Anaesthisia

Medlem
 • Antal inlägg

  8 604
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  174

Like-aktivitet

 1. Anaesthisia fick en like av Asawid i E-sim, igen !? Svårt ?   
  Telia har ju ingen skyldighet att lansera tjänsten.
   
  Om det är angeläget för dig att få eSIM kanske du kan vända dig till en leverantör som faktiskt erbjuder det? Och så kan du byta tillbaka till Telia när företaget har tjänsten framme?
   
  A
 2. Anaesthisia gav en like till Asawid i Ständig cirkus och inkompatibla chefer.   
  Jag tycker nog att det kan vara bra att bli påmind om att kolla och dubbelkolla den infromation man får. Jag tycker inte att startinlägget (som till skillnad mot många andra klagomålstrådar inte på något vis antyder annat än att TS är medveten om detta är ett kund till kund forum) är det mest meningslösa i tråden, om man säger så... (Även detta inlägg från mig är ju, ärligt talat rätt meningslöst men den direktsända sport jag satt och tittade på har tillfälligt avbrott så NÅGOT måste jag ju göra...)
  Tillägg: Men även jag undrar vad som avses med "inkompatibla chefer". Inkompatibla med vad?  
 3. Anaesthisia gav en like till bsj i Ständig cirkus och inkompatibla chefer.   
  Jag har också varit Teliakund ungefär lika länge och alltid fått hjälp. Ibland har det gått fort och ibland har det tagit ett tag. Senaste gången var för snart sju år sedan, men då ilsknade t.o.m kundtjänst till vilket resulterade i att jag jag fick ta ledigt från jobbet och möta upp tre killar från Teracom med pejlingsutrustning, inom en timme hade de hittat störningskällan.
 4. Anaesthisia gav en like till Mats A i Ständig cirkus och inkompatibla chefer.   
  Vet inte varför Hans Izraelson tycker det är mödan värt att skriva av sin frustration i det här kund till kundforumet? Själv har jag varit Teliakund sen jag flyttade hemifrån 1971 och allt har bara funkat, alltid, och om inte så har jag fått snabb hjälp även på kvällar och långhelger. Men det kanske bara är jag...
 5. Anaesthisia gav en like till hsd i Internetradio   
  Jag har en gammal internetradio, det enda som behövs är wifi-lösenordet
 6. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Internetradio   
  Du får ursäkta, men varför måste man gå in i routern och fippla bara för att man ska få en internetradio att fungera? Räcker det inte att koppla in en TP-kabel från routern eller konfigurera WiFi-lösenordet i internetradion?
 7. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Kan inte maila till vissa adresser   
  Vet inte om du bara skrev fel i inlägget eller om du kopierat den exakta mailadressen, men i ditt inlägg så är det ett kommatecken och inte en punkt mellan 'sbcglobal' och 'net', och skulle ju förklara varför inte adressen fungerar. Men 'sbcglobal.net' verkar inte finnas i nåt globalt DNS-register när jag testade med nslookup på kloth.net, så jag misstänker att det är nån annan felstavning i adressen.
 8. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i SKRÄP POST   
  Så här brukar jag göra om jag känner mig på sånt humör:
  1. Försök att få fram en mailadress till avsändaren. Bortsett från spam som viagrareklam så brukar det ofta vara en seriös avsändare ändå, vill de sälja nåt så är det ju bra att man kan få kontakt med dem. Man kan även testa "info@<avsändardomän>"
  2. Skicka ett mail till dem men en formulering i stil med nedanstående:
  Hej,
  Enligt GDPR (General Data Protection Regulation, eller DSF, (allmänna) dataskyddsförordningen på svenska) som trädde i kraft 25 maj 2018 och gäller i hela Europeiska Unionen har jag rätt att få veta varifrån ni har fått mina adressuppgifter. Jag har också rätt att begära att dessa uppgifter raderas oavsett tidigare samtycke, samt att de raderas från alla register som dessa uppgifter har distribuerats till. Detta måste utföras inom en rimlig tid, och att inte göra så är olagligt i hela Europeiska Unionen och överträdelse kommer att rapporteras till datainspektionen.
  Får man (tyvärr mot förmodan) svar på varifrån de fått adressen, kan man upprepa processen mot det företag som sålt/delat med sig av informationen.
  Ett alternativ jag funderat på är att försöka copyright-skydda sin mailadress och kräva ersättning för otillbörligt användande
 9. Anaesthisia gav en like till Asawid i SMS-kommando för Telia Kontantkort   
  VAD dras från ditt kort? Du har citerat en hel massa SMS-kommandon. Har det något med det du citerade att göra? Eller är det någon allmän undran sm du borde kontakta Telia för att få besvarad? Det gör du inte genom det här forumet. Detta är ett forum för användare.
 10. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Inloggningskod för två tv apparater fungerar ej   
  Det "ska" inte fungera med samma kod i två boxar, så det måste ha varit något fel som gjort att det ändå har fungerat. Om inte supporten tänkt på detta så hade de antingen inte blivit korrekt informerade om läget eller så hade de en dålig dag. Det kanske fungerar om man inte använder mer än en box i taget. En möjlig förklaring kan vara att den ena boxen gått på nån annans abonnemang.
  Jag har två TV-apparater med varsin box som naturligtvis har olika koder. Vid ett tillfälle skaffade jag en ny box med hårddisk, och flyttade då den gamla boxen till den andra TV:n eftersom det var en lite modernare modell på den boxen än den som satt där och det var faktiskt lite knepigt att göra sig av med den gamla koden i den boxen, och koderna gick inte att använda förrän man tagit bort dem från den andra boxen. Man var dessutom tvungen att "logga ut" och ta bort koderna även från den box som inte längre skulle användas.
 11. Anaesthisia gav en like till Hawkmax i Nyhetskanaler BBC, CNN   
  Vi hade CNN och BBC News ett kort tag, men så försvann de igen. Skulle hellre att några "skräp" kanaler försvann istället. 
   
