Johansson Fredrik

Medlem
 • Antal inlägg

  29
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Like-aktivitet

 1. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Stulen på GB   
  Stulen? Har du över 20GB ingår surfpott, byter du till 6GB har du inte kvar den. Det står ju på deras hemsida. Då förstår du väl att surfmängden försvann? Annars skulle alla uppgradera till 100, vänta en månad så de har 100GB och därefter ändra till 1GB.
 2. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Hur få igång Tv-box Arris   
  Har du ADSL eller Fiber? 
  Är det ADSL kopplar du Tv-Boxen till routern du fått utav Telia. 
  Är det Fiber kopplar du TV-boxen till antingen routern om det är en Technicolor/Thomson. 
  Har du inte en Technicolor/Thomson så kopplar du Tv-boxen med en nätverkskabel till medieomvandlaren-fiberkonvertern som bör finnas. De sitter oftast på väggen. Är uttagen på den färgade kopplar du Tv-boxen till LAN 2 (gul färgade). 
  Fungerar det fortfarande inte så beskriv vad du har för utrustning samt vad du får för fel/felkod.
 3. Johansson Fredrik gav en like till pell55 i Chromecast   
  Ok, tack!
  Beställde denna produkt i förmiddags för leverans och har den inte i min hand, ringer 90200...
 4. Johansson Fredrik gav en like till Christer S i Svenska Stadsnät   
  Kanske har Anna redan hittat vad som gäller och hur det hanteras, men ett förtydligande skadar väl inte. ;-)
  Man behöver alltså något annat abonnemang som ger tillgång till e-postlådor, det räcker inte med vilken tjänst som helst (såvida detta inte ändrats den senaste tiden). Så behöver man själv flytta e-postlådorna innan abonnemanget de är knutna till upphör, vilket "köra med Telia på mobilen" avser. Mejlen behöver sen inte hanteras via en mobil, går förstås lika bra på en dator eller i en surfplatta.
  Guiden beskriver hanteringen lite i bakvänd ordning. Under "Innan du börjar" står att man behöver börja med att spara mejlen till hårddisken för att kunna flytta dem till det nya abonnemanget. Det stämmer om man hanterar e-posten direkt på e-postservern (med IMAP eller som webbmejl). Hämtar man till egen dator (med POP) behövs det inte, vilket förklaras först i guiden som beskriver hur mejlen kan flyttas.
  https://www.telia.se/privat/support/info/flytta-epostadress-mellan-tva-abonnemang
   
 5. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i 1mån kvar på abonnemang   
  Du kan köpa en ny telefon och delbetala när som helst. Vill du ta del av rabatten och förlänga behöver du vänta tills det är 90 eller mindre dagar kvar. Du kan se det på Mitt Telia hur lång tid du har kvar.
 6. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Låst mobil. Vi har gjort allt?   
  När ett abonnemang har öppnats upp efter att ha varit obetald är den fortfarande spärrad för utlandet nån dag. Kolla så att den spärren inte har fastnat (detta får Telia göra), kolla även om Telias support kan se att din telefon är uppkopplad i utlandet. Prova sätta SIM-kortet i en annan telefon, fungerar det fortfarande inte och det inte är något i Telias system så får du nog tyvärr avvakta tills du kommer hem. 
  Förövrigt så talar du inte till någon som behöver jobba på Telia när du skriver i detta forum. Vill du prata med Telia rekommenderar jag dig att gå in här: https://www.telia.se/privat/kontakt
  Lycka till!
 7. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Ljud kvalite Premier league Sandningar   
  Nej det ska det inte vara. Börja med att kontrollera din utrustning. Använder du trådlösa sändare mellan din TV-box och din router/inteno/konverter så prova istället med en nätverkskabel däremellan. Rekommenderar starkt att följa denna supportguide och följa den till punkt och pricka, oavsett hur orelevant du kan tycka att det är: https://www.telia.se/privat/support/tv
  Skulle det inte lösa problemet får du möjlighet att kontakta Telia som kan hjälpa dig vidare annars. Ska du mejla dem så skriv så mycket information som möjligt. T.ex. vilka kanaler det rör sig om, är det bara kanaler eller även Play, vad har du bytt ut för utrustning, vad har du gjort, har du startat om allt etc..
  Lycka till!
 8. Johansson Fredrik fick en like av Anaesthisia i Abomangsnummer   
  Ditt abonnemangsnummer är även ditt mobilnummer. Du finner det enklast genom att skapa ett konto eller logga in med BankID på https://www.telia.se/privat/mitt-telia/startsida
  Prova SMS:a eller ring till någon du känner och fråga dem om vad du har för nummer, ifall att det visas. Har du ett kontantkort som inte är registrerat på dig får du kolla vad det är för ICC-nummer på SIM-kortet (börjar med 894601) och kontakta Telia.
  Via denna länk kan du registrera ditt kontantkort på dig så dyker det upp på Mitt Telia och gör det enklare för dig att administrera: https://www.telia.se/privat/ladda/refill/registrera-refill
 9. Johansson Fredrik gav en like till Asawid i Abomangsnummer   
  Är det inte mobilnumret som också är abonnemangsnummer? Har för mig att det är så, men är inte helt säker.