Andreas C

Medlem
 • Antal inlägg

  76
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Andreas C vann senast 14 Maj 2014

Andreas C hade det mest gillade inlägget!

Om Andreas C

 • Rank

Användarinformation

 • Kön
 1. Tack för tipset med time-shift! Fast det verkar som Telia har fått tyst på sin box. Var nere i Telia butiken idag och skaffade mig en VIP 2853 och den är helt tyst. Har testat lite ikväll... spelar jag in SVT 1 HD så hör man hårddisken något om jag ställer mig på knä och lägger örat nära boxen. Kollar man på vanlig tv med time-shift igång får jag lyssna väldigt noga för att höra nått från den. Här i tv soffan låter den inget alls. Håller den sig så här tyst är jag nöjd.
 2. Någon som vet om oljuds problemet är löst? Funderar på att skaffa denna box.
 3. Tänkte skriva några rader vad jag tycker om Telias nya vita värsting router, tg799vac xtream. Jag har alltid varit skeptisk mot Telias routrar och det ofta med all rätt. Kom ihåg för några år sedan när de lanserade "smart" ihop med fiber bredband. Nä, det var inte det minsta smart utan en riktig flaskhals. Iallafall så skaffade jag i dagarna Telia 250/100 via vår "Telia öppen fiber" uppkoppling och fick då hem deras nya tg799vac xtream. Hade tidigare köpt mig ett eget antenn monster till router på Kjell, fast då denna hade problem med ständiga avbrott så tänkte jag ge Telias router en chans. Oj vad fel jag har haft! Tg799vac xtream är ett riktigt kraftpaket! Trådat ligger jag på runt 350/150 med bredbandskollen. Även wi-fi är snabbt! Man får två wi-fi nät, ett traditionellt samt det nya 5Ghz. Det senaste är att fördra om man har prylar stöder det dvs alla hyfsat nya plattor, mobiler och Apple tv. Får liknade hastighet som trådat och det är förvånansvärt bra räckvidd. 5Ghz har sämre räckvidd just är att det är 5Ghz fast jag har inga problem att få mottagning i vår tvåplans villa. En sak som jag oxå gillar med tg799vac xtream är när jag tittar på den, en liten vit låda med en diskret lysande lampa. Gå in på Kjell eller Clas och kolla på de routrar som säljs idag, ser ut som gigantiska antenn monster, inget någon vill ha synligt i vardagsrummet eller hallen. Telias router står brevid vår tv och smälter bra in med de vita möblerna, och lampan på routern lyser så svagt så att den inte stör tv bilden. Vill jag nörda lite kan jag trycka på lampan och då tänds övriga lampor upp en kort stund så ser man status wi-fi, wan m.m Så jag är jätte nöjd, priset är helt ok oxå, gratis! Och pajar den får jag en ny på studs.
 4. Jo, det finns under inställningar. Problemet är inte att se vad det är som förbrukar utan varför?
 5. Min iPhone 5s förbrukar extremt mycket mobilt data av sig själv utan att jag använder mobilen. 300Mb på en timma när jag hade den i fickan, kommer lätt upp i 1Gb på en dag även om jag inte har rört mobilen. Har försökt ta reda på vad det är som förbrukar och är ganska säker på att det är funktionen iCloud / iCloud-bildbibliotek som är orsaken. Stänger jag av den funktionen så stoppar flödet av data. Jag kan inte fatta varför??? Mitt iCloud bildbibliotek är på ca 66Gb, hemma har jag wifi och kikar jag på iCloud / Bilder står det att allt är syncat, det borde alltså inte finnas mer bilder att ladda upp till min mobil. Min fru har samma problem och vi har olika operstörer, fast lika mobiler iPhone 5s. Båda kör ios 9.2
 6. Mina böner är besvarade Finns i butiken nu, 16Gb är lite snålt dock...
 7. Någon som har en teori varför Telia envisas med att inte sälja den nya iPad mini 4 utan håller fast vid den äldre modellen, iPad mini 3. Den kom ju inte direkt igår... Jag vet att man kan köpa iPad 4 mini på andra ställen än Telia, fast jag är nöjd med Telia och vill helst köpa den hos Telia. Telia själva vet inte när de får in iPad mini 4.
 8. En näthandlare stryker inte resterande avbetalning när jag köper en ny mobil, det gör Telenor. Låter som en bra deal tycker jag.
 9. Jag gillar att ha de senaste mobilerna, tyvärr har jag inte råd att köpa dem för cash. Skule bli glad om Telia skaffar en linande tjänst. Annars så jag kika vad Telenor erbjuder nästa gång.
 10. Sagt och gjort. Inte helt enkelt då min synpunk inte passar in i Telias färdiga soteringstjänst för e-post till Kundtjänst. Har fått bekräftat att ansvarig fått informationen. Spännande hur lång tid det tar innan reklamen försvinner, om den försvinner. Hoppas det...
 11. Lyssnar på boken Svensk Maffia fortsättningen, en intressant bok om de kriminella gäng som finns i Sverige. De tar upp kriminellt.com ,en sida där kriminella hänger ut folk som sägs är dömda för diverse brott. Kruxet är att det inte är tillåtet att hänga ut folk samt att oskyldiga har blivit felaktigt uthängda. Varför gör Telia reklam hos dem för Fiber Bredband?
 12. Åkte över till Danmark för en tur till Legoland. Har Telia hemma och fick direkt bra täckning med danska Telia. Samtals priserna är höga, bl.a. 4.75kr för att skicka eller ta mot MMS och ringa hem 2.49kr. Datatrafik däremot är inte seriöst, 29kr/dag för 20MB. Ok, om det hade varit för 10 år sedan och jag läste GP på wap, men idag med en modern smartphone är 20MB ingenting. Bara min VPN och mailkoll tuggar snabbt i sig datan. Det är bättre att Telia säger att jag inte får någon data trafik alls i deras danska nät, 20MB är bara löjligt. Hade Tre för några år sedan, de erbjöd samma datatrafik i deras Danska nät som hemma i Sverige. Skärpning!
 13. Nu är allt igång hemma, kan svara mig själv och berätta att det fungerar utmärkt med AirPort Extreme istället för Smart. Det är tillåmed så att du måste ha en egen router för hastigheter över 100mbit, iallefall när det här skrivs. Får 960mbit ner, beställt 1000mbit så det är helt ok. Upp är lite segare, runt 150mbit.
 14. Nästa gång, gå ut i skogen och skrik åt en gran istället. Ger mer än att gapa helt meningslöst här.