Asawid

Medlem
 • Antal inlägg

  739
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  71

Allt postat av Asawid

 1. Hos mig finns information om saldo och giltighet fortfarande på Mitt Telia. Menar du att det försvunnit för dig? (Du är medveten om att inlägget innan ditt är från 2015 hoppas jag.)
 2. Du måste ha en Boxer-anpassad box till det. Eller en kortmodul (CA-modul tror jag det kallas) som sätts i TV:n. Kostar ett par hundringar Alltså inte Telias box.
 3. I och med att uppdateringen skulle vara tillgänglig tidigast 15/3 så har den kanske inte kommit ut än. Vänta någon vecka.
 4. Om du kallar det att vara "trevlig" så som du skrev mot mig (som INTE anklagat dig för att vara troll) har vi uppenbarligen helt olika uppfattning om innebörden av ordet. Jag är själv inte berörd av den förändring som Telia ska införa så jag ser ingen anledning till att ringa Telia. Att jag svarade och skrev det du citerade var beroende på din ganska tråkiga ton några inlägg tidigare där du mer eller mindre anklagar andra för att komma med falsk information. Framtiden får väl utvisa vem som har rätt, men nog kan det tyckas mycket märkligt om Telia både går ut med brev till företag och på sin egen site med "fake" information. Men men... Med detta är "diskussionen" slut för min del såvida du inte fortsätter att vara otrevlig mot mig. Jag har anmält tråden till moderator för rensning och ber dem också försöka klargöra vad som gäller i sakfrågan.
 5. Har du över huvud taget brytt dig om att läsa på den TELIA-sida jag länkat till? Alltså en sida hos TELIA. Vad är det du inte tror på? Där står bland annat "Den nya mjukvaran kommer att vara tillgänglig tidigast 15 mars 2019," TIDIGAST, alltså kan den komma senare. Du litar alltså inte på informationen på TELIAs egen sida? Men däremot på en enskild supportperson som ju bara är människa och kan ha fel. Jaja, det är upp till dig... Huruvida det epostmeddelande som nämnts är legit eller inte vet jag inte och har heller inte yttrat mig om. Men att Telia ska göra förändringar som innebär att vissa (inte alla) Huawei routrar kommer att få en uppdatering snart, ja det är det ingen tvivel om.
 6. Det var visserligen inte jag som påtalade det, men det ärväl uppenbart varför det är olämpligt. Det är ju inte alls någon support från Telia, vilket man förstås antar att det är när man hittar det där. Vilket vi ideligen ser här i fprumet. Spelar nog ingen roll hur mycket text om forumets funktion man lägger till. Folk läser inte "extratexter" utan klicka bara på. Ligger det under "support" antar man att man får... ja, support helt enkelt. Och inte "kanske hjälp från någon annan användare"
 7. Informationen är äkta. Läs mer här: https://www.telia.se/privat/support/uppdatering
 8. Ja du kan ha ADSL utan någon telefonitjänst, men ofta tillkommer då en extra avgift som faktiskt kan vara ungefär densamma som lägsta möjliga avgift för telefoni. Jag har inte koll på vilka priser sm gäller idag, men du kan ju kolla upp eller fråga Telia (vilket du inte gör i detta kund-till-kund-forum).
 9. Visserligen förstår jag inte riktigt allt du skrivit, men det verkar som du borde kontakta Telia om nu detta har med Telia att göra (framgår dåligt, men eftersom detta är ett Telia-forum...). Du når inte Telia genom detta forum, utan bara andra användare. T.ex. Facebook kan användas för kontakt. Eller kolla under "kontakta oss".
 10. Det är bättre att du frågar Telia om det. Här vänder du dig till andra användare. Som användare kan jag ändå gissa att det handlar om ett skydd för att dra på sig för stora kostnader (även om det är förbetalt). Laddar man något surfpaket har man inte denna begränsning.
 11. Nu är de kanske annrlunda i enlägenhe där man kanske dragit om ledningar för at tillgodose moderna lösningar än det är/var i mitt gamla hus, men i och med övergång till IP-telefoni över stadsnät användes inte längre någt telejack hemma hos mig. Nätet kom ju in via boxen, och det var sedan dit telfonen kopplades in. Men det är som sagt knakse annorlunda i en modernare dragning.
 12. Praktiskt taget ingen data alls.
 13. Det föga tillfredsställande svare är "de beror på". De är alltså lie olika på olika mobiler. I allmänhet är båda SIM-korten "alltid redo" för att ta emot samtal/SMS. Hur enkelt det är att abgöra vilket SIM-kort det ringer till beror väldigt mycket på mobilmodell. Det syns på någt vis på alla, men på en del behöver man nästan ha förstoringsglas, på andra syns det bra (kan .ex. finnas möjlighet att lägga in olika bakgrundsfärg för de båda korten). På en del kan man också lägga in så det blir olika signal beroende på vilket kort det ringer till. Vad som händer när man redan har samtal igång beror (som flera andra saker) på mobilen. När man ringer/SMS:ar ut kan man i allmänhet ställa in så att ett av SIM-korten är förvalt per automatik när man trycker ring/skicka om man vill det, men vill man använda det andra kan man göra det också med en extra tryckning. Eller så kan man (i allmänhet) ställa in så att man får frågan varje gångaman ringer. fta kan man också i sin adressbok välja att kontakten ska höra ihop med ett av korten. Länken som @Mats A gav verkar för övrigt riktigt bra.
 14. Nu har jag inte Telia TV själv, så jag kan ine undersöka funktion. Men det finns ju en Telia Play app, och jag förutsätter att den funkar tillsammans med Chromecast. I så fall kan den ju användas med alla TV-apparater som har HDMI-uttag till en Chromecast (dvs alla TV från ett hyfsat stort antal år tillbaka)
 15. Om du har använt en epostklient (program) på datorn ligger väl eposten kvar där även när adressen upphör. Ska någon kunna ge ett bättre svar behöver du tala om vilket epostprogram det gäller, men principen är annars att man exporterar från det ena och importerar i det andra och man brukar kunna välja vilka mappar man vill ha med.
 16. Exakt vad var det som var fel i det jag skrev????
 17. Du har INTE vänt dif till Telia nu, utan till andra användare. Vill du vända dig till Telia, använde till exempel Facebook.
 18. Mrs

