Anaesthisia

Medlem
 • Antal inlägg

  8 568
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  171

Like-aktivitet

 1. Anaesthisia fick en like av bsj i Era felsökning är under all kritik   
  Lugnande medel finns på apoteket. Troligen behöver du även förnya ditt recept om det inte redan är gjort.
   
  A
 2. Anaesthisia gav en like till bsj i Tv sändning hackar   
  Vad jag vet så skickar inte vi som skriver i det här kundforumet ut ngn router, däremot gör Telia det. Har själv inte TV via Telia, men det finns säkert ngn forumdeltagare som kan ge dig lite tips.
 3. Anaesthisia gav en like till Asawid i Ansluta kopiering   
  Du får nog ge lite mer information om någon ska kunna komma med råd.
  Vilken skrivare?
  Vilken router?
  Vilka steg gör du?
  Vadå lyser rött? Vilken lampa på routern? Fungerar WiFi med andra enheter.
  Om WiFi fungerar i övrigt är det nog så att du måste kolla skrivarens anvisning eller installationsprogram.
 4. Anaesthisia gav en like till bsj i Era felsökning är under all kritik   
  Varför gnäller du på oss? Vi är precis som du bara kunder hos Telia.
 5. Anaesthisia gav en like till mrknowitall i Era felsökning är under all kritik   
  Vi får banne mig bättra oss. Här sitter vi kunder och tror att våra felsökningar är minst lika bra som grannens som inte ens hjälper till härinne, och så visar det sig att de inte duger. Min senaste felsökning när mina kanaler försvann var att först prova utan glasögonen, men det blev sämre utan. Sedan drog jag ner på träspriten och det hjälpte. Min personal är det synd om, det stämmer. Barn har ingen känsla för kvalitet, och det stämmer. Ungarna städar dåligt för de pengarna jag betalar... 
 6. Anaesthisia gav en like till mrknowitall i dosan i väggen   
  Troll var roligt att höra. Undertecknad och övriga här på forumet har troligen hjälpt hundratals genom åren men det är lätt tröstlöst att hjälpa folk som inte engagerar sig att lägga en minut på en beskrivning av sitt fel. Om du istället beskriver konkret vad du har, kanske tom med hjälp av bilder, vad exakt som dragits ut eller ev skadats så ökar chansen att få hjälp. 
 7. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Telia Sense och elbilar   
  Det lite tråkiga svaret är att du nog får vända dig till Telia om detta, om det inte finns nån Telia Sense-användare som kan informera mera. Jag har ingen egen erfarenhet av Telia Sense, jag använder Volvos eget system, Volvo On Call. Det är såvitt jag vet specialanpassat för varje enskild bilmodell. Jag har dock ingen El/hybridbil heller.
 8. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Inehållsdelning ej längre möjlig TG789vn   
  I och med Windows 10 version 1709 så togs detta protokoll bort. Man kan lägga till det igen, se t.ex. https://support.microsoft.com/sv-se/help/4034314/smbv1-is-not-installed-by-default-in-windows
  Visst, det gamla protokollet innehåller en del säkerhets-issues, men så länge som man håller sig till sitt eget hemma-LAN där man har full koll på vilka som ansluter till det så ska det troligtvis inte innebära något problem.
   
  Helt OT så är det lite spännande att se att Microsofts översättningsrobotar fortfarande har en liten bit kvar till perfektion (ur artikeln jag länkade till):
  En utdelad server-resurs i Windows heter som bekant share på engelska, som också kan betyda aktie.
   
