Medlemmar med flest likes


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2019-01-07 i alla områden

 1. 2 Likes
  Förmodligen för att Telia gärna vill att du ska kontakta dom ”live” och berätta varför du inte tycker om dom längre...🙄
 2. 2 Likes
  Yoghurt

  Striktare spamfiltrering önskas

  Under hösten har skräpposten vält in i min inkorg, så till den grad att jag slutat hämta epost med mobilen eftersom det kommer mer spam än riktiga mejl. Noterade dessutom att få av mejlen klassificeras som [Suspected Spam]. Har därför under en månads tid läst mejl via Webmail och där manuellt markerat och rapporterat skräppost. När det nu gått en månad kan jag göra följande summering: 390st skräpmejl under en månads tid (17 nov - 17 dec) 55st automatiskt klassificerade som [Suspected Spam] 335st tog sig igenom filtret d.v.s. mer än 10st om dagen Telias filter fångade alltså 14% av den skräppost jag fick Även passat på att lägga in egna filter, verkar dock som att filtret enbart fungerar om man läser via webmail? Skulle det gå att införa en striktare sortering av skräppost, kanske en valfri inställning för de som vill slippa det mesta i skräppostväg? Vet inte hur det är idag men jag tolkar det som att dessa manuella filter man gör i webmailen enbart fungerar när man läser epost via webmail? Om så är fallet, skulle det gå att införa att ens manuella filtreringen via webmailen också slår igenom på all hämtning av epost, så att hänsyn tags till ens filterinställningar trots att man hämtar via mobilen? Annars inte så stor mening med att lägga in egna filter, i alla fall om man fortsättningsvis vill kunna hämta mejl via mobilen på ett bra sätt. Har nog haft samma mejladress i 20år och aldrig varit med om maken tidigare.
 3. 1 Likes
  Mats A

  Föräldrakontroll på router

  Är ju bara att logga in i den och se om du kan göra dom blockeringar du vill....?
 4. 1 Likes
  bsj

  esim

  Den 29 September 2016 startades en tråd om det och den levde på nyårsafton 2018 https://forum.telia.se/forums/topic/13676-när-kommer-e-sim/
 5. 1 Likes
  Mats A

  Repeater eller accesspunkt?

  Tror du läst om bryggning av Telias router, så den bara är modem och du ansluter din egen router på port 4 för att sköta ditt lokala nätverk. Men i ditt fall handlar det om accesspunkt för att förstärka lokalnätet och i så fall borde det räcka med att kabelansluta routern till den ”inkommande” routern men logga in i den och stänga av dhcp. Går ju inte att ha två olika routrar som delar ut ipadresser i samma lokala nät. Med den åtgärden blir den en accesspunkt. Förmodligen bör du ha samma wifi namn och nyckel på bägge ställen.
 6. 1 Likes
  Mats A

  Dåligt wifi med Telia bredband

  Men lite mer info kan vi väl få? Uppkoppling: adsl eller fiber? Modell på routern? Hustyp: betongväggar eller trä? Avstånd från router till TV?
 7. 1 Likes
  bsj

  Samsung galaxy s9

  Jag tror att Telia är de som bäst kan svara på den frågan. Det här är ett kund till kundforum och vi kan bara gissa och min gissning är att personen i fråga var optimist.