  Det är inte alls säkert att innehållet i SMS sparas. Däremot trafikdata. Alltså vem som skickat till vem. Privatpersoner har i vilket fall inte tillgång till detta. Gissningsvis krävs någon form av domstolstillstånd för att få ut trafikdata från operatören. Raderade SMS finns, precis som allt annat raderat på datorer och mobiler fortfarande kvar på hårddisken (eller motsvarande) tills det skrivs över. Det går därför att återskapa det i mobilen OM man har rätt utrustning och kunskap. Något de flesta knappast har. Enda hoppet är i praktiken att man haft någon form av backupfunktion aktiverad.
 19. Mrs

  I allmänhet kan man inte återställa borttagna SMS.
 20. Tittar man via antenn kan man titta på SVT "gratis" (alltså utan att ha något TV-paket. Tittar man på annat vis kan det vara så att man betalar för infrastrukturen. Men gissningsvis betalar man väl inte i huvudsak för dessa kanalaer. Men när jag tittar på Telias programpaket saknar jag faktiskt ett "mini" till minipris.
 21. Tror detta är priserna för tvillingkort. I alla fall stämmer det för Boxers tvillingkort.
 22. Just när det gäler TNT är det ju själva kanalen som upphör i Sverige, så den KAN ju inte Telia eller någon annan sända. (Däremot går det i vissa fall att streama en del avsnitt från serier som gått där. Jag har själv haft den genom Boxer, så jag vet inte vad som finns i Telia programbibliotek.)
 23. Bara så du vet så är det inte Telia du kallar för "ni" när du skriver här. Det är andra användare. Telia når du andra vägar, till exempel Facebook.
 24. Giltighetstiden för kortet förlängs med 365 dagar varje gång du antingen laddar eller gör något som kostar med mobilen. Så det behöver du i princip bara bekymra dig om om du lägger den i en låda och inte rör den på ett år. Och även om man bara har den som reservmobil kan man när det börjar gå emot slutet av giltighetstiden t.ex skicka ett5 SMS så får man ett år till.
 25. Samtalet till Bingolotto är väl betalsamtal och har man kontantkort måste det finnas pengar utöver månadsavgiften för att kunna ringa betalsamtal.