Medlemmar med flest likes


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation since 2018-08-19 i alla områden

 1. 3 Likes
  Bernt Göran Svensson

  TV-bilden fryser

  Sedan en tid tillbaka fryser TV-bilden då och då. Vi brukar starta om box och router och då kommer bilden tillbaka en stund och se'n fryser den igen.Väldigt irriterande... I går t.ex frös den sex gånger på ett par timmar. Kontakt med Telia resulterar bara i att de vill att man skall starta om all utrustning vilket vi gjort ett antal gånger, senast i dag med en fullständig fabriksåterställning av boxen vilket resulterade i ett par timmars Tv-tittande utan frysningar men för en stund se'n var det dags igen...Suck! Jag har suttit i telefonkön till telia ett antal gånger och även chattat med dem men inga lösningar ges annat än omstart av utrustning. Jag får väl kräva att de skickar ny utrustning och om de inte gör det så får jag väl byta leverantör av bredbandstjänster.Är det möjligen någon i forumet som också drabbats av TV-bild som fryser och som har förslag på lösningar ?
 2. 3 Likes
  mrknowitall

  Era felsökning är under all kritik

  Vi får banne mig bättra oss. Här sitter vi kunder och tror att våra felsökningar är minst lika bra som grannens som inte ens hjälper till härinne, och så visar det sig att de inte duger. Min senaste felsökning när mina kanaler försvann var att först prova utan glasögonen, men det blev sämre utan. Sedan drog jag ner på träspriten och det hjälpte. Min personal är det synd om, det stämmer. Barn har ingen känsla för kvalitet, och det stämmer. Ungarna städar dåligt för de pengarna jag betalar...
 3. 3 Likes
  bsj

  Esim

  Finns redan en tråd om det
 4. 3 Likes
  bsj

  Fakturahanteringen under all kritik!!!

  Nu når inte ditt inlägg Telia, om nu det var syftet, utan bara oss andra Teliakunder. Jag kan däremot tala om för dig att fakturan finns på Mitt Telia/Mina fakturor, där kan du även ordna med E-faktura.
 5. 2 Likes
  Pontus Lundahl

  Tv sändning hackar

  Hej. Min tv sändning hackar på samtliga kanaler. Är ungefär som om digitalboxen måste buffra sändning för att kunna visa tv. Har fiber 100/100 uppkoppling. Vad göra?
 6. 2 Likes
  mrknowitall

  lösenord epost

  Du kan få ett av mig Användarnamn : Dettaärett Lösenord : Kundforum
 7. 2 Likes
  mrknowitall

  dosan i väggen

  Troll var roligt att höra. Undertecknad och övriga här på forumet har troligen hjälpt hundratals genom åren men det är lätt tröstlöst att hjälpa folk som inte engagerar sig att lägga en minut på en beskrivning av sitt fel. Om du istället beskriver konkret vad du har, kanske tom med hjälp av bilder, vad exakt som dragits ut eller ev skadats så ökar chansen att få hjälp.
 8. 2 Likes
  bsj

  Era felsökning är under all kritik

  Varför gnäller du på oss? Vi är precis som du bara kunder hos Telia.
 9. 2 Likes
  mrknowitall

  Stulen på GB

  Jag har några blu-raykopior på åtminstone 90 GB som jag kan maila över om du vill. Då får du iallafall tillbaka det mesta.
 10. 1 Likes
  bsj

  Öppna port 21 FTP-protokoll

  Eftersom du gick med i forumet för en timme sedan så kan jag inte tänka med att vi har hjälpt dig tidigare, om du inte använde ett annat namn (då är det ju bara att gå till den tråden så hittar du lösningen). Jag kan även upplysa dig om att vi i forumet inte gör några uppdateringar av mjukvaran i din router, det sköter Telia..
 11. 1 Likes
  Asawid

  Långsam e-post

  Här är en beskrivning. https://www.msoutlook.info/question/check-for-new-email-frequency Jag har inte Outlok själv på den här datorn, men det brukar också finnas en "hämta/skicka" knapp uppe till vänster som påtvingar en koll. Värt att använda just när man vänar på pst av den du beskriver. Tillägg: Ser att @bsj också nämner samma knapp.
 12. 1 Likes
  bsj

