Anaesthisia

Medlem
 • Antal inlägg

  8 637
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  174

Like-aktivitet

 1. Anaesthisia gav en like till Yoghurt i Striktare spamfiltrering önskas   
  Under hösten har skräpposten vält in i min inkorg, så till den grad att jag slutat hämta epost med mobilen eftersom det kommer mer spam än riktiga mejl.
  Noterade dessutom att få av mejlen klassificeras som [Suspected Spam]. 
  Har därför under en månads tid läst mejl via Webmail och där manuellt markerat och rapporterat skräppost.
  När det nu gått en månad kan jag göra följande summering:
  390st skräpmejl under en månads tid (17 nov - 17 dec) 55st automatiskt klassificerade som [Suspected Spam] 335st tog sig igenom filtret d.v.s. mer än 10st om dagen Telias filter fångade alltså 14% av den skräppost jag fick Även passat på att lägga in egna filter, verkar dock som att filtret enbart fungerar om man läser via webmail?
  Skulle det gå att införa en striktare sortering av skräppost, kanske en valfri inställning för de som vill slippa det mesta i skräppostväg?
  Vet inte hur det är idag men jag tolkar det som att dessa manuella filter man gör i webmailen enbart fungerar när man läser epost via webmail?
  Om så är fallet, skulle det gå att införa att ens manuella filtreringen via webmailen också slår igenom på all hämtning av epost, så att hänsyn tags till ens filterinställningar trots att man hämtar via mobilen?
  Annars inte så stor mening med att lägga in egna filter, i alla fall om man fortsättningsvis vill kunna hämta mejl via mobilen på ett bra sätt.
  Har nog haft samma mejladress i 20år och aldrig varit med om maken tidigare.
 2. Anaesthisia gav en like till bsj i Samsung galaxy s9   
  Jag tror att Telia är de som bäst kan svara på den frågan. Det här är ett kund till kundforum och vi kan bara gissa och min gissning är att personen i fråga var optimist.
 3. Anaesthisia gav en like till Mats A i Dåligt wifi med Telia bredband   
  Men lite mer info kan vi väl få? Uppkoppling: adsl eller fiber? Modell på routern? Hustyp: betongväggar eller trä? Avstånd från router till TV? 
   
 4. Anaesthisia gav en like till Mats A i Varför finns ingen knapp för Uppsägning på Mina Sidor?   
  Förmodligen för att Telia gärna vill att du ska kontakta dom ”live” och berätta varför du inte tycker om dom längre...🙄
 5. Anaesthisia gav en like till Mats A i Repeater eller accesspunkt?   
  Tror du läst om bryggning av Telias router, så den bara är modem och du ansluter din egen router på port 4 för att sköta ditt lokala nätverk. Men i ditt fall handlar det om accesspunkt för att förstärka lokalnätet och i så fall borde det räcka med att kabelansluta routern till den ”inkommande” routern men logga in i den och stänga av dhcp. Går ju inte att ha två olika routrar som delar ut ipadresser i samma lokala nät. Med den åtgärden blir den en accesspunkt. Förmodligen bör du ha samma wifi namn och nyckel på bägge ställen.
 6. Anaesthisia gav en like till bsj i esim   
  Den 29 September 2016 startades en tråd om det och den levde på nyårsafton 2018 https://forum.telia.se/forums/topic/13676-när-kommer-e-sim/
 7. Anaesthisia gav en like till Mats A i Föräldrakontroll på router   
  Är ju bara att logga in i den och se om du kan göra dom blockeringar du vill....?
 8. Anaesthisia gav en like till Asawid i Huawei Y6 och Telia - varning   
  Kolla också att det inte är något som är aktiverat i "Tillgänglighet" som gör att text-inmatning inte kan aktiveras.
  Normalt sett ligger det annars under "språk och inmatning" som kan ligga på lite olika ställen (på min mobil loigger det under "system"). Där ska finna snågot tangentbor (trolige Gborad). Om det av någon anledning inte gör det så borde det finnas ett plustecken så att man kan lägga till ett.
  Visa gärna upp hur dina menyer ser ut i de inställningar jag nämnt i mina två poster.
   
 9. Anaesthisia gav en like till MatsErling i Technicolor Extrem problem   
  Telias router Technicolor Extreme har skapat mig gråa hår och många timmar i kö till supporten med både trevlig o mindre kunnig personal.
  Routern kopplar ner sig och startar om sig, tappar internet men kan behålla tv signal kan vara lite olika fenomen. Har bytt ut routern två ggr så har provar tre st routrar hemma och haft samma fenomen med alla tre, skumt rycker jag, Har felsöka efter konstens alla regler med nya kablar, hubbar bytt eluttag så den ligger på en annan fas mm, men något i mitt hem stör ut routern och jag vet inte vad 
  tröttnade på detta och köpte då en egen router en Asus kopplade upp den gick in och ställde in den för IP tv och vips så funkade allt och har så nu gjort i över en månad utan avbrott eller dyl, hastigheten på det trådlösa ligger  100/100 det gjorde det inte innan.
   
   
 10. Anaesthisia gav en like till bsj i Retur frakt Telia   
  Du har inte funderat på att kontakta Telia?
 11. Anaesthisia gav en like till Max Wik i Någon som har inblick i DHCP-störningar?   
  Svarar dig på Facebook strax men det handlade om en större nod gick ner i helsingborgstrakten så vi fick styra om 40 000 kunder. Du hamnade alltså i en annan DHCP-pool.
   
