Patrik Åhlén

Medlem
 • Antal inlägg

  30
 • Gick med

 • Besökte senast


Like-aktivitet

 1. Patrik Åhlén fick en like av Nina LL i Kanalpaket stor innehåller inte 80 olika kanaler - falsk marknadsföring   
  Håller fullständigt med. Dessutom har kanalpaketen blivit sämre med åren o MYCKET dyrare. Alla roliga kanaler finns i england o usa ändå o når aldrig oss, vi får bara skåpmaten som rullar om o om o om igen på kanalerna.
 2. Patrik Åhlén gav en like till frgusto i Kanalpaket stor innehåller inte 80 olika kanaler - falsk marknadsföring   
  Är det inte falsk marknadsföring att påstå att kanalpaket stor innehåller 80 kanaler?
  Nästan alla kanaler ligger dubbelt, både som sd och hd, så det riktiga antalet är istället ca 40 kanaler.
 3. Patrik Åhlén gav en like till Telia_kund i Kanalutbud   
   
  Problem är att Telia har aldrig lyssnat på mig t.ex jag har kommit med mycket bra Kanalförslag t.ex VH1 Classic musik och OSV..!!! Dem tänker bara på PENGAR och inte på oss Kunder....
 4. Patrik Åhlén gav en like till Micke 63 i NU ÄR DET NOG!   
  Kan inte för mitt liv begripa vad det är för "personer" som sköter Telias upphandlingar.
  Nu ska de ta bort de enda kanalerna, en människa med en fungerande hjärna har glädje av.
  Och detta är inte första gången de blåser abonnenterna på kanaler som tillfredsställer hjärnan på tänkande människor.
  Förra gången var inte bara en blåsning, utan snudd på bedrägeri. En helt oumbärlig kanal som HISTORY, Den var helt fantastisk, och vad hände med den? Jo den tömdes på alt av sevärde, och ersattes av Pawn stars, pawn stars, pawn stars, Storage Wars, Pawn star, Storage Wars...
  Det är som att en bilhandlare säljer en ny fräsch bil, och sedan leverera den utan motor, växellåda och säten, på sin höjd en ratt så man kan styra den till skroten.
   
  Nu finns det inte en enda kanal kvar för personer med en fungerande hjärna ( med undantag för National Geographic) Nu finns det bara kanaler för de som sitter hemma i en svettig nättröja och dricker öl, och säger sig vara sportintresserade, eller för de som ägnar kvällarna åt att titta på intetsägande serier, knaprande på chips.
  Det påminner mer och mer om det antika Rom. Där Kejsaren förespråkade "Bröd och Skådespel åt folket" endast i syfte att hindra människor att ifrågasätta sin omvärld och förhindra uppror.
   
  Fy Fa.. Tack å hej TELIA
 5. Patrik Åhlén gav en like till kaolina i Förslag på nya kanaler till Telias digital tvutbud   
  Vad menas egentligen med fria kanaler? Och inte är det väl heller Telias sak att avgöra vilka tv-kanaler som är "fria" och utifrån detta besluta om de ska ingå i deras sortiment el inte? Är CNN en fri kanal? Eller vårt eget SVT? I mitt tycke finns det inga helt fria el oberoende tv-kanaler, inte ens våra egna publicservice kanaler som är licensfinansierade av oss är det. SVT t.ex är intimt lierad med Svenskt Näringsliv som ytterst är en lobbyorganisation för näringslivet. Hur det står till med BBC vet jag inte men det är klart att deras nyhetsrapportering och politiska kommentarer är speglingar utifrån det brittiska perspektivet. Det samma gäller naturligtvis Russia today. De speglar det ryska perspektivet. Dessutom är alla svenska och utländska kommersiella tv-kanaler underordnade de ekonomiska intressen som väljer att annonsera i deras kanaler. Med denna insikt i ryggen anser jag att tillgången till kanaler inte kan bli för stort för att tillfredställa det demokratiska behovet i vårt samhälle att kunna informera oss om världen och dess händelser, inte bara ur ett perspektiv, utan utifrån flera. En ytterligare kanal som skulle kunna platsa i sortimentet är France24, också engelskspråkig.
   
  Mvh. kaolina
 6. Patrik Åhlén gav en like till Gunferr i Varför höja priserna på abbonemang på telia   
  För många år sen låg kanalpaket Stor på 133kr i månaden, färre playkanaler. Med tiden så höjs priserna då och då. Idag kostar kanalpaket Lagom som Stort för några år sen och det ska vara ansenligt att folk inte har några valmöjligheter.
   
