Asawid

Medlem
 • Antal inlägg

  656
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  64

Like-aktivitet

 1. Asawid fick en like av Anaesthisia i Fjärrstyrning / fjärrutrustning   
  Väcker denna tråd igen. Tack vara dig @ansgar fick jag tanken att kombinera mina Ontech-relän med ett mobilt bredband och Tellstick för att kunna styra fler lampor med scheman med slumpinslag (vill att kåken ska se bebodd ut fast jag inte är där så ofta på vintern). Precis som för dig verkar routern behöva startas om emellanåt (2 veckors upptid nu senast, har inte haft sustemet igång så länge). Vad jag gjort är att ha strömförsörjningen till routern (och Tellsticken) kopplad till mitt Ontech-relä. Ontech-relät kan jag slå av och på hemifrån. Det har sin egen nätaccess. Alltså kunde jag nu stänga av (och slå på) strömmen till routern hemifrån. 
  Måste säga att det var toppen att få in ett Tellstick-system i stugan även om Ontech fortfarande är mitt huvudsystem (bra styrning av värmepumpen och bra strömbortfallslarm). Tack Ansgar för att du fick in mig på de tankarna!
 2. Asawid fick en like av Anaesthisia i Ladda surf till åtelkamera   
  https://www.telia.se/privat/ladda/refill#products
   
 3. Asawid fick en like av Anaesthisia i Få reda på numret på simkortet   
  Om du inte hittar rätt i inställningmenyn kan du testa en app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.olianet.iccid&hl=sv 
 4. Asawid fick en like av Anaesthisia i Telia Kontant Saldo Återbetalning   
  Enligt Telias villkor: Nej. Det går inte. Finns det VÄLDIGT speciella skäl kan det ändå vara ide att kontakta kundtjänst så kan det KANSKE hända att de kan göra något av ren goodwill.
 5. Asawid fick en like av Anaesthisia i omänsklig hantering vid bindningstid. Undermålig kundtjänst mot lojala kunder.   
   
  Du svingar slag rejält runt dig. Jag är definitivt inte Team Telia eller någon Teliarobot. Jag vet precis hur det är att ha det riktigt tufft ställt. Därför är jag noga med vad jag tecknar för avtal. Jag har inte någon värstingmobil köpt på avbetalning eller med rabatt från någn operatör. Jag har inte ens Telia som mobiloperatör eftersom jag tycker de är på tok för dyra. Jag tänker helt enkelt efter före. Jag beklagar din situation men sitt inte och kalla oss andra för det ena eller andra utan att veta något om oss.
 6. Asawid fick en like av Anaesthisia i omänsklig hantering vid bindningstid. Undermålig kundtjänst mot lojala kunder.   
  I allmänhet har man, även hos Telia, bara bindningstid om man tar ut någon form av utrustning med rabatt eller någon introduktionsrabatt. Det går i princip alltid att teckan avtal utan bindningstid även hos Telia. Man får helt enkelt själv ha lite koll på vad man tecknar. 
 7. Asawid fick en like av Mats A i Hur tar jag reda på om telefonen är operatörslåst   
  Det absolut enklaste är att göra som @bsj föreslår: Prova att sätta in ett SIM-kort från en annan operatör. Men som information kan det vara bra at veta att det sedan några år tillbaka i Sverige bara är Tre som operatörslåser sina mobiler.
 8. Asawid fick en like av Mats A i Långsam e-post   
  Här är en beskrivning. https://www.msoutlook.info/question/check-for-new-email-frequency Jag har inte Outlok själv på den här datorn, men det brukar också finnas en "hämta/skicka" knapp uppe till vänster som påtvingar en koll. Värt att använda just när man vänar på pst av den  du beskriver.
  Tillägg: Ser att @bsj också nämner samma knapp. 
 9. Asawid fick en like av Anaesthisia i Långsam e-post   
  Det kan också vara så att du har inställningar i din klient (det som du använder för att hämta din epost) där eposten bara hämtas till exempel var 15:e minut. Hur kollar du din epost? VIlket program? 
 10. Asawid fick en like av Anaesthisia i Nytt sim kort   
  Om kontantkortet är registrerat kan man gåin på Mitt Telia och beställa nytt SIM. Om det inte redan är registrerat går det att göra det bara man har SIM-kortets nummer. Alltså själva kortets nummer, inte mobilnumret. Det står på själva kortet. Massor av små siffror.
  Och du, du vänder dig inte till Telia i detta forum utan till andra användare. Det är inte heller någon bra ide att lägga ut ett mobilnummer som du gjort. Du kan redigera din post och ta bort numret.
 11. Asawid fick en like av Maj-Britt Gottfridss i Var hittar jag Telias chat?   
  Chattbubblan dyker, efter vad jag sett, bara upp när chatten är öppen. Börja i vilket fall med att gå in på Kontakt och välj område så kanske chatt dyker upp som ett val. Det gjorde det för mig alldeles nyss när jag valde mobiltelfoni och fakturafrågor (bara för att ta ett exempel). Vid ett annatr val jag gjorde dök inte chatt upp som ett val, så det beror tydligen på vad man vill ha hjälp med om det finns tillgängligt eller inte.
  Brukar funka rätt bra att kontakta Telia över Facebook också.
 12. Asawid fick en like av masj i Kidding   
  Fråga Telia. T.ex. på deras Facebooksida. Du frågar inte TElia när du postar i detta användarforum.
 13. Asawid fick en like av masj i Kidding   
  Fråga Telia. T.ex. på deras Facebooksida. Du frågar inte TElia när du postar i detta användarforum.
 14. Asawid fick en like av Mats A i Hur tar jag reda på om telefonen är operatörslåst   
  Det absolut enklaste är att göra som @bsj föreslår: Prova att sätta in ett SIM-kort från en annan operatör. Men som information kan det vara bra at veta att det sedan några år tillbaka i Sverige bara är Tre som operatörslåser sina mobiler.
 15. Asawid fick en like av Mats A i Långsam e-post   
  Här är en beskrivning. https://www.msoutlook.info/question/check-for-new-email-frequency Jag har inte Outlok själv på den här datorn, men det brukar också finnas en "hämta/skicka" knapp uppe till vänster som påtvingar en koll. Värt att använda just när man vänar på pst av den  du beskriver.
  Tillägg: Ser att @bsj också nämner samma knapp. 
 16. Asawid gav en like till Jojojoja i omänsklig hantering vid bindningstid. Undermålig kundtjänst mot lojala kunder.   
  Sant. Ursäkta. Var ledsen och upprörd. Målet är löst. Är så glad för det. Så ni vet. Är lätt att skriva i affekt. Förlåt!
 17. Asawid gav en like till Dan Altemyr i omänsklig hantering vid bindningstid. Undermålig kundtjänst mot lojala kunder.   
  Jo det var precis det jag menade.
  Ta t.ex. Telenor, här är ett citat från deras hemsida, inte riktigt helt ordagrant dock:
  "Nu har vi slopat bindningstiden. Men di kan fortfarande köpa en mobiltelefon hos oss med 24 månaders avbetalning."
  Visst slipper man bindningstid på abonnemanget, men man är fortfarande bunden till avbetalningsavtalet på 24 månader, och såvida Telenor inte accepterar att man lämnar tillbaka telefonen om man inte har råd att betala den, vilket jag betvivlar, så får man snällt betala. Eller dra på sig inkasso. Det gäller att tänka sig för.
 18. Asawid fick en like av Anaesthisia i Ansluta kopiering   
  Du får nog ge lite mer information om någon ska kunna komma med råd.
  Vilken skrivare?
  Vilken router?
  Vilka steg gör du?
  Vadå lyser rött? Vilken lampa på routern? Fungerar WiFi med andra enheter.
  Om WiFi fungerar i övrigt är det nog så att du måste kolla skrivarens anvisning eller installationsprogram.
 19. Asawid gav en like till Anaesthisia i Telias spamfiler   
  Kan du redogöra för exakt hur du skickar?
  Om du använder Gmails utgående server har ditt problem inget med Telia att göra, ö h t, utan det är Google som får berätta hur de resonerat.
  Företag brukar nog normalt sätta upp en egen server och portionera ut meddelandena i lagom små batcher för att inte drabbas av problem.
  Om du använder ett privat konto hos Google är det möjligt att de inte räknar med att du ska göra stora utskicka via tjänsten.
   
