Max Wik

Moderator
 • Antal inlägg

  27
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Like-aktivitet

 1. Max Wik fick en like av dagro i Uppdatering mobilt bredband   

  Bra fråga! Undersöker saken och återkommer när jag fått svar

  /Max
 2. Max Wik fick en like av dagro i Uppdatering mobilt bredband   
  Hej,

  E-postmeddelandena kommer från oss och på länken https://www.telia.se/privat/support/uppdatering hittar ni information om vilka modeller det gäller samt hur man går tillväga för att uppdatera modellen i fråga. Jag har även redigerat och klargjort detta i det första inlägget samt klistrat tråden.
  /Max Wik
 3. Max Wik gav en like till dagro i Uppdatering mobilt bredband   
  Jag är ny här på Telia-forumen så jag vet inte hur stämningen brukar vara... men kan vi inte bara tagga ner och koncentrera oss på att hjälpas åt att förstå vad det är för förändring som skett/kommer ske i router-mjukvarorna?
 4. Max Wik gav en like till dagro i Uppdatering mobilt bredband   
  Men det finns en Telia-sida som berättar motsvarande (vilket Asawid redan postade ovan):
  https://www.telia.se/privat/support/uppdatering
  Frågade du om den?
 5. Max Wik gav en like till Asawid i Uppdatering mobilt bredband   
  Informationen är äkta. Läs mer här: https://www.telia.se/privat/support/uppdatering
 6. Max Wik fick en like av Anaesthisia i Någon som har inblick i DHCP-störningar?   
  Svarar dig på Facebook strax men det handlade om en större nod gick ner i helsingborgstrakten så vi fick styra om 40 000 kunder. Du hamnade alltså i en annan DHCP-pool.
   
  Med vänlig hälsning
  Max Wik
  Telia
 7. Max Wik fick en like av Anaesthisia i Någon som har inblick i DHCP-störningar?   
  Svarar dig på Facebook strax men det handlade om en större nod gick ner i helsingborgstrakten så vi fick styra om 40 000 kunder. Du hamnade alltså i en annan DHCP-pool.
   
  Med vänlig hälsning
  Max Wik
  Telia
 8. Max Wik gav en like till Anaesthisia i Hjälp oss med Telias nya forum!   
  Ja, en varning när man försöker skriva i en gammal tråd är nog inte så dumt.
  A
 9. Max Wik fick en like av elisek i Hjälp oss med Telias nya forum!   
  Enig, men tråden i fråga kan fortfarande vara aktuell men vi moderatorer kunde ta en större roll och låsa trådar som inte längre är relevanta med hänvisning till varför de inte är relevanta när väl sådana trådar dyker upp. Hur tycker du det låter?

  Anledningen till varför det händer titt som tätt beror på sökmotorindexering vilket leder till trådarna i fråga.
   
  Mvh
  Max Wik
  Telia
 10. Max Wik fick en like av elisek i Hjälp oss med Telias nya forum!   
   
  Kanonförslag! Jag hittade även en modereringsfunktion så vi kunde sammanfoga trådar och kan därför glatt meddela att det nu endast finns en E-SIMs-tråd (om jag inte missat någon).
   
  Mvh
  Max Wik
  Telia
 11. Max Wik fick en like av elisek i Hjälp oss med Telias nya forum!   

  I dagsläget finns det inget enkelt sätt att sammanfoga trådar men det är ett önskemål från oss moderatorer. Vi skulle kunna radera hela trådar men det blir skevt eftersom det kan finna bra svar i bägge trådarna. Vill du kunna dölja vissa specifika trådar eller subforum eller tänker du på att filtrera bort t.ex. ämnen som innehåller ett specifikt ord?


