Daniel X

Medlem
 • Antal inlägg

  356
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  28

Like-aktivitet

 1. Daniel X fick en like av queasy i Androidappen för Play+ är släppt   
  Jag har heller inte kunnat testa den eftersom man inte får använda den på rootade enheter. Tråkigt.
 2. Daniel X fick en like av Mats A i TG799vac (Xtream)   
  Fick ett erbjudande att köpa en TG799vac Xtream (Wifi router Plus) för 499 kr om jag testade ett snabbare bredband i tre månader.
   
  Jag har tidigare alltid bryggat Telias router och använt den som modem och kört med en Asus "värstingrouter".
   
  Men jag är grymt imponerad av den nya TG799vac Xtream! Jag har nu bra täckning i hela huset även på ställen där jag inte hade täckning alls med min Asus. Plus högre hastigheter överallt. Jag har ett Nintendo Wii och en PS3:a på en annan våning och de har tidigare haft långsam och instabil uppkoppling, de fungerar perfekt nu.
   
  Så nu kan jag plocka bort en repeater på den andra våningen och dessutom sändaren för den trådlösa TV:n eftersom den äntligen är inbyggd i routern.
   
  Det som är lite tråkigt att är väl gränssnittet och inställningarna som känns ganska begränsade när man är van med att köra en Asus med custom firmware. Det är dock positivt att man nu med "föräldrakontrollen" kan styra vilka tider och dagar som varje enhet ska ha tillgång till internet och inte bara vilka hemsidor som ska vara spärrade.
   
  Så jag får väl försöka leva med att jag inte kan leka lika mycket med inställningarna och istället fått en router som "bara fungerar" riktigt bra.
 3. Daniel X fick en like av Bridgehill i Dialect är förnedrande för Telia   
  Telefonförsäljning är förmodligen ganska effektivt, med tanke på hur många försäljare som ringer på kvällarna.
   
  Så samtidigt som Telia (och andra operatörer) får väldigt mycket badwill p.g.a. jobbiga/bedrägliga telefonförsäljare som ringer och säger att de är från Telia så måste man ha gjort avvägningen att man tjänar så pass mycket på den försäljningskanalen att det är värt att fortsätta anlita olika call up-företag.
   
  Operatörerna har ett stort ansvar att sätta press på de här call up-företagen, t.ex. kräva bättre anställningsvillkor för försäljarna så att de inte blir så beroende av provision.
   
  Jag har två kompisar som jobbar åt ett call-up-företag och de säljer i huvudsak olika telefoni- och tv-operatörer. De säger att Telia är väldigt hårda om det kommer fram att någon försäljare missköter sig. Säljare har fått sluta och Telia har vid något tillfälle dragit tillbaka uppdrag från företaget.
 4. Daniel X fick en like av Kajs_marie i Risk att kanal 5 tas bort ?!   
   
  Ja, inte nog att SBS tappar i storleksordningen 1,5 miljoner tittar på alla sina kanaler, jag skulle tro att Telias kunder är de som använder utnyttja play-tjänsterna överlägset mest vilket drar ännu mer reklamintäkter till SBS.
  Det är ju en förhandlingsfråga men SJÄLVKLART kommer kanalerna tillbaka. Eftersom SBS huvudsakliga intäkt är reklam så skulle man i princip kunna ge Telia tillgång till kanalerna gratis, men båda sidor kommer ju att få kompromissa här.
 5. Daniel X fick en like av Baloo i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
  Redan innan förändringen var den inkluderade datamängden pinsamt liten, så jag var nog inte ensam om att hoppas på att Telias nya mobila bredband skulle bli lite generösare.
   
  Istället har man minskat datamängden rejält?!
   
  Tidigare:
   
  Mellan: 10 GB för 199 kr, Stor: 20 GB för 299 kr
   
  Nu: 10 GB för 399 kr och 20 GB = 399 kr + 690 kr = 1089 kr !!!
   
   
  Har man ett mobilt bredband tecknat innan 23/3 så kostar 10 GB extra 179 kr, efter det så kostar 10 GB 690 kr! Se: Mobilt bredband, köpa mer data
   
  Förutom den här vansinniga prishöjningen så blir jag så irriterad på Telias produktbeskrivningar:
   
  "4 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på lite Spotify och se på youtube-klipp."
   