  En bra metod. Telia lurar folk med ett litet belopp och sen när de fått massa kunder så höjs priserna. Många fastigheter har bara Telia och tvingar folk att stanna kvar
   
  Du som kund har ingen kontroll för det kvittar när kanalpaket får en rejäl prishöjning så är det enda alternativ grundkanaler för att slippa gigantiska priser.
   
  Nu till det senaste. För att fler kanaler får HD så höjs HD-paketet. Varför kostar inte SD-upplösning? nåt extra. När ska HD nån gång inkludera i allt?
   
  Det är 4k som bör vara det relevanta att prissätta. Tidigare HD har funnits i flera år
 7. Patrik Åhlén gav en like till Pederbc i Kraftig prisvariation   
  Jag förstår att det var illa att lägga ut telnumret i mitt inlägg, men jag förstår inte tonen i ditt inlägg? Det går alldeles utmärkt att skriva T ex:
  Tänk på att inte lägga ut någons nummer här på forumet där vem som helst kan läsa det.
   
  Ett trevligt sätt att kommentera och rätta någon. Men nej, vi tar i med detsamma så att vi kan visa hur duktiga vi är.
   
  Bye bye forum /Peder
 8. Patrik Åhlén gav en like till Stefan Westergren i Play+ med kanalpaket Mixa 16   
  Varför kan jag inte se mina kanaler i Play+?
  Nu kan man bara se några utvalda "tråkiga" kanaler, inte de som jag valt.
  Detta borde man bli upplyst om när man väljer Mixa 16.
 9. Patrik Åhlén gav en like till Krull i Krypteringsavgift - trams   
  Jag tycker att krypteringsavgiften som Telia tar ut för TV-abonnemanget är rent trams. Det är som att en hyrbilsfirma skulle ta ut extra för att man fick med en nyckel till bilen som man hyr. Ta bort den avgiften.
 10. Patrik Åhlén gav en like till Gunferr i Showtime o silver o star försvinner   
   
  Hur skulle det vara om du var Turner? Av vilken anledning måste man släcka kanaler i något område? Skälet är ju patetisk om det beror på att området har kraftig minoritet, dom tittarna är alltså värdelösa?
   
  Hur skulle det vara om kända tillverkare slutade sälja sina produkter i norden? Vissa länder förbjuder folk från norden. Nu är det slut med att resa till Mallorca. Populära sajter spärrar norden. Microsoft spärrar norden för hotmail
   
  Det är ju så logisk att bara sådär släcka utan nån grundläggande anledning, och då ska det vara en riktig anledning som inte baseras på majoritet tittare.
 11. Patrik Åhlén gav en like till qalleanqa i Egen Intenoswitch o valfri router   
  Många vill ha egna lösningar för router etc till fiber-/bredbandsanslutning. Telias Inteno-switch är förkonfigurerad och svår (omöjlig?) att själv konfigurera. Köpte istället en "ren" Intenoswitch direkt från Am-selection/Inteno (XG6846) där man själv kan konfigurera VLAN etc efter behov. Använder port 2 och 4 för IPTV (VLAN-ID 243) och otaggad internetanslutning går via port 1 där jag anslutit en Apple Airport Extreme som router (wifi o switch för trådat LAN). Använder IP-telefoni från Affinity (29 kr/mån), otaggad trafik via vanlig LAN-port. (Alternativ är att använda telia IPTV, VLAN-ID 855 via port 3 t ex).
   
  Intenoswitchen konfigureras via WAN-porten, och får antingen IP från DHCP-server i LAN (alternativt använda den hårda IP-adressen 192.168.168.1 genom att ansluta direkt till en PC med IP-adr satt till samma subnet)
   
  För IPTV använder jag den lilla Arris-boxen. Har även ett fritt tvillingabonnemang där jag kopplat en äldre Motorola 1903 med komponent-video/HD till en slingbox (står "undangömd") och ger möjlighet att se alla kanaler i mitt utbud på dator eller ipad vare sig man är hemma eller på resande fot. (Vill inte abonnera på "Telia Stor" för att använda Play+)
 12. Patrik Åhlén gav en like till IdontLIkethis i Telia smyghöjer priset - pyramidmetodik   
   
  Erkänn sanningen istället.
  Play+ gick inte alls så bra som ni hoppats på.
  Ytterst få var villiga att betala 69kr/månad för en tjänst dom egentligen inte vill ha.
  Varför ska "den stora massan" som inte vill ha tjänsten betala för att vissa efterfrågar båda?
  Jag vill gärna ha Viasat Sport, många andra med mig - garanterat fler än som vill ha Play+. Varför ska inte det priset sänkas och så kan vi alla dela på den kostnaden så slipper jag betala flera hundra?
  För det är IDIOTISKT.
   
