elisek

Moderator
 • Antal inlägg

  13
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

elisek vann senast 13 Januari

elisek hade det mest gillade inlägget!

Om elisek

 • Rank

 1. Bra att få in hur ni ser på detta! Vi jobbar med alla medel på att få bort den uppfattningen i det nya forumet, och det här är självklart något som vi får kolla på.
 2. Superbra att du påpekar det! Detta måste vi verkligen se till att reda ut, så klart Det hade varit intressant att få din take på varför du känner att detta är missvisande, eftersom det är en gruppering vi ganska ofta gör internt. Kanske är något vi borde undvika i så fall
 3. Superbra idé! Jag skissar på det och återkommer Bra fråga Får kolla upp det och korrekturläsa lite kanske. Tyvärr har vi inte tekniskt stöd för detta just nu men om möjligheten dyker upp så absolut! I värsta fall kommer vi att aktivt söka efter feedback och annat på forumet när det ligger live.
 4. Hej alla forumanvändare! Bakom kulisserna jobbar vi för fullt med att designa och utveckla det nya forumet. Här kommer en sneak peek! Vad tror ni? All feedback är välkommet! /Elise, Designer på Forum-teamet
 5. Bra idé! Vi försöker hjälpa till med detta från utvecklingshållet. Yes, det stämmer. Som jag skrev i föregående inlägg så kommer *allt* att byggas om - även sökmotor och tillhörande indexering. Bra att ni påpekar den här aspekten dock! Jag noterar denna.
 6. Bra att ni ger synpunkter här! I och med att i stort sett *allt* kommer portas om till en ny lösning så har vi full möjlighet att göra om just det här flödet så att det blir mer förståeligt.
 7. Följdfrågor på detta Vad tänker ni att begränsningen på hur man redigerar föregående inlägg borde vara? Varför bör det begränsas? För citering, föredrar ni att direkt citera svar eller att man kan "svara" på ett svar (se t.ex. Slack, Reddit)? Varför i så fall? När vill man bifoga en bild? När hjälper det? Du tänker att man kan "välja" rätt svar? Eller något i den vägen? Låter som en bra idé. Alltid bra att ge bra svar extra uppmärksamhet. Hur upplever ni att "likes" används på forumet? På mitt håll (i den här konversationen, främst) använder jag det t.ex. för att visa att jag har läst ett svar. Tror ni att den används i andra syften?
 8. Absolut. Funktion över form. Det är därför vi försöker involvera er så mycket vi kan så att vi inte tar bort något som alla älskar eller inför något som inte fungerar. Minns själv ICQ, även om jag inte hade ett konto själv. Vi är mest i fasen där vi försöker reda ut vad som ska behållas och inte behållas av allt som möjliggjorts av vår gamla plattform. Därför är jag mest ute efter funktionell feedback i nuläget, då mycket av det grafiska kommer att förändras med tiden. Med det sagt så är jag intresserad av vad det var som fick dig att reagera? Vad tänkte du kändes som bling i skisserna jag skickat upp hittils? Vi kanske ska kolla på att ta bort det om du känner att det är distraherande. Fanns det knappar som inte kändes som knappar? Peka gärna ut dom så kan jag fundera vidare.
 9. Absolut! Ville mest se hur du tänkte här Hur känner ni för stjärnrankningen på forumet? Här är en konceptskiss på en tråd som denna. Målet här är mest upprensning av olika features. Något ni saknar?
 10. Sant! En feature som kommer semi-automatiskt när vi flyttar in forumet under telia.se/forum (eller liknande) är att det vi kallar "Tyck Till" komponenten kommer att ligga med på alla sidor. Känner du att detta är ett naturligt sätt för er att lämna den sortens feedback du pratar om, eller är det bättre att göra det som del av forumet?
 11. Uppdaterad skiss med lite tweaks. Tankar?
 12. @Asawid och @Dan Altemyr jättebra input! Jag ska försöka svara så gott jag kan. Håller med om att sektioner under "feedback" bara bör läggas till om ett team på Telia specifikt efterfrågat att de vill ha ett, och har kapacitet att delta i en diskussion med forumanvändare. I forumteamets fall känns detta naturligt, men att möjliggöra liknande diskussion med andra på Telia (om detta kan göras på ett tydligare sätt) är i så fall något som skulle växa fram över tid, tror vi. Och ja, jag är med på att det kan vara förvirrande med att en avdelning innehåller Teliafolk och en inte. Ska vi ha kvar en sån avdelning behöver det finnas en tydligare avgränsning mellan de två fallen. Jag tar den med mig! Förstår, och jag är så glad att få input om just detta. Tar gärna emot fler synpunkter här då "community", som ni säger, är ett stort avsteg från hur vi representerar forumet idag. Vår tanke var att det inte bara skulle kunna innehålla ett forum, men även annat content som hänger löst just nu, exempelvis bloggar osv. Vad tänker ni om ett sånt upplägg? Är detta något du tycker är relevant för *alla* användare, eller enbart för mer erfarna? Tror du/ni att mindre erfarna forumanvändare ens söker sig till ett sådant?
 13. Hej kära forumanvändare! Av många skäl har vi på Telia börjat arbeta med att ta fram ett nytt forum. Vi har väldigt fria händer i det här uppdraget, och vill därför vända oss till er - våra experter! Vad vill ni se hända med forumet? Vad vill ni inte se? Är det något ni upplever som jobbigt idag? Finns det något ni tycker är helt ovärderligt bra? Vad ska vi behålla? Vad ska vi ta bort? Några mål vårt team har med ändringen: Att göra det tydligare att forumet inte är en kontaktväg till vår kundtjänst. Att flytta in forumet under Telia.se, istället för ha det på en separat domän. Att se över alla inlägg på forumet och erbjuda en mer tydlig uppdelning i olika topics. Att ta bort överflödig funktionalitet från forumet idag och skala ner det till bara det ni forumanvändare behöver för att hjälpa varandra. Utifrån de här målen, samtal med några av er som hänger här ofta, och lite intern diskussion har vi snabbt slängt ihop en bild på hur vi tänker oss startsidan. Vad tror ni om detta? Allt kan ifrågasättas högt som lågt, och vi vill verkligen höra allt ni har att säga om den här ändringen. Vill ni flytta en knapp längre ner? Vill ni ha något annat på startsidan? Har vi fel kategorier? Har ni idéer om hur vi uppmuntrar till mer diskussion? Tycker ni att Telia ska synas mer/mindre? Vill ni att vi ska lägga in nytt innehåll? Vi har många frågor. Har ni svar? Eller frågor? Vi väntar med spänning. /Elise och forum-teamet