  Hur tycker ni modereringen ska fungera i övrigt? Det är viktigt att forumet inte behandlar kundspecifika ärenden eftersom det är opraktiskt både för oss och för våra kunder. Men vill ni att vi engagerar oss mer och tar en mer aktiv roll bortsett från själva modereringen?
 12. Max Wik gav en like till Asawid i elektriker   
  Men kanske jag ändå kan hjälpa dig. Eller i alla fall fråga om du provat det som står här: https://www.telia.se/privat/support/info/vidarekoppling-mobil-telefoni
 13. Max Wik gav en like till Dan Altemyr i Streama till en "icke" smart-tv??   
  En chromecast är väldigt enkel att installera. Den ansluts bara till en ledig HDMI-ingång på TV:n, t.ex. en av dem du nämner, och så behöver den en strömmatning, antingen från en vanlig telefon-USB-laddare (minns inte om det t.o.m. följer med en sån) eller om TV:n har en USB-kontakt så kan man använda den. Sen får man leta upp den i TV:ns input-väljare, och man följer sen bara instruktionerna på skärmen. Det kanske bör nämnas att man helst ska ha en Android-telefon och inte en iPhone om man ska ha riktigt stor glädje av en Chromecast. En del saker går att casta från en iPhone, men inte riktigt allt.
  En chromecast har egentligen två funktioner. Den ena är att du med telefonen så att säga säger åt chromecasten att ladda ned och köra samma videoström som du har i telefonen. Det är ungefär som att skicka en länk till en rolig hemsida med sms till en kompis. Då kan man starta streamingen från telefonen och därefter gå därifrån, och chromecasten fortsätter att visa filmen eller klippet. Det är så de flesta playtjänster fungerar, t.ex. SVT Play och TV5 Play. Även Telia Play Plus har de fått att fungera på det sättet har jag för mig.
  Det andra sättet är att du har bilder eller videofilmer på din telefon som du skickar för visning på TV:n, det klarar Chromecast också, men då kan man eventuellt inte göra nåt annat med telefonen och åtminstone stanna kvar i samma WiFi-nät. Dessutom, vilket den också varnar för, så drar en sådan streaming mera ström i telefonen eftersom den också måste spela hela filmen. Den här varianten liknar mera den lösning som Apple-TV har.
  Man väljer oftast inte själv vilken metod man vill använda utan det är konstruktören av respektive app som gjort det valet.
  Det bör nämnas också att Telias nyare boxar, de som är runda och ser ut lite som förvuxna hockeypuckar och lyser grönt framtill har en inbyggd förenklad chromecast-funktion, som man kan casta till från några få Android-appar, t.ex. YouTube. Boxen dyker upp som "Telia TV" i cast-menyn i YouTube.
 14. Max Wik gav en like till Dan Altemyr i Arris 4302   
  För mig låter det som att du nog bör kontakta en teliatekniker på telefon eller chatt, för det här är nog svårt att lösa i en forumdiskussion. Men en sak som du kanske borde testa är att byta plats på TV-boxarna. Det finns ju en möjlighet att en av dem är trasig. I så fall är det också ett supportärende för att få en ny box. Jag förstår dockinte hur den hamla uppsättningen har kunnat fungera. Precis som @Max Wikså tydligt beskrev så måste man ha ett kodpar per box, även om det kanske under en kort tid fungerar på flera. Jag har för några år sedan till och med haft tre (!) motorola-boxat anslutna till Telia-routern, och de gick då genom en nätverksswitch som jag fick av Telia eftersom den dåvarande routerns gula uttag var det enda uttag som gick att använda till TV. I din beskrivning av utrustningen du fick installerad med kablar bakom lister  och allt ser jag ingenstans nånting om en nätverksswitch. Det kanske finns en sån, gömd nånstans, och det kanske är så enkelt att den nu har blivit strömlös.
  Så länge som de gamla TV-boxarna inte har gått sönder så kan du förresten fortsätta att använda dem, under förutsättning att de harvarsitt kodpar förstås, de är bara lite långsammare och saknar en del funktioner som tillkommit i de nya.
 15. Max Wik fick en like av Mats A i Arris 4302   
  Hej Olof,

  Eftersom det här en fråga som är återkommande så väljer jag att svara på detta ämnet och förhoppningsvis kan det hjälpa några googlande kunder att hitta hit

  Det låter som du har angett samma kodpar på bägge dina boxar, då uppstår problemet precis som du beskriver det. När du kontaktar vår support kan vi återställa koderna som då är helt fria i 30 dagar (du kan alltså använda samma kodpar på bägge boxarna) men efter 30 dagar slås spärren på igen.

