Asawid

Medlem
 • Antal inlägg

  725
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  71

Inlägg postade av Asawid


 1. Om du har använt en epostklient (program) på datorn ligger väl eposten kvar där även när adressen upphör. Ska någon kunna ge ett bättre svar behöver du tala om vilket epostprogram det gäller, men principen är annars att man exporterar från det ena och importerar i det andra och man brukar kunna välja vilka mappar man vill ha med.


 2. Det är inte alls säkert att innehållet i SMS sparas. Däremot trafikdata. Alltså vem som skickat till vem. Privatpersoner har i vilket fall inte tillgång till detta. Gissningsvis krävs någon form av domstolstillstånd för att få ut trafikdata från operatören. 

  Raderade SMS finns, precis som allt annat raderat på datorer och mobiler fortfarande kvar på hårddisken (eller motsvarande) tills det skrivs över. Det går därför att återskapa det i mobilen OM man har rätt utrustning och kunskap. Något de flesta knappast har.

  Enda hoppet är i praktiken att man haft någon form av backupfunktion aktiverad.


 3. 4 timmar sedan, Dan Altemyr sade:

   Jag har också väldigt svårt att förstå att vi måste betala för att se public service-kanalerna. De betalade vi tidigare för med TV-licens och numera med en post på skattsedeln.

  Tittar man via antenn kan man titta på SVT "gratis" (alltså utan att ha något TV-paket. Tittar man på annat vis kan det vara så att man betalar för infrastrukturen. Men gissningsvis betalar man väl inte i huvudsak för dessa kanalaer. Men när jag tittar på Telias programpaket saknar jag faktiskt ett "mini" till minipris. 


 4. Just när det gäler TNT är det ju själva kanalen som upphör i Sverige, så den KAN ju inte Telia eller någon annan sända. (Däremot går det i vissa fall att streama en del avsnitt från serier som gått där. Jag har själv haft den genom Boxer, så jag vet inte vad som finns i Telia programbibliotek.)


 5. Giltighetstiden för kortet förlängs med 365 dagar varje gång du antingen laddar eller gör något som kostar med mobilen. Så det behöver du i princip bara bekymra dig om om du lägger den i en låda och inte rör den på ett år. Och även om man bara har den som reservmobil kan man när det börjar gå emot slutet av giltighetstiden t.ex skicka ett5 SMS så får man ett år till.


 6. 11 timmar sedan, hsd sade:

  Ta avin till Din bank och sätt in på Ditt konto, kostar inget 

  I och för sig sant, men på många orter finns inte längre någon bank att gå till. Och finns det en bank hanterar den kanske inte pengar/betalningar.

  Håller med trådskaparen att det är urdåligt att man ska behöva få utbetalningskort vid återbetalning. Kontakta Telia och påtala det för dem också!


 7. Jag skulle tro att TNT och FOX båda två har låga siffror. Liksom ett antal andra kanaler.

  Men kanske avtalen ser olika ut för dem. De ingår säkert i olika paket (för Telia inköpare alltså). Det är granterat mer än tittarsiffror som styr. 

  Personligen skulle jag hellre ha kvar TNT än FOX om jag var tvungen att välja (men kan mista båda utan att bli alltför ledsen också). Nu har jag inte Telia utan Boxer och har alltså möjlighet att ha båda kanalerna.

  År nu kanalen så viktig så att du behöver starta två forumtrådar om den, byt leverantör! Den finns som sagt hos Boxer. 

   


 8. Behöver vi verkligen ytterligare en tråd om en kanal med väldigt liten publik? Tyvärr är det ju så med kanalpaket att de ändras ibland. Tyvärr är det så att det som är "skräp" för en person kan vara "guld" för en annan. Precis det du säger om andra kanaler säger säkert andra om FOX. Jag tittar själv t.ex. på Librarians där, men de har ju ärligt talat bara gått runt runt gång efter gång. Precis som NCIS New Orelans och CSI NY och en mängd andra serier. OK, det gäller inte ALLA serier (t.ex. The Orville tror jag du nämnt), men de flesta. Det är inte många program per dag som inte antingen går eller har gått även på andra kanaler eller har gått ett stort antal gånger redan på FOX.

  Vi har vid det här laget förstått att Fox är väldigt viktig för dig. Men nu försvinner den och du får försöka att hitta någon annastans att titta på dina serier. The Orville ser jag att den finns på Viasat Play. Fox som kanal finns hos Boxer. Där jag bor klara man sig med inomhusantenn för att få in Boxer. Jag har deras variant där man väljer 8 kanaler och det räcker för mig.

  Visst vore det över huvud taget bra om man kunde plcka ihop sitt eget kanalpaket hos alla leverantörer. Det vor ju värt att jobba för. 


 9. 13 timmar sedan, Gunferr sade:

  Det här är garanterat Telias avsikt att stoppa in en ny kanal och sen ta bort bara för att göra kunder besvikna med avund över andra operatörer som har Fox

  Varför i herrans namn skulle Telia göra det? Finns ju absolut ingen som helst vinst med det. 
  Jag förstår att det är irriterande att en kanal försvinner. Tittar själv på FOX ibland (har Boxer), men ärligt talat tror jag det är en kanal med ganska liten publik här i Sverige (känner ingen annan som någonsin tittar på den). Jag kan ha fel, och det är egentligen oviktigt om jag har det eller inte vad gäller tittarantal.

  Jag kan i vilket fall inte se att det skulle vara något så genomtänkt bakom att kanalen försvinner. Om det är någon tanke alls bakom det skulle jag snarare tro att det är en kanal som inte efterfrågas så mycket. Men det kan ju alla som gillar den råda bot på: Kontakta Telia! (Alltså "på riktigt", inte genom kundforumet.) Förstår man att det är en uppskattad kanal kanske man försöker ändra sitt beslut om det inte är något knixigt avtals-jox som ligger bakom.


 10. 2 timmar sedan, ansgar sade:

  Kör du värmen via Ontech? Jag letar fortfarande efter en bra teknik att styra värmen! Gamla system för 20-30 år sedan kunde pulsera strömmen till elementen för att få jämn värme men nu hittar jag inget sådant längre! 

  Roligt med en uppdatering från dig!

  Jag har en luft-luft-värmepump i min stuga. Den har en fjärrkontroll som en ir-sändare i min Ontech huvudenhet emulerar. Förutom det har jag en frostvakt i "vatten-jox-skåpet" och extra temperatursensorer där  inne och på toan. En extra värmefläkt står inne på toan. Värmefläkten på toan och värmekabeln till vattenledningen är anslutna till mina två extra Ontech-uttag. Jag har ställt in så att uttagen slås på när temperaturen går under en viss temperatur, men jag kan också slå på dem när jag vill via hemsida.

  Jag hade ju redan mina Ontech-enheter innan jag skaffade mina Telldus-prylar, men i princip skulle jag kunna göra ungefär samma saker med Telldus, Jag har diverse lampor kopllade mot Tellsticken och tycker det är kanon. MEN, jag märker både på mitt system hemma och när jag åker ut till stugan att det inte är 100%. Rätt vad det är så är det något som inte har slagits på eller av som det ska enligt schemat, så det är bra om man har någon möjlighet att ha koll på det som är viktigt. Men vadgäller värmen får man ju en indikation genom en temperatursensor.