Medlemmar med flest likes


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation since 2018-01-20 i alla områden

 1. 3 Likes
  Göran Celander

  STORT fång rosor

  Vill skicka ett stort fång rosor till tjejen på Telias bredbandssupport som hjälpte mig få igång min bredbandstelefoni idag. Visste precis vad hon pratade om oavsett vilka frågor som uppstod. Hon är den fjärde personen jag haft kontakt med i ärendet och ingen annan har varit i närheten av hennes kunskaper. Dessutom oerhört serviceorienterad och trevlig att prata med. Tack!
 2. 2 Likes
  Asawid

  Fjärrstyrning / fjärrutrustning

  Jag är nu inne på andra vintern med Ontech i min stuga. https://www.ontechgsm.com/ Inte lika sofistikerat som Telnet kombinerat med internetanslutning, men kräver å andra sidan inte "yttre" internet. Det sitter ett SIM-kort i huvudenheten och för 180 kr/år kopplar det upp sig för kommunikation. Styr luftvärmepumpen hemifrån så jag alltid kommer fram till en varm stuga. Där är också ett vanligt eluttag som jag kan slå på/av hemifrån. Jag har också kompletterat med 2 extraenheter med extra temperatursensorer inställda så att om temperatur går under vissa grader så startar den ena en värmefläkt i badrummet, den andra värmeslingan till vattnet. De extra enheterna hade jag klarat mig utan, men det är ju roligt att köpa prylar, så jag köpte dem en i taget bara för att... Blir det strömavbrott där huvudenheten sitter larmar den till min epost. Ett backup-batteri håller den igång cirka 20 timmar efter det (hade strömbortfall i helgen, så då kollade jag tiden),(Är det totalt strömlöst i huset hjälper det ju inte mycket). När strömmen kommer tillbaka hoppar det igång igen utan problem. I alla fall har det gjort det hos mig. Det är som sagt andra vintern, och så här långt har det funkat mycket bra. Enstaka gånger har jag tappat kontakt med utrustningen någon timme, men det har bara varit tillfälligt. Min stuga ligger i ett område med väldigt svajig mobiltäckning så jag är positivt överraskad att det funkat så bra.
 3. 2 Likes
  Alf Jansson

  Instabilt Wlan med AirTies

  Kan bekräfta att senaste betan av Google Play Services 11.9.75 (tjänster om du kör svensk version) har löst mina problem. Mina Airties är inställda på automatisk uppdatering av firmware (tror auto-uppdatering är default)
 4. 2 Likes
  Mats A

  Trådlös skrivare

  Hela alfabetet utom å-ä-ö. Och siffrorna är 0-9. 😅
 5. 1 Likes
  John Wennerqvist

  Samma utbud som i svtplay.se?

  Nej, tråkigt nog finns inte den möjligheten då det finns en teknisk begränsning och äldre modeller av tv-boxar saknar stöd för appar.
 6. 1 Likes
  John Wennerqvist

  Samma utbud som i svtplay.se?

  Yes, utbudet ska stämma överens med vad du kan hitta via webbläsaren eller din AppleTV.
 7. 1 Likes
  bsj

  Maria

  Tror inte att du har glömt ngn. Det är ju tur att jag har jobbat med kundservice under stor del av mitt liv, SL:s trafikantupplysning och som busschaffis. så det är inte direkt nytt för mig att försöka få folk att fatta. Mats länken till riktlinjernas första stycke leder ut i cyberspace.
 8. 1 Likes
  Kim Sunding Lindén

  APPLE TV pausar hela tiden

  Hej! När jag kollar på en tv-kanal via min AppleTV 4 så går sändningen i cirka 4-5 minuter sen pausar/fryser bilden. Då måste man gå ur kanalen och sedan in igen, då fortsätter sändningen. Sen tar det 4-5 minuter igen och det pausar. Så är det konstant! Någon som har en lösning på problemet?
 9. 1 Likes
  bsj

