etompau

Medlem
 • Antal inlägg

  1 294
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  77

etompau vann senast 8 December 2017

etompau hade det mest gillade inlägget!

1 följare

Om etompau

 • Rank

Användarinformation

 • Kön
 • Plats
  Skåne
 1. Telias osynliga moderatorer går in och raderar inlägg. Det var sista gången jag skrev och besökte detta forum.
 2. Jag har inga problem med en livlig diskussion, det är mycket trevligt att du återkommer med fler inlägg, det är ovanligt på detta forum. Som Christer/torgbo nämnde så ser det ut som Telia har plockat fram en "speciallösning" för de kunder som drabbas av nedstängning av ADSL-systemet. Tydligen gäller följande villkor: Som ersättning erbjuder vi erbjuder Bredband via mobilnätet Tre fria månader, utan engångsavgift Ingen bindningstid Välj mellan: Bredband 8 (normalhastighet 2-8 Mbit/s) Bredband 30 (normalhastighet 5-20 Mbit/s) Bredband 60 (normalhastighet 10-40 Mbit/s) Router Huawei E5186 ingår 100 GB surfmängd per månad oavsett hastighet Tilläggstjänster: Säker Surf 29 kr/mån 5 e-postadresser Spotify 99 kr/mån Spotify familj 199 kr/mån Play+ Start 0 kr, HBO 79 kr/mån, Stor 149 kr/mån • 8 Mbit/s – 329 kr/mån • 30 Mbit/s – 359 kr/mån • 60 Mbit/s – 419 kr/mån Skulle gissa på att denna lösning är knuten till ett specifikt område/basstation och du kan då inte använda bredbandet på andra platser i Sverige.
 3. Slår du i taket för datamängdsbegränsningen så går hastigheten ner, men volymerna som operatörerna erbjuder ökar. Titta lite vad de andra operatörerna erbjuder. Ex hos Tele2 får du 50 GB (50 000 MB) för 299:- med sannolikt högre hastighet än vad du har på ADSL-förbindelsen. En ny router för det mobila bredbandet ligger på ca 600-700 kr. Men visst är det surt när ett fungerande system släcks ner. Nu valde en folkvald regering att sätta Televerket på börsen, med det följde krav på vinster och positiv aktieutveckling, då kan inte Telias ekonomer räkna hem en investering i vissa delar av kopparnätet, även om de rent tekniskt hade kunnat uppgradera och hålla liv i grejorna under flera år. Jag lyssnade på en kvartalsrapport från Telia, och där nämnde chefsekonomen att man tappar ca 1000 kunder/dag i det fasta nätet. Det visar att det kommer att bli svårare för Telia att få ekonomi i det fasta nätet, och att prisökningar är att vänta.
 4. Lyft luren på din telefon och ring tel.nummer 90200 och framför att du vill säga upp ditt abonnemang.
 5. Vill du fortsatt ha bredband efter nedsläckning av ADSL, ja då måste du skaffa ett mobilt bredband. Det är väl inget tvång att hoppa på fiberinstallationen om du inte vill/behöver. Tidplaner för fiberinstallationer verkar vara notoriskt svåra att hålla, så att matcha fiberdriftsättningen med nedsläckning av ADSL är säkert en för stor och omöjlig uppgift för Telia.
 6. Du skriver att du har felanmält två gånger, det borde väl räcka. Har du gjort det på webben har du fått ett ärendenummer, då är det bara att ligga på och säga att felet inte är löst, då via webbärendesystemet, all historik finns då svart på vitt.
 7. Inget som vi andra forumanvändare kan svara på. Kontakta Telia via de etablerade kanalerna (tel. 90200/chatt/webb/facebook). Sedan kanske det tar tid innan deras interna processer har malt färdigt, men som sagt, det kan bara Telia svara på.
 8. Skapa en ny epost-adress med det nya namnet. Du kan ha upp till 5 adress/abonnemang. Tillägg: kanske missuppfattade din frågeställning. Är det bara visningen av namnet som ska ändras och inte själva epost-adressen ska du kunna göra det i ditt epost-program, där du lägger upp kontouppgifterna.
 9. Har den mer än ett års garanti?
 10. Telia ändrar ibland sina abonnemangsformer och laddningsalternativ, det kan förklara att det alternativet du efterfrågar har utgått.
 11. Det finns routrar för mobilt bredband (bl.a. Dovado) där du kan ta emot, läsa och skicka SMS från ett webb-interface. Du behöver då stoppa in ditt SIM-kort i routern eller stickan för det mobila bredbandet för att komma åt SMSM:en.
 12. Du måste ha ADSL eller fiber för att kunna beställa TV från Telia. Telia skickar inget via det marksända nätet som Boxer gör. En box per TV, boxarna har SCART och HDMI-utgång.
 13. Vad är det för kod u söker, försök beskriva ditt problem lite mer utförligt. Jag har aldrig sett att någon kod ska behövas för ADSL eller fiberförbindelse. Är det så att du använder mobilt bredband, så kan det finnas en PIN-kod på SIM-kortet, har du glömt den, ska du kunna hitta PUK-koden (upplåsningskoden) om du loggar in på mina sidor hos Telia.
 14. Ja vad händer! Det lär väl inte hända så mycket när du skriver på ett publikt forum. Tror du att vi andra medlemmar kan gå in i Telias system och skriva ut en bekräftelse till dig. Ta kontakt med Telia via de kanaler som finns för kundärende. På ett forum skriver man till, och frågar andra privatpersoner, vilket många har svårt att förstå.
 15. Får du någon form av tryckt papper via posten från Telia (samtalsspec etc) så kommer det en fakturaavgift. Det gäller alltså att få stopp på dessa papper. Det är det enda råd jag som forummedlem kan ge dig. Telia kan inte vara omedvetna om denna situation och borde snabbt kunna ge dig en förklaring/åtgärd på ditt problem.