Sten Harald Jonsson

Medlem
 • Antal inlägg

  10
 • Gick med

 • Besökte senast

 1. Någon som vet hur det går till? Ska flytta simkortet till en Doro 615
 2. Mitt inlägg om hur många tv-apparater man får ha på samma lägenhet är minst två. Så nu har jag tagit bort mitt första inlägg och skriver detta. Rätt ska vara rätt! Har nu en tv i vardagsrummet och en på väggen i sovrummet. Väggfästet kommer från Biltema. Bägge med Telias digitalbox. Funkar kanon, går att köra olika program på dom.
 3. Jag bor i en brf som har avtal med Telia för leverans av fiber med tv, telefon och bredband. Datorer går att ha i princip hur många som helst på samma abonnemang. Men jag köpte ny tv och tänkte ha min gamla på väggen i sovrummet. Tog då kontakt med Telia (man måste alltid sitta i telefonkö även när man ska beställa något) för att köpa en digitalbox som måste till för att ha denna extra tv. Fick då veta att priset på denna box var 699 kr för en extra. Annars kostar dom 299 kr. Blev även erbjuden ett extra abonnemang på 45 kr i månaden för att ha en tv till. Då tackade jag naturligtvis nej! Någon här som vet om detta stämmer?
 4. Jag är relativt ny som ägare till en Iphone 3. Jag bor inom stadsgränsen i Motala. Men att ringa eller svara i min mobil är alltid ett äventyr. Man vet aldrig när samtalet avslutas med några pip utan att man själv vill det. Varför skryter ni på Telia om er täckning som den bästa i detta land? Om detta hände i glesbygden kunde jag ha en viss förståelse för denna urusla täckning. Men inte inne i en stad. Vad ska jag göra? Har ringt Telias 90200 för cirka en månad sedan, men det hände inget. Finns det flera här som har dålig erfarenhet av detta? Och vad ska jag göra? Byta leverantör? Och vilken ska jag isf välja? Jag vill kunna svara och ringa i min mobil när jag är hemma. Och inte behöva gå i kylan för att kunna snacka.
 5. Efter att för någon månad sedan köpt en Mobil för 495 kr som jag inte var nöjd med så sände jag tillbaka den. Så långt var allt frid och fröjd. Sedan tog det mera än två veckor innan jag fick tillbaka pengarna i form av ett kort som jag kunde handla på. Men det kostade 25 kr att ta ut dessa sketna 495 kr. Plus returfrakt 155 kr och dessa 25 kr. Summa 180 kr. Blir då inte mycket kvar av 495 kr. Till saken hör att jag lade ett papper i kartongen med mina bankuppgifter på. Och bad att få pengarna insatta på mitt konto. Men det struntade jätten Telia i!! Förbannad Telia-kund sedan mera än 30 år
 6. Mitt problem är löst nu! Jag kunde bara ringa ut på min telefon genom min Thomson. Och ta emot samtal från Telia abbonnenter. Inkommande samtal från andra bolag gick inte fram. Felet var från min icke godkända flytt av mitt telnr till Tele2. När Tele2 skulle sända tillbaka mitt nr (som tog över en månad) så gjorde de inte "färdigt". Det tog en vecka till innan allt funkade. Telia fick kontakta Tele2 - då tog det bara några timmar så funkade allt.Så nu kan jag ta emot samtal från andra bolag också. Fick bra hjälp av Telia support! Tack för den Telia!
 7. Kan du berätta hur du gjorde? Varinne på mina sidor men hittar inte stället där jag kan fixa detta själv. Mvh Sten
 8. Jag har också hyrt en Telia Smart Thomson gateway. Bredbandet funkar hyfsat. Räckvidden (den trådlösa) är däremot sämre än min gamla router. Men mitt stora problem är telefonin. Ut går bra att ringa. Men inkommande samtal går inte fram till mig. Det gäller inte alla - men tillräckligt många för att vara irriterande. Satt i går fredag med supporten i över en timme och gjorde reset och omstart på anmodan av support-killen. Som var bra och hjälpsam. Men redan på kvällen samma dag återkom samma fel. Jag börjar nu bli trötta på detta "felande" Telias support på helgerna är rena skämtet. Jag som har problem med min telefoni via gatewayen får tydligen ingen hjälp förrän måndag. Ringde 90200 nu på fm. Då får jag svar som vanligt. Sitter och knapptrycker och pratar med en "robot"-liknade röst. När jag till sist ska komma till felanmälan kommer roboten in igen och talar om att det finns ingen support i helgerna. Varför inte säga det direkt så man slipper sitta där och knappa?