Mats A

Medlem
 • Antal inlägg

  3 030
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  135

Mats A vann senast 25 April

Mats A hade det mest gillade inlägget!

Om Mats A

 • Rank

Användarinformation

 • Kön
  Male

Medlemmar som besökt profilen

2 806 093 profilvisningar
 1. Logga in på Mina Sidor. Förut låg eposten under bredbandsabonnemanget men när jag kollade nu så fanns det under ”Övrigt”
 2. Vad har du för box? Några gamla måste bytas: https://forum.telia.se/forums/topic/13759-byte-box/#comment-66850
 3. https://www.telia.se/privat/support/info/dop-om-tradlost-natverk Finns fler liknande guider om du söker på telia.se
 4. Ja då kan du ju sitta där med din modemhastighet och fortsätta betala för fiber... 🙄 Jag har alltid fått supersnabb support även under långhelger om jag haft nåt problem. Just saying... 🙃
 5. Jag mäter c:a 97/97 i samma läge med min 100/100 fiber. Du har väl felanmält till Telia? Vad säger dom?
 6. Vad har du för telefon? Åtminstone i iPhone kan du se koden under Inställningar-Allmänt-Om... Annars, om du vet abonnemangsnumret så borde du kunna få ett nytt simkort från Telia.
 7. Ethernet är ett samlingsnamn för tekniken: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Ethernet Nätverkskabel (med rj45-kontakter i varje ände) är den praktiska hanteringen.
 8. Jag kör wifi till Apple TV-burkarna utan problem. Har fiber 100/100 och Telias senaste Extreme router. Varför vill du ansluta med kabel om det inte fungerar? (Att det inte fungerar kan ju bero på att burken inte får ip-adress rätt? Logga in i routern och kolla) Kanske enklare att ordna nån förstärkning av ditt wifi?
 9. Det är ju nätverkskabel, bästa kvaliteten nu kallas ”cat 6 oskärmad”. Jag har dragit 25 meter genom huset utan problem. Tror det finns nån praktisk gräns efter 50 meter. Finns överallt, kolla Clas Ohlson, Kjell o Co, och dom vanliga elektronikladorna.
 10. Då är det bara att kontakta Telia igen, detta är ett kund till kundforum. Fast jag som ansvarar för teliaabonnemang med simkort på jobbet varje dag tycker det låter osannolikt att du inte 2018 fått ett kort som går att trycka ut i nano-mikro-fullsize storlek...
 11. Det var Motorolaboxar. Min senaste som jag pensionerade efter 15 år förra veckan var en inspelningsbar Motorola VIP 1963. ingen aning om din BO kan funka som du vill med nya Arris men till min förvåning kan jag nu styra min Philips TV (5-6 år gammal 47” full HD) helt med fjärren till Arris 4302. På/av, volym, kanalbyte förstås, och även byte av hdmi ingång när jag växlar till Apple TV eller blueray spelaren. Alltså tvärtom mot vad du vill köra, men Arris 4302 har en riktigt läcker design på fjärren. Kanske inte helt olikt BO. Duger åt mig... Har du en Teliabutik i närheten kan dom säkert visa dig hur fjärren ser ut, och berätta mera. Sök på arris på telia.se så hittar du t ex detta: https://www.telia.se/privat/tv/produkter-tillbehor/produkt/fjarrkontroll-vip-4302
 12. Bäst att kontakta Telia då. (Detta är ett kund till kundforum)
 13. Jag skulle fråga Telia för att få säkrast besked. Kontakta oss-länken eller deras Facebooksida. Det här är ett kund till kundforum och vi vet inte mer än vad som står på telia.se 😅
 14. Förstår inte riktigt vad du menar. Du har väl en digitalbox kopplad till TV:n? I den kan du ju skapa egna kanallistor med dom kanaler du vill ha och i den ordning du vill ha dom.
 15. En enkel omstart av routern gör att den svarar på 192.168.1.1 igen. Vet inte varför den somnar in så totalt. Internet, TV och telefoni fortsätter ju att fungera. Vi får fråga Telia, t ex via deras Facebooksida vid tillfälle. (OBS, någon resett av routern behövs inte!)