  Dålig koll på era play tjänster

  Bäste Peter. Jag ber om ursäkt för trasslet du fick när du ämnade titta på 15 km skidor samt sammandraget från skidskyttet. Jag kan tyvärr inte hitta den skyldige, men gissar att hen finns att finna någonstans på Discovery Sweden/Eurosport, då det är de som har sändningsrättigheterna, och inte här bland oss övriga forumdeltagare. Ha en bra fortsättning på dagen och hoppas att sändningarna blir bättre i framtiden.
 10. 1 Likes
  mrknowitall

  SVT Play i Arris VIP 4302

  Den typen av frågor ställer jag på Telias Facebooksida. Inne här svarar bara vanliga kunder annat än i undantagsfall. Eftersom aldrig några vanliga frågeställare återkommer med besked så självdör tyvärr detta forumet av sig självt. Att någon svarar här om svtr etc inom kort är nog tyvärr inte så sannolikt.
 11. 1 Likes
  samuellindberg

  Telia Region Fel? (Routing/TYRESÖ/DPLAY)

  Hejsan. Har försökt se Vinter-OS på Dplay hela morgonen på iphone och windows. Det blir regionfel och att materialet inte är tillgängligt i denna region. Har ingen VPN eller proxy. Har kollat och har svenskt ip och vanlig dns. Har telia 250mbit fiber i Tyresö. På Dplays facebook verkar det vara fler från just Tyresö som har problem med detta. Har telia gjort någonting med routingen från Tyresö?! Börjar bli sjukt irriterad nu.. missade skidåkningen i morse. Snälla, om någon vet hur jag löser detta, vänligen svara... MVH, /Samuel
 12. 1 Likes
  bsj

  problem med e-post

  Kära Margareta den enda återkoppling jag, och andra forumdeltagare, kan ge dig är att du når inte Telia den här vägen, vilket du borde ha sett när du registrerade dig. Du når Telia via Kontakta oss, deras FB-sida lr 90200
 13. 1 Likes
  Mats A

  Logga in på routern

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Subnät Du missförstår nog subnät. Din Teliarouter översätter din publika ipadress (som du enklast ser genom att t ex surfa till minip.nu, whatsmyip.com eller likn.) till privata ipadresser i 192.168.1.xxx-serien. Brukar finnas ett spann i början (192.168.1.2-192.168.1.50 eller nåt sånt) som ligger utanför dhcp-spannet (dom automatiska adresserna) och kan användas för fasta ipadresser till skrivare, nas eller sånt. Trådansluter du en dator med nätverkskortet inställt att få ipadress från routern så hamnar den på samma subnät som routern och du kan logga in i din router på adressen 192.168.1.1 som Administrator (obs stort A) och lösenordet den access key som står på baksidan (om du inte redan bytt till eget lösenord). Inne i routern kan du konfigurera ditt wifi med eget namn (ssid) och lösenord, slå på gästnätverk, kolla ipadresser, felsöka surf, TV o iptelefontjänster mm. Kommer du inte in på det här sättet så kolla att ev antivirusprogram eller brandvägg inte blockerar routerns adress!
 14. 1 Likes
  Mats A

  support

  Jag har t o m fått fel avhjälpta på midsommardagen när jag felanmält via ett webbärende under Kontakta oss på telia.se. Prova deras Facebooksida, tror det är samma supportpersonal som sköter den...😁
 15. 1 Likes
  mrknowitall

  Huawei 10 Pro ansluter inte till fiber

  Kolla ipadressen på wansidan. Är det inte en publik adress utan 10.x.x.x så är det inget bredband aktiverat. Enklast genom att gå in på 192.168.1.1 etc etc, men detta finns det redan trådar i massor om ifall instruktioner behövs.
 16. 1 Likes
  Asawid

  Huawei 10 Pro ansluter inte till fiber

  För dina föräldrar har väl valt sin leverantör och fått sina tjänster startade? Det slog mig att den där sidan brukar man komma till när man inte valt tjänst än. Eller fått själva tjänsten inkopplad. Vad har det för leverantör av själva tjänsten?
 17. 1 Likes
  queasy

  Hur väljer jag rätt lokalkanal

  Du gör såhär, klicka på: Meny -> Inställningar -> Scrolla sedan ned, förbi vad du ser -> Välj sedan SVT/TV4 Lokalkanal, där väljer du ditt val.
 18. 1 Likes
  Mats A

  Min digitalbox startar inte.

