Anaesthisia

Medlem
 • Antal inlägg

  8 671
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  174

Like-aktivitet

 1. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i E faktura   
  Utklippt från Swedbanks Frågor och svar:
  Jag tolkar det som att det beror på ifall Telia kan tänka sig att skicka e-fakturan till någon annan.
 2. Anaesthisia gav en like till bsj i E faktura   
  Jag tror att det måste vara samma person som står för abonnemanget och internetbanken, men kolla med Telia  lr banken så bör du kunna få ett korrekt svar.
 3. Anaesthisia fick en like av Asawid i Problem med Sergel Inkasso   
  Upplysningsvis ingår Sergel Kredittjänster i Telia-koncernen.
   
  A
 4. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Forumet 2.0 är på G!   
  Därför att de övriga länkarna under den rubriken är "Driftinformation", "Täckningskartor", "Surfa säkert", "Anmälan och överträdelser" och "Fakturahjälp", vilka alla är direkta Telia-funktioner som i den mån där finns nån form av bemanning eller betjäning bakom utförs av Telia-personal. Men det är klart, många forumdeltagare kan också bistå med diverse hjälp, så det är väl en viss form av support det också (även om en del av den "supporten" består av att upplysa om att det är ett kund-till-kundforum). En omformulering till "Kundforum" kanske skulle räcka. 
 5. Anaesthisia gav en like till mrknowitall i 4k   
  Precis. Du får nog precisera vad du menar. Den går säkert att använda som domkraft också med lite moddning. Netflix och YouTube kan fungera. Jag föreslår att du provar och sedan återkopplar med hur det gick. 
 6. Anaesthisia gav en like till Asawid i Uppdatering mobilt bredband   
   
  Om du kallar det att vara "trevlig" så som du skrev mot mig (som INTE anklagat dig för att vara troll) har vi uppenbarligen helt olika uppfattning om innebörden av ordet. Jag är själv inte berörd av den förändring som Telia ska införa så jag ser ingen anledning till att ringa Telia. Att jag svarade och skrev det du citerade var beroende på din ganska tråkiga ton några inlägg tidigare där du mer eller mindre anklagar andra för att komma med falsk information. 
  Framtiden får väl utvisa vem som har rätt, men nog kan det tyckas mycket märkligt om Telia både går ut med brev till företag och på sin egen site med "fake" information. Men men... Med detta är "diskussionen" slut för min del såvida du inte fortsätter att vara otrevlig mot mig.
  Jag har anmält tråden till moderator för rensning och ber dem också försöka klargöra vad som gäller i sakfrågan.
 7. Anaesthisia gav en like till dagro i Uppdatering mobilt bredband   
  Jag är ny här på Telia-forumen så jag vet inte hur stämningen brukar vara... men kan vi inte bara tagga ner och koncentrera oss på att hjälpas åt att förstå vad det är för förändring som skett/kommer ske i router-mjukvarorna?
 8. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Byta tel nr som kopplas till porttelefon   
  Du får nog kontakta hyresvärden eller fastighetsskötaren eller möjligen låsfirman som har hand om portlåset. Det är knappast något som en teleoperatör har hand om.
 9. Anaesthisia gav en like till Mats A i föräldrainställningarna i wifi-router   
  Är det inte enklare och bättre att sätta sig ner och prata öppet med sina barn om internet och dess faror och baksidor? Göra dom medvetna om hur man kan bli lurad av skumma sidor och personer... Lära dom ifrågasätta information, vem står bakom? Vad vill dom? Om något är för bra för att vara sant så är det nog skumt. Sätt gränser tillsammans! 
 10. Anaesthisia gav en like till bsj i Önskar flytta min bredband adress i samma hus   
  Du kontaktar Telia,  via deras FB-sida brukar man få svar fort
 11. Anaesthisia gav en like till mrknowitall i Fiber och airties   
  Hänger inte riktigt med på exakt hur du har det kopplat men att ha routern i tvättstugan är inte optimalt. Det blir aldrig bra. Men om det absolut inte går med nätverkskabel och flytta routern, eller ännu bättre byta till en längre fiberpatch och flytt av mediaomvandlaren hade jag som en nödlösning hade jag struntat i airties och kört med homeplug via elnätet. Åtminstone provat tex med öppet köp på Kjell och co så länge ditt elnät är hyfsat nytt kan det funka. Telias digitaltv kör multicast vilket inte alltid funkar bra om det är störningar men det är värt ett försök. 
 12. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Sms och mms via mejl och dator   
  Jag har för mig att det finns en sån funktion inbyggd i Windows 10, som kommunicerar med en mobiltelefon med en särskild app installerad. Den är främst tänkt att hämta bilder från mobilen men jag tror den också kunde styra telefonen att skicka SMS.
 13. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i SIM-kort på 32k, 64k, 128k - Vilka har Telia?   
  Ja, utvecklingen går framåt, på bekostnad av funktionalitet hos äldre utrustning i vissa fall. Det är väl, som en jämförelse, knappast nån som idag använder en 18 år gammal mobiltelefon.
  Jag var nästan inne på att föreslå att försöka byta ut bilstereon mot en modernare med inbyggd Bluetooth-anslutning till befintlig mobiltelefon i stället, då slipper man krånglet med dubbla abonnemang. Det är väl den där knappsatsen på instrumentpanelen som blir överflödig bara, om den inte går att integrera med en nyare ljudanläggning. Men även om knappsatsen har en något högre "coolfaktor" så kan man enkelt byta ut den panelen mot ett litet handskfack eller mot en utfällbar mugghållare.
 14. Anaesthisia gav en like till bsj i Bemötande   
  Hejsan.
  Det finns visserligen vettiga personer här i detta kund till kundform, men jag är väldigt säker på att ingen av oss har tillgång till det du önskar.
  På startsidan står det:
  Välkommen till Telias forum
  Här kan du läsa och dela med dig av synpunkter, tips och tricks gällande Telias tjänster och produkter. Observera att forumets syfte är att skapa dialog mellan kunder. Om du vill ha hjälp eller kontakt från Telia, använd Support eller Kontakta Oss.
  Du får med andra ord vända dig till Telia, eller hoppas på att någon från Telia plötsligt dyker upp  här (vilket är väldigt ovanligt) och hjälper dig.
 15. Anaesthisia gav en like till hsd i Svajande internet Adsl   
  Det kan vara dålig kopparledning någonstans på vägen så det Du bör göra är att felanmäla detta till Telia (telefon 90200)
 16. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Var tog MTV vägen   
  Jag har kvar MTV. Jag har två teorier: Antingen har Telia flyttat kanalen till ett större eller dyrare kanalpaket som du inte har, eller så har du ställt in din box eller din play+-app så att den endast visar dina favoritkanaler, och du har inte lagt in MTV i favoritlistan. Appen i telefonen vet jag har envisats ett tag med att hoppa över i favoritläge av sig själv ett tag. Jag märker det på att TV3 försvinner ur kanallistan. Det är dessutom nåt knas med favorithanteringen, för jag kan inte lägga till TV3. Fast TV3 hör inte heller direkt till mina favoriter.
   
