Mats A

Medlem
 • Antal inlägg

  2 868
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  105

Like-aktivitet

 1. Mats A gav en like till Marzieh Shalalvand i Dold nummer   
  Jipppi äntligen är problemet löst . Jag har Telia som operatör och det senaste uppdateringen för iPhone har ställt till problem och de har inte lanserat programmet som möjliggör att man rättar till problemet själv utan man får hjälp via dem .
  Mats, tack för hjälpen iaf 👍🏽
 2. Mats A fick en like av Marzieh Shalalvand i Dold nummer   
  Inga problem, finns en enkel fix. Gå till Inställningar-Operatör och slå av Auto. Slå sen på det igen och kolla Inställningar-Telefon-Visa mitt nummer att det går att aktivera igen. Googlade fram detta, men jag tror det beror på att Telia måste fixa sina operatörsinställningar. Dom brukar ju alltid uppdateras i samband med ios uppdateringar men jag har inte sett det nu...
 3. Mats A fick en like av Marzieh Shalalvand i Dold nummer   
  Mysko, Visa mitt nummer var den enda inställningen som var låst för oss på jobbet, men hos dig är flera låsta? Senaste ios är 11.0.3 och jag skulle prova slå av ”Auto” under operatör och installera uppdateringen. Är det redan gjort så prova omstart och slå på igen. Fungerar inte det så har jag slut på ideer. Vi har bara iPhone 6S på jobbet så jag har inget att testa med... 😢
 4. Mats A fick en like av Nina LL i Kanalpaket stor innehåller inte 80 olika kanaler - falsk marknadsföring   
  Det är noterat. Dock inte av Telia. Om du vill säga dom nåt så passar din fråga bättre på deras Facebooksida! Eller så finns kontaktvägar under Kontakta oss- länken. 
  Har själv kanalpaket stor på två boxar och har gjort egna kanallistor med dom kanaler som är intressanta, det är betydligt färre än dom 40...
  Som Bruce Springsteen sjunger i nån låt: 500 channels and nothing on.... 😕
 5. Mats A gav en like till VoltKent i Får endast ett IP, TV och router går ej samtidigt   
  Tack för ditt svar! Ja, det är Telia öppen fiber. Jag har bara gjort felsökningen via webben, och då kommer jag till steget då jag ska ringa kundservice. Och de har stängt för dagen.
  Port 1 är TG799vac. I den sitter en dator via kabel, och ett antal mobiler via wifi.
  Port 2 är en TG233 wifi-brygga eller vad det kallas, till tvboxen i ett annat rum. Det skulle absolut vara kopplat så enligt supporten, och det har fungerat i några år.
   