  "10 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på Spotify och strömma video."
   
  Dags för Telia att vakna? Hur väl stämmer det där med ett normalt användande?
   
  Jag har ett Mobilt bredband med 10 GB som komplement till mitt fasta. Trots att jag bara använder det 10-15 kvällar i månaden när jag är borta på jobb, och verkligen inte använder det i onödan, så slår jag alltid i taket. Då är det mest surf, lite Spotify och en del SVT Play och Youtube.
   
  Ännu mer retsamt är att om man ska ha någon nytta av 4G-hastigheterna och köra t.ex. SVT Play eller Netflix i bra kvalitet, ja då har man gjort av med hela månadskvoten på en helg...
   
  Vill Telia skrämma iväg kunder? Är det nya taktiken; datatrafik är så dyrt så det kan konkurrenterna få sköta...
 6. Daniel X fick en like av Fredrik Vikström i Backup av inspelat material?   
  Ett hinder är väl att det är ganska stränga regler från rättighetsinnehavarna (filmbolag, organisationer osv.) för hur operatörerna får låta kunderna hantera deras material.
   
  Tv-boxen är ju i princip en liten dator/mediacenter och att integrera den med ett hemmanätverk så att man kom åt de inspelade programmen från en vanlig dator skulle absolut vara tekniskt möjligt, däremot finns det inte en chans att rättighetsinnehavarna skulle gå med på att Telia lät kunderna på enkelt sätt rippa filmer i 720p och 1080p till datorn för att sedan sprida vidare till vänner och på internet.
   
  Däremot skulle en rimlig lösning kunna vara att man kunde koppla in en extern hårddisk till boxen, där inspelningarna sparas krypterade och bara kan visas när den är inkopplad till en box som använder samma inloggningskoder som på den som spelade in dem.
 7. Daniel X fick en like av Pasi Norrflod i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
   
  I så fall är Telias prislista ganska otydlig. Det finns två kategorier, Mobilt bredband köpt efter 22/3 -13 och Mobilt bredband köpt före 23 mars 2013. Den sista borde rimligtvis innefatta äldre och säljstoppade abonnemang, kan jag tycka?
   
  Men jag ska kolla upp det om dubblad trafikmängd, tack för tipset.
   
  Men nu handlade inte den här tråden om mitt eget, gamla, abonnemang egentligen, utan varför Telia helt plötsligt gör sådana här drastiska prishöjningar?
   
  Människors internetanvändande blir mer och mer mobilt och kräver mer och mer datatrafik, då väljer Telia att göra helt tvärtom och minskar datamängden och höjer priserna. Telias abonnemang för "mobila bredband" är just nu riktigt pinsamma jämfört med konkurrenternas.
   
  Vill man fasa ut de mobila brebanden? Om mobil data är en så dålig affär, hur kan operatörer som bara lever på mobil data, t.ex. Tre och Telenor trots allt ha mycket "generösare" erbjudanden och ändå göra vinst?
 8. Daniel X fick en like av Valter i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
   
  Precis därför kan jag inte låta bli att irritera mig på att Telia marknadsför sina mobila bredband, till och med de lägre alternativen, som abonnemang som man kan använda för att göra just det, plus strömma filmer, lyssna på musik, surfa osv.
   
  Reklamfilmen där Dregen stod och berättade allt han gjorde med sitt mobila bredband, och som sen visade sig vara helt orimligt att göra med tanke på de datamängder som Telia erbjöd, den slutade man ju i alla fall visa.
   
  Men det kanske är dags att bli lite ärligare på hemsidan också, om vad man kan förvänta sig av ett "mobilt bredband".
 9. Daniel X fick en like av Per A J Andersson i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
   
  Just nu, min bindningstid
   
  Anledningen till att jag skrev inlägget var för att ta reda på om fler än jag tycker att den inkluderade datamängden hos Telia nu har blivit så låg att det är tveksamt att det borde få kallas "bredband"?
   
