Asawid

Medlem
 • Antal inlägg

  708
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  68

Allt postat av Asawid

 1. I och för sig sant, men på många orter finns inte längre någon bank att gå till. Och finns det en bank hanterar den kanske inte pengar/betalningar. Håller med trådskaparen att det är urdåligt att man ska behöva få utbetalningskort vid återbetalning. Kontakta Telia och påtala det för dem också!
 2. Bra att diskutera här bara ni inser att ni INTE har kontaktat Telia genom att skriva i detta kund-forum. Men ändå bra att utbyta erfarenheter!
 3. Jag skulle tro att TNT och FOX båda två har låga siffror. Liksom ett antal andra kanaler. Men kanske avtalen ser olika ut för dem. De ingår säkert i olika paket (för Telia inköpare alltså). Det är granterat mer än tittarsiffror som styr. Personligen skulle jag hellre ha kvar TNT än FOX om jag var tvungen att välja (men kan mista båda utan att bli alltför ledsen också). Nu har jag inte Telia utan Boxer och har alltså möjlighet att ha båda kanalerna. År nu kanalen så viktig så att du behöver starta två forumtrådar om den, byt leverantör! Den finns som sagt hos Boxer.
 4. Behöver vi verkligen ytterligare en tråd om en kanal med väldigt liten publik? Tyvärr är det ju så med kanalpaket att de ändras ibland. Tyvärr är det så att det som är "skräp" för en person kan vara "guld" för en annan. Precis det du säger om andra kanaler säger säkert andra om FOX. Jag tittar själv t.ex. på Librarians där, men de har ju ärligt talat bara gått runt runt gång efter gång. Precis som NCIS New Orelans och CSI NY och en mängd andra serier. OK, det gäller inte ALLA serier (t.ex. The Orville tror jag du nämnt), men de flesta. Det är inte många program per dag som inte antingen går eller har gått även på andra kanaler eller har gått ett stort antal gånger redan på FOX. Vi har vid det här laget förstått att Fox är väldigt viktig för dig. Men nu försvinner den och du får försöka att hitta någon annastans att titta på dina serier. The Orville ser jag att den finns på Viasat Play. Fox som kanal finns hos Boxer. Där jag bor klara man sig med inomhusantenn för att få in Boxer. Jag har deras variant där man väljer 8 kanaler och det räcker för mig. Visst vore det över huvud taget bra om man kunde plcka ihop sitt eget kanalpaket hos alla leverantörer. Det vor ju värt att jobba för.
 5. Det måste du fråga Telia om. Forumet är ettkund till kund forum. Testa t.ex. Facebook
 6. Om du aktiverat ditt SIM-kort utanför Sverige har du säkert inte fått in rätt APN-inställningar automatiskt (vilket man normalt får). Leta upp de APN-inställningar som gäller för Telia och lägg in dem.
 7. Varför i herrans namn skulle Telia göra det? Finns ju absolut ingen som helst vinst med det. Jag förstår att det är irriterande att en kanal försvinner. Tittar själv på FOX ibland (har Boxer), men ärligt talat tror jag det är en kanal med ganska liten publik här i Sverige (känner ingen annan som någonsin tittar på den). Jag kan ha fel, och det är egentligen oviktigt om jag har det eller inte vad gäller tittarantal. Jag kan i vilket fall inte se att det skulle vara något så genomtänkt bakom att kanalen försvinner. Om det är någon tanke alls bakom det skulle jag snarare tro att det är en kanal som inte efterfrågas så mycket. Men det kan ju alla som gillar den råda bot på: Kontakta Telia! (Alltså "på riktigt", inte genom kundforumet.) Förstår man att det är en uppskattad kanal kanske man försöker ändra sitt beslut om det inte är något knixigt avtals-jox som ligger bakom.
 8. Roligt med en uppdatering från dig! Jag har en luft-luft-värmepump i min stuga. Den har en fjärrkontroll som en ir-sändare i min Ontech huvudenhet emulerar. Förutom det har jag en frostvakt i "vatten-jox-skåpet" och extra temperatursensorer där inne och på toan. En extra värmefläkt står inne på toan. Värmefläkten på toan och värmekabeln till vattenledningen är anslutna till mina två extra Ontech-uttag. Jag har ställt in så att uttagen slås på när temperaturen går under en viss temperatur, men jag kan också slå på dem när jag vill via hemsida. Jag hade ju redan mina Ontech-enheter innan jag skaffade mina Telldus-prylar, men i princip skulle jag kunna göra ungefär samma saker med Telldus, Jag har diverse lampor kopllade mot Tellsticken och tycker det är kanon. MEN, jag märker både på mitt system hemma och när jag åker ut till stugan att det inte är 100%. Rätt vad det är så är det något som inte har slagits på eller av som det ska enligt schemat, så det är bra om man har någon möjlighet att ha koll på det som är viktigt. Men vadgäller värmen får man ju en indikation genom en temperatursensor.
 9. Vad menar du? WiFi erbjuds i diverse lokaler/hotell/restauranger etc och man får kolla vad som gäller just där man är. Om du menar vanlig mobildata kan du använda data i Norge på samma sätt som i Sverige. Fyller du på din pott gäller den i både Sverige och Norge (och många andra länder). Eller menar du fast internet i bostad? I såfall får du vända dig till norsk operatör. I vilket fall bör du vara medveten om att du frågar andra användare i detta forum. Alltså inte Telia.
