dagen Telias filter fångade alltså 14% av den skräppost jag fick Även passat på att lägga in egna filter, verkar dock som att filtret enbart fungerar om man läser via webmail? Skulle det gå att införa en striktare sortering av skräppost, kanske en valfri inställning för de som vill slippa det mesta i skräppostväg? Vet inte hur det är idag men jag tolkar det som att dessa manuella filter man gör i webmailen enbart fungerar när man läser epost via webmail? Om så är fallet, skulle det gå att införa att ens manuella filtreringen via webmailen också slår igenom på all hämtning av epost, så att hänsyn tags till ens filterinställningar trots att man hämtar via mobilen? Annars inte så stor mening med att lägga in egna filter, i alla fall om man fortsättningsvis vill kunna hämta mejl via mobilen på ett bra sätt. Har nog haft samma mejladress i 20år och aldrig varit med om maken tidigare.
 6. 2 Likes
  Asawid

  Fjärrstyrning / fjärrutrustning

  Väcker denna tråd igen. Tack vara dig @ansgar fick jag tanken att kombinera mina Ontech-relän med ett mobilt bredband och Tellstick för att kunna styra fler lampor med scheman med slumpinslag (vill att kåken ska se bebodd ut fast jag inte är där så ofta på vintern). Precis som för dig verkar routern behöva startas om emellanåt (2 veckors upptid nu senast, har inte haft sustemet igång så länge). Vad jag gjort är att ha strömförsörjningen till routern (och Tellsticken) kopplad till mitt Ontech-relä. Ontech-relät kan jag slå av och på hemifrån. Det har sin egen nätaccess. Alltså kunde jag nu stänga av (och slå på) strömmen till routern hemifrån. Måste säga att det var toppen att få in ett Tellstick-system i stugan även om Ontech fortfarande är mitt huvudsystem (bra styrning av värmepumpen och bra strömbortfallslarm). Tack Ansgar för att du fick in mig på de tankarna!
 7. 2 Likes
  bsj

  Regionsval i Telia Play appen

  Bara att fråga Telia, via de kontaktvägar de har, om de har gjort några framsteg under de två år som har gått sedan senaste inlägget
 8. 1 Likes
  mrknowitall

  Inga samtal till mobilnr i Holland

  Svårt för oss vanliga användare här inne att veta vad det kan vara. Detta är som sagt ett forum mellan kunder och eftersom ts själv inte brytt sig om att felsöka vidare själv, eller att bidra med information hur man beskrivit kontakten med supporten undrar man om hur och varför andra kunder skulle orka engagera sig. Minsta möjliga insats borde vara att prova med en kompis telefon, annat simkort från samma område och eller annan operatör och tala om resultatet innan man frågar vidare.
 9. 1 Likes
  Göran Tidstam

  Nya routern Fast 5370

  Har någon lyckats klura ut hur man får till ett gästnätverk med denna router? Eller är det en julnöt som skall käckas?
 10. 1 Likes
  Mats A

  Surfa fritt inhela världen

  Du får väl fråga dom? (Det här är ett rent kund till kundforum och Telia finns inte här, som du kunde läsa när du loggade in)
 11. 1 Likes
  mrknowitall

  Ny router. Telia Zappa

  Det har du ju faktiskt helt rätt i Dan :-) Tänkte mer på Chromecast där G-näten brukar ställa till det. Men som sagt, kolla att de har samma nätverk!
 12. 1 Likes
  Dan Altemyr

  Ny router. Telia Zappa

  TV-boxen går om jag inte minns fel på kabelanslutet nätverk, så det bör väl inte spela nån större roll ifall man använder 2,4 eller 5-GHz-Wifi, det går ju till samma router. Jag är nog lite mera orolig över att det är nåt kompatibilitetsproblem med den nya routern och Zappa. Men telefonen där man har Zappa installerad måste förstås vara ansluten till nätverket och inte gå över 4G. Har man en chromecast i huset eller en trådlös skrivare med WiFi-direct så finns det en risk att telefonen hakar på det WiFi-nätverket i stället, och det har ingen koppling till Telia-routern. Så det först man bör kolla är att telefonen är ansluten till rätt nätverk.
 13. 1 Likes
  mrknowitall

