Daniel X

Medlem
 • Antal inlägg

  355
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  28

Daniel X vann senast 4 December 2017

Daniel X hade det mest gillade inlägget!

Om Daniel X

 • Rank

 1. Tack för svaret. Ja, det kan ligga något i det men samtidigt så fungerar E5776 som ett rent modem om man kopplar det till en dator via USB. Jag ska försöka få tag på ett billigt USB-modem men lite tråkigt att köpa ett som sedan inte fungerar.
 2. Har försökt hitta någon info om vilka 4G-modem som går att använda till TG799vac Xtreme. "Mobile Connection" finns ju som ett alternativ i menyerna och här på forumet var det en som fått det att fungera med ett 3G-modem. Jag har anslutit en Huawei E5776 mobil 4G-router och min TG799vac Xtreme känner av den, startar en anslutning, man kan styra den mobila routerns inställningar för nät osv. från routern och man ser även signalstyrka. Man kan ändra APN och det är rätt inställt. Men sen står det bara "Starting data session(s)" i den stationära routerns menyer och det går inte att ansluta med den mobila kopplingen. Har givetvis provat att starta om enheterna och dra ur den fasta internetanslutningen från routern. Ringde till Telia men de visste inte hur det fungerade, om det fungerade och minst av allt vilka modem som i så fall fungerade. Det bör dock fungera eftersom alternativet finns i menyerna som ju är helt anpassade efter Telia och deras tjänster. Nu säljer inte Telia längre några 4G USB-modem men de finns ju att köpa begagnade. Någon som fått det att fungera med någon 4G mobil router eller USB-modem? Tack på förhand.
 3. Fick ett erbjudande att köpa en TG799vac Xtream (Wifi router Plus) för 499 kr om jag testade ett snabbare bredband i tre månader. Jag har tidigare alltid bryggat Telias router och använt den som modem och kört med en Asus "värstingrouter". Men jag är grymt imponerad av den nya TG799vac Xtream! Jag har nu bra täckning i hela huset även på ställen där jag inte hade täckning alls med min Asus. Plus högre hastigheter överallt. Jag har ett Nintendo Wii och en PS3:a på en annan våning och de har tidigare haft långsam och instabil uppkoppling, de fungerar perfekt nu. Så nu kan jag plocka bort en repeater på den andra våningen och dessutom sändaren för den trådlösa TV:n eftersom den äntligen är inbyggd i routern. Det som är lite tråkigt att är väl gränssnittet och inställningarna som känns ganska begränsade när man är van med att köra en Asus med custom firmware. Det är dock positivt att man nu med "föräldrakontrollen" kan styra vilka tider och dagar som varje enhet ska ha tillgång till internet och inte bara vilka hemsidor som ska vara spärrade. Så jag får väl försöka leva med att jag inte kan leka lika mycket med inställningarna och istället fått en router som "bara fungerar" riktigt bra.
 4. Nu har Sony släppt den nya uppdateringen där buggarna förhoppningsvis är fixade. Så det ska gå att uppdatera Z1 och Z1 Compact nu. Enligt Sony så har inte Telia några operatörsanpassade versioner av dessa mobiler, utan Telia säljer olåsta, obrandade. D.v.s. det är Sony själva som styr uppdateringarna. Detta till skillnad från vissa andra operatörer i Sverige som har anpassade versioner och där operatörerna måste godkänna uppdateringarna, vilket kan ta tid.
 5. När Sony började "rulla ut" Lollipop-uppdateringen för Z1, Z1 Compact m.fl. så upptäcktes buggar, så det var bara ett fåtal länder och operatörer som hann få uppdateringen. Inte heller den olåsta, svenska varianten har fått uppdateringen. Sony har nu tagit fram en ny uppdatering där byggarna ska vara åtgärdade, förhoppningsvis släpps den snart. Det är alltså Sony som tillfälligt stoppat uppdateringarna.
 6. Japp, tillbaka inom en vecka, precis som jag förutspådde.
 7. Ja, inte nog att SBS tappar i storleksordningen 1,5 miljoner tittar på alla sina kanaler, jag skulle tro att Telias kunder är de som använder utnyttja play-tjänsterna överlägset mest vilket drar ännu mer reklamintäkter till SBS. Det är ju en förhandlingsfråga men SJÄLVKLART kommer kanalerna tillbaka. Eftersom SBS huvudsakliga intäkt är reklam så skulle man i princip kunna ge Telia tillgång till kanalerna gratis, men båda sidor kommer ju att få kompromissa här.
