Marie Carling

Medlem
 • Antal inlägg

  5
 • Gick med

 • Besökte senast


Like-aktivitet

 1. Marie Carling gav en like till Dan Altemyr i Streama till en "icke" smart-tv??   
  Ja, det är helt klart värt att köpa en sån. Jag var lite tveksam först, innan jag köpte en och numera har jag två, en till vardera TV:n. Det finns två modeller, Chromecast och Chromecast Ultra. Den senare är nästan dubbelt så dyr, men om du inte har den allra nyaste TV:n eller planerar att köpa en med 4K-video så räcker det med den vanliga varianten.
 2. Marie Carling gav en like till Dan Altemyr i Streama till en "icke" smart-tv??   
  En chromecast är väldigt enkel att installera. Den ansluts bara till en ledig HDMI-ingång på TV:n, t.ex. en av dem du nämner, och så behöver den en strömmatning, antingen från en vanlig telefon-USB-laddare (minns inte om det t.o.m. följer med en sån) eller om TV:n har en USB-kontakt så kan man använda den. Sen får man leta upp den i TV:ns input-väljare, och man följer sen bara instruktionerna på skärmen. Det kanske bör nämnas att man helst ska ha en Android-telefon och inte en iPhone om man ska ha riktigt stor glädje av en Chromecast. En del saker går att casta från en iPhone, men inte riktigt allt.
  En chromecast har egentligen två funktioner. Den ena är att du med telefonen så att säga säger åt chromecasten att ladda ned och köra samma videoström som du har i telefonen. Det är ungefär som att skicka en länk till en rolig hemsida med sms till en kompis. Då kan man starta streamingen från telefonen och därefter gå därifrån, och chromecasten fortsätter att visa filmen eller klippet. Det är så de flesta playtjänster fungerar, t.ex. SVT Play och TV5 Play. Även Telia Play Plus har de fått att fungera på det sättet har jag för mig.
  Det andra sättet är att du har bilder eller videofilmer på din telefon som du skickar för visning på TV:n, det klarar Chromecast också, men då kan man eventuellt inte göra nåt annat med telefonen och åtminstone stanna kvar i samma WiFi-nät. Dessutom, vilket den också varnar för, så drar en sådan streaming mera ström i telefonen eftersom den också måste spela hela filmen. Den här varianten liknar mera den lösning som Apple-TV har.
  Man väljer oftast inte själv vilken metod man vill använda utan det är konstruktören av respektive app som gjort det valet.
  Det bör nämnas också att Telias nyare boxar, de som är runda och ser ut lite som förvuxna hockeypuckar och lyser grönt framtill har en inbyggd förenklad chromecast-funktion, som man kan casta till från några få Android-appar, t.ex. YouTube. Boxen dyker upp som "Telia TV" i cast-menyn i YouTube.
 3. Marie Carling gav en like till Mats A i Konstig textruta som dykt upp på tv-skärmen när vi tittar på Youtube   
  Kul! 😄🦆🎉
 4. Marie Carling fick en like av Mats A i Konstig textruta som dykt upp på tv-skärmen när vi tittar på Youtube   
  Tack snälla för hjälpen!!
  Problemet löst!!
  👍👍👍👍
 5. Marie Carling gav en like till Mats A i Konstig textruta som dykt upp på tv-skärmen när vi tittar på Youtube   
  Är sällan på Youtube men hittade detta efter lite snabb googling: Kan det vara ”Stats for nerds” som slagits på?
  https://community.sony.com/t5/Television-Apps-Widgets/YouTube-display-info-won-t-turn-off/td-p/545034
  en bit ner på den sidan finns lite länkar och menyhänvisningar