 10. Om det där med att göra genomförningar genom väggar etc kanske det kan funka med en riktigt lång sladd som man kan hitta någon väg att dra så man slipper gå genom vägg. Funkar i alla fall ofta rätt bra om det inte är någon dörr som ska öppnas/stängas. Har själv en antennkabel som jag drog en "omväg" så den hamnade osynligt bakom möbler i stort sett hela vägen istället för att ta en närmare väg förbi en dörr (jag har utanpåliggande el som redan ligger runt den dörren så jag ville inte lägga en sladd till där). (Lite småknöligt att dra fram allt och spika klämmorna, men lika bra att göra det med en gång. Annars är det lätt att det inte blir gjort.)
 11. Har du verkligen kopplat Spotify-kontot till dit Telia-abonnemang? Det är, såvitt jag minns det ingen som helst automatik där, utan man måste aktivera Telia-abonnemanget på kontot. Personligen tycker jag annars att det är bättre att ha sitt Spotify skilt från Telia så har man bättre kontroll över det. Priset är ju detsamma.
 12. Kolla också att det inte är något som är aktiverat i "Tillgänglighet" som gör att text-inmatning inte kan aktiveras. Normalt sett ligger det annars under "språk och inmatning" som kan ligga på lite olika ställen (på min mobil loigger det under "system"). Där ska finna snågot tangentbor (trolige Gborad). Om det av någon anledning inte gör det så borde det finnas ett plustecken så att man kan lägga till ett. Visa gärna upp hur dina menyer ser ut i de inställningar jag nämnt i mina två poster.
 13. Kommer du fram till inställningen men tillåts inte stänga av den, eller hittar du inte fram till den? Vägen fram på min mobil (inte Huawei, men alla Android ska vara hyfsat lika): Google-appen - meny (prickar, streck eller "mer") - inställningar (allmänt) - Inställningat (under Google Assistent) - Fliken Google Assistent - Telefon (scrolla ner) - Nu ska det gå att stänga av assistenten
 14. Vi i forumet är vanliga användare (framgick när du registrerade och står överset på forumets förstasida), så vi kan inte fixa något. Kontakta Telia genom någon av de kontaktvägar som finns under "Kontakta oss". Facebook är ganska bara kontaktväg.
 15. Vitsen med forumet är att användare ska kunna diskutera och utbyta erfarenheter. Dessvärre är det vädligt få personer som deltar numer (var fler förr). Detta framgår, som sagt, när man registrerar sig. Kopierar också från forumets "framsida": VÄLKOMMEN TILL TELIAS FORUM Här kan du läsa och dela med dig av synpunkter, tips och tricks gällande Telias tjänster och produkter. Observera att forumets syfte är att skapa dialog mellan kunder. Om du vill ha hjälp eller kontakt från Telia, använd Support eller Kontakta Oss.
 16. Fråga Telia om du vill ha annat än gissningar till svar. Detta forum är alltså INTE en kontaktväg till Telia. Här finns (i stort sett) bara vanliga användare, vilket fram,går av texten om syftet med forumet som visades när du registrerade dig. Facebook är en ganska bra kontaktväg.
 17. Jodå, det verkar som Telia Play stöder Chromecast även för iOS. https://www.telia.se/privat/support/info/anvand-chromecast-ios
 18. Finns det bara HDMI uttag så funkar Chromecast även från iPad. Absolut bästa sättet. (förutsatt att Telia Play har stöd för Chromecast förstår, men det borde det ju ha.)
 19. Surfa med mobilen. Har du inte behov av att göra detta och därför samlar på dig en massa surfpott har du kanske onödigt stort abonnemang.
 20. Men kanske jag ändå kan hjälpa dig. Eller i alla fall fråga om du provat det som står här: https://www.telia.se/privat/support/info/vidarekoppling-mobil-telefoni
 21. Du har inte vänt dig till Telia nu, vilket du tycks tro. Detta är ett forum för användare. Vill du nå Telia använd någon annan kontaktväg. T.ex. Facebook.
 22. Det modemet ska normalt sett inte vara särskilt besvärligt att installera. (Jag har ett själv) Det brukar sköta sig helt själv. Gissningsvis var det något med aktiveringen av det förinstallerade SIM-kortet som ställde till det För att det ska synas inne bland övriga abonnemang/kontantkort måste det vara registrerat på dig. För att registrera det på dig behövs numret på SIM-kortet. Alltså de små siffrorna som står på SIM-kortet. Det står också på det större kort som SIM-kortet satt i från början om du fick med detta. Om du har Huaweis app (tror det är Hi-Link som används mot det modemet) kan du logga in på modemet när mobilen är ansluten till det, eller så kan du logga in på modemet admin-sida från en dator som är ansluten till det och skicka en saldoförfrågan med SMS till 4466. Jag har för mig att man kan skriva SALDO så kommer det tillbaka ett svar där även surfmängden står.
 23. Ja, eftersom de lagt in den koden, eller vad man ska säga. Jag kan, trots att jag har väldigt lite hacker-kunskaper, säkert efter lite Googlande skicka e-post till dig som för dig ser ut att komma från dig själv och där "svara" skickar svaret dit. Var eposten verkligen kommer ifrån kan du inte enkelt se bara på själva e-posten, utan du måste gräva lite djupare i dess egenskaper.
 24. Finstilt och finstilt... Klickar man sig fram till produktsidan framgår det tydligt, men det ju tog några klick att komma dit... https://www.telia.se/privat/telefoni/abonnemang-kontantkort/product/prisavtal-mini Observera att jag och andra som deltar i forumet INTE är representanter för Telia. Telia deltar bara undantagsvis i detta användarforum. Vill du fråga Telia något eller framföra synpunkter till Telia finns det andra kontaktvägar under "Kontakta oss"
 25. Ja det kan du.