 8. Det går 2,4 personer på ett genomsnittligt hushåll, så eftersom Telia har 700 000 tv-kunder så rör det sig om närmare 1,7 miljoner tittare som SBS tappar. Givetvis vore det helt förödande för SBS att tappa 1,7 miljoner tittare, speciellt med tanke på antalet kanaler det gäller. Det handlar om enorma förluster av reklamintäkter som SBS ägare aldrig skulle tillåta. Samtidigt så innebär frånvaron av SBS kanaler att Telia riskerar att tappa en ansenlig mängd kunder. Finns det någon som tror att de INTE kommer att komma överens? Kanske redan idag, förmodligen inom tre dagar, max en vecka.
 9. Det är väl ingen som tror på allvar att SBS kanaler kommer att försvinna från Telias utbud för alltid?! De kommer att komma tillbaka om några dagar, absolut max en vecka. Det är ju bara att titta på Telias "ersättningserbjudande", det är ju så pinsamt dåligt. Det betyder ju bara att de räknar med att SBS kanaler kommer tillbaka snart. Skulle de ha ett rimligt ersättningserbjudande med typ 10 nya kanaler så skulle folk bli förbannade sen när SBS kanaler kommer tillbaka och man blir av med de där nya, bättre, kanalerna.
 10. Problemet med ett nytt avtal för SVTr var lika för de andra operatörerna typ ComHem, Boxer, Bredbandsbolaget. Telia löste det så att kunderna inte blev drabbade, tjänsten finns ju kvar. Jag vet inte om och hur de andra operatörerna löste det? Det är inte bara Telia som har haft problem att komma överens med SBS, Boxer stängde också av Kanal 5 och de andra kanalerna för ett kort tag innan man kom överens om ett nytt avtal. Eventuellt har andra operatörer också haft problem med SBS?
 11. Här står det lite mer: http://www.telia.se/privat/tv/svtr Det som är lite oroväckande är att man förhandlat sedan sommaren 2014 men inte hittat någon lösning. Man får hoppas att Copyswede ändå kommer att anse att lite är bättre än inget och kommer att kompromissa med sina nya villkor. För att se program från SVT Play är ju en liten Chromecast-sticka en utmärkt lösning. Kostar under 300 kr och fungerar med både Android, iPhone och PC. Dessutom kan man ju använda den till mycket mer än SVT Play... Det som jag kommer att sakna i digitalboxen är möjligheten att starta om pågående program!
 12. Det verkar ju märkligt att förutom Telia så skulle även Boxer, ComHem och Bredbandsbolaget ha missuppfattat CopySwede. Om jag minns rätt så var det en liknande situation för något år sen där Telia tog bort SVT-r ett tag efter att CopySwede höjt avgifterna, men det löste man sedan. Jag tror att något liknande kommer att ske nu, man kommer att förhandla tills man hittar en lösning. Det är bra att operatörerna sätter ner foten och inte går med på CopySwedes avgifter hur som helst. För i slutändan blir det ju vi tittare som betalar.
 13. Jag tänkte på: http://www.technicolor.com/en/who-we-are/press-news-center/news/reliable-video-transmission-within-home "With our MediaAccess TG799vn v2 5GHz Xtream gateway installed, only one separate TG233 is needed to connect as a wireless client to the set-top box."
 14. Ja precis, jag glömde "inte". Japp, med TG799vn2 5Ghz "Xtream" så finns det stöd för att strömma IP-TV till TG233-mottagare utan att man behöver komplettera med en TG233-sändare kopplad till TG799:an. Den största skillnaden är väl att "Xtream" har stöd för både 2,4- och 5 Ghz-banden. (Telias version saknar ju 5 Ghz-bandet). TG233 använder just 5 Ghz-bandet för att sända och ta emot IP-TV (eftersom det ger högre och stabilare hastighet även om täckningen generellt sätt är något sämre än med 2,4 Ghz).
 15. Jag kan nu meddela att det fungerar. Helt plötsligt så tändes länk-lamporna och tv:n kom igång. Det verkar dessutom vara riktigt bra och stabil signal med TG233. Synd att Telia inte använder "TG799vn v2 5GHz Xtream" som gateway, då hade man inte behövt använda en TG233 som sändare, utan det hade räckt att ha en TG233 som mottagare vid boxen.