  Från produktinformationen:
   
  "Med tillgång till 4G så kan du uppleva hastigheter upp till 40 mbit/s. Hastigheten gör att du inte längre märker någon större skillnad på om du är hemma eller på resande fot. Strömma film, lyssna på musik och spela precis som du brukar göra."
   
  Skulle jag använda mitt mobila bredband som jag använder mitt ADSL hemma så skulle jag förbruka all datamängd på några dagar, och då har jag ändå det "största" alternativet med 10 GB.
   
  Dessutom ville jag diskutera kring anledningen till att alla konkurrenter erbjuder 80 eller 100 GB för en lägre månadskostnad än vad 10 GB kostar hos Telia. Kommer Telia att fasa ut sina mobila bredband? Kommer konkurrenterna att följa efter och höja priserna?
 10. Daniel X fick en like av Valter i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
  Ja, visst fick man leta ett tag för att hitta priserna!
   
  http://www.telia.se/kopdata/mobilt-bredband/
 11. Daniel X fick en like av Baloo i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
  Redan innan förändringen var den inkluderade datamängden pinsamt liten, så jag var nog inte ensam om att hoppas på att Telias nya mobila bredband skulle bli lite generösare.
   
  Istället har man minskat datamängden rejält?!
   
  Tidigare:
   
  Mellan: 10 GB för 199 kr, Stor: 20 GB för 299 kr
   
  Nu: 10 GB för 399 kr och 20 GB = 399 kr + 690 kr = 1089 kr !!!
   
   
  Har man ett mobilt bredband tecknat innan 23/3 så kostar 10 GB extra 179 kr, efter det så kostar 10 GB 690 kr! Se: Mobilt bredband, köpa mer data
   
  Förutom den här vansinniga prishöjningen så blir jag så irriterad på Telias produktbeskrivningar:
   
  "4 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på lite Spotify och se på youtube-klipp."
   
  "10 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på Spotify och strömma video."
   
  Dags för Telia att vakna? Hur väl stämmer det där med ett normalt användande?
   
  Jag har ett Mobilt bredband med 10 GB som komplement till mitt fasta. Trots att jag bara använder det 10-15 kvällar i månaden när jag är borta på jobb, och verkligen inte använder det i onödan, så slår jag alltid i taket. Då är det mest surf, lite Spotify och en del SVT Play och Youtube.
   
  Ännu mer retsamt är att om man ska ha någon nytta av 4G-hastigheterna och köra t.ex. SVT Play eller Netflix i bra kvalitet, ja då har man gjort av med hela månadskvoten på en helg...
   
  Vill Telia skrämma iväg kunder? Är det nya taktiken; datatrafik är så dyrt så det kan konkurrenterna få sköta...
 12. Daniel X fick en like av Baloo i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
  Redan innan förändringen var den inkluderade datamängden pinsamt liten, så jag var nog inte ensam om att hoppas på att Telias nya mobila bredband skulle bli lite generösare.
   
  Istället har man minskat datamängden rejält?!
   
  Tidigare:
   
  Mellan: 10 GB för 199 kr, Stor: 20 GB för 299 kr
   
  Nu: 10 GB för 399 kr och 20 GB = 399 kr + 690 kr = 1089 kr !!!
   
   
  Har man ett mobilt bredband tecknat innan 23/3 så kostar 10 GB extra 179 kr, efter det så kostar 10 GB 690 kr! Se: Mobilt bredband, köpa mer data
   
  Förutom den här vansinniga prishöjningen så blir jag så irriterad på Telias produktbeskrivningar:
   
  "4 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på lite Spotify och se på youtube-klipp."
   
  "10 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på Spotify och strömma video."
   
  Dags för Telia att vakna? Hur väl stämmer det där med ett normalt användande?
   
  Jag har ett Mobilt bredband med 10 GB som komplement till mitt fasta. Trots att jag bara använder det 10-15 kvällar i månaden när jag är borta på jobb, och verkligen inte använder det i onödan, så slår jag alltid i taket. Då är det mest surf, lite Spotify och en del SVT Play och Youtube.
   
  Ännu mer retsamt är att om man ska ha någon nytta av 4G-hastigheterna och köra t.ex. SVT Play eller Netflix i bra kvalitet, ja då har man gjort av med hela månadskvoten på en helg...
   