  Ny router. Telia Zappa

  De måste ligga på samma nätverk. Prova att byta tex mellan 2,4 och 5 GHz.
 14. 1 Likes
  Robepower

  Sagemcom F@st 5370 Portforward

  Tjena, Tänkte höra om någon här har testat att köra portforward i Telias nya modem Sagemcom F@st 5370e, Har lyckats öppnat portarna i modemet, men tidigare med det gamla modemet kunde jag även ansluta ifrån min egna dator mot mitt domännamn som pekar mot min utgående IP-Adress, detta för o testa om domänpekningar o liknande funkar. Har en egen liten webserver som jag labbar o testar lite med o på den har jag lite olika webbar som är knutna på olika domännamn, men kan ju inte testa o surfa mot några av dem adresserna ifrån min egna dator utan måste ha någon som inte sitter på mitt eget nät som testar. Har googlat lite, o lyckats komma fram till att det troligen har o göra med att det nya modemet inte har någon nat-Loopback som då det äldre modemet hade tydligen. Men testar jag med mobilen via 4G så kommer jag åt sidan/sidorna, men är ju omständigt o hålla på o testa med mobilen hela tiden Någon på detta forum som har något tips man kan testa med? Ska prova o höra av mig till Telia undermorgondagen..
 15. 1 Likes
  Gurrapelle

  Wifi Samtal

  Tack för den länken, den var klargörande. Jodå, jag har googlat en hel del men kommer bara till operatörerna som förklarar hur det funkar men inte var,t.ex. Men uppenbarligen är dett inte för enafamiljshus, villor eller liknande pga behovet av en GAN. Men tack för det, då är jag nöjd. /Gustaf
 16. 1 Likes
  Gate33

  Helt kass support !!!!

  Är det fler än jag som tycker att supporten är helt kass? Har ett enkelt problem med att komma in på play som alltid fungerat förut men helt plötsligt inte fungerade längre. Besökte en butik som sa att di inte visste hur det skulle hjälpa mig utan att en person ringer upp mig. Tre dagar senare ringer en tjej upp mig och säger att hon inte vet hur hon skall hjälpa mig utan koppla mitt samtal till en annan på support. Väntade i i 1:30 innan jag la på då hade jag gått från 11 till 8 i kön. Har varit inne på mina sidor och försökt få hjälp men roboten fattar inte, inte heller ett nummer att ringa. Alltså detta är så dåligt av Telia så det är så här man tappar kunder. Fler som har detta problem med Telia?
 17. 1 Likes
  Asawid

  Hvornår har vi Internet igen ?

  Det måste du fråga Telia om. Forumet är ettkund till kund forum. Testa t.ex. Facebook
 18. 1 Likes
  Mats A

  Föräldrakontroll på router

  Är ju bara att logga in i den och se om du kan göra dom blockeringar du vill....?
 19. 1 Likes
  bsj

  esim

  Den 29 September 2016 startades en tråd om det och den levde på nyårsafton 2018 https://forum.telia.se/forums/topic/13676-när-kommer-e-sim/
 20. 1 Likes
  Johansson Fredrik

  Teliga den respektlösa operatören?