  "Många vill ha båda tjänsterna och då har de fått ett lägre pris". Skitsnack.
   
  21kr kostar det idag, något som alla blir påtvingade.
  69kr kostade det tidigare, de som ville ha fick betala.
   
  Räknexempel, ponerat på 1miljon kunder.
   
  Ni har 1miljon kunder som den här höjningen på 21kr berör. Det ger er en intäkt på 21miljoner kroner per månad från Play+.
   
  För att uppnå 21miljoner i intäkter krävs det 305000st Play+ kunder som betalade 69kr/månad.
  Det är mer är 30% av era kunder.
   
   
  Hade 30% av era kunder Play+ tidigare?. Om ni hade det? ALDRIG. Inte en chans.
  Jag gissar att det låg på ett par procent, MAX 5%.
   
  5% av 1miljon = 50.000 kunder som betalar 69kr = 3.450.000kr
  Prissänkningen ger alltså i mitt exempel 17.55 miljoner mer i vinst.
   
   
  Siffrorna är hypotetiska. Dock så behövs det inget geni för att räkna ut att prissänkningen från 69kr till 21kr (70% sänkning) gynnar Telia eftersom antalet kunder med Play+ ökat med 1900% pga tvång.
   
  För att göra det ännu mer uppenbart.
  Denna gång räknar vi på att Telia endast har 1000 kunder och hela 20% faktiskt betalade 69kr (jag vet, skrattretande, vi vet alla att den siffran inte överensstämmer med verkligheten)
  20% av 1000= 200st.
  200st * 69kr = 13800
  Nu sänker man priset, för 20% är viktigare än 80% som inte vill ha.
  100% av 1000=1000st
  1000st*21=21000kr.
   
  Tada! En ren vinstökning på 52%
   
   
  Samtidigt anser ni att ni har varit tillmötesgående och levererat en tjänst - en tjänst som ni tar betalt för oavsett om man vill eller ej och som majoriteten av era kunder inte efterfrågat.
   
  TTSSSS
 13. Patrik Åhlén gav en like till Falconbeer i Telia smyghöjer priset - pyramidmetodik   
  jag är inte heller intresserad av playskiten som de tvingat på oss med en högre avgift, samt de tar bort kanaler och kanske ersätter med något annat xxxx, och nu blir vi ev av med massor av kanaler så telia ska då xxx inte få fullt betalt av mig inte
   
  alla x betyder s k i t och f a n kul att dom har ordcensur oxå
 14. Patrik Åhlén gav en like till Petter Holmlin i UPPROP!!!! Vi vill ha 5.1 ljud....   
  "Bump"
  Det är 2015, se till att få 5.1ljud på alla HD kanaler nu!
 15. Patrik Åhlén fick en like av Björnligan i Risk att kanal 5 tas bort ?!   
  Kul att vi här sitter med låst fiber till telia....... telia är värdelösa o skyller på andra i detta fallet SBS, men dyra höjdarlöner till slippsnissarna kan dom betala men o ge oss kunder bra tjänster....
 16. Patrik Åhlén fick en like av Björnligan i Risk att kanal 5 tas bort ?!   
  Kul att vi här sitter med låst fiber till telia....... telia är värdelösa o skyller på andra i detta fallet SBS, men dyra höjdarlöner till slippsnissarna kan dom betala men o ge oss kunder bra tjänster....
 17. Patrik Åhlén fick en like av Björnligan i Risk att kanal 5 tas bort ?!   
  Kul att vi här sitter med låst fiber till telia....... telia är värdelösa o skyller på andra i detta fallet SBS, men dyra höjdarlöner till slippsnissarna kan dom betala men o ge oss kunder bra tjänster....
 18. Patrik Åhlén gav en like till Jenny Johansson i Risk att kanal 5 tas bort ?!   
  Vad förväntar ni er egentligen det är Telia vi snackar om. Det är liksom inte första gången de kommer i klinch med andra bolag. Likadant har det varit med Viasat, SVT och nu SBS. Det intressanta är att inget annat bolag typ comhem verkar ha problem. De har visserligen andra problem men inte just detta.
   
