Dan Altemyr

Medlem
 • Antal inlägg

  249
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  43

Dan Altemyr vann senast 21 Mars

Dan Altemyr hade det mest gillade inlägget!

Om Dan Altemyr

 • Rank

Användarinformation

 • Kön
  Not Telling
 • Plats
  Stockholm
 1. Jag tror tyvärr inte att det är möjligt. Jag tror att det fanns nåt experiment för några år sedan med en eller ett par samsung-apparater som hade en slags mjukvarubox för telia, men jag tror det rann ut i sanden. Tyvärr så går det heller inte att installera Telia Play på en android-tv, det hade annars varit en möjlighet. E nvariant är att ansluta en chromecast om inte TV:n själv har sån funktion och sedan casta från en surfplatta eller mobiltelefon
 2. Jag har för mig att routern från telia man har hemma har funktionalitet för att separera trafiken från den inkommande TP-kabeln i TV, Internet och telefoni, och har man inte med den funktoinalitetet utan kopplar signalen direkt till en dator så måste datorn ha den förmågan att hitta den del av IP-trafiken som når ut på internet och inte hamnar i Telia-TV:s server. Det tror jag inte är något som finns i en normal dator. Man kan koppla in en alldeles egen router i stället för den som Telia tillhandahåller, men man måste även då skruva en del i inställningarna i den routern. Eller så är det kanske så att det inte är routern som det är fel på utan antingen "Inteno" som jag inte riktigt vet vad det är men gissar att det är nån slags mediaomvandlare, eller att det blivit fel borta i Telias router. Jag antar att den IP-adress som routern hemma har fått när den startade upp ligger låst i Telias router under en viss leaseperiod. Den borde dock inte vara så värst mycket längre än ett dygn kan man tycka, annars skulle det generera alldeles för många supportärenden hos Telia om att friställa IP-adresser. Jag tror inte att den där Intenon har någon DHCP-funktion utan det är routern hos Telia som delar ut IP-adressen, så det hjälper inte att stänga av Itenon. Det är jämförbart med att stänga av och på en nätverksswitch.
 3. Jag tror inte att du ska ansluta någonting annat än TG799 till det du kallar mediaomvandlaren och sen ansluta allt annat till TG799, och om inte hålen i den räcker till med en nätverksswitch emellan.
 4. Nog är det roamingavgift i Thailand och dyrare surf. Det är bara i EU som den har slopats. Vissa operatörer har undantag men inte alla, speciellt inte Telia. Man kan dock köpa till ett specialavtal, se https://www.telia.se/privat/utomlands#!/Thailand
 5. Jo, i den nya runda finns SVT play, men inte i den gamla fyrkantiga (Den med inspelningfunktion heter VIP 2853). Jag har en av varje, men den som är inspelningsbar är tyvärr den äldre modellen. Om man precis fått Telias bredband med IP-TV installerat så är det väl högst troligt att det är den nyare burken man får, så jag ber att få ta tillbaka min bryska inledning på förra svaret. I den nya burken ligger SVT Play under "PLAY" i menyn, scrolla ned till "mina playtjänster" så ligger den allra först. Jag har fått förklarat att detta är en "app" som tagits fram i samarbete mellan Telia och SVT och den gamla burken stödjer inte den app-tekniken. Jag har ett tag funderat på att byta ut min burk mot den nyare samt utrusta den med en disk, men det verkar tyvärr kört att försöka få över inspelat material från den gamla disken. Den nya burken är nnars klart bättre med en snabbare processor, så att menyer blir rappare, samt att den stödjer nya funktioner, som t.ex. SVT play, Youtube och Netflix.
 6. Den frågan bör du nog ta med leverantören av larmet eller den larmcentral som larmet kopplas upp till. Verisure som jag har använder sig av mitt bredband så länge som det finns tillgängligt, men dinns inte det så har det ett eget oberoende som jag tror gsm-baseat system som backup. Jag vet att även trygghetslarm numera inte är kopplade över telefonkoppartråd utan använder en oberoende trådlös förbindelse, troligen gsm det med. Det känns ganska osäkert att basera hela sitt larmsystem på en telefonförbindelse, eftersom teleledningen in i fastigheten oftast är ganska lätt att komma åt för tjyven, det är bara att backa på teleskåpet typ.
 7. Det kan du tyvärr inte. Jag har för mig att Telia och Sveriges television för några år sedan hade något bråk om upphovsrätter, och då försvann SVT:s programutbud från listan över playtjänster i boxen, och tyvärr har de aldrig kommit tillbaka. Den finns inte heller i Telia Play-appen. Efter ett tag när de blivit lite mera sams igen så dök alternativet SVT R upp i playtjänstlistan, och det är nån slags urval ur SVT:s programutbud, troligen sådant som inte har upphovsrättsproblem. Ska du se SVT Play på din TV så måste du ha en chromecast installerad eller en smart-tv som kan ta emot casts eller streaming från en mobiltelefon elle rsurfplatta där du kör SVT Play-appen.
