ansgar

Medlem
 • Antal inlägg

  26
 • Gick med

 • Besökte senast


Like-aktivitet

 1. ansgar gav en like till Mats A i Iphone heltrasig hur får jag fram IMEI-nr?   
  Är kanske lite sent i det här fallet så ta det som ett allmänt tips: Så fort jag köper nåt viktigt, telefon, dator eller liknande så skriver jag upp alla uppgifter (inköpsställe och datum, serienummer, modell, pin, puk, imei mm) på ett kontaktkort i min epost, då vet jag att jag alltid kan gå dit och hämta uppgifter om det behövs. 😄
 2. ansgar gav en like till Asawid i Fjärrstyrning / fjärrutrustning   
  Roligt med en uppdatering från dig!
  Jag har en luft-luft-värmepump i min stuga. Den har en fjärrkontroll som en ir-sändare i min Ontech huvudenhet emulerar. Förutom det har jag en frostvakt i "vatten-jox-skåpet" och extra temperatursensorer där  inne och på toan. En extra värmefläkt står inne på toan. Värmefläkten på toan och värmekabeln till vattenledningen är anslutna till mina två extra Ontech-uttag. Jag har ställt in så att uttagen slås på när temperaturen går under en viss temperatur, men jag kan också slå på dem när jag vill via hemsida.
  Jag hade ju redan mina Ontech-enheter innan jag skaffade mina Telldus-prylar, men i princip skulle jag kunna göra ungefär samma saker med Telldus, Jag har diverse lampor kopllade mot Tellsticken och tycker det är kanon. MEN, jag märker både på mitt system hemma och när jag åker ut till stugan att det inte är 100%. Rätt vad det är så är det något som inte har slagits på eller av som det ska enligt schemat, så det är bra om man har någon möjlighet att ha koll på det som är viktigt. Men vadgäller värmen får man ju en indikation genom en temperatursensor. 
 3. ansgar gav en like till Asawid i Fjärrstyrning / fjärrutrustning   
  Väcker denna tråd igen. Tack vara dig @ansgar fick jag tanken att kombinera mina Ontech-relän med ett mobilt bredband och Tellstick för att kunna styra fler lampor med scheman med slumpinslag (vill att kåken ska se bebodd ut fast jag inte är där så ofta på vintern). Precis som för dig verkar routern behöva startas om emellanåt (2 veckors upptid nu senast, har inte haft sustemet igång så länge). Vad jag gjort är att ha strömförsörjningen till routern (och Tellsticken) kopplad till mitt Ontech-relä. Ontech-relät kan jag slå av och på hemifrån. Det har sin egen nätaccess. Alltså kunde jag nu stänga av (och slå på) strömmen till routern hemifrån. 
  Måste säga att det var toppen att få in ett Tellstick-system i stugan även om Ontech fortfarande är mitt huvudsystem (bra styrning av värmepumpen och bra strömbortfallslarm). Tack Ansgar för att du fick in mig på de tankarna!
 4. ansgar gav en like till Asawid i Fjärrstyrning / fjärrutrustning   
  Jag är nu inne på andra vintern med Ontech i min stuga. https://www.ontechgsm.com/ 
  Inte lika sofistikerat som Telnet kombinerat med internetanslutning, men kräver å andra sidan inte "yttre" internet. Det sitter ett SIM-kort i huvudenheten och för 180 kr/år kopplar det upp sig för kommunikation. Styr luftvärmepumpen hemifrån så jag alltid kommer fram till en varm stuga. Där är också ett vanligt eluttag som jag kan slå på/av hemifrån. Jag har också kompletterat med 2 extraenheter med extra temperatursensorer inställda så att om temperatur går under vissa grader så startar den ena en värmefläkt i badrummet, den andra värmeslingan till vattnet. De extra enheterna hade jag klarat mig utan, men det är ju roligt att köpa prylar, så jag köpte dem en i taget bara för att... 
  Blir det strömavbrott där huvudenheten sitter larmar den till min epost. Ett backup-batteri håller den igång cirka 20 timmar efter det (hade strömbortfall i helgen, så då kollade jag tiden),(Är det totalt strömlöst i huset hjälper det ju inte mycket). När strömmen kommer tillbaka hoppar det igång igen utan problem. I alla fall har det gjort det hos mig.
  Det är som sagt andra vintern, och så här långt har det funkat mycket bra. Enstaka gånger har jag tappat kontakt med utrustningen någon timme, men det har bara varit tillfälligt. Min stuga ligger i ett område med väldigt svajig mobiltäckning så jag är positivt överraskad att det funkat så bra. 
 5. ansgar gav en like till Lenn i Telia Säker surf erbjudande??!!   
   
