Salcin

Medlem
 • Antal inlägg

  10
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  7

Salcin vann senast 30 December 2018

Salcin hade det mest gillade inlägget!

Om Salcin

 • Rank

 1. Hej Jag har nu ett Telia Mobil Komplett-abonemang som min dotter har ett anslutningsabonnemang kopplat till. En stor brist som jag ser är ganska akut är att jag inte kan se hur mycket surf som respektive anslutning gjort åt - jag ser bara den totala surfmängden för alla abonnemang. Jag vill inte ligga på min dotter hela tiden och påtala för henne att hon inte ska surfa upp alla vår gemensamma pott. Jag efterlyser därför en möjlighet att kunna se hur mycket av den totala surfpotten som respektive person gjort åt. Dessutom vill jag gärna ha en möjlighet att själv kunna styra hur mycket surf respektive anslutet abonnemang ska få göra åt. På 4 dagar har vi nu gjort åt lika mycket surfpott som jag själv tidigare gjorde åt på en månad - och jag är ganska säker på att jag inte själv är den som gjort åt mest. Och, jag vet att jag kan prata med min dotter ( så ett sådant förslag är inte till någon hjälp) men att tjata på henne om en sådan här sak leder ingen vart. Ju fler abonnemang som ansluts desto mer viktigt med möjlighet till översikt är det.
 2. Hur ska jag göra när jag vill behålla mina inarbetade e-postadresser när jag tvingas byta leverantör av bredband till följd av att jag flyttar? Telia finns inte anslutet till det bredbandsnät som installeras via fiber i vårt nybyggda hus. Bor utanför Jönköping och kommer ha Wetternet i den nya villan.
 3. Är det möjligt att ha ytterligare e-postadresser som är kopplade till mitt mobilabonnemang utöver de som är kopplade till mod ADSL-abonnemang?
 4. Tycker det börjar bli helt orimligt väntetid när man vill komma i kontakt med Telia nu mer. Upplevde inte detta förut, säg fram till för något år sedan. Nu är det mer regel än undantag att man ska sitta i telefonkö minst 30 min, som oftast blir längre i praktiken. Vad finns att göra? Det är inte alltid möjligt att skriva ner sitt ärende i ett webbforum. Många gånger hade det gott fortare att få ett fysiskt svar direkt med en person.
 5. I min dotters iPhone har vi ett Telia Årskort Refill som vi fick gratis för ett år sedan. Vi har nu fått ett sms om att detta årskorts giltighet snart är slut. Eftersom vi inte vill byta nummer till något nytt men ändå vill fortsätta surfa, ringa och sms:a som hittills undrar jag vilket jag ska köpa? Är det Årskort surf. Refillkortet laddas ju med pengar allt eftersom för att ringa med.
 6. Jag har säkert lite svårt att förstå men måste få fråga ändå... Jag och min fru har var sina fasta Telia mobilabonnemang och dottern har ett Refill - vi har lyckats få sådana telefonnummer som passar oss väldigt bra och vi vill undvika att byta dessa, så till frågan. Vi har nu fått ett Årskort mobilsurf i gåva, problemet är att detta kort har ett mycket krångligt telefonnummer och därför skulle jag vilja flytta över dotterns befintliga telefonnummer till detta kort och då kunna nyttja den redan betalda surftiden - går det? Hur gör jag? Kostar det något? Hoppas någon förstår mitt dilemma och min fråga.
 7. Det ska ju finnas en ordbok i iPhone där ordförslagen i SMS mm tas ifrån. Hur redigerar jag denna ordbok? Kan jag istället göra en inställning så att jag får en lista med ord att välja ifrån - det är ju inte alltid iPhone väljer rätt?
 8. Har ett irriterande problem som jag hoppas någon kan hjälpa mig med. Vi har två iPhone 3GS sen snart två respektive ett år. Dessa synkar vi då och då mot datorn (MacBookPro). Tyvärr hade jag inte gjort inställningarna för synkningar på rätt sätt när jag kopplade upp fruns telefon för första gången. Men efter detta så har vi var sitt iTunes-konto för att våra inköp av appar skall hamna på rätt konto (jag vill ju inte ha hennes appar och hon vill inte ha mina). Nu har jag problem med att när min fru ska uppdatera sina appar så måste hon ibland ange mitt iTunes lösenord, fastän det under inställningar/affär enbart finns hennes kontouppgifter angivna. Detta verkar även gälla vissa av de appar som jag vet är nedladdade via hennes eget iTunes-konto. Ända sättet som jag hittat att få bort detta på är att avinstallera hennes appar och på nytt ladda ned dom. Min fråga är nu - finns det något annat sätt att koppla apparna till rätt nedladdningskonto eller kan jag se någonstans vilket konto som är kopplat till vilken App?
 9. Har råkat ut för det några gånger nu att SMS har skickats till det fasta telefonnätet. På min arbetstelefon läser en röst upp meddelandet men hemma i min hemtelefon ringer det upp och sen är det tyst. Alltså några meddelanden läses inte upp, istället ringer det upp flera gånger tills man helt enkelt tröttnat och låter luren ligga avlagd. Detta är ju inte så kul när det händer mitt i natten - finns det något jag kan göra för att avbryta processen eller finns möjligheten i Telias nät att ta mot SMS? Har tidigare försökt få svar men inte lyckats.
 10. Hur fungerar det i Telia nät att få SMS som skickas till ett telefonnummer i det fasta telefonnätet. Om jag skickar ett SMS till min arbetsplats telefon så ringer denna upp och när jag lyfter luren så läses det inkomna meddelandet upp (OBS! Telia-ansluten telefon). Jag har testat att göra detta även till hemtelefon men det ända som händer då är att telefonen får spatt och håller på att ringa upp flera gånger men när man lyfter luren så händer inget, däremot fortsätter telefonen att ringa flera gånger utan att detta kan avbrytas (jag har sk. Telia Bredbandstelefoni). Hur får jag det att funka? Hur avbryter jag det eviga ringandet?