  Jag rekommenderar dig och andra som kanske hittar tråden att ta bort koderna på bägge boxarna (Meny --> Inställningar --> Systeminställningar och där välja "Ta bort användarkoder"). Boxen startas då om och efterfrågar en identifikations- och kontrollkod, dessa är unika och kan endast användas på en box. Logga sedan in på Mitt Telia på telia.se och välj din TV-tjänst, där kommer du se en identifikations- och kontrollkod för ditt huvudabonnemang och en uppsättning koder för ditt tvillingabonnemang. Du anger då det ena kodparet på en av boxarna och det andra kodparet på den andra boxen.

  Samma princip gäller även om man har fler än två boxar.

  Skulle det fortfarande inte fungera är ni alltid varmt välkomna att kontakta oss via PM på Facebook (www.facebook.com/telia) eller per telefon 90 200. Våra svarstider är dock generellt sett bättre på Facebook.
   
  Önskar er alla en fantastiskt fin dag!

  Med vänlig hälsning
  Max Wik
  Telia
 16. Max Wik fick en like av Mats A i När kommer E-Sim?   
  Trådar sammanfogade.
  //Moderator
 17. Max Wik gav en like till FuzyToes i Säkerhetstips - emejl - surfa   
  Har sett att folk är oroliga efter massutskicket från någon kludd om att de har hackat dig. Så är det till 99% säkerhet inte. MEN det skadar aldrig att surfa säkert.
  Byt dina lösenord. Skriv ut en lista, spara den inte på din dator. (Eller i molnet). 
  Byt epostadresser. Kör med något obskyrt på gmail eller annan gratis provider när du loggar in på något nytt.
  Uppdatera allt. Kör med en bra virusgrunka. Lämna aldrig ut personlig information. Kolla din feja, det kan finnas info där som du inte vill ge ut.
  Jag är krazy, jag kör ubuntu som OS när jag skall skoja till det. Enkel att installera, inte så rolig att försöka att hacka och som sekundärt os, lätt att installera om (utifall att)
  Bästa säkerhetstipset ever, SURFA INTE PÅ ****! (ja, du vet vad som menas)
  Det tar inte så lång tid att byta e-mailadress heller. Inte ens på Telia. Sedan är det bara att ta till din adressbok som du naturligtvis har sparat på en USBsticka eller annat och mejla alla din nya adress. Pyssel, men det är det värt. All skräpmejl är - borta. In a flash.
  Lämna aldrig ut någon som helst information om Dig, var du bor, (kolla vad google samlar in).. Alla som Du inte känner personligen är potentiella säkerhetsläckor och det gäller även de som Du de facto känner. Sedan, när du känner dig som säkrast i världen så lägger din mor ut allt om dig på twitter/FB/blaha.. Då är det dags att göra om allt igen.
  Bara några grundläggande tips. Till er som kanske behöver det. Ni andra besserwissers, behöver inte kommentera för så vitt att jag inte har sagt något som är åt fanders.
  (måste rekommendera e-set) Swing! Klappat å klart!
   
