Jonas Andrén

Medlem
 • Antal inlägg

  16
 • Gick med

 • Besökte senast


Like-aktivitet

 1. Jonas Andrén fick en like av Wendy Chan i Stora problem med fiberLAN och TV i Rikstens Friluftsatd   
  Tror jag blir tokig, på ett sätt är jag glad att jag inte är ensam.
   
  Men enligt supporten när jag pratade med dem i Söndags kände de ej till något problem i vårt område... däremot fick man ju sitta i deras katastroflånga telefonkö.... nummer 1 i ungefär en timme.
  (enligt honom skulle dem skicka ut en tekniker till mig med, finns ju ingen risk att man behöver betala något då eftersom det uppenbarligen är "alla" eller åtminstånde fler som har problem)
   
  Har ni även problem med internet?
  tvn står att den inte får kontakt med server eller liknande och internet är lite sådär halvknackigt... betalar för 100/100 har ca 10/100 dvs 10 ner och 100 upp.

 2. Jonas Andrén gav en like till Anki V i Stora problem med fiberLAN och TV i Rikstens Friluftsatd   
   
  Ja du kära Christoffer, hur går det egentligen? Det har ju nu visat sig att ni på Telia har någon form av hårdvarufel, trots att flera av oss i Riksten har fått till svar att felet ligger hos oss, eftersom eran felsökning inte visat något. Hur har den felsökningen gått till kan man ju undra... Maken till illa skött ärende har man aldrig sett!
   
  Nåväl, tiden utan godtagbar tv och internet går, det har varit problem sedan flera veckor (har för mig att ni fick den första felanmälan från Riksten veckan 25). Vi utgår naturligtvis från att alla hushåll får kompensation för detta. Flera av oss har frågat er, och fått olika och otydliga svar. Så vad säger ni Telia, vad får vi för kompensation för flera veckor med dålig bild och ostabilt bredband samt flera dagar (hur många återstår att se) helt utan tv? Och behöver vi felanmäla allihopa, eller fixar ni kompensationen ändå, ni vet ju vilka hushåll som finns i Riksten?
 3. Jonas Andrén gav en like till Bo Skoog i Stora problem med fiberLAN och TV i Rikstens Friluftsatd   
  Många i Rikstens Friluftstad i Tullinge som har Telia fiberLAN har sedan en tid stora problem med osynkront ljud och hackande bild och ljud. Problemen har accentuerats och idag går det inte för många ens längre att komma in - boxen hänvisar till att man skall starta om etc etc.Vi vill ha detta löst - nu...vi bertalar ju massor till Telia månadsvis tillsammans
 4. Jonas Andrén gav en like till Joakim Regnström i VLAN ID för Internet, IP-tele och TV   
  Om ni har problem med egen router, kanske jag har en lösning, se inlägget här.
 5. Jonas Andrén gav en like till SäkMicke i VLAN ID för Internet, IP-tele och TV   
  Om man tittar i konfigurationsfilen för den Thomson TG 784 som jag har så ser man nedanstående VLAN-taggar:
   
  voip2 237
  iptv2 243
  mgmt 294
  iptv 845
  voip 855
   
  Du kan göra detsamma i ditt eget modem genom telnet till din egen (192.168.1.254 om du inte själv har ändrat det), logga in som Administrator utan lösenord och därefter skriva "config dump". Sök efter ord som "vlan" eller "vid=".
   
  Det verkar som om själva Internetförbindelsen går på default (otaggat VLAN 0) eftersom man ju kan sätta vilken enhet man vill direkt på anslutningen, men då går man ju miste om TV och telefoni.
   
  Berätta gärna hur det går, jag har funderingar på att göra nåt liknande för att brygga in min publika IP-adress till en egen brandvägg. Jag känner mig obekväm med att Telia har kontroll över en maskin som har direktåtkomst till mitt hemmanätverk.
   
  Micke
 6. Jonas Andrén gav en like till Leif Åkesson i Fjärrkontrollen   
  Vad har Telia gjort med fjärrkontrollen. Tagit bort OK-knappen till
  TV-guiden. Dom måste ha fått "hjärnsläpp" allihop.
   
  Nu skall man klicka på en liten gul knapp som man knappt ser.
   
  När jag skall skicka detta inlägg, så går Telias klocka fel.Dom kör med
  sommartid. Hjärnsläpp på den avdelningen oxå. Ha,ha!!