Asawid

Medlem
 • Antal inlägg

  695
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  66

Asawid vann senast 5 December

Asawid hade det mest gillade inlägget!

1 följare

Om Asawid

 • Rank

 1. Vi i forumet är vanliga användare (framgick när du registrerade och står överset på forumets förstasida), så vi kan inte fixa något. Kontakta Telia genom någon av de kontaktvägar som finns under "Kontakta oss". Facebook är ganska bara kontaktväg.
 2. Vitsen med forumet är att användare ska kunna diskutera och utbyta erfarenheter. Dessvärre är det vädligt få personer som deltar numer (var fler förr). Detta framgår, som sagt, när man registrerar sig. Kopierar också från forumets "framsida": VÄLKOMMEN TILL TELIAS FORUM Här kan du läsa och dela med dig av synpunkter, tips och tricks gällande Telias tjänster och produkter. Observera att forumets syfte är att skapa dialog mellan kunder. Om du vill ha hjälp eller kontakt från Telia, använd Support eller Kontakta Oss.
 3. Fråga Telia om du vill ha annat än gissningar till svar. Detta forum är alltså INTE en kontaktväg till Telia. Här finns (i stort sett) bara vanliga användare, vilket fram,går av texten om syftet med forumet som visades när du registrerade dig. Facebook är en ganska bra kontaktväg.
 4. Jodå, det verkar som Telia Play stöder Chromecast även för iOS. https://www.telia.se/privat/support/info/anvand-chromecast-ios
 5. Finns det bara HDMI uttag så funkar Chromecast även från iPad. Absolut bästa sättet. (förutsatt att Telia Play har stöd för Chromecast förstår, men det borde det ju ha.)
 6. Surfa med mobilen. Har du inte behov av att göra detta och därför samlar på dig en massa surfpott har du kanske onödigt stort abonnemang.
 7. Men kanske jag ändå kan hjälpa dig. Eller i alla fall fråga om du provat det som står här: https://www.telia.se/privat/support/info/vidarekoppling-mobil-telefoni
 8. Du har inte vänt dig till Telia nu, vilket du tycks tro. Detta är ett forum för användare. Vill du nå Telia använd någon annan kontaktväg. T.ex. Facebook.
 9. Det modemet ska normalt sett inte vara särskilt besvärligt att installera. (Jag har ett själv) Det brukar sköta sig helt själv. Gissningsvis var det något med aktiveringen av det förinstallerade SIM-kortet som ställde till det För att det ska synas inne bland övriga abonnemang/kontantkort måste det vara registrerat på dig. För att registrera det på dig behövs numret på SIM-kortet. Alltså de små siffrorna som står på SIM-kortet. Det står också på det större kort som SIM-kortet satt i från början om du fick med detta. Om du har Huaweis app (tror det är Hi-Link som används mot det modemet) kan du logga in på modemet när mobilen är ansluten till det, eller så kan du logga in på modemet admin-sida från en dator som är ansluten till det och skicka en saldoförfrågan med SMS till 4466. Jag har för mig att man kan skriva SALDO så kommer det tillbaka ett svar där även surfmängden står.
 10. Ja, eftersom de lagt in den koden, eller vad man ska säga. Jag kan, trots att jag har väldigt lite hacker-kunskaper, säkert efter lite Googlande skicka e-post till dig som för dig ser ut att komma från dig själv och där "svara" skickar svaret dit. Var eposten verkligen kommer ifrån kan du inte enkelt se bara på själva e-posten, utan du måste gräva lite djupare i dess egenskaper.
 11. Finstilt och finstilt... Klickar man sig fram till produktsidan framgår det tydligt, men det ju tog några klick att komma dit... https://www.telia.se/privat/telefoni/abonnemang-kontantkort/product/prisavtal-mini Observera att jag och andra som deltar i forumet INTE är representanter för Telia. Telia deltar bara undantagsvis i detta användarforum. Vill du fråga Telia något eller framföra synpunkter till Telia finns det andra kontaktvägar under "Kontakta oss"
 12. Ja det kan du.
 13. Mina synpunkter på dessa frågor: Redigeringsmöjlighet behövs, men helst bara under begränsad tid. T.ex. 30 minuter. (Känner helt igen det Dan skriver om att man inte ser sina skrivfel förrän man postat.) Man ska däremot inte kunna ta bort inlägg hur som helst. Skriver man t.ex. något oförskämt (som dessvärre en del gör) får man lov att stå för det. (Vi har haft en del diskussioner här där folk har raderat/redigerat sina tidigare inlägg och på så viss fått andra deltagare att se ut som *******.) Det vore däremot jättebra om det fanns den funktion som Dan nämner: Att kunna göra tillägg i ett gammalt inlägg, men inte ändra det som redan fanns. Direkt citering funkar bäst i forum med varierande forum-vana. Varje tråd ska ju helst bara innehålla en frågeställning och att då behöva läsa i flera "grenar" är väldigt opraktiskt (har deltagit i forum av den typen och aldrig tyckt om det då det ger dålig överblick) Bifoga en bild behöver man göra när man t.ex. behöver visa en skärmbild över sina inställningar. Detta bör uppmuntras då det är lättare att hjälpa personer om man ser detta istället för att bara skriva "mina inställningar är rätt" "Likes" vett tusan... risk för rätt mycket "klubb för inbördes beundran" med personer som gillar varandras inlägg fram och tillbaka . Den forum-ovana postaren som fått jättebra hjälp är ofta inte den som är mest generös med sitt "gilla". "Välj bäst svar" är något bättre och kanske värt att prova. Mest för att lättare hitta bra svar. Inte för att "poängsätta" användare. För min del kan jag både ha och mista "gilla"
 14. Det du möjligen kan göra (utöver att titta via antenn) är att utnyttja olika play/streaming-tjänster som kanfinnas i din smarta TV. Eller Chromecasta via mobilen. I båda fallen krävs hyfsad bra Internetanslutning.
 15. Det måste du fråga Telia om. Här på forumet finns bara andra anvöndare, och vi kan i många fall bara gissa. Min gissnig: Ytterst tveksamt om Telia skulle uppfatta dig som ny kund i detta fall. Men kanske någon familjemedlem kan teckna det nya abonnemanget istället?