Mats A

Medlem
 • Antal inlägg

  3 340
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  182

Mats A vann senast 10 April

Mats A hade det mest gillade inlägget!

Om Mats A

 • Rank

Användarinformation

 • Kön
  Male

Medlemmar som besökt profilen

2 809 886 profilvisningar
 1. Du kan väl berätta lite mer om vad du har för uppkoppling och utrustning? Fiber? Adsl? Känner inte till routern du har och det är väl inget Telia skickar ut? Men från det du kallar ”vägguttag” (i fiberfallet brukar det vara en mediaomvandlare plus en switch, Inteno eller liknande) borde du ansluta till wan-port på routern och sen från nån lan-port på routern till datorn.
 2. Vanligt Bank-id eller mobilt? Mobilt på samma enhet fungerar för mig, liksom mitt gamla användarnamn med vanligt lösenord... (å-ä-ö ska man alltid undvika!)
 3. Låter som om du i första hand borde kolla med din Brf vad som gäller. Sen, wifi kräver ju en router, är det din Airport du menar? Känns som om alla prylar borde resettas så du får välja dina lösenord själv och inte ha kvar några inställningar från föregående ägare...
 4. Du kan möjligen ha en box eller Apple-TV på gul port i Intenoswitchen, alla övriga måste anslutas till Telias router som du kopplar mellan wan-porten på routern till röd port på Intenoswitchen. https://www.telia.se/privat/support/info/koppla-in-telia-digital-tv-via-fiber-med-tradlos-router
 5. Vet inte riktigt hur du menar nu? Tre digitalboxar och Arris 4302 som ju också är en digitalbox för TV blir fyra digitalboxar...?
 6. Fibern kommer in till en mediakonverter som är kopplad till en Intenoswitch. Intenon har portar för surf och TV. Man ansluter normalt Telias router till surfporten (röd port) och kopplar man sen digitalboxar och datorer till lanportarna på routern så klarar den att separera ip-TV och surf automatiskt. Har man bara en digitalbox för TV så kan den anslutas direkt till gul port på Intenoswitchen. Övriga portar är för framtida tjänster.
 7. För att avsluta abonnemang måste du kontakta Telia, tror aldrig det varit möjligt att göra sånt online.
 8. Du har lite tråkig attityd till oss som försöker hjälpa, tycker jag. Tror fortfarande att du kopplat datorn i fel port på Intenon men du vill inte ens kolla för att det är samma port som routern satt in? Telias router klarar att separera trafiken i surf och ip-TV så det är möjligt att TV-porten fungerade ändå. Din dator kan inte surfa på ip-TV adressen... 192.168-adressen kommer från routerns dhcp och den har du ju kopplat bort. Du borde få en adress i 81.229-serien för surf om du kopplar datorn i Intenos röda port.
 9. Du får väl kontakta Telia då...
 10. Och datorn är inställd på dhcp för nätverkskortet?
 11. Pluggade du in datorn i rätt port då? Låter ju som TV-porten och inte wan-porten... Tror det är röd port för dator eller router.
 12. Ta med datorn och leta rätt på ett ställe med wifi? Köpcentrum, MacDonalds, nåt annat... sen tror jag inte uppkopplingen dör totalt om du inte uppdaterat firmware i tid...
 13. Det pågår en parallell diskussion om detta i den här tråden just nu: https://forum.telia.se/forums/topic/14561-skräppost/#comment-70228 kanske räcker med en tråd? Nåt har ju hänt, jag upplever en kraftig ökning av skräppost till min telia.com adress senaste dagarna...
 14. Det får du kontakta Telia om! 90200 eller deras facebooksida, i det här kund till kundforumet finns inte Telia. Och du bör redigera bort dina personuppgifter ovan, av säkerhetsskäl!
 15. Jag skulle prova dra ur strömsladden och sen låta den starta igen. Finns det ny mjukvara så installeras den nu.