Asawid

Medlem
 • Antal inlägg

  725
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  71

Like-aktivitet

 1. Asawid fick en like av Anaesthisia i Mobil Komplett 20gb, bindningstid upphör - ny telefon?   
  Det brukar gå alldeles utmärkt att förlänga bindningstiden och få samma rabatt som vid nytecknannde, men det är bäst att du kollar med Telia. Vilket du inte gör här i detta forum som är ett forum sär användare diskuterarmed varann.
 2. Asawid fick en like av Mats A i Felanmälan   
  Bara så du vet så är det inte Telia du kallar för "ni" när du skriver här. Det är andra användare. Telia når du andra vägar, till exempel Facebook.
 3. Asawid fick en like av Mats A i pensionär   
  Giltighetstiden för kortet förlängs med 365 dagar varje gång du antingen laddar eller gör något som kostar med mobilen. Så det behöver du i princip bara bekymra dig om om du lägger den i en låda och inte rör den på ett år. Och även om man bara har den som reservmobil kan man när det börjar gå emot slutet av giltighetstiden t.ex skicka ett5 SMS så får man ett år till.
 4. Asawid fick en like av Anaesthisia i Mobil Komplett 20gb, bindningstid upphör - ny telefon?   
  Det brukar gå alldeles utmärkt att förlänga bindningstiden och få samma rabatt som vid nytecknannde, men det är bäst att du kollar med Telia. Vilket du inte gör här i detta forum som är ett forum sär användare diskuterarmed varann.
 5. Asawid fick en like av Anaesthisia i Mitt Telia Play funkar inte ikväll   
  Bra att diskutera här bara ni inser att ni INTE har kontaktat Telia genom att skriva i detta kund-forum. Men ändå bra att utbyta erfarenheter!
 6. Asawid fick en like av Anaesthisia i Vad bra att Fox försvinner?   
  Behöver vi verkligen ytterligare en tråd om en kanal med väldigt liten publik? Tyvärr är det ju så med kanalpaket att de ändras ibland. Tyvärr är det så att det som är "skräp" för en person kan vara "guld" för en annan. Precis det du säger om andra kanaler säger säkert andra om FOX. Jag tittar själv t.ex. på Librarians där, men de har ju ärligt talat bara gått runt runt gång efter gång. Precis som NCIS New Orelans och CSI NY och en mängd andra serier. OK, det gäller inte ALLA serier (t.ex. The Orville tror jag du nämnt), men de flesta. Det är inte många program per dag som inte antingen går eller har gått även på andra kanaler eller har gått ett stort antal gånger redan på FOX.
  Vi har vid det här laget förstått att Fox är väldigt viktig för dig. Men nu försvinner den och du får försöka att hitta någon annastans att titta på dina serier. The Orville ser jag att den finns på Viasat Play. Fox som kanal finns hos Boxer. Där jag bor klara man sig med inomhusantenn för att få in Boxer. Jag har deras variant där man väljer 8 kanaler och det räcker för mig.
  Visst vore det över huvud taget bra om man kunde plcka ihop sitt eget kanalpaket hos alla leverantörer. Det vor ju värt att jobba för. 
 7. Asawid fick en like av Anaesthisia i Många sms till Storbritannien på min faktura   
  Länkar till den tråd där man talar om vad det faktiskt är för SMS (aktivering FaceTime/iMessage): 
   