  Med vänlig hälsning
  Max Wik
  Telia
 12. Anaesthisia fick en like av Max Wik i Hjälp oss med Telias nya forum!   
  Ja, en varning när man försöker skriva i en gammal tråd är nog inte så dumt.
  A
 13. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Täckning vid Odenplan   
  Man skulle ju kunna tänka sig att läsa en god bok i stället, det brukar jag göra. Man behöver inte vara uppkopplad jämt.
  Eller försöka vara trevlig och prata med sina medpassagerare. Nej förresten, det går inte, då tror de att man är berusad, eller från Finland, eller tokig, eller vill ha pengar, eller nån kombination av dessa.
 14. Anaesthisia fick en like av Asawid i Hjälp oss med Telias nya forum!   
  En funktion jag skulle vilja ha är att trådar som ingen skrivit i låses för nya inlägg efter en viss tids inaktivitet i tråden, t ex ett år. Det är alltid lika förvånande när någon väcker liv i en flera år gammal tråd där ganska mycket förändrats sedan tråden var aktuell.
  Senast nyss var det någon som väckte liv i en tråd där senaste inlägget dessförinnan var från 19 januari 2011.
  A
 15. Anaesthisia fick en like av Asawid i Hjälp oss med Telias nya forum!   
  En funktion jag skulle vilja ha är att trådar som ingen skrivit i låses för nya inlägg efter en viss tids inaktivitet i tråden, t ex ett år. Det är alltid lika förvånande när någon väcker liv i en flera år gammal tråd där ganska mycket förändrats sedan tråden var aktuell.
  Senast nyss var det någon som väckte liv i en tråd där senaste inlägget dessförinnan var från 19 januari 2011.
  A
 16. Anaesthisia fick en like av Asawid i Privata hemsidor, som tydligen utgått ur avtalet...   
  Med tanke på de svårmemorerade adresser som sidorna hade förstår jag inte riktigt charmen.
  Sedan borde det kanske delas ut något pris här; att väcka en död tråd efter nästan år år är något av en bedrift! ;-)
  A
 17. Anaesthisia gav en like till Mats A i Kabel till TV box   
  Det är ju inte hemskt mycket nytta med internet i TV:n om du har en box så jag skulle koppla upp TV:n på wifi om den har sånt inbyggt
 18. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Kabel till TV box   
  Med Telias nya router (Technicolor TG799vac Xtream) så bör det rent tekniskt räcka med en kabel och en nätverksswitch, men jag skulle nog ändå välja två. Det är inte själva kabeln som är den stora kostnaden utan allt arbete med att borra hål och sätta upp kabelkanaler etc. samt att TV och dator eventuellt ligger på olika ställen så det ändå måste bli ett vägskäl efter vägen. 
 19. Anaesthisia gav en like till mrknowitall i Kabel till TV box   
  Om du är kund direkt till Telia, Telia Öppen fiber, villafiber etc och inte tex via ett kommunalt nät, så fungerar det om använder den router Telia skickar med. Bara att koppla en enkel switch i tvbänken alltså. 
 20. Anaesthisia gav en like till Asawid i Varför tvinga oss använda Google Chrome?   
  Vitsen med forumet är att användare ska kunna diskutera och utbyta erfarenheter. Dessvärre är det vädligt få personer som deltar numer (var fler förr). Detta framgår, som sagt, när man registrerar sig. Kopierar också från forumets "framsida":
  VÄLKOMMEN TILL TELIAS FORUM
  Här kan du läsa och dela med dig av synpunkter, tips och tricks gällande Telias tjänster och produkter. Observera att forumets syfte är att skapa dialog mellan kunder. Om du vill ha hjälp eller kontakt från Telia, använd Support eller Kontakta Oss.
 21. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Varför tvinga oss använda Google Chrome?   
  Det finns fler trådar i det här ämnet. Den största av dem har jag för mig kom fram till att det är bättre att ladda ned Telia Play från Microsoft Store och köra som en Windows-app i stället. Då är man helt oberoende av webbläsare och uppdateringar av dem som eventuellt kan störa pluginer och tilläggsprogram.
  Angående Telias närvaro på forumet så finns det redan moderatorer och det finns en möjlighet att det även kan börja förekomma Telia-representanter med inside-information som kan klargöra allmänna frågeställningar, vilket jag tycker är positivt.
 22. Anaesthisia gav en like till Asawid i Varför tvinga oss använda Google Chrome?   
  Fråga Telia om du vill ha annat än gissningar till svar. Detta forum är alltså INTE en kontaktväg till Telia. Här finns (i stort sett) bara vanliga användare, vilket fram,går av texten om syftet med forumet som visades när du registrerade dig.
  Facebook är en ganska bra kontaktväg.
 23. Anaesthisia fick en like av mrknowitall i När kommer (mer) stöd för VoLTE   
  Nej, du behöver wifi-samtal för att kunna använda röstsamtal och sms över wifi.
  VoLTE handlar om att kunna hantera röstsamtal och sms över 4G/LTE.
  Det är två olika funktioner och det finns telefoner som har stöd för det ena men inte det andra.
  Och det finns som sagt åtminstone en svensk operatör som har stöd för fler telefoner än vad Telia har, även om den skillnaden lär minska över tid eftersom det nog handlar om halvgamla modeller som det skiljer på.
   
  A
 24. Anaesthisia gav en like till Asawid i elektriker   
  Du har inte vänt dig till Telia nu, vilket du tycks tro. Detta är ett forum för användare. Vill du nå Telia använd någon annan kontaktväg. T.ex. Facebook.
 25. Anaesthisia gav en like till Mats A i När kommer E-Sim?   
  I o f s jag också, men har under tiden hittat många kul alternativ till Apple Watch där man inte behöver ladda klockan varje dag. T ex min Nokia/Withings håller sig 25 dagar och på 50 m djup. Fitbit m fl klarar en vecka eller så.... När Apple klarar minst en vecka på en laddning kanske jag blir intresserad...