Medlemmar med flest likes


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation since 2018-06-22 i alla områden

 1. 2 Likes
  bsj

  flytta box mella olika adresser.

  Det snabbaste svaret jag kan ge dig är att det här ett kund till kundforum och därmed offentligt, det är med andra ord inte lämpligt att skriva ut personliga uppgifter (det är för övrigt inte tillåtet enligt forumreglerna, som borde ha läst innan du registrerade dig). Jag råder dig alltså att ta bort adressuppgifterna samt vända dig till Telia för att få hjälp.
 2. 2 Likes
  Ok, tror jag skrev källkoden i Assembler men jag är inne i den och ändrar nu. Kan du prova om tio minuter igen?
 3. 2 Likes
  Gäst

  Hur loggar jag in på Telia Webmail?

  På http://webmail.telia.com loggar du in med ditt användarnamn och lösenord till din e-postadress. Om du glömt användarnamnet eller lösenordet loggar du in på Mitt Telia. Under Administrera väljer du det abonnemang som e-postadressen är kopplad till. Där kan du se de e-postadresser du har och dess användarnamn. Du kan inte se ditt lösenord men du kan skapa ett nytt som du får upp direkt på skärmen och kan logga in med.
 4. 2 Likes
  POKFB

  Programmering av Ruwido fjärrkontroll

  Båda problemen är lösta. 1. Kan nu styra TVn on/off från Ruwdon fjärr. Var enkelt - gå in på Inställningar på TV boxen. Gå in på Styra TV och aktivera På 2. Beställde Tvillingabbonemang vis chatten. Gick snabbt att få ett extra set koder. Funkar än så länge
 5. 1 Likes
  Dan Altemyr

  Fråga om orginal fiber rauter

  Varför blev jag inte förvånad? Det kanske bara är min personliga erfarenhet av Dlink-produkter, men det är inte nätverksprylarnas Rolls Royce, snarare Skoda, men Skoda har ju iofs blivit bättre på senare år, det är många år sedan som Christer Glenning välte en i ett älg-test.
 6. 1 Likes
  Dan Altemyr

  Mysko fel

  En tanke jag får när du skriver att det alltid börjar strula på kvällen är att ni har dålig kapacitet på inkommande nätet. När många ska titta på TV samtidigt så räcker kanske inte bandbredden in till huset till för alla.
 7. 1 Likes
  Dan Altemyr

  Kan inte logga in på routern!

  Jag känner igen denna bugg och har haft den själv och precis som @mrknowitall skriver så är troligtvis orsaken en bugg i programvaran och det fungerar igen efter en omstart av routern. Det fungerar bra utom när man inte är hemma och kommer åt routern. Telia-supporten, även den s.k. "tekniska supporten" har dock inte känt igen detta problem, utan har bara rekommenderat fabriksåterställning, vilket jag för övrigt provat utan förbättring ett antal gånger. Jag har till och med fått routern utbytt men med samma problem. Det har dock nyligen skett någon sorts förändring, för uptime på min router just nu är lite mer än 21 dagar, och jag kan fortfarande logga in. Jag gissar på att det har skickats ut en programuppdatering. Min nuvarande firmware version är 17.2.0339-1441018-20180416103837, och siffersträngen efter sista bindestrecket kan man eventuellt tolka som att den är från 16 april 3018. Kan vara intressant ifall någon kan bekräfta denna programversion. Man får fram informationen, inklusive uptime genom att klicka på det lilla kugghjulet efter "Gateway" på förstasidan i det avancerade läget i routern.
 8. 1 Likes
  mrknowitall

  Kan inte logga in på routern!

  Telias router har en bug där gränssnittet låser sig efter ett antal dagar. En omstart löser det. Prova det först.
 9. 1 Likes
  mrknowitall

  Fråga om orginal fiber rauter

  Funkar säkert bra. Asus är däremot valet om man vill kunna koppla in sin tvbox i routern. Är iofs inte livsviktigt för alla men minskar ev kabeldragning för många.
 10. 1 Likes
  bsj

  Apple Watch 3 LTE med Telia?