  Långsam e-post

  Thunderbird, som jag använder har en knapp, "Hämta meddelanden". Jag brukar använda den när jag vet/misstänker att det ska komma ngt som behöver åtgärdas snabbt, vet inte om det finns ngt liknande i MS Outlook men det borde det finnas.
 13. 1 Likes
  Asawid

  Hur tar jag reda på om telefonen är operatörslåst

  Det absolut enklaste är att göra som @bsj föreslår: Prova att sätta in ett SIM-kort från en annan operatör. Men som information kan det vara bra at veta att det sedan några år tillbaka i Sverige bara är Tre som operatörslåser sina mobiler.
 14. 1 Likes
  bsj

  World of Warcraft med adsl

  Spelar också WoW och har på senare tid fått problem med "latency" just nu på 253ms home 2004ms world. Det jag har märkt är att det uppträder mest när det är regnväder i närheten, Jag kör vi wifi och den andra i familjen som har kabelanslutning har inte det problemet. Jag har inte den "lyxen" att ha 30mb utan endast bredband 10
 15. 1 Likes
  Dan Altemyr

  World of Warcraft med adsl

  Har aldrig spelat WoW själv, men vi hade förut en flitig WoW-spelare i hushållet, och jag vill minnas att man var tvungen att öppna en port i routerns brandvägg för att det skulle flyta bra. Jag kommer tyvärr inte ihåg vilken port det var, och jag har inte kvar den routern och det är inte aktuellt längre att ha en sån port öppen hos mig. Du får kolla dokumentationen för spelet eller eventuellt nåt WoW-forum
 16. 1 Likes
  Felix linder

  Esim

  Hej Undrar om Esim är något som kommer att komma telia inom någon framtid? Har set att både Tre och Telenor har eller ska ha det till släppet av nya samsung watch. Som jag har förstått det så har telia Esim i några andra länder. Mvh Felix
 17. 1 Likes
  Sant. Ursäkta. Var ledsen och upprörd. Målet är löst. Är så glad för det. Så ni vet. Är lätt att skriva i affekt. Förlåt!
 18. 1 Likes
  hsd

  TG799 V2 rel 17.2

  Har haft liknande problem, det löste sig genom omstart av TG:n med annan utrustning frånkopplad tills att routern och internet gått igång och därefter anslöt jag resten
 19. 1 Likes
  Jo det var precis det jag menade. Ta t.ex. Telenor, här är ett citat från deras hemsida, inte riktigt helt ordagrant dock: "Nu har vi slopat bindningstiden. Men di kan fortfarande köpa en mobiltelefon hos oss med 24 månaders avbetalning." Visst slipper man bindningstid på abonnemanget, men man är fortfarande bunden till avbetalningsavtalet på 24 månader, och såvida Telenor inte accepterar att man lämnar tillbaka telefonen om man inte har råd att betala den, vilket jag betvivlar, så får man snällt betala. Eller dra på sig inkasso. Det gäller att tänka sig för.
 20. 1 Likes
  bsj

  VDSL2 35b

  Den här texten, som står på första sidan, måste vara väldigt svår att förstå lr också så läste du den inte Här kan du läsa och dela med dig av synpunkter, tips och tricks gällande Telias tjänster och produkter. Observera att forumets syfte är att skapa dialog mellan kunder. Om du vill ha hjälp eller kontakt från Telia, använd Support eller Kontakta Oss. Deras FB-sida går även bra att använda
 21. 1 Likes
  Dan Altemyr

  503 Service Temporarily Unavailable

  Det ska vara åtgärdat i senaste firmware (17.2). I alla fall har detta problem försvunnit från min router efter den uppdateringen. Den kom för ca ett halvår sedan, och om uppdateringen inte har gjorts på routern bör man kontakta Telia-supporten, eftersom den ska ske automatiskt. Eventuellt måste det kanske till en omstart för att den ska tanka ned och installera uppdateringen., så det är i vilket fall läge för en omstart.
 22. 1 Likes
  Mats A