  Låter som nätverksproblem. Du kan också logga in i routern och kolla att TV-tjänsten är aktiv.
 19. 1 Likes
  Mats A

  DigitalTV-box

  Du kan köpa ny för 99 kr hos Telia. https://www.telia.se/privat/support/info/fel-pa-fjarrkontrollen
 20. 1 Likes
  bsj

  Sven-Olof Arnesson

  Har du provat med "Kontakta oss/TV/Abonnemang"? Dom har även en FB-sida, sen finns ju alltid det gamla vanliga 90 200
 21. 1 Likes
  Mats A

  Chromecast

  Ni skulle ju kunna lägga in Googles publica dns-adresser i era routrar för att se om det hjälper Chromecast. 8.8.8.8 och 8.8.4.4 tror jag det är.
 22. 1 Likes
  bsj

  Travel channel

  Ett sätt är ju att fråga Telia.
 23. 1 Likes
  Om du går in i webmail mappen skräppost och markerar att ett meddelande inte är spam . Det gör man i webmail på meddelande du hittar i skräpposten där. Markerar det och sen trycker du på en VARNINGSTRIANGEL (av underlig anledning) markering kommer upp EJ SKRÄP som du får godkänna. Jag tar inte 19 kr per minut för denna info.. Denna info kan inte / vill inte kundtjänst uppge. Dom vill tjäna pengar på att dom har buggar i sina program som dom sålt till oss. Orimligt och skamligt. (Det mail som listas som spam är från min fru som mejlat mig i flera år utan att det hänt och som ligger som kontakt. Inget fel med min privata epostprogram. Gått igenom det med bra Apples suppport - gratis).
 24. 1 Likes
 25. 1 Likes
  Tack snälla för hjälpen!! Problemet löst!! 👍👍👍👍
 26. 1 Likes
  bsj

  Vilken försämring... suck ?

  Antar att du menar kontantkort. Anledningen får du fråga Telia om eftersom det här är ett kund till kundforum och när du fått svar från Telia så är det ju du själv som avgör om du vill byta.
 27. 1 Likes
  mrknowitall

  Identifiera kabel

  Först och främst, så vi reder ut ett missförstånd. I 99 fall av 100 så har man fiber in i själva bostaden bara. Sedan omvandlar man till kopparkabel, vanligtvis numera cat 5e eller 6. Denna omvandling sker vid inkommande kabel, och du bör hitta en enhet som det står tex Inteno, Cts eller Raycore på. Därifrån kopplar man sedan husets nätverk, antingen direkt eller via en router och patchpanel. Det du ser på bilden är troligen en cat 5e utp, googla lite på den. Du behöver koppla på en rj45kontakt med en tång du kan köpa i elektronikhandeln. Kallas crimp. Sedan är det nödvändigt att du hittar andra änden av kabeln och ser till att den är ansluten till din router, patchpanel etc.
 28. 1 Likes
  bsj

  Felanmälan

  Då föreslår ja att du kontaktar Telia, för vi andra i detta kund till kund forum har inte en susning om hur det går. Deras FB-sida är en relativt snabb kontaktväg. Det ska väl vara åtgärdat inom tre arbetsdagar och det har ju inte gått ännu, klockan är ju bara 11:42-
 29. 1 Likes
  mrknowitall