 8. Asawid fick en like av Anaesthisia i Simkort kod efter omstart???   
  Slår du fel PIN ett antal gånger kommer mobilen att fråga efter PUK. PUK finns, precis som Mats säger, inne på Mitt Telia.
 9. Asawid fick en like av Anaesthisia i Mobil Komplett 20gb, bindningstid upphör - ny telefon?   
  Det brukar gå alldeles utmärkt att förlänga bindningstiden och få samma rabatt som vid nytecknannde, men det är bäst att du kollar med Telia. Vilket du inte gör här i detta forum som är ett forum sär användare diskuterarmed varann.
 10. Asawid fick en like av Roine Steibert i HD kanaler när man väljer vanlig kanal... = kanon!   
  Lämna din feedback till Telia istället för till oss andra forum-användare. De (Telia) vill säkert ha dina synpunkter. De (fortfarande Telia) finns till exempel på Facebook.
  Ett litet språktips också. DE flesta. Inte DEM flesta.
 11. Asawid fick en like av ansgar i Fjärrstyrning / fjärrutrustning   
  Roligt med en uppdatering från dig!
  Jag har en luft-luft-värmepump i min stuga. Den har en fjärrkontroll som en ir-sändare i min Ontech huvudenhet emulerar. Förutom det har jag en frostvakt i "vatten-jox-skåpet" och extra temperatursensorer där  inne och på toan. En extra värmefläkt står inne på toan. Värmefläkten på toan och värmekabeln till vattenledningen är anslutna till mina två extra Ontech-uttag. Jag har ställt in så att uttagen slås på när temperaturen går under en viss temperatur, men jag kan också slå på dem när jag vill via hemsida.
  Jag hade ju redan mina Ontech-enheter innan jag skaffade mina Telldus-prylar, men i princip skulle jag kunna göra ungefär samma saker med Telldus, Jag har diverse lampor kopllade mot Tellsticken och tycker det är kanon. MEN, jag märker både på mitt system hemma och när jag åker ut till stugan att det inte är 100%. Rätt vad det är så är det något som inte har slagits på eller av som det ska enligt schemat, så det är bra om man har någon möjlighet att ha koll på det som är viktigt. Men vadgäller värmen får man ju en indikation genom en temperatursensor. 
 12. Asawid fick en like av Johnny hasfeldt i Hvornår har vi Internet igen ?   
  Det måste du fråga Telia om. Forumet är ettkund till kund forum. Testa t.ex. Facebook
 13. Asawid fick en like av ansgar i Fjärrstyrning / fjärrutrustning   
  Väcker denna tråd igen. Tack vara dig @ansgar fick jag tanken att kombinera mina Ontech-relän med ett mobilt bredband och Tellstick för att kunna styra fler lampor med scheman med slumpinslag (vill att kåken ska se bebodd ut fast jag inte är där så ofta på vintern). Precis som för dig verkar routern behöva startas om emellanåt (2 veckors upptid nu senast, har inte haft sustemet igång så länge). Vad jag gjort är att ha strömförsörjningen till routern (och Tellsticken) kopplad till mitt Ontech-relä. Ontech-relät kan jag slå av och på hemifrån. Det har sin egen nätaccess. Alltså kunde jag nu stänga av (och slå på) strömmen till routern hemifrån. 
  Måste säga att det var toppen att få in ett Tellstick-system i stugan även om Ontech fortfarande är mitt huvudsystem (bra styrning av värmepumpen och bra strömbortfallslarm). Tack Ansgar för att du fick in mig på de tankarna!
 14. Asawid fick en like av Anaesthisia i Huawei Y6 och Telia - varning   
  Kolla också att det inte är något som är aktiverat i "Tillgänglighet" som gör att text-inmatning inte kan aktiveras.
  Normalt sett ligger det annars under "språk och inmatning" som kan ligga på lite olika ställen (på min mobil loigger det under "system"). Där ska finna snågot tangentbor (trolige Gborad). Om det av någon anledning inte gör det så borde det finnas ett plustecken så att man kan lägga till ett.
  Visa gärna upp hur dina menyer ser ut i de inställningar jag nämnt i mina två poster.
   
