Göran på Öland

Medlem
 • Antal inlägg

  31
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

Like-aktivitet

 1. Göran på Öland fick en like av Mats A i Inst för I-net e-post   
  Tack Mats för hjälp. FIXAT! / Göran på Öland
 2. Göran på Öland fick en like av stin1 i Går inte skicka mail: Serverfel 550 RCPT ???   
  E-posten funkar bra men igår blev det stopp för utgående mail. Ingående kommer fortfarande.
  Jag har sett några andra inlägg om detta men jag fixar inte att kolla portar, autentiserng m.m.
  Använder Outlook 2013. Laptop HP med Windows 8. Hälsningar från Göran på Öland
 3. Göran på Öland fick en like av Anaesthisia i Går inte skicka mail: Serverfel 550 RCPT ???   
  Nu börjar det tränga in i min 83-åriga hjärna hur det funkar: jag kollar mina mail i iPhonen och raderar det jag inte vill ha, resten hamnar i min HP lap top där jag kan handskas med svar och arkivering. Ser att jag också kan flytta mail från "IMAP"-inkorgen till den inkorg som tydligen är POP för där stannar dom kvar även om jag raderar i mobilen. Det som möjligen bekymrar mej lite är att Christer sa tidigare att jag skulle se till att min server inte blev full. Kan jag fixa det genom att gå in på Telias Webmail och plocka bort mail där? Eller finns det nå´n automatik? I så fall hur ställer man in det?
   
  Än en gång måste jag framhålla hur tacksam jag är för att så många intresserat sej för den gamles problem haft tålamod och kommit med så många goda råd
 4. Göran på Öland gav en like till Christer S i Går inte skicka mail: Serverfel 550 RCPT ???   
  Du kan återgå till POP i din dator, men inte på grund av "problemet" efter radering i mobilen, tycker jag.
   
  Med IMAP hanteras e-posten direkt på servern (med eventuell synkning för hantering offline). Med POP hämtas e-posten till aktuell enhet (med eventuellt tillägg att den också sparas på servern). Med insikt om detta tror jag du kan välja vilket som passar dig bäst. Och utifrån det valet får du hantera e-posten på respektive enhet. T ex inte radera på iPhone de mejl du vill ha kvar ifall du fortsätter med IMAP, som Anaesthisia skrev.
   
  Vill du ha tillgång till all mejl från flera enheter, både gammal och ny, får du fortsätta med IMAP. Och se till att e-postlådan på servern hos Telia inte blir full. Så kan du göra som Mats, i huvudsak hämta till "huvuddatorn" men då och då kolla ny e-post i andra enheter. Då använder du POP i "huvuddatorn" och POP eller IMAP i t ex iPhone. Använder du IMAP får du inte radera mejl som sedan ska hämtas till datorn. Använder du POP får du kryssa i att mejl ska sparas på servern så att de sedan också kan hämtas till datorn. Det senare använder jag mig av och det passar mig. I det senare fallet kan du fritt radera i iPhone utan att det har med servern att göra. I min mobil raderas mejl automatiskt efter några dagar så jag behöver inte ens tänka på det.
   
  Men jag är lite nyfiken på vilket protokoll (POP eller IMAP) du använde i iPhone innan ändringen till IMAP gjordes i datorn. Det verkar ju vara IMAP nu i alla fall. Var det IMAP redan tidigare så hade du samma problem redan då, att mejl raderade i mobilen kunde saknas i datorn. I alla fall om de raderades innan datorn hämtade från servern. Var det POP fanns rimligtvis också inställningen att e-posten skulle sparas på servern (för senare hämtning till datorn).
   
  Så är det antingen POP eller IMAP i respektive enhet. Kommenterar p g a formuleringarna "kompletterade min adress med ett IMAP på slutet", "tillägget IMAP" och "(exkl IMAP)". Vill inte märka ord, men påpekar ifall det eventuellt tillför något.
   
  Hittade en artikel, se länken. Hoppas den tillför mer än den förvillar.
   
  Låta e-postmeddelandena ligga kvar på e-postservern
 5. Göran på Öland fick en like av Anaesthisia i Går inte skicka mail: Serverfel 550 RCPT ???   
   
  Hur mina problem med att kunna skicka mail började är ju historia nu och jag är mycket tacksam för all hjälp jag fått från dej och Anaesthisia (som jag först trodde var en tjej...).
   
  Jag fortsätter altså med IMAP även om jag först hade POP. Ser inte att det är ngn större skillnad och mail kommer nu snällt in i min iPhone och sen har jag dom direkt i min HP där jag kan hantera svar bättre än i mobilen. Det där med att spara skärmdumpar i Paint för att kunna skicka dom som jpg-filer fixade jag inte men det har minder betydelse nu...
   
  Får jag ytterligare problem kommer jag att gå in i Forumet igen och förhoppningsvis få hjälp av så´na resurspersoner jag nu har haft turen att äfå kontakt med.
   
  Än en gång tack och din utomordentligt pedagogiska info om e-postens mysterier har gett mej en betydligt bättre insikt i dylik problematik.
   
  Vänliga hälsningar från Göran på Öland (Göran Sundegård, Ekerum)
 6. Göran på Öland fick en like av Olof Laurits Larsson i ANGÅENDE TELIA   
   
  Som nybörjare här blir jag ganska förvånad över a1zens inlägg. Håller med om att det inte gagnar någon med en massa meningslösa "fucking"- förstärkningar. Dåligt ordförråd??
  / Göran på Öland
 7. Göran på Öland gav en like till etompau i ANGÅENDE TELIA   
  Det är 2014 nu, är man inte nöjd med en teleoperatörs tjänster så byt operatör.
  Att fara ut med massa okvädningsord hjälper föga.