Medlemmar med flest likes


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation since 2018-03-26 i alla områden

 1. 3 Likes
  Micke 63

  NU ÄR DET NOG!

  Kan inte för mitt liv begripa vad det är för "personer" som sköter Telias upphandlingar. Nu ska de ta bort de enda kanalerna, en människa med en fungerande hjärna har glädje av. Och detta är inte första gången de blåser abonnenterna på kanaler som tillfredsställer hjärnan på tänkande människor. Förra gången var inte bara en blåsning, utan snudd på bedrägeri. En helt oumbärlig kanal som HISTORY, Den var helt fantastisk, och vad hände med den? Jo den tömdes på alt av sevärde, och ersattes av Pawn stars, pawn stars, pawn stars, Storage Wars, Pawn star, Storage Wars... Det är som att en bilhandlare säljer en ny fräsch bil, och sedan leverera den utan motor, växellåda och säten, på sin höjd en ratt så man kan styra den till skroten. Nu finns det inte en enda kanal kvar för personer med en fungerande hjärna ( med undantag för National Geographic) Nu finns det bara kanaler för de som sitter hemma i en svettig nättröja och dricker öl, och säger sig vara sportintresserade, eller för de som ägnar kvällarna åt att titta på intetsägande serier, knaprande på chips. Det påminner mer och mer om det antika Rom. Där Kejsaren förespråkade "Bröd och Skådespel åt folket" endast i syfte att hindra människor att ifrågasätta sin omvärld och förhindra uppror. Fy Fa.. Tack å hej TELIA
 2. 2 Likes
  Linda Edstrand

  Bank-ID, nej tack

  Seriöst? Ska du bestämma hur folk vill betala räkningarna nu? Jag har en Mor som inte har smartphone (Inget Swish här inte), Inte har en dator (Ingen internet bank). Nu skulle hon ju förvisso inte skriva eller läsa i forumet, men du har ingen som helst rätt att begränsa hennes val eller någon annans genom att vara spydig, hon betalar sina räkningar på bank eller var man nu betalar pappersräkningarna någonstans. Det är ju som att ta bort möjligheten att använda reda pengar i samhället och tvinga på folk att använda teknik för att ge företagen möjlighet att tjäna pengar på dig, för att du är tvungen att använda det som de tillhandahåller - till en extra kostnad, vilket blir lätt att lägga på när inga alternativ finns kvar. Folk, samhälle och företag är så envist enkelspåriga i att tro att det som är bra för dem, måste vara bra för alla och därmed plocka bort valmöjligheten för individen, vilket brukar vara företagens stora säljargument. Själv vill jag kunna välja, funkar inte tekniken ska jag kunna ta mina pengar jag har i handen och kunna betala till den som vill ha pengarna.
 3. 2 Likes
  Asawid

  Fjärrstyrning / fjärrutrustning

  Jag är nu inne på andra vintern med Ontech i min stuga. https://www.ontechgsm.com/ Inte lika sofistikerat som Telnet kombinerat med internetanslutning, men kräver å andra sidan inte "yttre" internet. Det sitter ett SIM-kort i huvudenheten och för 180 kr/år kopplar det upp sig för kommunikation. Styr luftvärmepumpen hemifrån så jag alltid kommer fram till en varm stuga. Där är också ett vanligt eluttag som jag kan slå på/av hemifrån. Jag har också kompletterat med 2 extraenheter med extra temperatursensorer inställda så att om temperatur går under vissa grader så startar den ena en värmefläkt i badrummet, den andra värmeslingan till vattnet. De extra enheterna hade jag klarat mig utan, men det är ju roligt att köpa prylar, så jag köpte dem en i taget bara för att... Blir det strömavbrott där huvudenheten sitter larmar den till min epost. Ett backup-batteri håller den igång cirka 20 timmar efter det (hade strömbortfall i helgen, så då kollade jag tiden),(Är det totalt strömlöst i huset hjälper det ju inte mycket). När strömmen kommer tillbaka hoppar det igång igen utan problem. I alla fall har det gjort det hos mig. Det är som sagt andra vintern, och så här långt har det funkat mycket bra. Enstaka gånger har jag tappat kontakt med utrustningen någon timme, men det har bara varit tillfälligt. Min stuga ligger i ett område med väldigt svajig mobiltäckning så jag är positivt överraskad att det funkat så bra.
 4. 1 Likes
  Mats A

  Lokal Nyheter från fel stad

  Vad har du för box? Några gamla måste bytas: https://forum.telia.se/forums/topic/13759-byte-box/#comment-66850
 5. 1 Likes
  Per Hammarqvist

  Sms+ (RCS)

  Hej, Jag har en Nokia 8 och använder Googles sms-app (Messages). Vad jag förstår så ska jag kunna aktivera det Telia kallar för sms+ eftersom jag har ett privat abonnemang. När jag försöker aktivera tjänsten så kommer jag inte längre än att jag får ett meddelande som säger: "Ursäkta dröjesmålet ... Messages meddelar när det här steget är slutfört." Jag har rensat cash och installerat om appen flera gånger i alla tänkbara ordningar men utan resultat. Någon som vet eller tror sig veta vad jag gör för fel? //Per
 6. 1 Likes
  mrknowitall