  Haha ja alltså jag förstår att en blir besviken om ens favoritkanal försvinner. Men att sitta och säga att Telia ”lurar sina kunder och vill göra dem besvikna” är enbart något en slänger ut sig medan hen ljuger för sig själv. Riktigt löjligt sagt! Telia är ett vinstdrivande bolag och betalar med största sannolikhet en massa pengar för den kanalen. Känner de att enbart en viss procent av deras tv-kunder tittar på den kanalen är det förmodligen inte värt. Vilket företag skulle behålla något som gör att de går minus när de enbart är få personer de gör glada? Förstår om en blir upprörd men istället för att se problemet får man hitta lösningen. Kika på om det finns någon Play-tjänst som innehåller Fox. Skulle troligtvis lätt betalat ytterligare pengar om jag tycker den kanalen är så bra.
 21. 1 Likes
  Asawid

  Fjärrstyrning / fjärrutrustning

  Roligt med en uppdatering från dig! Jag har en luft-luft-värmepump i min stuga. Den har en fjärrkontroll som en ir-sändare i min Ontech huvudenhet emulerar. Förutom det har jag en frostvakt i "vatten-jox-skåpet" och extra temperatursensorer där inne och på toan. En extra värmefläkt står inne på toan. Värmefläkten på toan och värmekabeln till vattenledningen är anslutna till mina två extra Ontech-uttag. Jag har ställt in så att uttagen slås på när temperaturen går under en viss temperatur, men jag kan också slå på dem när jag vill via hemsida. Jag hade ju redan mina Ontech-enheter innan jag skaffade mina Telldus-prylar, men i princip skulle jag kunna göra ungefär samma saker med Telldus, Jag har diverse lampor kopllade mot Tellsticken och tycker det är kanon. MEN, jag märker både på mitt system hemma och när jag åker ut till stugan att det inte är 100%. Rätt vad det är så är det något som inte har slagits på eller av som det ska enligt schemat, så det är bra om man har någon möjlighet att ha koll på det som är viktigt. Men vadgäller värmen får man ju en indikation genom en temperatursensor.
 22. 1 Likes
  Mats A

  Repeater eller accesspunkt?

  Tror du läst om bryggning av Telias router, så den bara är modem och du ansluter din egen router på port 4 för att sköta ditt lokala nätverk. Men i ditt fall handlar det om accesspunkt för att förstärka lokalnätet och i så fall borde det räcka med att kabelansluta routern till den ”inkommande” routern men logga in i den och stänga av dhcp. Går ju inte att ha två olika routrar som delar ut ipadresser i samma lokala nät. Med den åtgärden blir den en accesspunkt. Förmodligen bör du ha samma wifi namn och nyckel på bägge ställen.
 23. 1 Likes
  Mats A

  Dåligt wifi med Telia bredband

  Men lite mer info kan vi väl få? Uppkoppling: adsl eller fiber? Modell på routern? Hustyp: betongväggar eller trä? Avstånd från router till TV?
 24. 1 Likes
  bsj

  Samsung galaxy s9

  Jag tror att Telia är de som bäst kan svara på den frågan. Det här är ett kund till kundforum och vi kan bara gissa och min gissning är att personen i fråga var optimist.
 25. 1 Likes
  Hej Jag har samma problem, och fick upp ett felmeddelande att det var ip konfigurations problem, så det blir till att ringa supporten imorgon 🙄
 26. 1 Likes
  Mats A

  Iphone heltrasig hur får jag fram IMEI-nr?

  Är kanske lite sent i det här fallet så ta det som ett allmänt tips: Så fort jag köper nåt viktigt, telefon, dator eller liknande så skriver jag upp alla uppgifter (inköpsställe och datum, serienummer, modell, pin, puk, imei mm) på ett kontaktkort i min epost, då vet jag att jag alltid kan gå dit och hämta uppgifter om det behövs. 😄
 27. 1 Likes
  Ninna Johansson

