Mats A

Medlem
 • Antal inlägg

  2 941
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  112

Like-aktivitet

 1. Mats A fick en like av mrknowitall i Trådlös skrivare   
  Hela alfabetet utom å-ä-ö.  Och siffrorna är 0-9. 😅
 2. Mats A gav en like till rols i Lan-portar   
  Hej
  Det blev en Plexgear Gigabit network switch med 5 portar hos Kjell & Compani ,installerad och klar fungerar perfekt.
  /Roland
 3. Mats A fick en like av RPR i Tappad/stulen arbetstelefon   
  Du kan ju alltid prata med Telia om spärr, sen vill nog dom flesta företag att man polisanmäler sånt här...
 4. Mats A fick en like av maija i Mobilen låst?   
  Det kan ju bara Telia berätta vad som gäller i just ditt fall! Kontakta dom...
  Det här är ett kund till kund forum och inte kontaktväg till Telia.
 5. Mats A gav en like till bsj i Bild tävling   
  Jag har inte haft ngn bildtävling och ingen av de andra forumdeltagarna har nämnt ngt om att de har startat en bildtävling.
 6. Mats A fick en like av bsj i E-post   
  Provat Google? 
  https://support.office.com/sv-se/article/Konfigurera-e-post-i-E-post-för-Windows-10-7ff79e8b-439b-4b47-8ff9-3f9a33166c60
  finns fler där det kom ifrån...
 7. Mats A fick en like av queasy i Skapa tidsbegränsning för specifik enhet   
  Vi löste det där med föräldrakontroll väldigt enkelt när våra barn var så: vi pratade helt enkelt med dom! Vi pratade om internet, faror och möjligheter och hur man med sund skepsis och lagom nyfikenhet borde förhålla sig. Vi satte aldrig fysiska hinder för spelande eller surf. Det verkar dom bära med sig upp i vuxen ålder nu....
 8. Mats A gav en like till Tony Tiger i Netgear Orbi - IPTV problem   
  Hej Mats,
  Du har helt rätt, och jag har testat fram och tillbaka med hade fel ID när jag tog skärmdumpen. det ska vara 845 och det funkar inte med Orbi :-( .
  Följde denna guiden när jag hade min ASUS och då funkade allt fint.
  https://www.sweclockers.com/forum/post/13323111
  Nu fick jag tips från Netgears support att följa denna som tyvärr inte funkar.
  https://kb.netgear.com/29911/Configuring-VLAN-IPTV-setup-on-your-Nighthawk-router
  när jag följer denna så tappar jag min koppling mot internet helt. Jag har även testat att knappa in 845 istället för 20.
   
 9. Mats A fick en like av Anaesthisia i vilken telefon ska jag köpa?   
  Har du en jackslinga i huset sen tidigare så kan du ansluta den till uttag på TG7xx routern och fortsätta använda befintliga telefoner.
 10. Mats A fick en like av Anaesthisia i "Hemligt nummer" påverkar Caller ID   
  Om ”visa mitt nummer” blivit avaktiverat i ios11  och iPhone så gå till Inställningar-Operatör och slå av och på Auto-läget. Sen kan man aktivera Visa mitt nummer igen under Inställningar-Telefon
 11. Mats A fick en like av Anaesthisia i Wifi Samtal iPhone   
  På jobbet jobbar vi med Telia för att testa wifi calling, som det heter, så det är på gång. Företag kan spara enorma pengar på att sluta med dyra mobilförstärkningar inomhus och istället köra över att bra wifi-nät.
 12. Mats A gav en like till Marzieh Shalalvand i Dold nummer   
  Jipppi äntligen är problemet löst . Jag har Telia som operatör och det senaste uppdateringen för iPhone har ställt till problem och de har inte lanserat programmet som möjliggör att man rättar till problemet själv utan man får hjälp via dem .
  Mats, tack för hjälpen iaf 👍🏽
 13. Mats A fick en like av Marzieh Shalalvand i Dold nummer   
  Inga problem, finns en enkel fix. Gå till Inställningar-Operatör och slå av Auto. Slå sen på det igen och kolla Inställningar-Telefon-Visa mitt nummer att det går att aktivera igen. Googlade fram detta, men jag tror det beror på att Telia måste fixa sina operatörsinställningar. Dom brukar ju alltid uppdateras i samband med ios uppdateringar men jag har inte sett det nu...
 14. Mats A fick en like av Marzieh Shalalvand i Dold nummer   
  Mysko, Visa mitt nummer var den enda inställningen som var låst för oss på jobbet, men hos dig är flera låsta? Senaste ios är 11.0.3 och jag skulle prova slå av ”Auto” under operatör och installera uppdateringen. Är det redan gjort så prova omstart och slå på igen. Fungerar inte det så har jag slut på ideer. Vi har bara iPhone 6S på jobbet så jag har inget att testa med... 😢
 15. Mats A fick en like av Nina LL i Kanalpaket stor innehåller inte 80 olika kanaler - falsk marknadsföring   
  Det är noterat. Dock inte av Telia. Om du vill säga dom nåt så passar din fråga bättre på deras Facebooksida! Eller så finns kontaktvägar under Kontakta oss- länken. 
  Har själv kanalpaket stor på två boxar och har gjort egna kanallistor med dom kanaler som är intressanta, det är betydligt färre än dom 40...
  Som Bruce Springsteen sjunger i nån låt: 500 channels and nothing on.... 😕
 16. Mats A gav en like till VoltKent i Får endast ett IP, TV och router går ej samtidigt   
  Tack för ditt svar! Ja, det är Telia öppen fiber. Jag har bara gjort felsökningen via webben, och då kommer jag till steget då jag ska ringa kundservice. Och de har stängt för dagen.
  Port 1 är TG799vac. I den sitter en dator via kabel, och ett antal mobiler via wifi.
  Port 2 är en TG233 wifi-brygga eller vad det kallas, till tvboxen i ett annat rum. Det skulle absolut vara kopplat så enligt supporten, och det har fungerat i några år.
   