 15. Asawid fick en like av Peter Hasse i Ständig cirkus och inkompatibla chefer.   
  Jag tycker nog att det kan vara bra att bli påmind om att kolla och dubbelkolla den infromation man får. Jag tycker inte att startinlägget (som till skillnad mot många andra klagomålstrådar inte på något vis antyder annat än att TS är medveten om detta är ett kund till kund forum) är det mest meningslösa i tråden, om man säger så... (Även detta inlägg från mig är ju, ärligt talat rätt meningslöst men den direktsända sport jag satt och tittade på har tillfälligt avbrott så NÅGOT måste jag ju göra...)
  Tillägg: Men även jag undrar vad som avses med "inkompatibla chefer". Inkompatibla med vad?  
 16. Asawid fick en like av Peter Hasse i Ständig cirkus och inkompatibla chefer.   
  Varför tror du att han tror det? Jag tolkar det som att han pratar med oss andra användare. Och jag har heller inga problem att förstå hans problem. Kan förstås handla om vilja.
 17. Asawid gav en like till Anaesthisia i Hjälp oss med Telias nya forum!   
  En funktion jag skulle vilja ha är att trådar som ingen skrivit i låses för nya inlägg efter en viss tids inaktivitet i tråden, t ex ett år. Det är alltid lika förvånande när någon väcker liv i en flera år gammal tråd där ganska mycket förändrats sedan tråden var aktuell.
  Senast nyss var det någon som väckte liv i en tråd där senaste inlägget dessförinnan var från 19 januari 2011.
  A
 18. Asawid gav en like till Anaesthisia i Privata hemsidor, som tydligen utgått ur avtalet...   
  Med tanke på de svårmemorerade adresser som sidorna hade förstår jag inte riktigt charmen.
  Sedan borde det kanske delas ut något pris här; att väcka en död tråd efter nästan år år är något av en bedrift! ;-)
  A
 19. Asawid fick en like av Anaesthisia i Varför tvinga oss använda Google Chrome?   
  Vitsen med forumet är att användare ska kunna diskutera och utbyta erfarenheter. Dessvärre är det vädligt få personer som deltar numer (var fler förr). Detta framgår, som sagt, när man registrerar sig. Kopierar också från forumets "framsida":
  VÄLKOMMEN TILL TELIAS FORUM
  Här kan du läsa och dela med dig av synpunkter, tips och tricks gällande Telias tjänster och produkter. Observera att forumets syfte är att skapa dialog mellan kunder. Om du vill ha hjälp eller kontakt från Telia, använd Support eller Kontakta Oss.
 20. Asawid fick en like av Anaesthisia i Varför tvinga oss använda Google Chrome?   
  Fråga Telia om du vill ha annat än gissningar till svar. Detta forum är alltså INTE en kontaktväg till Telia. Här finns (i stort sett) bara vanliga användare, vilket fram,går av texten om syftet med forumet som visades när du registrerade dig.
  Facebook är en ganska bra kontaktväg.
 21. Asawid fick en like av Max Wik i elektriker   
  Men kanske jag ändå kan hjälpa dig. Eller i alla fall fråga om du provat det som står här: https://www.telia.se/privat/support/info/vidarekoppling-mobil-telefoni
 22. Asawid fick en like av Anaesthisia i elektriker   
  Du har inte vänt dig till Telia nu, vilket du tycks tro. Detta är ett forum för användare. Vill du nå Telia använd någon annan kontaktväg. T.ex. Facebook.
 23. Asawid fick en like av Mats A i Mobil Wifi router   
  Det modemet ska normalt sett inte vara särskilt besvärligt att installera. (Jag har ett själv) Det brukar sköta sig helt själv. Gissningsvis var det något med aktiveringen av det förinstallerade SIM-kortet som ställde till det
  För att det ska synas inne bland övriga abonnemang/kontantkort måste det vara registrerat på dig. För att registrera det på dig behövs numret på SIM-kortet. Alltså de små siffrorna som står på SIM-kortet. Det står också på det större kort som SIM-kortet satt i från början om du fick med detta.
  Om du har Huaweis app (tror det är Hi-Link som används mot det modemet) kan du logga in på modemet när mobilen är ansluten till det, eller så kan du logga in på modemet admin-sida från en dator som är ansluten till det och skicka en saldoförfrågan med SMS till 4466. Jag har för mig att man kan skriva SALDO så kommer det tillbaka ett svar där även surfmängden står. 
   
 24. Asawid fick en like av Anaesthisia i Bredbands telefoni   
  Finstilt och finstilt... Klickar man sig fram till produktsidan framgår det tydligt, men det ju tog några klick att komma dit... https://www.telia.se/privat/telefoni/abonnemang-kontantkort/product/prisavtal-mini
  Observera att jag och andra som deltar i forumet INTE är representanter för Telia. Telia deltar bara undantagsvis i detta användarforum. Vill du fråga Telia något eller framföra synpunkter till Telia finns det andra kontaktvägar under "Kontakta oss"
 25. Asawid fick en like av Anaesthisia i Epostkonto cracked   
  Ja, eftersom de lagt in den koden, eller vad man ska säga. Jag kan, trots att jag har väldigt lite hacker-kunskaper, säkert efter lite Googlande skicka e-post till dig som för dig ser ut att komma från dig själv och där "svara" skickar svaret dit. Var eposten verkligen kommer ifrån kan du inte enkelt se bara på själva e-posten, utan du måste gräva lite djupare i dess egenskaper.