  Köpa mobilabonnemang

  Jaha. Välkommen till forumet mellan kunder. För 100 kr kan jag ge dig lite bra länkar till Telias Facebooksida eller numret till 90200.
 7. 1 Likes
  queasy

  Skapa nytt lösenord till min Epost via telia.se

  Har du testat med en annan webbläsare? Kan vara något i din webbläsare som ställer till det. Annars kan du ju testa och ringa supporten på 90 200 så kan dem säkert hjälpa dig med att skapa ett nytt lösenord åt din epost.
 8. 1 Likes
  soli0614

  Apple TV 4K kommer inte åt internet

  Issue solved! Jag nollställde Apple TV och startade om från början, det verkar ha rensat något som gjorde att den inte ville svara. Nu fungerar den direkt kopplad mot TG799.. med ethernetkabel.
 9. 1 Likes
  Ska testa det igen få se om det funkar. Kan nog vara det att lösenordet till telia har blivit ändrat, men att det funkat med hemmawi-fin då? Nåväl, nu känns det helt ok att det funkar tack vare dina gods råd👍😀
 10. 1 Likes
  CeciliaB

  kopiera mailkonto

  Kan du tänka dig att skriva vilken leverantör det gäller (kanske går att hitta något annat forum där någon har skrivit om dem) eller vilka inställningar du har prövat med?
 11. 1 Likes
  Ethernet är ett samlingsnamn för tekniken: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Ethernet Nätverkskabel (med rj45-kontakter i varje ände) är den praktiska hanteringen.
 12. 1 Likes
  Det är ju nätverkskabel, bästa kvaliteten nu kallas ”cat 6 oskärmad”. Jag har dragit 25 meter genom huset utan problem. Tror det finns nån praktisk gräns efter 50 meter. Finns överallt, kolla Clas Ohlson, Kjell o Co, och dom vanliga elektronikladorna.
 13. 1 Likes
  Asawid

  Säljer inte Telia "nano" kort?

  Om det verkligen inte gick att få ner till nanao har nmågon form av misstag skett. Kolla igen för säkerhets skull. Brukar kräva lite mer "kraft" att få isär ner till nano.
 14. 1 Likes
  Tror inte Telia sänt ut annat än trippel-SIM sedan minst ett (troligen fler) år tillbaka. Men det kan krävas lite mer "kraft" att få ut nano-kortet. Måste vara någon form av misstag om ett icke-trippel har levererats.
 15. 1 Likes
  Mats A

  fjärrkontroll Arris VIP 4302

  Det var Motorolaboxar. Min senaste som jag pensionerade efter 15 år förra veckan var en inspelningsbar Motorola VIP 1963. ingen aning om din BO kan funka som du vill med nya Arris men till min förvåning kan jag nu styra min Philips TV (5-6 år gammal 47” full HD) helt med fjärren till Arris 4302. På/av, volym, kanalbyte förstås, och även byte av hdmi ingång när jag växlar till Apple TV eller blueray spelaren. Alltså tvärtom mot vad du vill köra, men Arris 4302 har en riktigt läcker design på fjärren. Kanske inte helt olikt BO. Duger åt mig... Har du en Teliabutik i närheten kan dom säkert visa dig hur fjärren ser ut, och berätta mera. Sök på arris på telia.se så hittar du t ex detta: https://www.telia.se/privat/tv/produkter-tillbehor/produkt/fjarrkontroll-vip-4302
 16. 1 Likes
  En enkel omstart av routern gör att den svarar på 192.168.1.1 igen. Vet inte varför den somnar in så totalt. Internet, TV och telefoni fortsätter ju att fungera. Vi får fråga Telia, t ex via deras Facebooksida vid tillfälle. (OBS, någon resett av routern behövs inte!)
 17. 1 Likes
  mrknowitall

  Problem wifi/Fiber

  Jo men detta är ju även ett diskussionsforum och vad Mats menar är ju att man får ju anta att din router står på övervåningen av en anledning. Annars hade du ju inte haft båda i huset. Vill man fortsätta att använda den för tex täckningen, så räcker det ju att byta kanal på en av dom. Tex genom att kolla i gränssnittet och därefter byta eller genom wifi analyzer som app och separera kanalerna. Det är ju inte så att din Asus är en störsändare.
 18. 1 Likes
  Jörgen Norén

  SSL avkodning

  Tack Harleybiker för jobbet du lagt ner. Misstanken mot Norton fanns hos mig också. Har provat Wifi-anslutning på jobbet idag. Fick en ilsken röd varning direkt med samma information som med Telias nät. Case Closed för mig också.
 19. 1 Likes
  Harleybiker

  SSL avkodning

  Chattade med Norton supporten och dom hade en bugg...så man ska uppdatera som PBoose skriver ovan. Sen bad nortonsupporten mig om ursäkt...gav mig 30 dar extra som kompensation å önskade mig glad påsk. Glad påsk till er med!!
 20. 1 Likes
  Leffek