 8. Jag kan inget om AirTies, men om jag förstått det rätt så är de konstruerade för att lämna en garanterat stabil trådlös förbindelse, och den lägre hastigheten du får kanske är den högsta hastigheten dessa kan garantera, eller så finns det begränsningar i hårdvaran om vad de kan leverera. Kör man snabbare än så blir det kanske mikroskopiska avbrott som tvingar omsändning av paket, vilket inte märks när man mäter hastighten med "bredbandskollen", det blir bara ett aningen sämre mätvärde, men som definitivt märks när man streamar obuffrat. Störningarna kan bero på mycket, dålig kvalitet från leverantören, eller kanske grannarnas WiFi-nät som kanske kör på samma kanal. Sånt går att kolla lätt, t.ex. med appen WiFi Analyzer på mobiltelefonen. Den kan även ge förslag på att använda en bättre kanal. Men om det nu bara är 9 m mellan router och TV-box, varför använder du då inte kabel i stället? Det är både snabbare och stabilare än någon form av trådlös lösning alla dagar i veckan.
 9. Du borde nog fråga Telia om detta och inte det här forumet, men jag har för mig att om du väljer "betala"-alternativet så kommer det upp en följdfråga om ifall du vill betala via Telia-fakturan eller utnyttja ett gratiserbjudande. Det kan ju hända att du vill spara gratisfilmerna till en "dyr" film
 10. Utklippt från Swedbanks Frågor och svar: Jag tolkar det som att det beror på ifall Telia kan tänka sig att skicka e-fakturan till någon annan.
 11. Ja, men vad ska jag med tre abonnemang till? Jag har bara två TV-apparater och bara det är egentligen en för mycket.
 12. Jag noterade alldeles nyss när jag försökte navigera mig runt i Telias supportsidor, som faktiskt är ganska trassliga, att det finns fler referenser till Telias forum. Jag hittade tyvärr inte vad jag sökte, och chatboten Charlie får nog öva lite till innan den går att använda, men kom t.ex. så småningom fram till en knapp med "Sök support". Jag knappade in vad jag sökte efter men hittade inget ändå, men det förslag som kom upp för fortsatt supportsökning var forum.telia.se. Den här kopplingen som många misstar för support från Telia sitter alltså i lite här och var på Telias sidor så att den rådande missuppfattningen finns är nog inte så värst konstig ändå. Mitt ärende får jag väl ta per telefon eftersom jag inte använder Facebook. Uppdatering: Jag hittade vad jag sökte på annat sätt. Telias marknasföring är lite missvisande tror jag. På mina sidor står att jag kan beställa tvillingabonnemang för 0 Kr/mån, men jag har redan ett sånt och betalar 129 Kr/mån. Tittar man riktigt noga så stor det inte 0 Kr utan "från 0 Kr", och 0 Kr gäller endast om man har grundabonnemanget. Men Mina Sidor borde förstå att jag har "Stor" och då kostar det 129. Detta är alltså på "Mina Sidor" där all information om mina abonnemang finns, och inte på de publika sidorna.
 13. Är det nån som vet om det bara är Huawei som berörs av den där uppdateringen? Det ser bara ut att finnas Huawei-alternativ med på listan på Telias informationssida i alla fall. Jag har en Negear AirCard som jag inte köpt på Telia, men med ett Telia-SIM i
 14. Därför att de övriga länkarna under den rubriken är "Driftinformation", "Täckningskartor", "Surfa säkert", "Anmälan och överträdelser" och "Fakturahjälp", vilka alla är direkta Telia-funktioner som i den mån där finns nån form av bemanning eller betjäning bakom utförs av Telia-personal. Men det är klart, många forumdeltagare kan också bistå med diverse hjälp, så det är väl en viss form av support det också (även om en del av den "supporten" består av att upplysa om att det är ett kund-till-kundforum). En omformulering till "Kundforum" kanske skulle räcka.
 15. Jag har alltid följt forumlänken längst upp till höger på Teilias startsida, så jag får erkänna att jag inte lagt märke den andra länken, troligtvis för att jag sällan scrollar så långt ned på sidan, men jag håller med om att det kan verka lite missvisande. Annars brukar det generellt på alla webbsidor (inte enbart Telia forum) vara så att det nederst på sidorna ofta bara brukar finnas reklambanners, olika sorters juridiska friskrivningar och en del annat som man oftast redan har läst, därav att jag sällan scrollar ända ned dit. Jag tycker att den nuvarande minimalistiska sidfoten i forumet är bättre än den där stora lila grejen, även om den ser lite snyggare ut med det där fina rundade typsnittet i rubrikerna. Frågan är bara under vilken annan rubrik forumlänken skulle hamna eller om den ens skulle vara med där nere. På Telias nuvarande hemsida har "Forum" hamnat under "Support", vilket också är lite missvisande.