gignell

Medlem
 • Antal inlägg

  3
 • Gick med

 • Besökte senast

Om gignell

Användarinformation

 • Kön
  Not Telling
 • Plats
  Skärhamn
 1. Jag störs av trakasserande uppringare från ett företag(?) i London/Geneve. Dagligen i ett par månader. Har blockerat deras nr, men de provar med nya och tycks inte fatta mitt ointresse. Går det inte att ge dem ett meddelande om blockerat nr i stället för att de får upptagetsignal?
 2. Tack Cecilia för snabbt svar! Det skadliga meddelandet är alltså raderat innan jag sett det och eventuellt öppnat ett ’file attachment’ eller ? e-postmeddelandet till mig med rubrik "Datorskydd" och ämne ”[sPAM] [skadligt e-postmeddelande togs bort] 64971…” kommer alltså från Säker surf/F-secure och inte från e-postadressen ….@inbox.lv, som det ser ut som? Jag har förvisso fått meddelande från Säker Surf senare med normalt utseende, så jag undrar fortfarande varför ”en nyare programversion” av F-secure kan ha skickat det något förvillande (m.a.p. rubrik och avsändare) meddelandet.
 3. Jag fick nedanstående meddelande häromdagen (Jag har raderat min signatur och e-postmeddelandets avsändare ….@inbox.lv): [sPAM] [skadligt e-postmeddelande togs bort] 64971 Datorskydd ******************************************************************** Det här e-postmeddelandet skapades automatiskt och går inte att svara på. Du fick ett e-postmeddelande med skadligt innehåll. Datorskydd tog bort det skadliga innehållet och ersatte det med det här meddelandet. Datorn är säker och du kan ta bort det här meddelandet. (Angreppet togs bort: Trojan:JS/Kavala.D) ******************************************************************** Är det Säker surf/F-Secure som upptäckt detta och sänt meddelandet? Normalt ser inte meddelandena från Säker surf ut så här. Vad betyder 64971? Vad betyder det som står efter (Angreppet togs bort: ?