  Vill Telia skrämma iväg kunder? Är det nya taktiken; datatrafik är så dyrt så det kan konkurrenterna få sköta...
 13. Daniel X fick en like av Per A J Andersson i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
   
  Jag känner inte att jag tvångsmässigt måste köpa ett mobilt bredband från Telia, däremot kan jag känna att jag som delägare (indirekt via staten och direkt som aktieägare) borde välja Telia i de fall då Telia är ett vettigt alternativ.
   
  Det är bara onödigt att den här tråden återkommer till vad jag behöver och vad jag borde skaffa, jag tror att du förstår att det inte var för att få hjälpt att hitta ett abonnemang som jag startade tråden, speciellt som jag redan i första inlägget hänvisade till konkurrenternas erbjudanden.
   
  Av ovan nämnda skäl så tycker jag att det borde vara okej att jag (och andra) här på forumet intresserar oss för, ifrågasätter eller kritiserar Telia och Telias erbjudanden utan man varje gång ska få ett (syrligt) svar från någon annan användare som går ut på att det enda man kan göra är att byta operatör. Som om man inte redan har tänkt på det...
 14. Daniel X fick en like av Per A J Andersson i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
   
  Men det handlar inte om att jag eller någon annan har orimliga förväntningar på ett mobilt bredband, det handlar om att Telia och de andra operatörerna ger oss orimliga förväntningar! I Telias fall är det extra irriterande då de i princip marknadsför sin tjänst som att den skulle användas till samma saker som konkurrenternas som har tio gånger mer datatrafik.
   
  T.ex. när man ska välja hur mycket datamängd som ska ingå i abonnemanget, så får man ange hur mycket man använder tre olika tjänster. SVT Play/Telia Play+, Spotify/Storytel och Surf. Här är max man kan välja 100 minuter per dygn, per tjänst. Gör man det så får man följande resultat:
   
  "Er ungefärliga surfmängd: 10 GB"
   
  En snabb uträkning ger att om man skulle använda tjänsterna 100 minuter per dag, ungefär 1,5 timme, så skulle SVT Play/ Play+ förbruka närmare 50 GB på en månad, Spotify 5-7 GB och vanlig surf 3-15 GB. Snällt räknat totalt 60 GB.
   
  Jag tycker att det är snudd på falsk marknadsföring att försöka lura kunder genom att få dem att tro att 10 GB skulle räcka till det som en familj normalt använder internet till, trots att 10 GB i verkligheten inte ens kommer i närheten av att vara tillräckligt.
   
  Ska man skrota mobila bredbandet som det ser ut idag, så ska man nog börja att fundera på att göra om marknadsföringen också.
   
  Med tillgång till 4G så kan du uppleva hastigheter upp till 40 mbit/s. Hastigheten gör att du inte längre märker någon större skillnad på om du är hemma eller på resande fot. Strömma film, lyssna på musik och spela precis som du brukar göra.
   
  6 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på Spotify och se på youtube-klipp.
   
  10 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på Spotify och strömma video. Dessutom ingår högre hastighet, 100 mbit/s.
   
  Är det rimliga beskrivningar när möjligheten att använda just dessa saker i verkligheten blir otroligt begränsad av datamängden?
   
  Är det konstigt att kunderna har förväntningar på sina mobila bredband? De som inte är insatta i hur mycket 1 GB är och vad det räcker till, de blir ju grundlurade av Telia.
 15. Daniel X fick en like av Per A J Andersson i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
   
  Just nu, min bindningstid
   
  Anledningen till att jag skrev inlägget var för att ta reda på om fler än jag tycker att den inkluderade datamängden hos Telia nu har blivit så låg att det är tveksamt att det borde få kallas "bredband"?
   
  Från produktinformationen:
   
  "Med tillgång till 4G så kan du uppleva hastigheter upp till 40 mbit/s. Hastigheten gör att du inte längre märker någon större skillnad på om du är hemma eller på resande fot. Strömma film, lyssna på musik och spela precis som du brukar göra."
   