  Men bara som ett test, så kopplade jag nu om wifi-bryggan till en ledig port i routern, istället för medieomvandlaren. Efter omstart av omvandlaren, så att routern på port 1 fick IP, så gick tv:n. Så nu har vi både tv och internet, samtidigt!! 😊
  Det blir ett samtal till supporten i morgon. Tack för hjälpen Mats!
 6. Mats A fick en like av VoltKent i Får endast ett IP, TV och router går ej samtidigt   
  Det är lite tunt med information men jag antar att du skickat in felanmälan via webbformulär under Kontakta oss- länken? Du skriver också om medieomvandlare så jag utgår från att du har fiber och en Intenoswitch. 
  I Intenoswitchen har du TV-signal i port 2, den gula, så dit kan du alltid koppla TV-boxen om annat strular (har själv en 15 m nätverkskabel som kommer fram ibland, som nödåtgärd). Port 1, den röda, har du internet i och dit kopplas ju normalt routern in (till wan-porten). Routern, TG7xx nånting delar upp trafiken i internet, TV och telefoni så normalt behöver man bara den inkopplad. Vad har du för nåt i port 1? 
 7. Mats A fick en like av Bo Funkqvist i MediaAccess Gateway   
  Jag brukar klicka på "Logged in as... Administrator" uppe i högra hörnet. Då får man upp en meny där man bl a kan ändra lösenord.
 8. Mats A fick en like av Asawid i Routerns interna Webbsida   
  Telias routrar (TG7xx) har alltid haft Administrator (med stort A) som användarnamn, och sen några år tillbaka är lösenordet den access key som står på klisterlapp nånstans på undersida/baksida. Ej att förväxla med wireless key, default lösenordet till wifi.
 9. Mats A fick en like av Jahn Stefan Nilsson i Hur skriver jag in aktiveringskod på tv´n?   
  Verkar inte som om nån av er har fått nån TV-signal? Är abonnemanget i drift? Koderna för abonnemanget finns på "Mitt Telia" om ni loggar in. Fungerar det inte så kontakta Telia! (vilket man alltså inte gör i det här forumet)
 10. Mats A fick en like av Syren i F-Secure SAFE   
  Vad har du för operativsystem? I mina windows 10 datorer kör jag bara det inbyggda Windows Defender, ingen mening med att låta nåt annat sega ner systemet. I Mac finns Avast och andra gratisprogram som gör jobbet lika bra.
 11. Mats A fick en like av bsj i Cmore sport   
  Ja, jag har faktiskt inte lovat dig nåt, men så skriver du ju i ett kund till kund forum och varken Telia eller CMore finns här, som du kunde läsa när du reggade dig. Försök med deras Facebooksidor, där brukar dom svara.
 12. Mats A gav en like till bsj i E-post 18 september, runt 18…   
  Samma här, hämtade precis därifrån
 13. Mats A fick en like av Anaesthisia i Telia Bredbands support helt värdelös.   
  Oj, Troll i detta kund till kund forum. Vad tror du att ditt spammande leder till? Vill du nå Telia så använd Kontakta oss-länken eller deras Facebooksida.  Tycker lite synd om dig dock, men det är mest för att du inte är läskunnig. 😢
 14. Mats A fick en like av 0380 i Hur mycket data använder jag med ADSL?   
  Ok, du kan också alltid logga in i din roter på webbadressen 192.168.1.1 med Administrator och lösenordet
 15. Mats A fick en like av Anaesthisia i Rensa webmail. Knep!   
  Lägger man till sitt/sina telia.com epostkonton i Mac så är det väldigt lätt att se och rensa allt från Macen. T ex skräpposten och annat. Behöver inte logga in i webmailen längre. 
 16. Mats A gav en like till bsj i Säker surf, fast bredband   
  Varför byta leverantör bara för att de har bytt ut Säker Surf mot F-secure Safe, som har funnits i flera år, när det finns ett flertal gratisprogram som är minst lika bra, t.ex Windows Defender. 
 17. Mats A fick en like av Anaesthisia i Telia sense, husvagn   
  Känns som om du borde kontakta Telia om detta...
 18. Mats A fick en like av Smackis i Routerns interna Webbsida   
  Adressen är 192.168.1.1 och användarnamnet Administrator (med stort "A")
  Om du inte satt eget lösenord så är det den access key som brukar stå nånstans på baksida/undersidan
 19. Mats A gav en like till Göran Celander i STORT fång rosor   
  Vill skicka ett stort fång rosor till tjejen på Telias bredbandssupport som hjälpte mig få igång min bredbandstelefoni idag. Visste precis vad hon pratade om oavsett vilka frågor som uppstod. Hon är den fjärde personen jag haft kontakt med i ärendet och ingen annan har varit i närheten av hennes kunskaper. 
  Dessutom oerhört serviceorienterad och trevlig att prata med.
  Tack!
 20. Mats A gav en like till bsj i STORT fång rosor   
  Det här är ett offentligt forum och inte ngn kontaktväg till Telia så jag¨föreslår att du använder deras FB-sida, så fixar de så att det når rätt person (det är möjligt att de frågar efter hennes namn).
 21. Mats A fick en like av Rikko i Lägger ner deltagandet i forumet   
  jag förstår dig, håller på att tappa sugen själv. 90% av dom nya på forumet tror att dom vänder sig till Telia! Är folk inte läskunniga? Hur f-n kan man missa den stora "Kontakta oss" knappen högst upp på sidan?
 22. Mats A gav en like till mrknowitall i CA modul   
  Japp, och gissar att det går åt alldeles för mycket processorkraft ute i enheten. Mer än vad en camodul klarar. Det är skillnad på Telias och Comhems lösningar. Även Comhems mera avancerade kräver ju tex en tivo. Usch nu får jag tvätta munnen efter att ha sagt t - ordet. 
 23. Mats A gav en like till bsj i Telias ointresse av kundkontakt   
  Jag skaffade internet för 26 år sedan, uppringt, via Telia och när vi flyttade från landsbygden till lägenhet så var lyxen ADSL och telefon inkopplad på inflyttningsdagen. Jag har aldrig haft några problem med deras service, det tog c:a 30 min att avsluta svärmors TV- och telefonabonnemang när hon gick bort (inkl. väntetid) och de få gånger jag har haft problem så har det alltid löst sig på ett smidigt sätt.
  Det värre att försöka få en bank att göra rätt gentemot ett dödsbo än att ha med Telia att göra
  Och nej jag jobbar inte lr känner ngn på Telia, det är så jag har upplevt de senaste 26 åren som Teliakund.
 24. Mats A gav en like till Distordera i Hur mycket data använder jag med ADSL?   
  Tack för tipset.
  Jag var inte säker på hur jag skulle gå tillväga så jag klickade runt lite och så här löste jag problemet för min del:
  Öppnade Utforskaren
  Klickade på Nätverk och Technicolor (mitt modem heter tydligen så)
  Skrev in användaruppgifterna (password står på baksidan av modemet) - då öppnades en sida där jag klickade på "advanced interface"
  I rutan som öppnades klickade jag på "Broadband" och uppe i högra hörnet kunde jag klicka på "show advanced"
  Nu kan jag se hur mycket data som tankas hem. Inte direkt smidigt men det fungerar bra. Om jag vill följa månad för månad måste jag starta om modemet den 1:a för att nollställa statistiken.Tack för tipset Mats A!
   
 25. Mats A fick en like av Distordera i Hur mycket data använder jag med ADSL?   
  Om du har en router från Telia, en TG 7xx nånting så kan du logga in i den och se datamängden på nån av dom första menyerna....