  Men bara som ett test, så kopplade jag nu om wifi-bryggan till en ledig port i routern, istället för medieomvandlaren. Efter omstart av omvandlaren, så att routern på port 1 fick IP, så gick tv:n. Så nu har vi både tv och internet, samtidigt!! 😊
  Det blir ett samtal till supporten i morgon. Tack för hjälpen Mats!
 17. Mats A fick en like av VoltKent i Får endast ett IP, TV och router går ej samtidigt   
  Det är lite tunt med information men jag antar att du skickat in felanmälan via webbformulär under Kontakta oss- länken? Du skriver också om medieomvandlare så jag utgår från att du har fiber och en Intenoswitch. 
  I Intenoswitchen har du TV-signal i port 2, den gula, så dit kan du alltid koppla TV-boxen om annat strular (har själv en 15 m nätverkskabel som kommer fram ibland, som nödåtgärd). Port 1, den röda, har du internet i och dit kopplas ju normalt routern in (till wan-porten). Routern, TG7xx nånting delar upp trafiken i internet, TV och telefoni så normalt behöver man bara den inkopplad. Vad har du för nåt i port 1? 
 18. Mats A fick en like av Bo Funkqvist i MediaAccess Gateway   
  Jag brukar klicka på "Logged in as... Administrator" uppe i högra hörnet. Då får man upp en meny där man bl a kan ändra lösenord.
 19. Mats A fick en like av Asawid i Routerns interna Webbsida   
  Telias routrar (TG7xx) har alltid haft Administrator (med stort A) som användarnamn, och sen några år tillbaka är lösenordet den access key som står på klisterlapp nånstans på undersida/baksida. Ej att förväxla med wireless key, default lösenordet till wifi.
 20. Mats A fick en like av Jahn Stefan Nilsson i Hur skriver jag in aktiveringskod på tv´n?   
  Verkar inte som om nån av er har fått nån TV-signal? Är abonnemanget i drift? Koderna för abonnemanget finns på "Mitt Telia" om ni loggar in. Fungerar det inte så kontakta Telia! (vilket man alltså inte gör i det här forumet)
 21. Mats A fick en like av Syren i F-Secure SAFE   
  Vad har du för operativsystem? I mina windows 10 datorer kör jag bara det inbyggda Windows Defender, ingen mening med att låta nåt annat sega ner systemet. I Mac finns Avast och andra gratisprogram som gör jobbet lika bra.
 22. Mats A fick en like av bsj i Cmore sport   
  Ja, jag har faktiskt inte lovat dig nåt, men så skriver du ju i ett kund till kund forum och varken Telia eller CMore finns här, som du kunde läsa när du reggade dig. Försök med deras Facebooksidor, där brukar dom svara.
 23. Mats A gav en like till bsj i E-post 18 september, runt 18…   
  Samma här, hämtade precis därifrån
 24. Mats A fick en like av Anaesthisia i Telia Bredbands support helt värdelös.   
  Oj, Troll i detta kund till kund forum. Vad tror du att ditt spammande leder till? Vill du nå Telia så använd Kontakta oss-länken eller deras Facebooksida.  Tycker lite synd om dig dock, men det är mest för att du inte är läskunnig. 😢
 25. Mats A fick en like av 0380 i Hur mycket data använder jag med ADSL?   
  Ok, du kan också alltid logga in i din roter på webbadressen 192.168.1.1 med Administrator och lösenordet