  Skulle jag använda mitt mobila bredband som jag använder mitt ADSL hemma så skulle jag förbruka all datamängd på några dagar, och då har jag ändå det "största" alternativet med 10 GB.
   
  Dessutom ville jag diskutera kring anledningen till att alla konkurrenter erbjuder 80 eller 100 GB för en lägre månadskostnad än vad 10 GB kostar hos Telia. Kommer Telia att fasa ut sina mobila bredband? Kommer konkurrenterna att följa efter och höja priserna?
 16. Daniel X fick en like av Baloo i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
  Redan innan förändringen var den inkluderade datamängden pinsamt liten, så jag var nog inte ensam om att hoppas på att Telias nya mobila bredband skulle bli lite generösare.
   
  Istället har man minskat datamängden rejält?!
   
  Tidigare:
   
  Mellan: 10 GB för 199 kr, Stor: 20 GB för 299 kr
   
  Nu: 10 GB för 399 kr och 20 GB = 399 kr + 690 kr = 1089 kr !!!
   
   
  Har man ett mobilt bredband tecknat innan 23/3 så kostar 10 GB extra 179 kr, efter det så kostar 10 GB 690 kr! Se: Mobilt bredband, köpa mer data
   
  Förutom den här vansinniga prishöjningen så blir jag så irriterad på Telias produktbeskrivningar:
   
  "4 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på lite Spotify och se på youtube-klipp."
   
  "10 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på Spotify och strömma video."
   
  Dags för Telia att vakna? Hur väl stämmer det där med ett normalt användande?
   
  Jag har ett Mobilt bredband med 10 GB som komplement till mitt fasta. Trots att jag bara använder det 10-15 kvällar i månaden när jag är borta på jobb, och verkligen inte använder det i onödan, så slår jag alltid i taket. Då är det mest surf, lite Spotify och en del SVT Play och Youtube.
   
  Ännu mer retsamt är att om man ska ha någon nytta av 4G-hastigheterna och köra t.ex. SVT Play eller Netflix i bra kvalitet, ja då har man gjort av med hela månadskvoten på en helg...
   
  Vill Telia skrämma iväg kunder? Är det nya taktiken; datatrafik är så dyrt så det kan konkurrenterna få sköta...
 17. Daniel X fick en like av HovstaHolger i När kommer Telia med en ny inspelningsbar digital box som kan spela in 2 kanaler samtidigt ?   
  Jag har också flera inspelningsbara boxar. Jag skulle gärna se att ett inspelat program blev tillgängligt för alla boxar på nätverket. Lagringsplats i "molnet" har ju diskuterats, och det erbjuder TeliaSonera på andra marknader.
   
  Men det skulle ju räcka att boxarna kunde strömma inspelningar till varandra.
 18. Daniel X fick en like av Baloo i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
  Redan innan förändringen var den inkluderade datamängden pinsamt liten, så jag var nog inte ensam om att hoppas på att Telias nya mobila bredband skulle bli lite generösare.
   
  Istället har man minskat datamängden rejält?!
   
  Tidigare:
   
  Mellan: 10 GB för 199 kr, Stor: 20 GB för 299 kr
   
  Nu: 10 GB för 399 kr och 20 GB = 399 kr + 690 kr = 1089 kr !!!
   
   
  Har man ett mobilt bredband tecknat innan 23/3 så kostar 10 GB extra 179 kr, efter det så kostar 10 GB 690 kr! Se: Mobilt bredband, köpa mer data
   
  Förutom den här vansinniga prishöjningen så blir jag så irriterad på Telias produktbeskrivningar:
   
  "4 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på lite Spotify och se på youtube-klipp."
   
  "10 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på Spotify och strömma video."
   
  Dags för Telia att vakna? Hur väl stämmer det där med ett normalt användande?
   
  Jag har ett Mobilt bredband med 10 GB som komplement till mitt fasta. Trots att jag bara använder det 10-15 kvällar i månaden när jag är borta på jobb, och verkligen inte använder det i onödan, så slår jag alltid i taket. Då är det mest surf, lite Spotify och en del SVT Play och Youtube.
   