  Motorola vip 1963

  Den fungerar, har själv en sån till TV:n i arbetsrummet, men deras nya Arris 4302 är mycket bättre, speciellt med hårddiskkomplementet.
 23. 1 Likes
  bsj

  Önska jag ej va Telia kund

  Du gick med i det här forumet idag och är redan missnöjd med oss andra forumdeltagare, som precis som du är vanliga enkla Teliakunder. Då vi inte har ngn kundtjänst vet jag inte vem du har varit i kontakt med, vi erbjuder inte ens abonnemang. Kan det möjligen vara Telia du menar?
 24. 1 Likes
  mrknowitall

  TV-bilden fryser

  Jo så är det väl, men hur skulle man lösa det annars? Det är ungefär som att klaga på att man inte kan köra till verkstaden när bilen är sönder, eller att man måste till akuten när man är sjuk. Eller att man inte kan sitta på grenen man sågar av. :-)
 25. 1 Likes
  bsj

  Tv sändning hackar

  Vad jag vet så skickar inte vi som skriver i det här kundforumet ut ngn router, däremot gör Telia det. Har själv inte TV via Telia, men det finns säkert ngn forumdeltagare som kan ge dig lite tips.
 26. 1 Likes
  Anaesthisia

  Era felsökning är under all kritik

  Lugnande medel finns på apoteket. Troligen behöver du även förnya ditt recept om det inte redan är gjort. A
 27. 1 Likes
  Anaesthisia

  Telias spamfiler

  Kan du redogöra för exakt hur du skickar? Om du använder Gmails utgående server har ditt problem inget med Telia att göra, ö h t, utan det är Google som får berätta hur de resonerat. Företag brukar nog normalt sätta upp en egen server och portionera ut meddelandena i lagom små batcher för att inte drabbas av problem. Om du använder ett privat konto hos Google är det möjligt att de inte räknar med att du ska göra stora utskicka via tjänsten. A
 28. 1 Likes
  Dan Altemyr

  Inehållsdelning ej längre möjlig TG789vn

  I och med Windows 10 version 1709 så togs detta protokoll bort. Man kan lägga till det igen, se t.ex. https://support.microsoft.com/sv-se/help/4034314/smbv1-is-not-installed-by-default-in-windows Visst, det gamla protokollet innehåller en del säkerhets-issues, men så länge som man håller sig till sitt eget hemma-LAN där man har full koll på vilka som ansluter till det så ska det troligtvis inte innebära något problem. Helt OT så är det lite spännande att se att Microsofts översättningsrobotar fortfarande har en liten bit kvar till perfektion (ur artikeln jag länkade till): En utdelad server-resurs i Windows heter som bekant share på engelska, som också kan betyda aktie.
 29. 1 Likes
  Dan Altemyr

  Telia Sense och elbilar

  Det lite tråkiga svaret är att du nog får vända dig till Telia om detta, om det inte finns nån Telia Sense-användare som kan informera mera. Jag har ingen egen erfarenhet av Telia Sense, jag använder Volvos eget system, Volvo On Call. Det är såvitt jag vet specialanpassat för varje enskild bilmodell. Jag har dock ingen El/hybridbil heller.
 30. 1 Likes
  bsj

  Avengers - Infinity Wars i filmbutiken?

  Jag har ingen aning, men kanske ngn annan av oss som försöker hjälpa till vet. Ett annat sätt är ju att fråga Telia.
 31. 1 Likes
  Anaesthisia

  Telias spamfiler

  Jag skulle rekommendera att du försöker skicka ut meddelandena i mindre batchar för att slippa bli fångad av spamfiltret. Skicka t ex meddelandena fem i taget med 5-10 minuters mellanrum A
 32. 1 Likes
  Asawid

  eu surf för mobilt bredband

  Enkelt: Skaffa ett "vanligt" abonnemang eller kontantkort. Halebop, Hallon, Vimla...
 33. 1 Likes
  mrknowitall

  Tappar kontakten med WiFi

  Köp aldrig någonsin en förstärkare eller repeater eller liknande. Dra istället en kabel från routern till en accesspunkt så nära utrymmena i källaren som det går. Du kommer inte ångra dig. Vilken som helst accesspunkt i din prisklass kommer fungera.
 34. 1 Likes
  bsj

  Kan man inte längre chatta med Telias support?

