Medlemmar med flest likes


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation since 2017-10-22 i alla områden

 1. 5 Likes
  Novamonte

  Uppdatera router

  Hörde just på TV4 att det upptäckts ett säkerhetshål som gör att man kan komma över data via trådlös router och att man rekommenderas att uppdatera mjukvaran i sin router. Jag har letat på er hemsida men kan inte se hur man går tillväga. Tacksam för instruktion.
 2. 3 Likes
  Varje månad skickar Telia ut ett sms till alla sina kunder som valt att betala med e-faktura: "Hej! Nu finns din senaste faktura i din internetbank där du även godkänner fakturan för betalning." Vid kontakt med Telias kundtjänst med begäran om att få avsluta dessa sms-aviseringar fick jag till svar att som e-faktura-kund går det inte att välja bort sms-aviseringar om betalning. Med icke-motiveringen att det bara är så det är i systemet. Jag förstår inte varför jag som aldrig missat att betala en faktura nu plötsligt inte längre är betrodd att sköta min egen ekonomi. Det vore fullständigt ohållbart om alla företag jag fick månadsfakturor ifrån egenmäktigt började sms-spamma mig. Telia borde visa större hänsyn till sina kunders integritet och erbjuda aviseringar som en valbar service istället för ett ovillkorligt tvång. Och kom nu inte och säg att jag kan lösa detta genom att välja någon annan betalningsmetod. Jag anser inte att jag ska behöva motivera varför e-faktura stämmer bäst överens med mina behov i mitt liv. Alternativen blir snarare för mig som kund att blockera alla sms från Telia i min telefon eller att än mer drastiskt byta operatör. Jag kan inte tänka mig att jag är ensam om att störa mig på detta?
 3. 3 Likes
  bsj

  Uppdatera router

  Fick precis det här beskedet från Telia Vi vet nu mera och det är följande som gäller: De routrar som Telia tillhandahåller har inte varit påverkade av den så kallade säkerhetsluckan som media rapporterat om den 16 oktober. Om du hyr din router från Telia behöver du inte göra någonting. Om du däremot äger din router rekommenderar vi att du tar kontakt med tillverkaren för att säkerställa att din router har den senaste uppdateringen. Den tilläggsutrustning som vi har sålt själva och som är berörda och som måste ha en ny uppdatering av tillverkaren är: TG233 och TG234, EX3700. Enligt tillverkaren kommer en ny säkerhetsuppdatering inom kort.
 4. 2 Likes
  Marie Oskarsson

  Ny Firmware 16.2 Jade-TG799vn v2

  Alla svärmors DECT-lurar slutade att fungera. När jag kollade inställningarna på routern var den helt återställd!!! Bara att sätta sig i bilen och åka 30 mil för att lägga till lurarna igen. Skäms TELIA!
 5. 2 Likes
  Hur trevligt hade det inte varit att kunna strömma tv via Kodi/Plex med sitt Telia Abonemang, I dag finns Play+ applikationen för Window 10, iOS, Windows Phone och Android. Men för oss som har Kodi eller Plex finns inte denna möjlighet. Att telia mer eller mindre tvingar en att ha en digital-box, är inte det lite utdött tänk i och med Netflix, HBO och alla andra streaming tjänster? Vad jag önksar av Telia: * Digital-Box USB för att kunna integrera med någon av de DVR klienter som finns för Kodi och Plex. * Kodi/Plex versioner av applikationen Play+ Det är snart 2017 och jag har med många andra har efterfrågat detta i många år, och eftersom Telia för närvarande för det omöjligt att lösa det på egen hand (så länge man inte byter operatör) känns det ju som ett ypperligt tillfälle för Telia att visa framfötterna?!
 6. 1 Likes
  Tony Tiger