  Ännu mer retsamt är att om man ska ha någon nytta av 4G-hastigheterna och köra t.ex. SVT Play eller Netflix i bra kvalitet, ja då har man gjort av med hela månadskvoten på en helg...
   
  Vill Telia skrämma iväg kunder? Är det nya taktiken; datatrafik är så dyrt så det kan konkurrenterna få sköta...
 19. Daniel X fick en like av Valter i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
   
  Precis därför kan jag inte låta bli att irritera mig på att Telia marknadsför sina mobila bredband, till och med de lägre alternativen, som abonnemang som man kan använda för att göra just det, plus strömma filmer, lyssna på musik, surfa osv.
   
  Reklamfilmen där Dregen stod och berättade allt han gjorde med sitt mobila bredband, och som sen visade sig vara helt orimligt att göra med tanke på de datamängder som Telia erbjöd, den slutade man ju i alla fall visa.
   
  Men det kanske är dags att bli lite ärligare på hemsidan också, om vad man kan förvänta sig av ett "mobilt bredband".
 20. Daniel X fick en like av Valter i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
  Ja, visst fick man leta ett tag för att hitta priserna!
   
  http://www.telia.se/kopdata/mobilt-bredband/
 21. Daniel X fick en like av Baloo i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
  Redan innan förändringen var den inkluderade datamängden pinsamt liten, så jag var nog inte ensam om att hoppas på att Telias nya mobila bredband skulle bli lite generösare.
   
  Istället har man minskat datamängden rejält?!
   
  Tidigare:
   
  Mellan: 10 GB för 199 kr, Stor: 20 GB för 299 kr
   
  Nu: 10 GB för 399 kr och 20 GB = 399 kr + 690 kr = 1089 kr !!!
   
   
  Har man ett mobilt bredband tecknat innan 23/3 så kostar 10 GB extra 179 kr, efter det så kostar 10 GB 690 kr! Se: Mobilt bredband, köpa mer data
   
  Förutom den här vansinniga prishöjningen så blir jag så irriterad på Telias produktbeskrivningar:
   
  "4 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på lite Spotify och se på youtube-klipp."
   
  "10 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på Spotify och strömma video."
   
  Dags för Telia att vakna? Hur väl stämmer det där med ett normalt användande?
   
  Jag har ett Mobilt bredband med 10 GB som komplement till mitt fasta. Trots att jag bara använder det 10-15 kvällar i månaden när jag är borta på jobb, och verkligen inte använder det i onödan, så slår jag alltid i taket. Då är det mest surf, lite Spotify och en del SVT Play och Youtube.
   
  Ännu mer retsamt är att om man ska ha någon nytta av 4G-hastigheterna och köra t.ex. SVT Play eller Netflix i bra kvalitet, ja då har man gjort av med hela månadskvoten på en helg...
   
  Vill Telia skrämma iväg kunder? Är det nya taktiken; datatrafik är så dyrt så det kan konkurrenterna få sköta...
 22. Daniel X fick en like av Pasi Norrflod i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
   
  I så fall är Telias prislista ganska otydlig. Det finns två kategorier, Mobilt bredband köpt efter 22/3 -13 och Mobilt bredband köpt före 23 mars 2013. Den sista borde rimligtvis innefatta äldre och säljstoppade abonnemang, kan jag tycka?
   
  Men jag ska kolla upp det om dubblad trafikmängd, tack för tipset.
   
  Men nu handlade inte den här tråden om mitt eget, gamla, abonnemang egentligen, utan varför Telia helt plötsligt gör sådana här drastiska prishöjningar?
   
  Människors internetanvändande blir mer och mer mobilt och kräver mer och mer datatrafik, då väljer Telia att göra helt tvärtom och minskar datamängden och höjer priserna. Telias abonnemang för "mobila bredband" är just nu riktigt pinsamma jämfört med konkurrenternas.
   
  Vill man fasa ut de mobila brebanden? Om mobil data är en så dålig affär, hur kan operatörer som bara lever på mobil data, t.ex. Tre och Telenor trots allt ha mycket "generösare" erbjudanden och ändå göra vinst?
 23. Daniel X fick en like av Pasi Norrflod i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
   
  Jag kommer att byta till en annan leverantör, men har inte bestämt mig om jag ska vänta tills bindningstiden är slut eller inte.
   
