TVA

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

  1. Naturligtvis kan Telia ta bort dessa onödiga och irriterande mail om dom bara vill! Jag har varit i kontakt med Telias kundtjänst, och bett dom ge mig mailadressen till "teknikansvarig", dvs.dom som kan "programmering", men dom vägrar lämna ut detta! Vad jag vet går det inte att "spärra" dessa SMS i från Telia i mobilen. Någon som lyckats med detta? //Tore Vadman
  2. Jag noterar att i denna "tråd" så förekommer det både personer som får SMS från Telia och personer som inte får dessa SMS, vilket är egendomligt. Telia skickar ut SMS med budskapet "Nu finns din senaste faktura i din internetbank där du även godkänner fakturan för betalning". Jag får som sagt dessa "tvångs SMS" från Telia till min mobil både för bredbandet och mobilfakturan (2 st. SMS varje månad). Som sagt, Telia Kundservice bekräftar att så är deras "tekniska lösning" programmerad och går i dagsläget inte att stänga av!! Dessa SMS har alltså inget med internetbanken att göra, även om det på Swedbank finns en valmöjlighet att få SMS varje gång då det kommit in en e-faktura för betalning. Hade jag "valt" detta hos banken hade jag alltså fått ytterligare 2 st. SMS, dvs. både från Telia och Swedbank varje gång en e-faktura skickades ut!! Går det att "blockera" SMS från Telia?
  3. Du är inte ensam om att irriteras över Telia "tvångs SMS" till min mobil om att dom skickat en e-faktura till min bank varje månad. Det är helt onödigt, och precis som du skriver tänk om alla företags e-fakturor skulle förhandsaviseras via SMS!! Jag har varit kontakt med Telias Kundservice och dom påstod först att det är en "efterfrågad tjänst" från kunderna, men i nästa "andetag" så hänvisar dom till att det finns "tekniska begränsningar" att ta bort aviseringen, citat; "vi hoppas på att det ska gå att göra i framtiden då det är många kunder som inte vill ha detta sms". Telia har nu under väldigt lång tid påtalat för "IT-avdelningen" att kunderna inte vill påtvingas dessa SMS, men ingenting händer! Vet att det går att blockera mobiltelefonnummer, men går det att "blockera" SMS från Telia? Skall även kolla upp andra leverantörer om dom har bättre förståelse för kundernas önskemål och behov! Något förslag?