  Telia Refill i Mexiko

  Håller med BSJ. Verkar ju som om du hade ett öre på kortet innan bonus. Kolla även vilka operatörer Telia har avtal med och gå in och välj någon av dessa manuellt. det är ju inte säkert att de/den operatörer Telia har avtal med finns etablerade där du befinner dig. Typ: Inställningar, Anslutning-mobilnätverl-Nätverksoperatörer-Sök efter nätverk (Ser kanske lite annorlunda ut i Oneplus)
 30. 1 Likes
  bsj

  Telia Refill i Mexiko

  Kan kanske bero på att ditt saldo ligger väldigt nära minutpriset för samtal, till Sverige och samtal inom Mexiko 20 kr/min + öppningsavgift 0.99 kr ta emot samtal i Mexiko 10kr/min. Prova med att fylla på, telefonen vet ju inte om du ska ringa lr ta emot SMS.
 31. 1 Likes
  En variant är ju att trådansluta Time Capsule till TG799. Jag gjorde så, och satte en fast ipadress i den. Dels är den ju backup för Macarna i familjen, dels kör den gästnätet...
 32. 1 Likes
  Martin Westerstrand

  Telia Sense

  Jag håller med dig. Jag har precis köpt en Sense och har lite funderingar och behov av support. Dessutom ligger flera av Sense-trådarna under olika kategorier vilket gör det svårare att få en överblick över alla inlägg.
 33. 1 Likes
  Just TG234 uppdateras inte av Telia, dem uppdateras av technicolour själva så vitt jag vet. Görs det inte automatiskt så kanske en fabriksåterställning sätter igång nedladnning av senaste firmware på TG234.
 34. 1 Likes
  mrknowitall

  Telefonplugg med och utan plastpinne i mitten

  Jag är inte expert, men pinnens funktion är att bryta strömmen mellan de metallbleck som sitter i respektive uttag. Så länge ingen traditionell kontakt sitter i så sitter de som bekant ihop, och det betyder att alla uttag i kedjan är just då parallellkopplade (i princip, eg kaskadkopplade). När du då sticker i kontakten i uttaget, pressas blecken isär och alla signaler/ström går genom din telefon och vänder tillbaka, och sedan inte vidare i kedjan (när luren är lyft). Detta är vad jag vet för att alla telefoner efter den aktiva telefonen i kedjan ska vara bortkopplade. I vissa länder så kopplar man på ett annat sätt och alla telefoner kan användas samtidigt. Det är därför man ibland ser i filmer att folk tjuvlyssnar i en lur, vilket inte går i Sverige (om man inte brutit av den då). Av samma anledning så vill man alltid sätta ett ADSL-modem i första uttaget.
 35. 1 Likes
  mrknowitall

  Trådlös skrivare

  Så brukar jag göra 😀. Det enda är att man får klistra en liten fusklapp på routern så att se alla i familjen lyckas hitta rätt lösen i framtiden 😀
 36. 1 Likes
  Mikael Wiik

  Inspelningsbar box säljes

  Hej! Jag har en Arris Vip 2853 till salu om någon är intresserad. Den har funkat problemfritt i ett drygt år. Jag slutade använda boxen för ett drygt halvå sedan nnr jag sskaffade en Apple TV istället.
 37. 1 Likes
  John Wennerqvist

  Svenskt tal - Filmbutiken play+

  Hej Cathrine! Om svenskt tal finns tillgängligt för en film som du vill hyra så ska du kunna se det innan du hyr filmen. Finns det en svensk flagga vid texten "Hyr" eller "HD" så kommer talet vara på svenska. Saknas den svenska flaggan så kommer filmen vara på engelska. gällande undertexter så kan du justera det efter att du hyrt filmen, och det gör du genom att trycka på "info" på fjärrkontrollen och sedan byter du språk för undertexterna med den blå knappen som finns på fjärrkontrollen.
 38. 1 Likes
  queasy