  Det gemensamma är Telia och det är de som är problemet. Tyvärr har jag ingen möjlighet att välja bort dem. Men vid första tillfälle skulle jag inte tveka på att kasta ut dem.
 19. Patrik Åhlén gav en like till Gunferr i Risk att kanal 5 tas bort ?!   
  Telia är ett skämt som påstås ska leverera tv-kanaler, men förövrigt duger det att stuva om höja priset. Telia bestämmer även vad som är för dyrt men det är OK för andra operatörer
   
  Comhems kanalpaket Com Bo Plus har nästa lika många kanaler för 299kr i mån
  Telia kanalpaket Stort är också 299kr
   
  Vad är skillnaden och vad är för dyrt? Alltså det också drabba Comhem
 20. Patrik Åhlén gav en like till Gunferr i Risk att kanal 5 tas bort ?!   
  Man kan undra om den analoga tiden var bättre då det knappast fanns så många kanaler. Idag går det inte att lita på att kanalpaketen håller,,, det finns ingen trygg kvalitet då det lättvindigt händer något.
   
  Vi kunder har inget att säga till om och Telia bara flinar.
 21. Patrik Åhlén fick en like av Björnligan i Risk att kanal 5 tas bort ?!   
  Kul att vi här sitter med låst fiber till telia....... telia är värdelösa o skyller på andra i detta fallet SBS, men dyra höjdarlöner till slippsnissarna kan dom betala men o ge oss kunder bra tjänster....
 22. Patrik Åhlén fick en like av Björnligan i Risk att kanal 5 tas bort ?!   
  Kul att vi här sitter med låst fiber till telia....... telia är värdelösa o skyller på andra i detta fallet SBS, men dyra höjdarlöner till slippsnissarna kan dom betala men o ge oss kunder bra tjänster....
 23. Patrik Åhlén gav en like till Björnligan i Risk att kanal 5 tas bort ?!   
  Jag hoppas att telia sänker priset för tv-paketen så länge som vi inte får de kanaler vi betalar för! Om man inte får utlovad produkt så bör man ju få någon typ av ersättning. Att betala för något man inte får är inte vad jag kallar fair deal! =P Att det kan bli fel på hårdvara m.m. som gör att man inte får tillgång till det man köper kan jag godta, det är ju ändå något man inte kan rå för men att man inte löst det här på ett bättre sätt och inte riktigt informerar kunderna om detta tycker jag är dåligt! Att få höra det av en tv-hallåa är ju inte precis uppskattat! Ett mejl till berörda kunder vore väl kanske inte så svårt att få till? Jag tittar mest på sexan, Discovery och till och från på FOX och får man inte tillgång till detta så ska jag xxx i mig ha någon typ av ersättning för detta också, annars byter jag nog tyvärr leverantör! =/
   
  Jag vet inte vad som hänt med Telia det senaste året men det verkar bara bli sämre och sämre... =(
   
  Något som jag mest är sur över är att de tog bort FOX ifrån Telia Play+, även när man har paketet Stor med Viasat Premium HD! Jag kör Telia Play+ från min laptop så min mor som är sängliggande också kan titta på tv, nu har en av hennes favoritkanler försvunnit (FOX) och så nu då detta... Hur xxx ska man kunna lita på att man får det man betalar för? Snart säger de väl att de inte kan erbjuda mobilabbonemang heller! =/ Jag betalar gärna för några extra "skräpkanaler" som SBS tydligen vill paktera med om det betyder att jag får femma, nian osv... Ni bör nog ändra er inställning till vad era kunder vill och inte vill ha Telia... Jag är kund och är villig att ha några extra kanaler om det betyder att jag får de kanaler jag tittar på! =P
 24. Patrik Åhlén gav en like till Benny Lennart Wallin i Risk att kanal 5 tas bort ?!   
  Inte direkt nån framförhållning från Telia om den här ev stora förändringen i kanalutbudet, det kan ju inte direkt ha kommit som en blixt från klar himmel, flera av dessa kanaler tillhör mina favoriter och jag tycker detta har skötts illa av Telia
 25. Patrik Åhlén fick en like av Fackpampen i När lanserar Telia VIASATS nya HD kanaler ?   
  Nä, de hänger mer på att telia är snåla. Dom är ju extremt seeeeeeeeeeeeena med allt nytt inom TV kanaler.