ztevie

Medlem
 • Antal inlägg

  10
 • Gick med

 • Besökte senast

 1. Ok, jag svarar på min egen fråga, kanske hjälper det någon annan: Svaret är att ingenting ändras, förutom att port 4 öppnas upp för Internet utan router funktion. Alla andra portar inklusive Wifi är kvar och fungerar som vanligt även medan routern är i dmz-läge. Dock är det ett skumt IP, jag tror inte att det är en ren lina ut i www, utan routern ger port 4 ett eget öppet lan. Kan vara värt att tänka på i vissa fall...
 2. Hej! En snabb enkel fråga: Jag vill brygga detta adsl-modem genom att slå på DMZ under en kortare tid. Typ en timme, medan jag testar en annan router. Om jag sedan slår av DMZ, sparas inställningarna som jag hade innan? Wifi nätverk, fasta ip'n till vissa maskiner osv... Och är ändringen på/av för DMZ omedelbar som en omstart, eller kan man få vänta en längre tid?
 3. Nej, jag hittar inte de inställningarna i thomson 789. Hur som helst har jag konstaterat att det är i tv:n felet sitter. Kom på att jag faktiskt har en Samsung Bluray av samma årsmodell med LAN-port. Kopplade in kabeln där, använde Auto i inställningar och det funkar klockrent. Har heller ingen länklampa som lyser på gatewayen då tv:n är ikopplad så det är nog bara att konstatera fakta. Så jag kan använda Blurayen eller så testar jag med dongel. Den kostar bara 300:- och det kan det vara värt för att slippa starta flera enheter. Hoppas bara hastigheten med wifi dongel pallar med att streama från sf anytime och youtube... Nåväl, tackar hjärtligast för all hjälp av samtliga!
 4. OK, men detta går alltså inte i Thomson 789? I så fall hade jag kunnat rensa listan som finns nu. Ange TV:ns MAC och "ge" den en fast ip....
 5. Aha. Men jag har nån gång i själva routern angett vilka mac-adresser som ska ha fast ipadress? Det var nog i en äldre router iofs... Eller så svamlar jag med ip. Jag har iaf angett i routern mac-adresser tidigare. Jag ska testa att koppla dator direkt till tv:n och testa vad som händer. Annars får det bli en dongel.
 6. Tack! Jag har dock testat både utanför och innanför spannet. Så för att tilldela ip i 789 så måste enheten redan finnas listad bland de olika enheterna och vara upkopplad mot routern? Hur tänkte de där? Får se, om inget händer får jag kanske anta att nätverkskortet i tv:n strukit med och beställa en wifi dongle istället. Känns surt när man ändå har kabel draget redan... Men vilket är bästa sättet att säkerställa att nätverkskortet är trasigt? Jag har som sagt ett annat modem/router tillgänglig, som dock inte funkar att koppla upp mot internet. Borde kanske ändå kunna funka som test att koppla den mot tv:n och ser om de får kontakt, eller?
 7. Tack för svaren! Nej, dns 8.8.8.8 funkade ej. Däremot lyckades jag få kontakt med en annan Samsung tv i ett annat rum. Men den gav samma fel säkert 10ggr innan jag fick kontakt genom ovanstående inställningar fast med 192.168.1.70 som IP. Jag funderar på om jag av en slump lyckades få in 70 som IP samtidigt som routern delade ut 70? Bägge tv-apparaterna velat kräva att man anger ip, nätmask, gateway och dns eftersom den fungerande tv:n inte heller funkade med Auto i nätverksinställningar. Helst hade jag velat ange fasta ip-adresser i routern till dessa enheter, men hittar inte några sådana möjligheter i Thomson 789? Jag har också tänkt på om nätverket i tv:n fått sig en smäll, men hur kollar jag det? Den beter ju sig inte annorlunda än den TV jag efter mycket om och men fick igång. Kan man testa en annan router utan internet och bara koppla en kabel emellan för att se om man får kontakt? Jag har en gammal zyxel där man kan ange fasta ip för enheter.
 8. Hej! Efter att åskan slagit ut min Thomson 789 smart modem, så har jag fått ett nytt från Telia med nollställda inställningar.Allting funkar som det ska, utom att min Samsung TV inte får kontakt med internet längre. Jag har nätverkskabel draget från Ethernet port 2 till TV:n. Tidigare funkade det klockrent, men jag kan inte komma ihåg vilka inställningar jag använde? Finns det något sätt att ställa in i Gatewayen så att den accepterar TV:n? I själva TV:n kan jag ställa nätverk på Auto eller manuell. Med Auto så svarar den direkt att IP inte stämmer. OM jag lägger in nätverksinställningar på manuell och använder följande: IP: 192.168.1.253(har också testat 68-70) Nätmask: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.1 DNS-server: 192.168.1.1 Blir felet att jag inte har någon kontakt med Gatewayen. Dessa fel kommer alltså upp i TV:n. Kabeln funkar för kopplar ag in en laptop är allt ok.... Några tips?
 9. Jaha, hade planer på att ta ett telia-abb denna gång, men halebop har fått in Wave'n, så det blev en bokning där... Ni måste vara snabbare, Telia!
 10. Kommer Telia att plocka in Samsungs nya lurar som kommer snart? Pratar alltså om Wave och Galaxy S...