  Webbmail/Min "låda" är full

  IMAP: Har du ställt in IMAP som val så lagras E-posten på Telia's server istället för att laddas ner till den individuella enheten. POP3: Har du ställt in POP3 så laddas mailet ner och lagras på den enhet när du ansluter sig mot mailservern. Här har du även dem korrekta inställingarna för dem olika valen: Inkommande server: mailin.telia.com IMAP-port: 993 med SSL, 143 utan SSL POP3-port: 995 med SSL, 110 utan SSL Utgående smtp-server: mailout.telia.com Smtp-port: 465 med SSL Smtp-autentisering: På
 39. 1 Likes
  Asawid

  Webbmail/Min "låda" är full

  Använder du POP3 på datorn ligger det kvar en kopia på epost-servern om du inte klickar av det valet i din kontoinställning i epostprogrammet.
 40. 1 Likes
  bsj

  Mobilabonnemang

  Det enklaste är väl att du tar kontakt med Telia, antingen via kontakta oss lr deras FB-sida.
 41. 1 Likes
  Men det är ju inte meningen heller. Det här är ett kund till kundforum! Fråga på deras Facebooksida istället...
 42. 1 Likes
  bsj

  Bluffmail

  bluffmail tycker jag du kan radera
 43. 1 Likes
  CSE

  Vilken hastighet får du?

  Hej! Jag har precis bytt till 250/100. Det blev ingen skillnad inkommande fiber i huset. Vi har samma hastighet som 100/100 som vi hade tidigare. Enligt Bredbandskollen och Speedtest. 65/100 med 250/100 (ej wifi). Detta är direkt genom routern Linksys AC1900 som är kopplad till fiberkonvertern. Frågan är vad skall vi förvänta oss för hastighetsökning från 100 till 250 på nedladdningssidan? Just nu är det ingen skillnad. /C
 44. 1 Likes
  Bengt_T_J

  Telia Sense

  Det har jag verkligen gjort.👍😉 För att få allt samlat på ett ställe, då det är en ganska ny produkt, så borde man kanske ha en egen del i forumet. Det var bara ett tips. Tack för mig. Bengt
 45. 1 Likes
  Dennis1981

  Hastihet fiber

  Det går inget vidare, efter att vart i kontakt med dom via telefon igår så kom dom fram till att det är inte aktiverat för tillfället , det finns ingen på plats med behörighet som kan göra det vi återkommer på måndag. Varför detta inte är gjort hade man inget svar på . Med andra ord har jag sedan november förbrukit dom 3 månaderna man fick utan höjd avgift . Sedan detta samtal ägde rum går det inte längre att loga in i gateway heller , blir bara mer och mer imponerad !!
 46. 1 Likes
  bsj

  Tips för att identifiera bedrägerimail

  Återigen ett citat utan kommentar, har t.o.m avaktiverat Adblock men det finns ändå ingen. Ha en bra helg
 47. 1 Likes
  galidaniel

  Extra Box men ingen identifikationskod

  Behöver hjälp. Jag har fått 1 tv-box och kört igång den. Sen har jag ju en tv i sovrummet. Vilket då visade sig att man va tvungen att ha en tv box till. Jag har nu införskaffat mig det och kopplat ihop allt rätt. Men jag måste ju ha en Identifikationskod och en kontrollkod. Det går ju inte med den man redan har andvänt till första tvboxen. Så vart får man tag på nya koder till nya boxen?
 48. 1 Likes
  Just det ja :-) menade naturligtvis 8.8.8.8
 49. 1 Likes
  IP-adressen 10.0.0.1 är en privat IP-adress enligt RFC1918 och är ej nåbar över internet. Googles DNS-tjänst har IPv4-adresserna 8.8.8.8 samt 8.8.4.4.
 50. 1 Likes
  ZippeN_

  Mina sidor - inloggning

  Hej! Har sett nyheten om att ni har problem med inloggningen just nu. Jag undrar när detta kommer att vara åtgärdat? Jag är just nu inloggad genom faktura och då har jag inte befogenhet att ändra det jag måste ändra just nu. Det funkar alltså inte att få ett nytt lösenord. Tack!