 9. Anaesthisia gav en like till mrknowitall i Koppla in digitaltv med egen fjärrkontroll   
  Vid det här laget har han nog både slängt ut kartong, box, och tv om det inte funkar...Det enda som finns kvar är nog en gömd kontroll nånstans
   
 10. Anaesthisia gav en like till Mats A i Koppla in digitaltv med egen fjärrkontroll   
  Känner inte till Arris boxarna men har svårt att tro att det inte skulle behövas fjärrkontroll till dom! Hur byter du kanal då? Du får nog tjata på Telia...
 11. Anaesthisia gav en like till bsj i Spotify/Youtub   
  Du vänder dig till Telia i ett forum som är ett kund till kundforum, alltså en plats där Telias kunder kan ge varandra råd och tips (vilket för övrigt står på forumets startsida).
  För att få kontakt med Telia ska du använda dig av Kontakta oss som finns längst ned på sidan, deras FB-sida lr 90 200
 12. Anaesthisia gav en like till Johansson Fredrik i Nytt sim kort 0727107256   
  Detta är ingen ingång till Telias kundtjänst. Du kan logga in på https://www.telia.se/privat/mitt-telia och beställa ett nytt SIM-kort. Klicka på ditt mobila bredband under "Abonnemang". Scrolla därefter ned en liten bit dit det står "Inställningar". Där kan du välja att beställa ett nyttt SIM-kort. Du kan annars kontakta Telia på 90 200 eller https://www.telia.se/privat/kontakt
 13. Anaesthisia fick en like av Asawid i Telias spamfiler   
  Kan du redogöra för exakt hur du skickar?
  Om du använder Gmails utgående server har ditt problem inget med Telia att göra, ö h t, utan det är Google som får berätta hur de resonerat.
  Företag brukar nog normalt sätta upp en egen server och portionera ut meddelandena i lagom små batcher för att inte drabbas av problem.
  Om du använder ett privat konto hos Google är det möjligt att de inte räknar med att du ska göra stora utskicka via tjänsten.
   
  A
 14. Anaesthisia fick en like av Asawid i Telias spamfiler   
  Jag skulle rekommendera att du försöker skicka ut meddelandena i mindre batchar för att slippa bli fångad av spamfiltret. Skicka t ex meddelandena fem i taget med 5-10 minuters mellanrum
   
