Asawid

Medlem
 • Antal inlägg

  747
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  74

Allt postat av Asawid

 1. Enligt rubriken i denna 9 (nio!) år gamla tråd gäller det Halebop. Då får man vända sig till... Halebop! Halebop har mycket bra support över chatt.
 2. Hoppas du inser a du inte kontaktat Telia nu, utan bra "pratar med" andra användare. I vilket fall kan jag inflika att när jag hade Telia Refill gav jag upp med Ladda-appen. Minns ine var prbleme låg, men a de funkade jätedåligt. Tyvärr. För visst skulle de varit smidigt...
 3. Eftersom du inte har något gammalt avtal som tillåter roaming är de ett rimligt antagande att du inte kan använda surfen utanför Sverige. Men, som påtalats, för att vara helt säker: Kontakta Telia (vilket du alltså inte har gjprt genom att skriva i detta användarforum)
 4. För att få veta precis vad det kommer att kosta behöver du kontakta Telia vilket du inte gjort nu då detta är ett kund-till-kund-forum. Men som vanlig användare kan jag ändå kommentera lite: Självklart får du en högre kostnad i alla fall under de månader du har kvar att betala av på din S7 om du samtidigt ska börja betala av på en S10. Om du talar med Telia, till exempel i en Telia-butik kan det i och för sig hända att de låter dig vänta med att börja betala av på den nya mobilen tills den gamla är färdigbetald. Om det sedan blir dyrare än idag, ja det kan du kolla själv inne på Telias sida för den aktuella mobilen. Abonnemangen har ändrats en del under de senaste två åren, så det är inte självklart att det blir värst mycket dyrare trots att du väljer en ganska dyr mobil om du tar dig en funderare på vilken surfnivå som är bäst för dig (som kanske är lägre än den de kommer att försöka sälja till dig).
 5. Det där är inte instruktion för att skicka SMS. Det är vad du knappar in i ringa-appen. Du slår alltså detta istället för et vanligt telefonnummer och "lur" är då förstås ringa-upp-knappen. Om Telia har förfrågan över SMS lär det vara ordet saldo som ska skickas till något nummer. Typ 4466, men det vet jag inte.
 6. Låter som du behöver kontakta Telia. Det gör du inte i detta forum där du huvudsakligen når andra användare. Det är INTE en kontaktväg till Telia.
 7. Det bästa är nog att kontakt Telia. Det har du inte gjort nu. Genom detta forum når du bara andra användare.
 8. Nu verkar e-sim vara nära även hos Telia. I alla fall till Apple Watch. Scrolla ner en bra bit (förbi Apple Watch - joxet) så finns det lite frågor och svar om e-sim. https://www.telia.se/privat/apple/applewatch?intcmp=start_applewatch
 9. Hos mig finns information om saldo och giltighet fortfarande på Mitt Telia. Menar du att det försvunnit för dig? (Du är medveten om att inlägget innan ditt är från 2015 hoppas jag.)
 10. Du måste ha en Boxer-anpassad box till det. Eller en kortmodul (CA-modul tror jag det kallas) som sätts i TV:n. Kostar ett par hundringar Alltså inte Telias box.
 11. I och med att uppdateringen skulle vara tillgänglig tidigast 15/3 så har den kanske inte kommit ut än. Vänta någon vecka.
 12. Om du kallar det att vara "trevlig" så som du skrev mot mig (som INTE anklagat dig för att vara troll) har vi uppenbarligen helt olika uppfattning om innebörden av ordet. Jag är själv inte berörd av den förändring som Telia ska införa så jag ser ingen anledning till att ringa Telia. Att jag svarade och skrev det du citerade var beroende på din ganska tråkiga ton några inlägg tidigare där du mer eller mindre anklagar andra för att komma med falsk information. Framtiden får väl utvisa vem som har rätt, men nog kan det tyckas mycket märkligt om Telia både går ut med brev till företag och på sin egen site med "fake" information. Men men... Med detta är "diskussionen" slut för min del såvida du inte fortsätter att vara otrevlig mot mig. Jag har anmält tråden till moderator för rensning och ber dem också försöka klargöra vad som gäller i sakfrågan.
