caponx

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Besökte senast

 1. I så fall Jag har bryggat modem och boxen kopplad direkt till TV uttaget på routern. Men har iofs alltid tyckt telias router inte är mycket att hönga i julgranen... hackar varje dag numera på netflix..ska se om jag kan VLANa ut tv och strunta i routern.
 2. Har på senare tid fått frysninga med ljud och bild om man kör netflix via appen i HD boxen (har den lilla runda). Detta har fungerat felfritt tidigare, men får för mig att problemeb började efter 2 uppdateringar som kom ganska tätt efter varandra för några veckor sedan. om jag streamar Netflix via telefon/chromecast eller via dator/ipad fungerar det felfritt. Någon som upplevt liknande?
 3. Telia borde se över sina döda länkar på sin hemsida....nedanstående länk leder ingenvart. Det är dock den länken dom hänvisar till i deras egen "Hjälp" Kasst... Jag har valt efaktura för bredband (vilket ska innefatta TV enligt deras instruktion) men får ändå pappersfaktura på mina HD kanaler....
 4. Kom igen nu Telia! Den har börjat dyka upp hos konkurrenterna som har nr2 i namnet,bland annat.
 5. Telefonen lanseras tydligen i början av Februari. Så då får man se om den dyker upp hos Telia snart.
 6. Ja det är nog mest import just nu kanske. Men tror den lanserats i dagarna? I vilket fall verkar det vara en grym telefon.
 7. Hej! När kommer ni att få in Nokia Lumia 1520 till försäljning? Den telefonen börjar dyka upp lite varstans hos andra.
 8. En liten uppdatering på detta. Det visades sig som nämndes i denna tråden att man måste gå med en separat kabel från port 1,2 eller 3 till digitalboxen får att få det att fungera. Dvs efter att du har bryggat modemet får du räkna med att ha 2 kablar från modemet till skillnad från 1 utan bryggning. Kan vara värt att veta för dom som har kopplat det lite speciellt hemma. Fick flytta första jacket hemma 30 meter så jag gjorde tvärtom och skickade upp signalen till ovanvåningen i stället för ner. Fungerade mycket bra efter någon dags arbete med omdragning etc, dock var detta något jag ändå hade tänkt att göra. Summering: Det går inte gå genom samma kabel till allt efter bryggning av modemet (om du har tv). Det går inte gå med kabel från din egen routern direkt till digitalboxen, den får signal men bilden fryser eller fungerar inte alls. Måste gå med separat kabel från modemet till boxen.
 9. Hej Mats Ser att du ofta kommenterar i Telias forum om att det redan finns trådar, men hittade inte många trådar som handlade om digital TV och hur den ska kopplas med bryggad gateway faktiskt. Dock många trådar om bryggning ja. On topic Oak Ja han i supporten kunde tyvärr inte så mycket då han fick fråga en kollega om allt jag undrade. Inte lätt alla gånger Då måste alltså tv gå separat förbi routern och in i digital boxen. Från något av uttagen av 1-3, hmm detta blir till att fundera över hur fasen jag ska få till allt då. Jag kan ju inte sätta en Switch på ovanvåningen och koppla in allt jag har där, för då kommer någon av datorerna sno IP adressen som routern ska få.. Samt jag kan inte dra en separat kabel ner till tv rummet då den får ligga 30 meter på golvet överallt. Testade faktiskt att koppla en kabel från port 1 på gatewayen till en separat homeplug av annat märke ner till samma tv rum jag hade den första homeplugen i, men detta funkade inte alls. Gissar på att dom stör ut varandra, eller om det är så att man måste använda en speciell port på gatewayen till TV när man har bryggat? Finns det någon dokumentation om detta någonstans?
 10. Hej! Försöker få till bredbands TV hemma nu efter jag har bryggat min Thompson Gateway. Det jag inte blir klok på är hur ska man koppla in sin digital TV från telia efter man har bryggat Gatewayen? . Enligt Telia supporten ska TV även fungera efter att man har bryggat gatewayen. Lite special hemma hos mig då jag har Telias Gateway på ovanvåningen med 2 datorer samt 1 skrivare. Till nedanvåningen har jag en homeplug till en dlink 8 portar switch som går till bredband TV,Förstärkare,Nas,Rasp pi med xbmc, samt en telldus tellstick Net. Allt detta har fungerat bra innan jag bryggade. Nu har jag kopplat in min dlink router från port 4 (ska vara den bryggade porten) på gatewayen till wan porten på routern (Dlink DIR-865L) sedan kopplat in datorerna på ovanvåningen samt 1 kabel till homepluggen som går ner till bottenvåningen. Alla eneheter fungerar bra utom just bredbands TV, den funkar inte alls kopplad på detta sättet. Enligt killen på telia supporten ska bredbands tv fungera efter bryggningen. Han sa även att port 1-3 efter bryggning kommer bli döda på gatewayen. Därför går då även TV genom min dlink router, dock verkar detta inte alls lira. Frågan är hur fasen kopplar man in bredbands TV på en bryggad thompson gateway? Måste jag öppna portar eller liknande för att bredbands tv ska fungera genom routern, eller hur har dom tänkt att det ska kopplas?. Blir helt enkelt inte klok på det....någon som har en idé om vad som måste göras?
 11. Hej Jag har bredbands TV med den lilla digitalboxen VIP 1003 från den har jag kopplat ljudet med en koaxialkabel till min surround förstärkare (en äldre Sony, klarar dts,dolby digital etc etc). Problemet med SVT och "burkigt" ljud startade för ca 2 månader sedan tror jag, lite osäker för kollar inte så mycket på svt. Det som händer är att centerhögtalaren får väldigt lågt ljud när SVT kör surround ljud. Hör knappt konversationera, jag måste då bläddra runt bland olika inställningar i förstärkaren för att lyckats få något sådär bra ljud. Slutar nästan alltid med att jag får slå på de 2 främre högtalarna och enbart baslåda. Jag upplever det som när man tex får lock för öronen och bara hör vissa delar, detta märks speciellt när man tittar på programmet doobidoo. Om jag kollar på andra kanaler utan Dolby Digital ljud är ljudet perfekt, men har märkt att just SVT program ger väldigt konstiga surround ljud. Burkigt framförallt! Om jag kollar på en film med DTS eller DD från tex en mediaspelare blir ljudet perfekt så det kan inte vara förstärkaren vad jag vet. Är det ett känt problem med SVT's ljud eller kan det vara SVT's sändingar som är konstiga?