  Hej Linda,
   
  Idag fick jag ett mejl från adressen ts164@telia.dcp.se med en länk http://www2.dcp.se/dcp/login.do?283-F7w6HYVwPB-mail.jsp. När jag, efter att ha hittat den här tråden på forumet, vågade följa länken, visade den sig handla om avbrott för uppgradering av Telias bredband, vilket ju är högst legitimt att skicka ut info om. Men fortfarande använder ni en så här kryptisk adress som direkt leder tankarna till spam eller virus. Du lovade redan i juni 2010 att ni skulle få framtida mejl att framstå som mer förtroendeingivande. Ni måste se till att sådan här information kommer från domänen telia.se. dcp är för mig en helt okänd domän. Ett besök på www.dcp.se ger en bild där det bara står Digital Communication Platform och det ökar inte förtroendet för domänen!
 6. ansgar gav en like till Anaesthisia i Fjärrstyrning / fjärrutrustning   
  Hur sköts kommunikationen? Bygger den på att du kan kontakta utrustningen direkt hemifrån eller sköts det via en molntjänst?
  Om kommunikationen förväntas ske direkt kan det ju bli tillfälliga problem om ip-adressen ändras eller om du plötsligt får en ip-adress som inte är publik (RFC1918).
   
  A
 7. ansgar gav en like till Anaesthisia i Fjärrstyrning / fjärrutrustning   
  Huruvida modemet är kompatibelt eller inte kan ju bero på vilken mjukvaruversion som finns i modemet. Mjukvaran kan ju vara äldre eller nyare än den som routertillverkaren testat med!
   
  A
 8. ansgar gav en like till Asawid i Fjärrstyrning / fjärrutrustning   
  Funderar lite... Om det som krävs i omstart bara är att slå på/av strömmen till routern skulle ju en Ontech kunna fixa det. Kan kännas som lire överkill att ha en såpass sofistikerad pryl bara till det, men du har ju redan ditt Telnet-system så det vore ju bra att kunna använda det. 
 9. ansgar gav en like till bsj i Tips för att identifiera bedrägerimail   
  Återigen ett citat utan kommentar, har t.o.m avaktiverat Adblock men det finns ändå ingen.
   
  Ha en bra helg
 10. ansgar gav en like till momo95 i Har gått ett år och ännu inte fått tillbaka mina pengar!   
  Det hela började med att jag dubbel betalade en faktura till Telia på 1926 kronor, ca 1 år sen!!!
  Sen dess har jag försökt att få tillbaks pengarna genom en massa mail växlande och telefon samtal, som ledde ingenstans.
   
  Flera gånger har jag kommit fram rätt och blivit tillsagd att mina pengar kommer inom kort dvs 2-3 bankdagar och det har inte dykt upp nånting på flera månader. Förtroendet är borta!
  Tyvärr är ni sämst Telia! När det gäller att ta pengar från era kunder och skicka påminnelser är ni superduktiga på, men när ni ska betala tillbaka då har inte ni koll alls.
  Jag bestämde mig helt enkelt att dela med mig detta med andra och låta andra veta hur dåliga ni egentligen är.
  Som företagskund är jag minst sagt missnöjd, och jag kommer att avsluta mina tjänster så fort jag får tillfället.
 11. ansgar gav en like till Göran Celander i STORT fång rosor   
  Vill skicka ett stort fång rosor till tjejen på Telias bredbandssupport som hjälpte mig få igång min bredbandstelefoni idag. Visste precis vad hon pratade om oavsett vilka frågor som uppstod. Hon är den fjärde personen jag haft kontakt med i ärendet och ingen annan har varit i närheten av hennes kunskaper. 
  Dessutom oerhört serviceorienterad och trevlig att prata med.
  Tack!