  Netgear Orbi - IPTV problem

  Hej Mats, Du har helt rätt, och jag har testat fram och tillbaka med hade fel ID när jag tog skärmdumpen. det ska vara 845 och det funkar inte med Orbi :-( . Följde denna guiden när jag hade min ASUS och då funkade allt fint. https://www.sweclockers.com/forum/post/13323111 Nu fick jag tips från Netgears support att följa denna som tyvärr inte funkar. https://kb.netgear.com/29911/Configuring-VLAN-IPTV-setup-on-your-Nighthawk-router när jag följer denna så tappar jag min koppling mot internet helt. Jag har även testat att knappa in 845 istället för 20.
 7. 1 Likes
  Naturligtvis kan Telia ta bort dessa onödiga och irriterande mail om dom bara vill! Jag har varit i kontakt med Telias kundtjänst, och bett dom ge mig mailadressen till "teknikansvarig", dvs.dom som kan "programmering", men dom vägrar lämna ut detta! Vad jag vet går det inte att "spärra" dessa SMS i från Telia i mobilen. Någon som lyckats med detta? //Tore Vadman
 8. 1 Likes
  Nu blir jag ännu mer irriterade, skickade just ett brev om "Onödiga SMS-påminnelser om faktura" på Telias kontaktsida https://www.telia.se/privat/kontakt#/mobiltelefoni/betalningspaminnelse och fick på en gång ett SMS om att ärendet ska behandlas samt en e-post. Herregud det räcker väl med e-post/Gunnar Tiger
 9. 1 Likes
  Jag har varit i kontakt med Telia för slippa dessa onödiga och irriterande SMS om att fakturan kommer. De hade ingen lösning, annat än att spärra avsändaren. Nu tänker jag skriva till Telia Gunnar Tiger
 10. 1 Likes
  queasy

  Mitt epost konto finns inte idag

  Kan det vara så att du tidigare sagt upp något abonnemang hos Telia? För din e-post kan vara knuten till ett specifikt abonnemang och om du sagt upp det så försvinner även e-postkontot.
 11. 1 Likes
  Mats A

  vilken telefon ska jag köpa?

  Har du en jackslinga i huset sen tidigare så kan du ansluta den till uttag på TG7xx routern och fortsätta använda befintliga telefoner.
 12. 1 Likes
  Johansson Fredrik

  Abomangsnummer

  Ditt abonnemangsnummer är även ditt mobilnummer. Du finner det enklast genom att skapa ett konto eller logga in med BankID på https://www.telia.se/privat/mitt-telia/startsida Prova SMS:a eller ring till någon du känner och fråga dem om vad du har för nummer, ifall att det visas. Har du ett kontantkort som inte är registrerat på dig får du kolla vad det är för ICC-nummer på SIM-kortet (börjar med 894601) och kontakta Telia. Via denna länk kan du registrera ditt kontantkort på dig så dyker det upp på Mitt Telia och gör det enklare för dig att administrera: https://www.telia.se/privat/ladda/refill/registrera-refill
 13. 1 Likes
  Asawid

  Abomangsnummer

  Är det inte mobilnumret som också är abonnemangsnummer? Har för mig att det är så, men är inte helt säker.
 14. 1 Likes
  Mats A

  "Hemligt nummer" påverkar Caller ID

  Om ”visa mitt nummer” blivit avaktiverat i ios11 och iPhone så gå till Inställningar-Operatör och slå av och på Auto-läget. Sen kan man aktivera Visa mitt nummer igen under Inställningar-Telefon
 15. 1 Likes
  Gnisten

  Tv box

  Hej. Har gjort omstart på routern,och på båda mina tv boxar. Det verkar funka!,men tack för tipset med fiberkabeln /Jan
 16. 1 Likes
  Varför kan man inte skicka en fråga till Telia?
 17. 1 Likes
  bsj

  Felanmälan/fråga till Telia via E-mail

  Under kontakta oss hittar du olika sätt att kontakta dem, det finns även möjlighet via deras FB-sida där du kan skriva ett vanligt inlägg lr skicka ett PM
 18. 1 Likes
  mrknowitall

  Kan inte köra WiFi och LAN samtidigt

  Det skulle vara bra med en bild eller iallafall en exakt benämning på den utrustning du kallar Telias router. Har den inte wifi, så tror jag inte det är en router, utan du har troligen en bredbandsswitch som även är mediaomvandlare från fiber till rj45/nätverkskabel. Du behöver en router, men det har du ju köpt, så koppla in din dator i den nya routern istället. Kanske kan du koppla om så att en utgång från den nya routern (LAN) går tillbaka till patchpanelen, om du har en sådan i mediaskåpet, och sedan vidare till ditt rum där du har datorn. Då blir det rätt. Jag gissar att du nu kopplat datorn direkt till din bredbandsswitch, (Inteno eller CTS kanske). Din router frågar aldrig efter ett lösenord när du kopplar den direkt med kabel. Det lösenord supporten pratat om är det som står på etiketten, men det är inloggning till routern, och även wifi, men det behöver du inte med kabel om du ska ut på nätet och surfa. Det behövs när du ska logga in i routern och konfigurera om, eller i wifi-fallet om du ska koppla trådlöst.
 19. 1 Likes
  Jag håller med. Väldigt störande. Man måste så klart hålla reda på alla sina e-fakturor oberoende var de kommer ifrån. Det är en månadsaktivitet som man inte behöver ha ett sms specifikt från Telia för.
 20. 1 Likes
  Mats Ljungberg