  Det är bättre att fråga Telia direkt i stället för att ställa frågan i detta kund till kundforum.
 11. 1 Likes
  Mats A

  Tv och internet fungerar inte

  Det här är ett kund till kundforum så du når inte Telia här. Felanmäl via Kontakta oss-länken, 90200 eller deras Facebooksida!
 12. 1 Likes
  Mats A

  Wifi på iphone

  Inte mycket till information du ger... Om du kollar under Inställningar-wifi i din iPhone och iPad, ser du inte ditt wifi nät där? Är ditt wifi inställt på att visa sitt namn (ssid)? Om du ser ditt wifi och ansluter med det lösenord du har, vad händer då?
 13. 1 Likes
  aoao

  Ändra DNS på TG799vac Xtream

  Bra och dåligt. De kunde bekräfta att tidpunkten för FW uppdateringen sammanföll med att DNS-konfigurationen försvann, så allt tyder på att det en är begränsning Telia har lagt in i version 17.2. Förslag på lösning var att 1. Återställa till fabriksinställningar 2. Gå till premiumsupport för att få DNSen konfigurerad av dem (sic!) Jag har varit bortrest så har ännu inte haft tid att testa att återställa, men om det inte fungerar kommer jag troligen att byta router. Jag har länge stört mig på att inte ha full kontroll över den, men varit för lat för att göra något åt det. Den här händelsen har bekräftat mina farhågor och kanske har den det goda med sig att jag får tummen ur och äntligen byter ut den Eftersom jag har öppen fiber, passar jag på och ser vad andra operatörer erbjuder i router-väg.
 14. 1 Likes
  mrknowitall

  Remote desktop TG799

  Du har vänt det helt bakvänt. I routern hemma ska du köra port forward till datorns ipadress med fast ip på ditt lan. Det är på inkommande trafik. Det är i jobbets ände itavd ska öppna i brandvägg etc för trafik inåt. Sedan får man skriva in extern ip i remote desktopprogrammet. Du bör ta detta med någon som kan it på jobbet.
 15. 1 Likes
  Mats A

  Remote desktop TG799

  Vilken kontroll har du över nätverk och brandväggar på ditt jobb? Jag skulle bli väldigt förvånad om ett företag med rätt kompetens på IT-avdelningen skulle tillåta fjärrskrivbord rätt in i företagsnätet! Det normala när man ansluter utifrån är att använda en vpn-klient som krypterar och tunnlar in trafiken från din dator till jobbets nätverk. Val av vpn-klient beror av vilken sorts brandvägg ni har på jobbet. Populära märken är t ex Checkpoint vpn, F5 Big-IP m fl. Kolla med företagets IT-ansvariga hur dom vill ha det....
 16. 1 Likes
  Tornevall

  GDPR

  Jag har inte godkänt det av en enda anledning: att trafikdata nämns. Personligen tycker jag att benämningen trafikdata här (länk) är rätt så luddig. Åtminstone så pass luddig att jag inte känner mig helt sugen på att lämna över några trafikdata [just nu]. Jag brukar inte ens gilla när webbsidor vill analysera min trafik för att kunna "anpassa annonserna efter saker som passar mig". Jag vet, foliehatten sitter nog på sned just nu, för även om det här eventuellt inte skulle betyda särskilt mycket för integriteten så kommer jag inte godkänna något förrän det känns helt bra att göra det. Så nu har jag uppdaterat ett plugin jag använder som tar bort den här rutan [tills vidare]
 17. 1 Likes
  bsj

  Pensionär

  Jag hittar det på "Mitt Telia" under abonnemang, så det bör du också göra. Finns det inte där så får du ta kontakt med Telia, vilket du inte gör i detta forum om man inte tolkar texten som står på startsidan helt galet.
 18. 1 Likes
  Mats A

  Pensionär

  Jag är också pensionär, men får jobba till 67 vilket infaller nästa vår, dock är jag tillräckligt klar i huvudet för att veta att en sån fråga som din inte får mycket respons, utom min då, i det här kund till kundforumet. Du får alltså kontakta Telia! 90200, Kontakta oss-länken eller deras Facebooksida....
 19. 1 Likes
  sundbeck

  Telia Play - bildkvalitéstörningar och buffring

  Kollade på HBO Nordic's playbibliotek igår kväll och.. perfekt bildkvalitet. (nåja så bra man kan få med streamat material, iallafall lika bra som innan problemen började) Kollade igen nu för en stund sedan för att se om det var någon tillfällig förbattring men det verkar inte så, perfekt igen.. Så förhoppningsvis har telia nu fått bukt med problemen. Tillägg: Kollade för skojs skull vilka servrar som videouppspelaren ansluter till när problemen uppstod och för den serie jag tittade på så fanns servrarna i Finland, och nu när jag kollade igen så fanns dom i Sverige..
 20. 1 Likes
  Mats A

  Mobilt bredband

  Slut på datatrafik? (”surf”)
 21. 1 Likes
  Mats A

  Telia Play - bildkvalitéstörningar och buffring

  Vet inte vem du vänder dig till, i det här kund till kundforumet finns bara andra användare. Du får kontakta Telia via Kontakt-länken, 90200 eller deras Facebooksida 😐 Eller Google eftersom det handlar om Chromecast...
 22. 1 Likes
  mrknowitall