 13. Har du över huvud taget brytt dig om att läsa på den TELIA-sida jag länkat till? Alltså en sida hos TELIA. Vad är det du inte tror på? Där står bland annat "Den nya mjukvaran kommer att vara tillgänglig tidigast 15 mars 2019," TIDIGAST, alltså kan den komma senare. Du litar alltså inte på informationen på TELIAs egen sida? Men däremot på en enskild supportperson som ju bara är människa och kan ha fel. Jaja, det är upp till dig... Huruvida det epostmeddelande som nämnts är legit eller inte vet jag inte och har heller inte yttrat mig om. Men att Telia ska göra förändringar som innebär att vissa (inte alla) Huawei routrar kommer att få en uppdatering snart, ja det är det ingen tvivel om.
 14. Det var visserligen inte jag som påtalade det, men det ärväl uppenbart varför det är olämpligt. Det är ju inte alls någon support från Telia, vilket man förstås antar att det är när man hittar det där. Vilket vi ideligen ser här i fprumet. Spelar nog ingen roll hur mycket text om forumets funktion man lägger till. Folk läser inte "extratexter" utan klicka bara på. Ligger det under "support" antar man att man får... ja, support helt enkelt. Och inte "kanske hjälp från någon annan användare"
 15. Informationen är äkta. Läs mer här: https://www.telia.se/privat/support/uppdatering
 16. Ja du kan ha ADSL utan någon telefonitjänst, men ofta tillkommer då en extra avgift som faktiskt kan vara ungefär densamma som lägsta möjliga avgift för telefoni. Jag har inte koll på vilka priser sm gäller idag, men du kan ju kolla upp eller fråga Telia (vilket du inte gör i detta kund-till-kund-forum).
 17. Visserligen förstår jag inte riktigt allt du skrivit, men det verkar som du borde kontakta Telia om nu detta har med Telia att göra (framgår dåligt, men eftersom detta är ett Telia-forum...). Du når inte Telia genom detta forum, utan bara andra användare. T.ex. Facebook kan användas för kontakt. Eller kolla under "kontakta oss".
 18. Det är bättre att du frågar Telia om det. Här vänder du dig till andra användare. Som användare kan jag ändå gissa att det handlar om ett skydd för att dra på sig för stora kostnader (även om det är förbetalt). Laddar man något surfpaket har man inte denna begränsning.
 19. Nu är de kanske annrlunda i enlägenhe där man kanske dragit om ledningar för at tillgodose moderna lösningar än det är/var i mitt gamla hus, men i och med övergång till IP-telefoni över stadsnät användes inte längre någt telejack hemma hos mig. Nätet kom ju in via boxen, och det var sedan dit telfonen kopplades in. Men det är som sagt knakse annorlunda i en modernare dragning.
 20. Praktiskt taget ingen data alls.
 21. Det föga tillfredsställande svare är "de beror på". De är alltså lie olika på olika mobiler. I allmänhet är båda SIM-korten "alltid redo" för att ta emot samtal/SMS. Hur enkelt det är att abgöra vilket SIM-kort det ringer till beror väldigt mycket på mobilmodell. Det syns på någt vis på alla, men på en del behöver man nästan ha förstoringsglas, på andra syns det bra (kan .ex. finnas möjlighet att lägga in olika bakgrundsfärg för de båda korten). På en del kan man också lägga in så det blir olika signal beroende på vilket kort det ringer till. Vad som händer när man redan har samtal igång beror (som flera andra saker) på mobilen. När man ringer/SMS:ar ut kan man i allmänhet ställa in så att ett av SIM-korten är förvalt per automatik när man trycker ring/skicka om man vill det, men vill man använda det andra kan man göra det också med en extra tryckning. Eller så kan man (i allmänhet) ställa in så att man får frågan varje gångaman ringer. fta kan man också i sin adressbok välja att kontakten ska höra ihop med ett av korten. Länken som @Mats A gav verkar för övrigt riktigt bra.
 22. Nu har jag inte Telia TV själv, så jag kan ine undersöka funktion. Men det finns ju en Telia Play app, och jag förutsätter att den funkar tillsammans med Chromecast. I så fall kan den ju användas med alla TV-apparater som har HDMI-uttag till en Chromecast (dvs alla TV från ett hyfsat stort antal år tillbaka)
 23. Om du har använt en epostklient (program) på datorn ligger väl eposten kvar där även när adressen upphör. Ska någon kunna ge ett bättre svar behöver du tala om vilket epostprogram det gäller, men principen är annars att man exporterar från det ena och importerar i det andra och man brukar kunna välja vilka mappar man vill ha med.
 24. Exakt vad var det som var fel i det jag skrev????
 25. Du har INTE vänt dif till Telia nu, utan till andra användare. Vill du vända dig till Telia, använde till exempel Facebook.