 12. Anaesthisia fick en like av Asawid i Telias spamfiler   
  En nackdel med att skicka ut med alla e-postadresser synliga är att adresserna potentiellt blir extra utsatta för skräppost om någon av mottagarna får sin dator infekterad av ohyra.
  Jag kan tycka att man bör tillgängliggöra andra medlemmarnas kontaktuppgifter i inloggat läge på en klubbs hemsida, och inte synliga i e-postutskick. Det gör faktiskt ett amatörmässigt intryck när man gör så. Råkar man någon gång skicka fel riskerar man också att det kommer meddelanden av typen "svara till alla" från någon som inte ens är med i sällskapet. Jag har själv råkat ut för den typen av massutskick och det har inte alltid varit lätt att slippa dem.
  A
 13. Anaesthisia gav en like till Asawid i Telia..... Fri social media?   
  Förutom det uppenbara, att du verkar tro att du vänder dig till Telia när du i själva verket vänder dig till andra användare är ditt inlägg oklart.
  Jag kan inte låta bli att fundera över vad du är upprörd över. Telia ska inte censurera någon surfande ett dugg mer än de gjort tidigare. På sätt och vis tvärtom. Med den "fria surf på sociala medier" som Telia erbjöd styrde man genom detta trafiken mot ett antal sidor genom att gynna dessa framför andra (i och med att surfen diut var fri). Detta är inte tillåtet. Därför måste Telia upphöra med det. Telia måste förstås, även om man försökt slinka undan, rätta sig efter lagen precis som alla andra. Är det det du är besviken över? Att man inte längre får ha fri surf på sociala medier, eller är det att man inte slutat med det snart nog?
  Självklart måste man, den dag man verkligen upphör med fri surf sluta marknadsföra den, men jag tror inte den dagen infallit än. Jag kanske har missat något, men jag hittar inte något särskilt om detta idag (eller igår), utan det färskaste jag hittar är från 28/9. Länka gärna till vad det är du menar med "dagens besked". Det fanns vä'l en instans kvar för Telia att försöka med, men kanske man gått på pumpen även där fast jag inte sett något om det i nyheterna. 
   