  A
 20. Asawid gav en like till Anaesthisia i Telias spamfiler   
  Jag skulle rekommendera att du försöker skicka ut meddelandena i mindre batchar för att slippa bli fångad av spamfiltret. Skicka t ex meddelandena fem i taget med 5-10 minuters mellanrum
   
  A
 21. Asawid fick en like av Anaesthisia i eu surf för mobilt bredband   
  Enkelt: Skaffa ett "vanligt" abonnemang eller kontantkort. Halebop, Hallon, Vimla... 
 22. Asawid fick en like av Anaesthisia i Åtelkamera skickar ej bilder vilka SMTP eller mms-inställningar skickar ej bilder   
  Vilken port använde du till gmail-inställningen? SSL på eller av? Ska vara på med port 465 tror jag. 
 23. Asawid fick en like av Anaesthisia i Åtelkamera skickar ej bilder vilka SMTP eller mms-inställningar skickar ej bilder   
  Hylte SIM stöde, som sagt, inte MMS, så allt som har med den biten att göra kan du glömma.
  Förutsätter att det var skrivfel när du skrev smtpDelay (ska vara r istället för D, men antar som sagt att det bara är skrivfel).
  Enligt Hyltes instruktion rekommenderar Suntek (som väl är ditt kameramärke) tydligen gmail som SMTP. Då tillsammans med en gmail-adress antar jag. Ser inte att du testat detta.
 24. Asawid fick en like av Anaesthisia i Åtelkamera skickar ej bilder vilka SMTP eller mms-inställningar skickar ej bilder   
  Jag tror inte du kan få hjälp här eller av Telia då det är ett special-SIM från Hylte. Jag tror faktiskt att du ska göra som @torgbo  föreslår och kolla i något jaktforum. Där kan finnas någon med samm utrustning som kan guida dig.
 25. Asawid fick en like av Anaesthisia i Åtelkamera skickar ej bilder vilka SMTP eller mms-inställningar skickar ej bilder   
  Antar att du kollat detta: https://www.hyltesim.se/Home/Tutorials
  Här framgår för övrigt att MMS inte stöds. En särskild Hylte APN krävs tydligen, alltså inte Telias. Det var nog det jag var ute efter i förra svaret.