 17. Anaesthisia gav en like till hsd i Ej Synligt kontantkort efter registrering   
  Är det registrerat i Dotterns namn så måste nog hon logga in för att se det … tror jag , ring kundtjänst så får Du exakt besked
  Detta forum är avsett för kund till kund tips å trix , såg att Du postat frågan 2 gånger, 
 18. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i E-post adress   
  1. På nåt sätt har de fått din nya adress. Förmodligen för att du talat om det för dem utan att veta om det genom att ändra din adress nån annan stans. Facebook skulle jag t.ex. inte lita på alls. Om man gör en sån drastisk sak som att byta adress så ska man nog inte tala om det överallt på en gång utan bara tala om det för en i taget, tills man upptäcker en läcka. Jag har hört om nån som registrerade en himla massa epostadresser, och använde olika  på alla ställen, t.ex. "nisse_pa_tradera@telia.com" för Tradera, "nisse_pa_facebook@telia.com" på facebook, "nisse_pa_insta@telia.com" för instagram, etc. Då kunde han se direkt vilken av instanserna som hade läckt. Möjligtvis blir man tvungen att ha en egen maildomän och en lokal mailserver för att få plats med alla adresser. Telia tillåter väl högst 5 har jag för mig. Alla adresser går förstås till samma brevlåda, annars blir det rörigt, men man ser på "To:"-fältet varifrån adressen är hämtad.
  2. Det får du fråga Telia om, men jag tvivlar på det. Så dåligt ställt har de inte så att de måste sälja sina kunders epostadresser.
  3. Om det verkligen är ett spelcasino som verkligen vill att du ska spendera pengar hos dem så måste de av naturliga skäl vara kontaktbara och då lär de ha någon sorts fungerande kontaktinformation och kundtjänst. Ta kontakt med dem och hänvisa till GDPR och kräv att få reda på varifrån de har fått din adress. Det är de i så fall tvungna att berätta. Annars skickar vi Datainspektionen på dem. Så småningom (om man orkar) borde man med den metodiken kunna bakåtspåra till källan till adressläckan. De är också tvungna att på din begäran radera dina adressuppgifter och även tillse att de raderas från alla adressregister som de i sin tur har delat med sig informationen till. Skulle de hävda att de skickar informationen eftersom de har fått ditt medgivande om direktreklam på något sätt så har du rätt att utan förklaring dra tillbaka det medgivandet.
  En annan metod är att skapa listiga mailfilter som filtrerar bort reklammailen. Det kan iofs vara en utmaning, för man vill ju inte filtrera bort för mycket. Jag blev själv bortfiltrerad en gång eftersom jag hade med ordet "specialist" i ämnesraden. Ordet "cialis" som är en delsträng i mitten av "specialist" är tydligen namnet på en potenshöjande medicin, vilket mottagaren hade filtrerat bort. 
 19. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i "Tidigare" första telejack   
  Det man brukar göra när man byter "koppar-telefoni" mot "ip-telefoni" är att man klipper av sladden till lägenheten i korskopplingsskåpet i trappen. Därmed blir de jack som finns i lägenheten fortfarande ihopkopplade men inte anslutna till omvärlden utanför lägenheten. När man sedan ansluter IP-telefoniutrustningen finns det med en sladd med en gammaldags telefonpropp som man ska ansluta till första jacket. Den sladden förser de interna jacken i lägenheten med IP-telefonin genom att signalen går "baklänges" via proppen in i första jacket. Tanken är att alla telefoner som är anslutna till de olika uttagen ska fortsätta att fungera som vanligt utan att man ska behöva dra nya ledningar. Om du läser och förstår artikeln som hsd länkade till så kan du koppla om samtliga jack så att det jack du vill ha som första-jack faktiskt blir det, fast det kan eventuellt behövas dras in nån extra kabel i rören ifall det jack du vill ha först råkar ligga i mitten på kedjan. Ett alternativ kan vara att i så fall välja en "parallellkoppling" av jacken, dvs. man kortsluter den där omkopplingsfunktionen som ska göra att kontakten till efterföljande telefoner bryts ifall man lyfter på luren på en telefon.
  Om du bara har trådlösa, typ DECT-, telefoner, så kan du strunta i jacken helt och hållet och i stället ansluta basstationen direkt till IP-telefoniboxen. Så gjorde jag. Jag har till och med tapetserat över några av de gamla telefonjacken.
 20. Anaesthisia gav en like till Asawid i räkning   
  Visserligen förstår jag inte riktigt allt du skrivit, men det verkar som du borde kontakta Telia om nu detta har med Telia att göra (framgår dåligt, men eftersom detta är ett Telia-forum...). Du når inte Telia genom detta forum, utan bara andra användare. T.ex. Facebook kan användas för kontakt. Eller kolla under "kontakta oss".
 21. Anaesthisia gav en like till Snygg i Problem med E-post Outlook   
  Hej
  Prova denna fix som Telia själva tydligen inte känner till att de har på sin egen sida.
  https://www.telia.se/privat/support/info/e-postassistenten
  Den löste mitt problem, som vara att jag inte kunde skicka mail, bara ta emot.
  Det hela berodde på att jag hade en del gamla inställningar som inte accepterades längre.
   
