Johansson Fredrik

Medlem
 • Antal inlägg

  59
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

Like-aktivitet

 1. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Surf/ADSL   
  Logga in på Mitt Telia > Klicka på ditt abonnemang > En bit ned under Inställningar ska det stå Surfhistorik. Klicka där.
 2. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i När kommer E-Sim?   
  Du menar att någon ska lyssna på instruktioner? Det är inte så lätt för folk i dagens läge. De vill ju ha svaret serverat på ett silverfat.
  Det som gör mig mest förvånad är hur ofta folk orkar tjata. Blir arg för att ett bolag inte kommit ut med en anledning. Det är inte direkt så att Telia vill att folk ska vänta bara för att retas.
  Tar det tid så gör det det... Inte mer än att avvakta.. 
   
 3. Johansson Fredrik fick en like av Magnus Kärremo i Fast modemet   
  1. Mät med kabel och se att hastigheten ser bra ut där. Har du 500 Mbit/s bör du ligga på allt mellan 250 - 500 Mbit/s, ligger du under det får du nog kontakta Telia då det kan vara fel på något utanför bostaden. Kolla såklart med en annan dator, nätverkskabel samt koppla datorn till inkommande uttag. 
  2. Att grannen upplever samma problem kan såklart vara en coincidence. Wifi är en klurig bit att felsök och oftast inget en operatör kan hjälpa med. Förutom att erbjuda trådlösa förstärkare. Kan det vara något i området som stör ut? Någon som skaffat en kraftfull repeater kanske. Börja med att koppla bort alla elektronisk utrustning, koppla bort alla enheter från routern och kör enbart en enhet trådlöst. 
 4. Johansson Fredrik fick en like av LasseGurra i Teliga den respektlösa operatören?   
  Haha ja alltså jag förstår att en blir besviken om ens favoritkanal försvinner. Men att sitta och säga att Telia ”lurar sina kunder och vill göra dem besvikna” är enbart något en slänger ut sig medan hen ljuger för sig själv. Riktigt löjligt sagt!
  Telia är ett vinstdrivande bolag och betalar med största sannolikhet en massa pengar för den kanalen. Känner de att enbart en viss procent av deras tv-kunder tittar på den kanalen är det förmodligen inte värt. Vilket företag skulle behålla något som gör att de går minus när de enbart är få personer de gör glada? 
  Förstår om en blir upprörd men istället för att se problemet får man hitta lösningen. Kika på om det finns någon Play-tjänst som innehåller Fox. Skulle troligtvis lätt betalat ytterligare pengar om jag tycker den kanalen är så bra. 
 5. Johansson Fredrik fick en like av Tony Johannesson i Telia Familj   
  För att hon ska teckna ett abonnemang hos en annan operatör behöver numret stå på henne. Besök www.telia.se/overlatelse 
  Alternativt gå in i en Telia butik. När numret sedan flyttats över till henne kan hon kontakta den andra operatören och beställa ett abonnemang. Då begär de en inportering.
 6. Johansson Fredrik gav en like till Dan Altemyr i Tvilling   
  Du behöver en nätverksswitch att koppla mellan Technicolor och TV-boxar. (Input, på switchen till gula porten på Technicolor, output till TV-boxarna). Jag har för mig att man kan beställa en sån på Telia, annars borde det fungera med vilken som helst som är tillräckligt snabb. Med den nya "Telia Wifi Router Plus v3" (Som också är en Technicolor-produkt) så tror jag inte det spelar så stor roll vilken färg porten har där man pluggar in TV-boxen, så det borde gå bra att ta vilken som helst av dem som är lediga.
 7. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i När kommer E-Sim?   
  Du menar att någon ska lyssna på instruktioner? Det är inte så lätt för folk i dagens läge. De vill ju ha svaret serverat på ett silverfat.
  Det som gör mig mest förvånad är hur ofta folk orkar tjata. Blir arg för att ett bolag inte kommit ut med en anledning. Det är inte direkt så att Telia vill att folk ska vänta bara för att retas.
  Tar det tid så gör det det... Inte mer än att avvakta.. 
   