  Hos Telia har Kunden alltid Fel

  I Fredags ringde jag kundtjänsten angående en faktura som för flera månader sen var MAKULERAD men på något sätt fick min vän varje månad igen i sitt brevlåda , hon brukar ringa varje månad och få besked att man skulle ta bort den från databasen , så här ser ut fakturan 1 kr för vissa justeringar från en viss period 49 kr faktura avgiften 50 kr total I fredags förklarade jag för 4 olika anställda i Faktura avdelningen , att fakturan var redan makulerad , men att vi fick den ändå varje månad och bad dem att åtgärda felet , en av dem sa " jag ser att den är krediterad " när hon inte kunde hjälpa mig skickade mig till en annan som hade mer befogenheter , men han kunde inte lösa problemen heller , då pendlade jag från medarbetare till medarbetare , och var tvungen att förklara allt från början , jag förklarade på alla möjliga sätt , att problemen var inte 1 kr , utan faktura avgiften på 49 Kr , och varför dem satt inte den summa i den ordinarie faktura . Jag bryter på svenska men det verkar som dem fick näring på jävlas med mig , dem hade ingen stolthet över sitt yrke , Jag frågar nu Telia vem kan åtgärda alla fel som era system orsakar ? 1 plus 1 blir alltid 2 , det spelar ingen roll om jag stammar , det spela ingen roll om jag pratar kinesiska , eller kommer från rymden , det kallas SUNT FÖRNUFT och det verkar lysas från sitt frånvaro i TELIAS KORRIDORERNA
 28. 1 Likes
  Eva Ingemansson

  Regionsval i Telia Play appen

  Tack, det var tyvärr vad jag misstänkte. Men man borde ju kunna ha samma lösning som i boxen, det är ju datastyrt även där... 😉. Kanske något för Telia att fundera på nu när de gör så mycket reklam för Telia Play? Jag har svårt att acceptera Stockholmsnyheterna, helt ointressant för mig.
 29. 1 Likes
  terror

  LG Magic Remote och Telias box fungerar inte.

  Motorola remote nr 15 funkar för mig
 30. 1 Likes
  Lämna din feedback till Telia istället för till oss andra forum-användare. De (Telia) vill säkert ha dina synpunkter. De (fortfarande Telia) finns till exempel på Facebook. Ett litet språktips också. DE flesta. Inte DEM flesta.
 31. 1 Likes
  Hej Jag har nu ett Telia Mobil Komplett-abonemang som min dotter har ett anslutningsabonnemang kopplat till. En stor brist som jag ser är ganska akut är att jag inte kan se hur mycket surf som respektive anslutning gjort åt - jag ser bara den totala surfmängden för alla abonnemang. Jag vill inte ligga på min dotter hela tiden och påtala för henne att hon inte ska surfa upp alla vår gemensamma pott. Jag efterlyser därför en möjlighet att kunna se hur mycket av den totala surfpotten som respektive person gjort åt. Dessutom vill jag gärna ha en möjlighet att själv kunna styra hur mycket surf respektive anslutet abonnemang ska få göra åt. På 4 dagar har vi nu gjort åt lika mycket surfpott som jag själv tidigare gjorde åt på en månad - och jag är ganska säker på att jag inte själv är den som gjort åt mest. Och, jag vet att jag kan prata med min dotter ( så ett sådant förslag är inte till någon hjälp) men att tjata på henne om en sådan här sak leder ingen vart. Ju fler abonnemang som ansluts desto mer viktigt med möjlighet till översikt är det.
 32. 1 Likes
  Det brukar ju gå att byta till dyrare abonnemang även vid bindningstid. Det tjänar ju Telia på. Och Kim har ingen "avbetalning" kopplad till abonnemanget. Då borde det väl också gå att byta abonnemang, till ett dyrare, och samtidigt lägga till en telefon. Vad är det annars jag missat?
 33. 1 Likes
  Vildkatten

  webmail på Mina sidor.

  Varför är det så svårt att komma in på webmail genom mina sidor.Krångligt att skaffa ett nytt lösenord. Ska det vara samma användarnamn och lösenord till webmailen som till mina sidor Jag har inte fått det att fungera hur jag än försökt. När jag går in på windows mail i min egna dator står det att användarnamn plus lösenord ska skrivas in men jag har inte några som fungerar får inte ändrat via mina sidor.Eller ska jag ändra på något sätt direkt via windows mail?
 34. 1 Likes
  kalleponken

  Antal ringsignaler

  Hum, menar du innan ditt telesvar går igång eller?