  SSL avkodning

  Samma problem för mig. Om man går in på historik i Norton och kollar så står angreppen som spön i backen. Provade att byta till mitt mobila nätverk och samma sak händer där. Om man skall ändra något i routern vore det bra med instruktioner, och vad man skall ändra och var hittar man dom?
 21. 1 Likes
  Mats A

  Så sjukt trött

  Har haft öppen fiber med Telia som leverantör i sex år utan minsta problem och mäter nära 100/100 i hastighet, som det ska vara. Uppenbarligen är det nåt fel på just din installation så hoppas teknikern hittar felet...
 22. 1 Likes
  Hej! Vi fick hem en Arris VIP1113L digital-tv box idag, men har genast problem med den. Lådan går att starta men den kommer inte längre fram än till startrutan, dvs. en vit bakgrund med Arris-logo. undertill kommer en loading-balk där den visar %-antalet 0 konstant. Ingenting annat händer. Lådan är kopplad till en Technicolor tg799vn v2 modem. Jag har inte hittat info om detta problem någon annanstans. Vi har en Samsung smart-TV om det hjälper. What do? h. Kasimir
 23. 1 Likes
  Daniel Bergh

  Tips för att identifiera bedrägerimail

  Ett allt vanligare bedrägeri är nätfiske eller phishing som drabbar både privatpersoner och företag. Det är ofta vanligt att bedragaren i fråga använder sig av ett välkänt företagsnamn och får det att se ut som att mailet kommer därifrån, för att missbruka kundernas förtroende. Vi vill därför informera om hur ni enklast kan identifiera ett sådant nätfiske. Detta är ingen ny företeelse på Internet, utan har tillsammans med spam funnits en längre tid och tyvärr är det något som vi har fått vänja oss vid. Oftast skickas dessa meddelanden till många mottagare i en stöt i hopp om att någon ska tro på innehållet och ge ut uppgifterna som efterfrågas till bedragarna. Syftet med mailen är att lura mottagaren att lämna känsliga uppgifter, så som bankkonto, kortuppgifter, användarnamn, lösenord och liknande. Vi på Telia och andra seriösa företag frågar aldrig om denna typ av uppgifter via e-post. Uppgifterna som bedragarna efterfrågar kan sedan användas för att komma åt olika tjänster för ekonomisk vinning som till exempel: Missbruka e-postkonton för massutskick Tömma bankkonton Identitetsstöld Det har blivit svårare och svårare att identifiera bedrägeriförsöken då innehållet i e-postmeddelanden har blivit mer professionella med ett mer korrekt språk. Ofta är dessa meddelanden relativt korta och refererar till en webbsida där uppgifterna kan fyllas i. Hemsidorna brukar i regel även se väldigt äkta ut. Vanliga sätt för att identifiera dessa bedrägerier är: • Krav på att lämna ut känslig information, så som kontouppgifter eller liknande. Seriösa bolag eller myndigheter begär aldrig ut uppgifter av känslig sort via e-post. Blir du osäker så kontakta den förväntade mottagaren. • E-post som innehåller falska länkar eller URL-förkortningstjänster. Det kan vara tjänster liknande bitly go.to och liknande. Kontrollera länken och se så att du hamnar på rätt adress och en webbsida som du skulle förvänta dig att mottagaren eller företaget i fråga kan ha. • Mail med filer från en avsändare du inte känner igen. Dessa innehåller ofta virus/trojaner och bör undvikas att öppnas. Om du råkar ut för något som du anser är en överträdelse som bryter mot både lag och Netikett kan du göra en anmälan här.
 24. 1 Likes
  Mats A

  Koppla in Telia TV Arris

  Den verkar inte få ipadress. Börja med att koppla boxen trådat för att utesluta lokala fel med den trådlösa överföringen mellan router och box.
 25. 1 Likes
  miikos

  Säga upp HBO

  https://www.telia.se/privat/kontakt/telefon?intcmp=kontakt_top_privat Valfri kontaktmetod förutom chat. (tydligen så tar de ej emot uppsägningar där).
 26. 1 Likes
  Anaesthisia

  Dubbla SIM-kort

  Två telefoner med samma nummer kan inte vara igång samtidigt, men det finns ju tvillingkort som gör att du är nåbar på ett nummer genom att samtal flyttas över från det ena numret till det andra om du inte svarar. A
 27. 1 Likes
  Lenn

  Telia Säker surf erbjudande??!!

  Hej Linda, Idag fick jag ett mejl från adressen ts164@telia.dcp.se med en länk http://www2.dcp.se/dcp/login.do?283-F7w6HYVwPB-mail.jsp. När jag, efter att ha hittat den här tråden på forumet, vågade följa länken, visade den sig handla om avbrott för uppgradering av Telias bredband, vilket ju är högst legitimt att skicka ut info om. Men fortfarande använder ni en så här kryptisk adress som direkt leder tankarna till spam eller virus. Du lovade redan i juni 2010 att ni skulle få framtida mejl att framstå som mer förtroendeingivande. Ni måste se till att sådan här information kommer från domänen telia.se. dcp är för mig en helt okänd domän. Ett besök på www.dcp.se ger en bild där det bara står Digital Communication Platform och det ökar inte förtroendet för domänen!