  /J
 22. Anaesthisia gav en like till Mats A i Problem med E-post Outlook   
  Jag skulle installera om/reparera Outlook (eller hela officepaketet, som jag antar att du har) och sen kolla inställningarna noga. Vilka inställningar du ska ha för pop3 eller imap finns på telias supportsidor
 23. Anaesthisia gav en like till Christer S i Uruselt   
  Fast TS har placerat tråden under ämnesområdet Feedback. Vilket rimligtvis innebär att det är Telia man vänder sig, och att Telia i alla fall bevakar det här ämnesområdet.   Sen är det lite lustigt att så många vänder sig till Telia i många andra ämnesområden, men här skriver TS om Telia i tredje person. Dessutom är rubriken rätt urusel, den är inte till så stor hjälp när man navigerar runt i forumet.
 24. Anaesthisia gav en like till Christer S i Gröna lampan lyser men dock inga andra lampor   
   
    Inlägg kan redigeras, som Anaesthisia redan skrivit. Men man brukar låta trådar och inlägg vara kvar, kanske kan andra få hjälp av dem (se tips i "Forumets regler och riktlinjer"). Så blir trådarna osammanhängande om innehållet i en del inlägg raderas.   1. Börja med att söka i forumet. Det är mycket möjligt att någon redan ställt samma fråga och fått ett svar. https://forum.telia.se/index.php?app=telia&module=frontpage&controller=rules  
 25. Anaesthisia gav en like till Mats A i Mobilt modem   
  Sånt ändras ju över tid så det är väl bäst att fråga där du köper...