  Anledningen till att jag helst skulle vilja stanna hos Telia är mest tryggheten, att jag har samma leverantör till allt, jag vet att jag får bra service, det finns butik i närheten och även täckningen (trots att nätet är väldigt överbelastat på sina ställen). Självklart ska sådant få kosta, men det blir orimligt när Telia nu tar 6609 kr för 100 GB per månad när konkurrenterna tar 299 eller 349 kr.
 24. Daniel X fick en like av Baloo i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
  Redan innan förändringen var den inkluderade datamängden pinsamt liten, så jag var nog inte ensam om att hoppas på att Telias nya mobila bredband skulle bli lite generösare.
   
  Istället har man minskat datamängden rejält?!
   
  Tidigare:
   
  Mellan: 10 GB för 199 kr, Stor: 20 GB för 299 kr
   
  Nu: 10 GB för 399 kr och 20 GB = 399 kr + 690 kr = 1089 kr !!!
   
   
  Har man ett mobilt bredband tecknat innan 23/3 så kostar 10 GB extra 179 kr, efter det så kostar 10 GB 690 kr! Se: Mobilt bredband, köpa mer data
   
  Förutom den här vansinniga prishöjningen så blir jag så irriterad på Telias produktbeskrivningar:
   
  "4 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på lite Spotify och se på youtube-klipp."
   
  "10 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på Spotify och strömma video."
   
  Dags för Telia att vakna? Hur väl stämmer det där med ett normalt användande?
   
  Jag har ett Mobilt bredband med 10 GB som komplement till mitt fasta. Trots att jag bara använder det 10-15 kvällar i månaden när jag är borta på jobb, och verkligen inte använder det i onödan, så slår jag alltid i taket. Då är det mest surf, lite Spotify och en del SVT Play och Youtube.
   
  Ännu mer retsamt är att om man ska ha någon nytta av 4G-hastigheterna och köra t.ex. SVT Play eller Netflix i bra kvalitet, ja då har man gjort av med hela månadskvoten på en helg...
   
  Vill Telia skrämma iväg kunder? Är det nya taktiken; datatrafik är så dyrt så det kan konkurrenterna få sköta...
 25. Daniel X fick en like av Baloo i Chockhöjningen av mobila bredbanden!   
  Redan innan förändringen var den inkluderade datamängden pinsamt liten, så jag var nog inte ensam om att hoppas på att Telias nya mobila bredband skulle bli lite generösare.
   
  Istället har man minskat datamängden rejält?!
   
  Tidigare:
   
  Mellan: 10 GB för 199 kr, Stor: 20 GB för 299 kr
   
  Nu: 10 GB för 399 kr och 20 GB = 399 kr + 690 kr = 1089 kr !!!
   
   
  Har man ett mobilt bredband tecknat innan 23/3 så kostar 10 GB extra 179 kr, efter det så kostar 10 GB 690 kr! Se: Mobilt bredband, köpa mer data
   
  Förutom den här vansinniga prishöjningen så blir jag så irriterad på Telias produktbeskrivningar:
   
  "4 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på lite Spotify och se på youtube-klipp."
   
  "10 GB surfmängd är för dig som vill använda mobilt bredband till att surfa, läsa e-post, lyssna på Spotify och strömma video."
   
  Dags för Telia att vakna? Hur väl stämmer det där med ett normalt användande?
   
  Jag har ett Mobilt bredband med 10 GB som komplement till mitt fasta. Trots att jag bara använder det 10-15 kvällar i månaden när jag är borta på jobb, och verkligen inte använder det i onödan, så slår jag alltid i taket. Då är det mest surf, lite Spotify och en del SVT Play och Youtube.
   
  Ännu mer retsamt är att om man ska ha någon nytta av 4G-hastigheterna och köra t.ex. SVT Play eller Netflix i bra kvalitet, ja då har man gjort av med hela månadskvoten på en helg...
   
  Vill Telia skrämma iväg kunder? Är det nya taktiken; datatrafik är så dyrt så det kan konkurrenterna få sköta...