  AIRTIES PREMIUM WIFI

  Jag hade två av tre inkopplade med kabel men efter problem med att detta påverkade Telia Play TV (frös bilden sporadiskt) så kopplade jag ur en av dem. Nu använder bara en kabel och tycker faktiskt att det funkar minst lika bra. Poängen med mesh är att de använder olika kanaler för att distribuera trafiken så de påverkar inte bandbredden som en repeater. Som du ser på bilderna ovan fås bra bandbredd mellan dem ändå. Man använder bara ett SSID i Airties mesh och stänger av trådlösa nätet i routern. Mesh sköter handover och lastbalansering, funkar så bra!
 21. 1 Likes
  Gäst

  Hur loggar jag in på Telia Webmail?

  På http://webmail.telia.com loggar du in med ditt användarnamn och lösenord till din e-postadress. Om du glömt användarnamnet eller lösenordet loggar du in på Mitt Telia. Under Administrera väljer du det abonnemang som e-postadressen är kopplad till. Där kan du se de e-postadresser du har och dess användarnamn. Du kan inte se ditt lösenord men du kan skapa ett nytt som du får upp direkt på skärmen och kan logga in med.
 22. 1 Likes
  Mats A

  Wifi Samtal iPhone

  På jobbet jobbar vi med Telia för att testa wifi calling, som det heter, så det är på gång. Företag kan spara enorma pengar på att sluta med dyra mobilförstärkningar inomhus och istället köra över att bra wifi-nät.
 23. 1 Likes
  Karl Göran Sandahl

  Fakturaavgift

  En del företag har också att man kan ha annan betalare än den som står med sitt kundnummer för abonnemanget. Det är ju bra om just den som står för abonnemanget inte har internetbank. Det är inte banken som bestämmer utan de som fakturerar
 24. 1 Likes
  John Wennerqvist

  Wifi Samtal iPhone

  Vi håller på att se över utvecklingen kring wifi-samtal och hoppas på att kunna släppa funktionen till fler modeller nu under hösten. Vi har dock inget beräknat releasedatum än så länge. På vår hemsida kan du se vilka enheter som har stöd för wifi-samtal i dagsläget: https://www.telia.se/privat/telefoni/wifi-samtal Med vänlig hälsning John Wennerqvist
 25. 1 Likes
  Mats A

  Skapa tidsbegränsning för specifik enhet

  Vi löste det där med föräldrakontroll väldigt enkelt när våra barn var så: vi pratade helt enkelt med dom! Vi pratade om internet, faror och möjligheter och hur man med sund skepsis och lagom nyfikenhet borde förhålla sig. Vi satte aldrig fysiska hinder för spelande eller surf. Det verkar dom bära med sig upp i vuxen ålder nu....
 26. 1 Likes
  Hej, Microsoft meddelade under deras Build-konferens i veckan att deras UWP applikationer nu även kommer att fungera på Xbox One. Det vill säga, appar som utvecklas för Windows Store på PC och telefoner kommer snart även fungera på Xbox One. Om Telia utvecklar en sådan app för Play+ så skulle man kunna titta på TV direkt i sin TV, via Xbox One. Detta vore otroligt smidigt, så att man slipper hitta olika Chromecast-baserade lösningar m.m. Finns det något officiellt ord om det här från Telia?
 27. 1 Likes
  Johan Svard

  play + till xbox ONE

  Är det någon som vet om man kan få igång telia play + på Xbox ONE så man slipper använda datorn? Om det finns en sådan app att ladda ner eller något annat knep johan
 28. 1 Likes
  etompau

  Nummerpresentation funkar ej.

  Nej det är inte en standardiserad teknik för nummervisningen. Gigaset-telefoner som säljs i Sverige är av "nordisk variant" och klara då de olika signaleringsprotokollen som används i Norden. Troligtvis klara inte en engelsk gigaset-telefon det svenska protokollet.