  A
 15. Anaesthisia gav en like till bsj i lösenord epost   
  Du har möjligtvis inte testat den här sidan? https://www.telia.se/privat/support/epost-i-datorn?intcmp=support_epost
 16. Anaesthisia gav en like till mrknowitall i lösenord epost   
  Du kan få ett av mig 
  Användarnamn : Dettaärett
  Lösenord :           Kundforum
 17. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Många program spelas in fel tider (Disney Channel)   
  I det fallet är det uppenbarligen Telias system som gör fel
 18. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Mottagning   
  Jo, det var väl bättre förr med mobiltelefoner med extern antenn, då behövdes inte så stark signal. Många mobiltillverkare verkar förutsätt att man oftast befinner sig i ett mobilmast-tätt område, för mottagning verkar inte prioriteras lika mycket som nya coola appar eller krökt displayglas som går ända ut till kanten. Mobilsignalen är dessutom en radiosignal som sänds ut från en förhållandevis väldigt svag sändare, t.ex. jämfört med FM-radio, och det behövs inte så väldigt mycket för att skymma eller störa ut signalen. Ett nytt hus med plåttak eller plåtfasad kan räcka för att försämra mottagningen på en plats där det tidigare varit bra mobilmottagning. Sen kan ju en mobilmast tillfälligt vara tagen ur bruk eller så kan nätet vara överbelastat. Det första man ska prova om man tycker att man har dålig mottagning är att flytta på sig, t.ex. närmre ett fönster eller till och med gå ut. För länge sedan när jag var ute på sommarstället så gick det inte att använda mobiltelefonen inomhus. Enda stället där det funkade var ute i potatislandet.
 19. Anaesthisia gav en like till mrknowitall i TV-bilden fryser   
  Till Bernt Göran, bra idé att koppla direkt till mediaomvandlaren. Funkar det inte då, och om du har en annan kabel än tidigare så har du uteslutit all egen utrustning och felet kan bara ligga hos Telia. 
  Till Maj, ingen operatör garanterar någon som helst funktion trådlöst eftersom det är tekniskt omöjligt att göra det. Prova samma lösning som BG ovan. 
 20. Anaesthisia gav en like till Mats A i TV-bilden fryser   
  Och hur är digitalboxen kopplad till routern? Om du har en trådlös lösning så prova att dra en nätverkskabel mellan router och digitalbox. Du kan också dra nätverkskabel från digitalboxen direkt till port 2 på fiberswitchen, för att kunna utesluta problen med routern.
 21. Anaesthisia gav en like till mrknowitall i TV-bilden fryser   
  Ja det kan bero på mycket och alla gemensamma orsaker mynnar ut i att du inte har tillräckligt med överföring fram till din box. Eftersom du inte över huvud taget beskriver vad du har för uppkoppling och sedan lokal utrustning och anslutning i hemmet går det inte hjälpa dig vidare. Återkom med det så kommer du få bättre hjälp. Beskriv i detalj vad du har, gärna med bilder och modellnummer och vad du provat och inte provat. 
 22. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Play i Norge   
  Eluttag har de säkert, men jag har för mig att de inte ser ut riktigt som våra, så det kan vara bra med en adapter. Eller var det Danmark, jag minns inte riktigt.
  Det ska ju gå bra sedan ett tag tillbaka att se hela Telia-utbudet i alla EU-länder, men jag vet inte ifall de tagit med Norge också, de är ju inte med i EU.
  OT så tror jag inte att det heter pirrsnöre. Bananer heter heller inte guleböj och ekorrar kallas inte tallefjantar.
 23. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Router.   
  Om routern gick sönder vid ett åsknedslag så är det inte helt omöjligt att nätverkskortet i datorn strök med ifall den var ansluten med kabel. Om datorn även har trådlöst nätverk, prova med det. Prova annars att köpa ett USB-anslutet nätverkskort, antingen trådlöst eller trådbundet, de är inte så dyra. Ett inbyggt nätverkskort i datorn är inte så dyrt heller i och för sig, men det kan vara svårare eller dyrare att byta om man inte vet hur man gör, so så är det lite viktigare att man får tag på en sort som passar i datorn. Man kan också testa med en annan dator. Och hade man lite tur i oturen så kanske det var nätverkskabeln som gick sönder, så det kan vara värt att testa med en annan sådan. Men mest troligt tror jag tyvärr att det är nätverkskortet i datorn, och det är tyvärr sällan som åskskador täcks av garantier, möjligen av försäkringar.
 24. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Bedrägeri   
  Ja, det är med största sannolikhet bluff. Även om den inte är en 100% säker metod så är en bra metod att dels inspektera avsändaradressen till mailet och adressen till länken man ska klicka på, och det är högst osannolikt att ifall Telia eller din bank eller skattemyndigheten skulle skicka ett mail med liknande innehåll på riktigt, så lär inte avsändaren ha en adress som ligger på Gmail eller Yahoo, eller ens telia.com och adressen man ska hoppa till ligger inte på nån konstig ".nu"-domän oavsett om den börjar på nånting som verkar bekant.
  Dessutom, ifall Telia skickar ett mail om konstig kontoaktivitet så skulle jag själv skriva in adressen till Telia.se i webbläsaren och logga in där och inte följa nån konstig länk i ett mail.
  För några år sedan var det väldigt populärt att skicka med en bilaga med namn som ser ut att vara  "veryfunny.gif" eller "nakedgirl.jpg", men som egentligen hette nånting som slutade med ".exe" men som inte visades i Windows eftersom nån ***** på Microsoft kommit på att det skulle vara en bra idé att dölja filnamnsändelser. Klickade man på en sån bilaga så kördes det programmet, och det var sannolikt inte något roligt man fick se.
 25. Anaesthisia gav en like till bsj i Bedrägeri   
  Med den svenskan så skulle jag utan tvekan ta det för ett bluffmail. Bara att slänga. Om du är tveksam så ta kontakt med Telia på deras FB-sida och fråga