 14. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Telia..... Fri social media?   
  Oj, förlåt. Jag lovar att aldrig använda den sloganen. Förresten så tror jag inte att jag nånsin har gjort det. Och jag har heller aldrig försökt censurera Telia-kunders surfande, och jag har heller ingen som helst möjlighet att göra det. Jag är bara kund hos Telia, precis som de flesta andra forumdeltagare på detta forum.
 15. Anaesthisia gav en like till Dan Altemyr i Telias spamfiler   
  Det verkar alltså som att problemet löst sig självt då, det var ju trevligt.
  En liten kommentar bara till att använda fältet To: i massutskick: Det är generellt inte en särskilt bra idé, eftersom alla mottagare då ser alla andra mottagare, och det är dels ofta lite tradig läsning att se hela distributionslistan, dels avslöjar man sin distributionslista för alla mottagare, vilket inte alltid är önskvärt, och dels, vilket kanske är viktigast, finns det en risk att någon väljer "svara alla" och ett svar på utskicket går ut till samtliga på listan. Om flera gör detta och även i sin tur svarar på svaren och mailtråden går runt ett tag så sänker man lätt hela mailsystemet. Det finns kanske undantag där man vill visa vilka som får utskicket, men generellt är det mycket bättre att använda Bcc: och i fältet To: skriver man in sin egen mailadress ifall mailprogrammet klagar.
 16. Anaesthisia gav en like till Mats A i Text TV   
  Ja, varför vet nog bara Telia om du kontaktar dom. Hos mig har det inte varit några problem på länge...
 17. Anaesthisia gav en like till Asawid i Fjärrstyrning / fjärrutrustning   
  Väcker denna tråd igen. Tack vara dig @ansgar fick jag tanken att kombinera mina Ontech-relän med ett mobilt bredband och Tellstick för att kunna styra fler lampor med scheman med slumpinslag (vill att kåken ska se bebodd ut fast jag inte är där så ofta på vintern). Precis som för dig verkar routern behöva startas om emellanåt (2 veckors upptid nu senast, har inte haft sustemet igång så länge). Vad jag gjort är att ha strömförsörjningen till routern (och Tellsticken) kopplad till mitt Ontech-relä. Ontech-relät kan jag slå av och på hemifrån. Det har sin egen nätaccess. Alltså kunde jag nu stänga av (och slå på) strömmen till routern hemifrån. 
  Måste säga att det var toppen att få in ett Tellstick-system i stugan även om Ontech fortfarande är mitt huvudsystem (bra styrning av värmepumpen och bra strömbortfallslarm). Tack Ansgar för att du fick in mig på de tankarna!
 18. Anaesthisia gav en like till Tornevall i Telias spamfiler   
  Glömde nog skriva det i mitt eget kaos här. Vissa spamfilter begränsar antalet CC-mottagare till ett viss antal mottagare. Detsamma gäller även "Till"-fälten i viss mån. BCC kan jag inte uttala mig om, däremot kan jag mycket väl tänka mig att en mailklient som vill vara effektiv, vid själva uppkopplingsögonblicket till SMTP-servern försöker sända fler "Rcpt To", om det ska till samma domän och redan där blockeras om det blir för många mottagare. Det kan ju hända att mottagarna inte ser varandra, men ändå stävjas om antalet samtidigt mottagare i samma översändningssvep är för många
   
 19. Anaesthisia fick en like av Tornevall i Telias spamfiler   
  Det kan vara så att fälten med mottagare är för långa.
  Vet inte om du tycks vara mest intresserad av att lösa problemet, egentligen?
  A
 20. Anaesthisia fick en like av Tornevall i Öppna port 21 FTP-protokoll   
  Jag har alltid undrat vem det var som genererade dessa meddelanden om "aliasmissbrukaren" Thomas Nord.
   
  A
 21. Anaesthisia gav en like till Magnus Finbom i Undertexter spelas inte in eller är osynkade   
  Det är ju inget Fel att Telia valt sin nuvarande tekniska lösning. Så det lär ju inte hjälpa.
  Undertexter fungerar ju precis som dom valt design.
  Men jag påpekar det varje gång någon Telia-person är i närheten och till kundtjänst att man kanske kan se över detta.

  För hörselskadade så är det en klar försämring jämfört med konkurrenter som hanterar undertexter väldigt bra.
   
 22. Anaesthisia gav en like till Mats A i Undertexter spelas inte in eller är osynkade   
  Felanmäl på rätt sätt så brukar man få svar även på helger.
  https://www.telia.se/privat/support
 23. Anaesthisia gav en like till Mats A i Wifi Japan   
  Kontaktar Telia och inte det här kund till kundforumet...
 24. Anaesthisia gav en like till Mats A i Felanmälan Tv   
  Deras Facebooksida svarar även på helger och i alla fall tidigare har man fått svar om man felanmäler via ett webbärende även på helger. Tror det är samma personal...
 25. Anaesthisia gav en like till Mats A i Spotify familj skillsmässa   
  Kan nog ingen i det här kund till kundforumet tala om för dig. Kontakta Telia eller Spotify...
  Och jag får beklaga skilsmässan...😢