  Förlängningsladd för Router (telefon uttag)

  Din lösning med förlängning kan säkert fungera men du får förluster och felkällor i onödan, och det blir fula kontakter på väggen. Du behöver endast alla tre om du vill fortsätta använda fast telefoni. Om du köper en egen splitter som jag länkade till så kör du allt via endast dsl. Telefoni kör du istället som voip direkt i routern. Att du har gammalt uttag gör ingenting. Själv hade jag iofs bytt till ett modernt eftersom gamla kablar och kontakter gör att du tappar bandbredd.
 23. 1 Likes
  bsj

  avstängning

  Med tanke på att den länk du har klistrat in, jag hoppas att du inte har klickat på den, så är min gissning att det är en bluff. Ta kontakt med Telia för att göra dem uppmärksamma på att detta florerar, även om de säkert redan känner till det. Kan du logga på ditt mailkonto?
 24. 1 Likes
  Nejdå vi är några här inne som brukar hjälpa till med allt möjligt som man som kund kan hjälpa till med men det är ganska tröttsamt att det ständigt dyker upp folk som inte läser forumets syfte och ställer frågor riktade till Telia. Du kan väl själv återkoppla om hur du löste problemet sedan så har du hjälpt till själv på bästa sätt.
 25. 1 Likes
  Jag har inga appar i min 286a så jag kan inte prova. Jag använder en helt hemmagjord lösning med rullbandspelare istället. Men så är jag ju en helt vanlig kund också. Jag gav upp det moderna för längesen. Telia använder inte forumet alls. Vill du ha en länk till en rullbandspelare från Betamax kan jag hjälpa till.
 26. 1 Likes
  Asawid

  Mobilt bredband till chromecast

  Bara för att göra en kort sammanfattning som egentligen inte innhåller något som inte redan står i tråden: Om du har en router som skapar ett WiFi-nät spelar det ingen roll vad den får sitt internet ifrån. Så ja, det går alldeles utmärkt att använda ett mobilt bredband, under förutsättninge att SIM-kortet sitter i en WiFi/MiFi-router.
 27. 1 Likes
  Missade ett ld A i koden. Kolla igen nu. Hade lagt in 600 sekunder buffer i koden.
 28. 1 Likes
  En typisk fråga som man bör skicka till Telia, via deras Facebooksida eller kontakta oss- länken... 😅 I det här kund till kundforumet finns inte Telia, bara andra kunder. 😄
 29. 1 Likes
  bsj

  Vad är Telias apn name?

  Den här sidan kanske kan vara till hjälp https://www.telia.se/privat/support/info/installningar-for-mms-och-surf Det finns även en tråd om det https://forum.telia.se/forums/topic/8220-gps-tracking/
 30. 1 Likes
  mrknowitall

  Envis Android vill inte ladda ner appar

  Har tyvärr ingen aning om abonnemang. Kolla på Telias fb sida. Telia svarar inte på frågor härinne.
 31. 1 Likes
  mrknowitall

  Envis Android vill inte ladda ner appar

  Om du ger mer detaljer ska vi nog kunna hjälpa till. Google play kan man inte installera själv som en vanlig användare, det är ju det som är själva app-butiken. Har du loggat in med ett Gmail-konto i telefonen? Annars måste du skaffa det. Berätta sedan i detalj vad du gjort.
 32. 1 Likes
  Mats A

  kan inte byta pinkod för köp av hyrfilm

  Dina befintliga koder hittar du på Mitt Telia.
 33. 1 Likes
  Christer S

  Mobilt bredband till chromecast

  Tycker vi blandar ihop begreppen en del här, eller i alla fall inte klargör hur det ena och det andra hänger ihop. För att använda Chromecast behövs ett lokalt nätverk (WiFi) för att casta från mobiler, plattor och datorer till en bildskärm/tv där Chromecastenheten anslutits, via HDMI. Så kan det ju vara bra att inte bara vara hänvisad till material man har tillgång till i enheterna i det egna nätverket, utan också kunna streama från nätet. Med en "trådlös router" som kan ansluta till internet via mobilt bredband så är båda förutsättningarna ordnade. Har man mobilt bredband via "dongel" kan det gå att skapa en WiFi-hotspot i datorn (om förutsättningarna finns för det) så har man också ordnat det som behövs. En del routrar avser endast mobilt bredband, andra hanterar både fast bredband och mobilt bredband. Artikeln från PC för Alla är inte färsk, men avsikten med länken är beskrivningen av möjligheterna, inte testet av routrar. https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/natverk/mobilt-bredband/router https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.680477/router-hotspot-wifi
 34. 1 Likes
  bsj

  Telia /ip-only

  Det är nog bäst att du frågar Telia, förslagsvis via deras FB-sida.
 35. 1 Likes
  bsj

  Engångsavgift

  Det är bättre att du frågar Telia via Kontakta oss, deras FB-sida lr 90 200 än oss andra kunder i detta kund till kundforum.
 36. 1 Likes
  mrknowitall

  100/100mbit ska väl räcka??