   
   
 18. Max Wik fick en like av Mats A i Arris 4302   
  Hej Olof,

  Eftersom det här en fråga som är återkommande så väljer jag att svara på detta ämnet och förhoppningsvis kan det hjälpa några googlande kunder att hitta hit

  Det låter som du har angett samma kodpar på bägge dina boxar, då uppstår problemet precis som du beskriver det. När du kontaktar vår support kan vi återställa koderna som då är helt fria i 30 dagar (du kan alltså använda samma kodpar på bägge boxarna) men efter 30 dagar slås spärren på igen.

  Jag rekommenderar dig och andra som kanske hittar tråden att ta bort koderna på bägge boxarna (Meny --> Inställningar --> Systeminställningar och där välja "Ta bort användarkoder"). Boxen startas då om och efterfrågar en identifikations- och kontrollkod, dessa är unika och kan endast användas på en box. Logga sedan in på Mitt Telia på telia.se och välj din TV-tjänst, där kommer du se en identifikations- och kontrollkod för ditt huvudabonnemang och en uppsättning koder för ditt tvillingabonnemang. Du anger då det ena kodparet på en av boxarna och det andra kodparet på den andra boxen.

  Samma princip gäller även om man har fler än två boxar.

  Skulle det fortfarande inte fungera är ni alltid varmt välkomna att kontakta oss via PM på Facebook (www.facebook.com/telia) eller per telefon 90 200. Våra svarstider är dock generellt sett bättre på Facebook.
   
  Önskar er alla en fantastiskt fin dag!

  Med vänlig hälsning
  Max Wik
  Telia
 19. Max Wik fick en like av Anaesthisia i Bank-ID, nej tack   
  Respekt är a och o. Var trevliga och håll er till ämnet.

  Jag låser denna tråd och ber i framtiden att respektera varandra.

  //Max
 20. Max Wik gav en like till mrknowitall i Det går inte att logga in 5GHz nätverket   
  Access key är inte lösenordet till routerns wifi, utan det är lösenordet när du loggar in i routerns gränssnitt. Det är något helt annat än när du bara ska koppla upp dig. Det du behöver är wireless key. Det står också på din router om du nu inte ändrat det tidigare. I så fall får du antingen logga in i routern och kolla eller återställa den genom att hålla en knapp intryckt tills den startar om. Sedan är det bara att koppla upp prylarna igen. 
 21. Max Wik gav en like till bsj i Säker surf, fast bredband   
  Vad jag begriper så kostar det 29 kr/mån för en enhet, hoppar du däremot på erbjudandet om tre fira månader så är det för tre enheter och därefter blir det 49kr/mån.
  Om du har beställt för en enhet och fått ett sådant besked så tycker jag att du ska höra med Telia vad som gäller.
  Ska du citera någon så trycker du på "Citera" och skriver din text under texten som dylker upp (som jag har gjort), annars är det bara att skriva och beskriva problemet så bra som möjligt.
 22. Max Wik gav en like till queasy i mail   
  På telia.se finns en jättesmidig guide, kolla här : https://www.telia.se/privat/support/info/kom-igang-med-epost-fran-telia/med-mobil
 23. Max Wik gav en like till bsj i Svart fiber   
  Du ställer frågan i ett "kund till kund" forum och vi kan inte ge dig ett korrekt svar, som du kanske förstår. Det är bättre att du vänder dig direkt till Telia, men personligen så tror jag inte att svaret blir positivt.
 24. Max Wik gav en like till Christer S i Behålla e-postadress vid uppsägning av bredband   
  Kanske finns det abonnemangsformer som e-postadresser inte kan kopplas till. Men troligtvis ger dina mobilabonnemang tillgång till e-postadresser. Kolla dina abonnemang på Mitt Telia.
  Tänk på att det blir en ny e-postlåda även om du använder samma e-postadress kopplat till ett annat abonnemang.
  Se länken och frågan "Hur flyttar jag mejl och kontakter till en ny e-post?"
  https://www.telia.se/privat/support/epost-i-datorn
   
 25. Max Wik gav en like till bsj i Password   
  To change the password, log in to Webmail. Select Settings and then Change password