  När du registrerade dig så missade tydligen att det här är ett kundforum och inte en kontaktväg till Telia, dessutom så går det utmärkt att ta kontakt med Telia här https://www.facebook.com/telia vardagar: 08 - 21 och helger: 09 - 17
 35. 1 Likes
  bsj

  Applewatch 3

  Dom har ju en FB-sida som har öppet Vardagar: 08 - 21 Helger: 09 - 17 https://facebook.com/telia
 36. 1 Likes
  Dan Altemyr

  Bedrägeri

  Ja, det är med största sannolikhet bluff. Även om den inte är en 100% säker metod så är en bra metod att dels inspektera avsändaradressen till mailet och adressen till länken man ska klicka på, och det är högst osannolikt att ifall Telia eller din bank eller skattemyndigheten skulle skicka ett mail med liknande innehåll på riktigt, så lär inte avsändaren ha en adress som ligger på Gmail eller Yahoo, eller ens telia.com och adressen man ska hoppa till ligger inte på nån konstig ".nu"-domän oavsett om den börjar på nånting som verkar bekant. Dessutom, ifall Telia skickar ett mail om konstig kontoaktivitet så skulle jag själv skriva in adressen till Telia.se i webbläsaren och logga in där och inte följa nån konstig länk i ett mail. För några år sedan var det väldigt populärt att skicka med en bilaga med namn som ser ut att vara "veryfunny.gif" eller "nakedgirl.jpg", men som egentligen hette nånting som slutade med ".exe" men som inte visades i Windows eftersom nån ***** på Microsoft kommit på att det skulle vara en bra idé att dölja filnamnsändelser. Klickade man på en sån bilaga så kördes det programmet, och det var sannolikt inte något roligt man fick se.
 37. 1 Likes
  Dan Altemyr

  Play i Norge

  Eluttag har de säkert, men jag har för mig att de inte ser ut riktigt som våra, så det kan vara bra med en adapter. Eller var det Danmark, jag minns inte riktigt. Det ska ju gå bra sedan ett tag tillbaka att se hela Telia-utbudet i alla EU-länder, men jag vet inte ifall de tagit med Norge också, de är ju inte med i EU. OT så tror jag inte att det heter pirrsnöre. Bananer heter heller inte guleböj och ekorrar kallas inte tallefjantar.
 38. 1 Likes
  Dan Altemyr

  Router.

  Om routern gick sönder vid ett åsknedslag så är det inte helt omöjligt att nätverkskortet i datorn strök med ifall den var ansluten med kabel. Om datorn även har trådlöst nätverk, prova med det. Prova annars att köpa ett USB-anslutet nätverkskort, antingen trådlöst eller trådbundet, de är inte så dyra. Ett inbyggt nätverkskort i datorn är inte så dyrt heller i och för sig, men det kan vara svårare eller dyrare att byta om man inte vet hur man gör, so så är det lite viktigare att man får tag på en sort som passar i datorn. Man kan också testa med en annan dator. Och hade man lite tur i oturen så kanske det var nätverkskabeln som gick sönder, så det kan vara värt att testa med en annan sådan. Men mest troligt tror jag tyvärr att det är nätverkskortet i datorn, och det är tyvärr sällan som åskskador täcks av garantier, möjligen av försäkringar.
 39. 1 Likes
  Dan Altemyr