  Du ska nog ställa dessa frågor i ett streamingforum. Vis av erfarenheten här inne får jag nog påstå att inga gamers eller influencers eller Youtuber hänger, tyvärr. En lina på 90 Mbit/s vill jag lova räcker för att streama tom HD. Att öppna i routern, vad skulle det vara? Du bör nog kolla upp andra änden...
 37. 1 Likes
  Mats A, du har säkert rätt (igen), den dagen man kan spela in till en Apple TV och få med texttv ska jag äta upp min hatt. Boxer vet jag inte hur de gör. Tveksamt om det fungerar där heller.
 38. 1 Likes
  Mats A

  Hur byter jag lösenord på telia webmail?

  Du loggar in på ”Mitt Telia” så kan du administrera din E-post
 39. 1 Likes
  Mats A

  Ändra DNS på TG799vac Xtream

  Jag provade nyss, har också haft google-dns 8.8.8.8 men det var ju återställt till 192.168.1.1. Klickade på Advanced under Local network och kunda skriva in 8.8.8.8 och trycka ”Save”, men jag har software 16.2, kan dom ha ändrat nåt senare?
 40. 1 Likes
  Mats A

  Mysko fel

  Tanken är god, och rätt, men här är ett hyreshus/ bostadsrättsförening inblandad med massor av felkällor, som jag inte riktigt kan hantera. Var tvungen hjälpa min exfru med inköp av ny router i hennes lägenhet men till sist var det ändå hårdvarufel i källaren hos hennes hyresvärd...😢🦆
 41. 1 Likes
  Kihlman

  VIP 4302 utan hårddisk bara halvbra

  Den nya boxen är riktigt usel, även om de flesta användare kanske inte tänker på det. Saken är den att hårddisken går oavbrutet dygnet runt så länge strömmen är påslagen. Det innebär slitage och vid en hårddiskkrasch är all lagrad information puts väck. Det hade varit hur enkelt som helst att skicka en signal till hårddisken att gå i viloläge när boxen går i viloläge. Att Arris valt att inte göra det visar bara att de vill att hårddiskarna skall krascha så de får chans till nyförsäljning. Uselt och ruttet!
 42. 1 Likes
  David Engström1313

  Medföljande modem ?

  Får man inte med nått modem när man beställer mobilt bredband ? Inte ens en sån simpel sticka ?
 43. 1 Likes
  Asawid

  Surf EU

  Frågeställaren verkar veta vad som gäller, men om nån annan är förvirrad, läs t.ex. här: https://www.telia.se/privat/utomlands#/Frankrike/Sverige
 44. 1 Likes
  bsj

  Uppsägningstid för bredband och tv

  Här står det följande, det finns även länkar till tilläggstjänster på den sidan. Vill du säga upp ditt abonnemang gör du det genom att ringa vår kundtjänst på telefonnummer 90200. Uppsägningstid och bindningstid gäller enligt det avtal du har tecknat med Telia. För de flesta tjänster gäller en månads uppsägningstid. Om du vill säga upp tjänster i samband med utlöpande bindningstid är det därför viktigt att du meddelar oss en månad innan så sker. Läs mer om uppsägningstid i våra Allmänna villkor. Din bindningstid kan du för de flesta avtal se på Mitt Telia. När du har loggat in, klicka på abonnemanget det gäller för att visa bindningstiden. För dig som är tv-kund så finns möjlighet att avsluta vissa tv-paket på Mitt Telia med undantag för Telias tv-paket (Start, Lagom, Mixa 16 och Stor), Viasat och C More. Tv-paketet avslutas då efter 30 dagar.
 45. 1 Likes
  Bosse-104932

  Fast IP address

  Jag kommer att koppla på en server på Bredbandet och undrar hur jag öppnar portar för trafik in och ut. 2. Går det att fixa en fast IP adress ? samt ytterligare saker som jag behöver tänka på för att kunna köra en WEBB server och FTP server. Tänker köra Debian/Linux