 8. Johansson Fredrik fick en like av Mats A i När kommer E-Sim?   
  Ja har de inte fattat ett beslut ännu är det förmodligen svårt att besvara den frågan. Det är bara avvakta som alla oss andra. Samma sak som jag säger till mina barn så hjälper det inte att tjata. 
 9. Johansson Fredrik fick en like av Mats A i När kommer E-Sim?   
  Ja har de inte fattat ett beslut ännu är det förmodligen svårt att besvara den frågan. Det är bara avvakta som alla oss andra. Samma sak som jag säger till mina barn så hjälper det inte att tjata. 
 10. Johansson Fredrik gav en like till bsj i När kommer E-Sim?   
  Varför inte använda den sida med ansvariga personer som jag har länkat i mitt förra inlägg?
 11. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Sms+ (RCS)   
  Hårdvarumodell spelar roll! För närvarande är det:
  Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8+ Sony Xperia XZs Sony Xperia XZ Premium Sony Xperia XZ1 Sony Xperia XZ1 Compact Sony Xperia XA1 Plus Nokia 3 Nokia 5 Nokia 8 Vad jag förstått fungerar det inte med Refillkort heller. Du behöver ha ett Telia Mobil Komplett-abonnemang (fast månadsavgift på 199kr/mån och uppåt).
  Källa: https://www.telia.se/privat/telefoni/sms-plus
 12. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Surf/ADSL   
  Logga in på Mitt Telia > Klicka på ditt abonnemang > En bit ned under Inställningar ska det stå Surfhistorik. Klicka där.
 13. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Fiber   
  Har fiberkonvertern (den som heter CTS) fyra uttag? Isåfall antar jag att uttagen är röd, gul, grön och blå. Det är det röda uttaget som är till för internet, koppla en kabel från det uttaget till ASUS WAN-uttag. Du bör nu ha internet. Nu kan du koppla nätverkskablar från någon utav de gula portarna på ASUS routern till de olika uttagen så kommer du få internet till de rummen. För jag antar att routern står vid konvertern? Eller har du en switch vid konvertern?
 14. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Fiber   
  Du kan kontakta telia via chatt på www.telia.se/kontakt
  Går du in på www.telia.se/fixa kan du gå igenom deras felsökningsstöd. Rekommenderar det starkt, samt att du gör varje sak de ber dig göra. Löser det sig inte får du en prioriterad uppringning till dem om jag inte minns fel.
 15. Johansson Fredrik gav en like till Christer S i Behålla mejl adress   
  Så länge man har något annat abonnemang hos Telia som kan hysa e-postadresserna så kan man behålla dem, som Fredrik skrev. Men man behöver inte kontakta Telia för att ordna det, det kan man göra själv.
  https://www.telia.se/privat/support/info/flytta-epostadress-mellan-tva-abonnemang
  https://www.telia.se/privat/support/info/flytta-epostmeddelanden
  https://www.telia.se/privat/support/epost-i-datorn
   

   

   
   