  Mottagning

  Jo, det var väl bättre förr med mobiltelefoner med extern antenn, då behövdes inte så stark signal. Många mobiltillverkare verkar förutsätt att man oftast befinner sig i ett mobilmast-tätt område, för mottagning verkar inte prioriteras lika mycket som nya coola appar eller krökt displayglas som går ända ut till kanten. Mobilsignalen är dessutom en radiosignal som sänds ut från en förhållandevis väldigt svag sändare, t.ex. jämfört med FM-radio, och det behövs inte så väldigt mycket för att skymma eller störa ut signalen. Ett nytt hus med plåttak eller plåtfasad kan räcka för att försämra mottagningen på en plats där det tidigare varit bra mobilmottagning. Sen kan ju en mobilmast tillfälligt vara tagen ur bruk eller så kan nätet vara överbelastat. Det första man ska prova om man tycker att man har dålig mottagning är att flytta på sig, t.ex. närmre ett fönster eller till och med gå ut. För länge sedan när jag var ute på sommarstället så gick det inte att använda mobiltelefonen inomhus. Enda stället där det funkade var ute i potatislandet.
 40. 1 Likes
  Mats A

  TV-bilden fryser

  Och hur är digitalboxen kopplad till routern? Om du har en trådlös lösning så prova att dra en nätverkskabel mellan router och digitalbox. Du kan också dra nätverkskabel från digitalboxen direkt till port 2 på fiberswitchen, för att kunna utesluta problen med routern.
 41. 1 Likes
  mrknowitall

  TV-bilden fryser

  Ja det kan bero på mycket och alla gemensamma orsaker mynnar ut i att du inte har tillräckligt med överföring fram till din box. Eftersom du inte över huvud taget beskriver vad du har för uppkoppling och sedan lokal utrustning och anslutning i hemmet går det inte hjälpa dig vidare. Återkom med det så kommer du få bättre hjälp. Beskriv i detalj vad du har, gärna med bilder och modellnummer och vad du provat och inte provat.
 42. 1 Likes
  mor

  lösenord epost

  kommer inte ihåg mitt lösenord till e-posten i mobilen (har bytt till en ny mobil)
 43. 1 Likes
  bsj

  lösenord epost

  Du har möjligtvis inte testat den här sidan? https://www.telia.se/privat/support/epost-i-datorn?intcmp=support_epost
 44. 1 Likes
  I det fallet är det uppenbarligen Telias system som gör fel
 45. 1 Likes
  Asawid

  Ansluta kopiering

  Du får nog ge lite mer information om någon ska kunna komma med råd. Vilken skrivare? Vilken router? Vilka steg gör du? Vadå lyser rött? Vilken lampa på routern? Fungerar WiFi med andra enheter. Om WiFi fungerar i övrigt är det nog så att du måste kolla skrivarens anvisning eller installationsprogram.
 46. 1 Likes
  Sätt tummen på luckan och dra den neråt
 47. 1 Likes
  bsj

  Spotify/Youtub

  Du vänder dig till Telia i ett forum som är ett kund till kundforum, alltså en plats där Telias kunder kan ge varandra råd och tips (vilket för övrigt står på forumets startsida). För att få kontakt med Telia ska du använda dig av Kontakta oss som finns längst ned på sidan, deras FB-sida lr 90 200
 48. 1 Likes
  mrknowitall

  Koppla in digitaltv med egen fjärrkontroll

  Vid det här laget har han nog både slängt ut kartong, box, och tv om det inte funkar...Det enda som finns kvar är nog en gömd kontroll nånstans
 49. 1 Likes
  Johansson Fredrik

  Nytt sim kort 0727107256

  Detta är ingen ingång till Telias kundtjänst. Du kan logga in på https://www.telia.se/privat/mitt-telia och beställa ett nytt SIM-kort. Klicka på ditt mobila bredband under "Abonnemang". Scrolla därefter ned en liten bit dit det står "Inställningar". Där kan du välja att beställa ett nyttt SIM-kort. Du kan annars kontakta Telia på 90 200 eller https://www.telia.se/privat/kontakt
 50. 1 Likes
  Mats A

  Koppla in digitaltv med egen fjärrkontroll

  Känner inte till Arris boxarna men har svårt att tro att det inte skulle behövas fjärrkontroll till dom! Hur byter du kanal då? Du får nog tjata på Telia...