Mats A

Medlem
 • Antal inlägg

  3 337
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  182

Allt postat av Mats A

 1. Du kan möjligen ha en box eller Apple-TV på gul port i Intenoswitchen, alla övriga måste anslutas till Telias router som du kopplar mellan wan-porten på routern till röd port på Intenoswitchen. https://www.telia.se/privat/support/info/koppla-in-telia-digital-tv-via-fiber-med-tradlos-router
 2. Vet inte riktigt hur du menar nu? Tre digitalboxar och Arris 4302 som ju också är en digitalbox för TV blir fyra digitalboxar...?
 3. Fibern kommer in till en mediakonverter som är kopplad till en Intenoswitch. Intenon har portar för surf och TV. Man ansluter normalt Telias router till surfporten (röd port) och kopplar man sen digitalboxar och datorer till lanportarna på routern så klarar den att separera ip-TV och surf automatiskt. Har man bara en digitalbox för TV så kan den anslutas direkt till gul port på Intenoswitchen. Övriga portar är för framtida tjänster.
 4. För att avsluta abonnemang måste du kontakta Telia, tror aldrig det varit möjligt att göra sånt online.
 5. Du har lite tråkig attityd till oss som försöker hjälpa, tycker jag. Tror fortfarande att du kopplat datorn i fel port på Intenon men du vill inte ens kolla för att det är samma port som routern satt in? Telias router klarar att separera trafiken i surf och ip-TV så det är möjligt att TV-porten fungerade ändå. Din dator kan inte surfa på ip-TV adressen... 192.168-adressen kommer från routerns dhcp och den har du ju kopplat bort. Du borde få en adress i 81.229-serien för surf om du kopplar datorn i Intenos röda port.
 6. Du får väl kontakta Telia då...
 7. Och datorn är inställd på dhcp för nätverkskortet?
 8. Pluggade du in datorn i rätt port då? Låter ju som TV-porten och inte wan-porten... Tror det är röd port för dator eller router.
 9. Ta med datorn och leta rätt på ett ställe med wifi? Köpcentrum, MacDonalds, nåt annat... sen tror jag inte uppkopplingen dör totalt om du inte uppdaterat firmware i tid...
 10. Det pågår en parallell diskussion om detta i den här tråden just nu: https://forum.telia.se/forums/topic/14561-skräppost/#comment-70228 kanske räcker med en tråd? Nåt har ju hänt, jag upplever en kraftig ökning av skräppost till min telia.com adress senaste dagarna...
 11. Det får du kontakta Telia om! 90200 eller deras facebooksida, i det här kund till kundforumet finns inte Telia. Och du bör redigera bort dina personuppgifter ovan, av säkerhetsskäl!
 12. Jag skulle prova dra ur strömsladden och sen låta den starta igen. Finns det ny mjukvara så installeras den nu.
 13. Cat6 är ju bättre än cat5 så det borde helt klart fungera. Din cat6 råkar inte vara av korskopplad modell? Fel på kabeln? Dom är känsliga om man bryter för hårt. Ibland känner inkopplade enheter av sånt och korrigerar automatiskt, i andra fall inte. Nu tror jag dock inte du kommer att märka nån som helst skillnad om du kör med din fungerande cat5...
 14. Telia har många appar, vilken menar du? (alla mina fungerar som dom ska, så prova det uppenbara, installera om...)
 15. Nu väntar vi bara på att skillnaden i ljudnivå mellan svt-kanalerna och övriga ska minskas... Som det är nu drar vi upp Arris till 22-26 på ljudet för svt men måste dra ner till 17-18 om man t ex växlar till sexan...
 16. 4k

  Har ingen 4K TV och min Apple TV är generationen innan så jag vet inte. Hänger ju på att det finns kanaler som sänder 4k också. Boxen i sig klarar säkert av det, det är ju deras nya modell.
 17. Är det inte enklare och bättre att sätta sig ner och prata öppet med sina barn om internet och dess faror och baksidor? Göra dom medvetna om hur man kan bli lurad av skumma sidor och personer... Lära dom ifrågasätta information, vem står bakom? Vad vill dom? Om något är för bra för att vara sant så är det nog skumt. Sätt gränser tillsammans!
 18. 4k

  Tror det beror mer på din egen utrustning hemma, vad TV:n och/eller digitalbox/AppleTV/Chromecast klarar av
 19. Ja du, då orkar nog jag inte bry mig vidare heller. Ring Telia...
 20. För att kunna ge några råd behöver vi veta t ex vilken uppkoppling du har (fiber? Adsl? Annat, i så fall vad?) och vilken router du har och hur den är kopplad till digitalboxen (nätverkskabel (cat5, cat6 eller vad), trådlöst?)
 21. Storleksmässigt ser ju alla simkort ut så där när man får dom. Sen bryter man ut chippet till rätt storlek beroende på telefon. I ditt fall bryter du inte nåt, men sen kan det vara problem med bakåtkompatibiliteten för en sån gammal telefon. Minnesstorlek mm har ändrats genom åren.
 22. Lite oklart hur du menar, du har ju adsl via telelinjen så den måste du ha kvar.
 23. Om du har en Huawei-router från Telia så skulle jag nog tycka det är ok att uppgradera firmware...
 24. En del moderna TV har inbyggd mottagare för ”skogs-TV”, alltså gratiskanalerna i marknätet. Behövs bara en vanlig antenn. Just nu tror jag du kan se svt1, 2, 24, barnkanalen, kunskapskanalen, tv4 och tv6.
 25. Och boxarna ställs helst nära TV:n och kopplas in med hdmi, men det finns teknik för att slippa dra nätverkskabel från routern till respektive box utan köra trådlöst den sträckan. Inget jag rekommenderar dock, det är upplagt för hackande bild och ljud då...