   
 16. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Behålla mejl adress   
  Detta är ett kundforum, du skriver till andra kunder och inte direkt till Telia. Telia kan flytta eposten från ett fast bredband till ett mobilt abonnemang sålänge det är ett abonnemang du betalar för ( alltså t.ex. inte kontantkort eller vilande abonnemang). Kontakta dem på www.telia.se/kontakt eller via 90200
 17. Johansson Fredrik fick en like av Mats A i När kommer E-Sim?   
  Ja har de inte fattat ett beslut ännu är det förmodligen svårt att besvara den frågan. Det är bara avvakta som alla oss andra. Samma sak som jag säger till mina barn så hjälper det inte att tjata. 
 18. Johansson Fredrik gav en like till mrknowitall i Stulen på GB   
  Jag har några blu-raykopior på åtminstone 90 GB som jag kan maila över om du vill. Då får du iallafall tillbaka det mesta. 
 19. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Nytt sim kort 0727107256   
  Detta är ingen ingång till Telias kundtjänst. Du kan logga in på https://www.telia.se/privat/mitt-telia och beställa ett nytt SIM-kort. Klicka på ditt mobila bredband under "Abonnemang". Scrolla därefter ned en liten bit dit det står "Inställningar". Där kan du välja att beställa ett nyttt SIM-kort. Du kan annars kontakta Telia på 90 200 eller https://www.telia.se/privat/kontakt
 20. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Stulen på GB   
  Stulen? Har du över 20GB ingår surfpott, byter du till 6GB har du inte kvar den. Det står ju på deras hemsida. Då förstår du väl att surfmängden försvann? Annars skulle alla uppgradera till 100, vänta en månad så de har 100GB och därefter ändra till 1GB.
 21. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Hur få igång Tv-box Arris   
  Har du ADSL eller Fiber? 
  Är det ADSL kopplar du Tv-Boxen till routern du fått utav Telia. 
  Är det Fiber kopplar du TV-boxen till antingen routern om det är en Technicolor/Thomson. 
  Har du inte en Technicolor/Thomson så kopplar du Tv-boxen med en nätverkskabel till medieomvandlaren-fiberkonvertern som bör finnas. De sitter oftast på väggen. Är uttagen på den färgade kopplar du Tv-boxen till LAN 2 (gul färgade). 
  Fungerar det fortfarande inte så beskriv vad du har för utrustning samt vad du får för fel/felkod.
 22. Johansson Fredrik gav en like till pell55 i Chromecast   
  Ok, tack!
  Beställde denna produkt i förmiddags för leverans och har den inte i min hand, ringer 90200...
 23. Johansson Fredrik gav en like till Christer S i Svenska Stadsnät   
  Kanske har Anna redan hittat vad som gäller och hur det hanteras, men ett förtydligande skadar väl inte. ;-)
  Man behöver alltså något annat abonnemang som ger tillgång till e-postlådor, det räcker inte med vilken tjänst som helst (såvida detta inte ändrats den senaste tiden). Så behöver man själv flytta e-postlådorna innan abonnemanget de är knutna till upphör, vilket "köra med Telia på mobilen" avser. Mejlen behöver sen inte hanteras via en mobil, går förstås lika bra på en dator eller i en surfplatta.
  Guiden beskriver hanteringen lite i bakvänd ordning. Under "Innan du börjar" står att man behöver börja med att spara mejlen till hårddisken för att kunna flytta dem till det nya abonnemanget. Det stämmer om man hanterar e-posten direkt på e-postservern (med IMAP eller som webbmejl). Hämtar man till egen dator (med POP) behövs det inte, vilket förklaras först i guiden som beskriver hur mejlen kan flyttas.
  https://www.telia.se/privat/support/info/flytta-epostadress-mellan-tva-abonnemang
   
 24. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i 1mån kvar på abonnemang   
  Du kan köpa en ny telefon och delbetala när som helst. Vill du ta del av rabatten och förlänga behöver du vänta tills det är 90 eller mindre dagar kvar. Du kan se det på Mitt Telia hur lång tid du har kvar.
 25. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Låst mobil. Vi har gjort allt?   
  När ett abonnemang har öppnats upp efter att ha varit obetald är den fortfarande spärrad för utlandet nån dag. Kolla så att den spärren inte har fastnat (detta får Telia göra), kolla även om Telias support kan se att din telefon är uppkopplad i utlandet. Prova sätta SIM-kortet i en annan telefon, fungerar det fortfarande inte och det inte är något i Telias system så får du nog tyvärr avvakta tills du kommer hem. 
  Förövrigt så talar du inte till någon som behöver jobba på Telia när du skriver i detta forum. Vill du prata med Telia rekommenderar jag dig att gå in här: https://www.telia.se/privat/kontakt
  Lycka till!