Mats A

Medlem
 • Antal inlägg

  3 323
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  179

Like-aktivitet

 1. Mats A fick en like av Anaesthisia i föräldrainställningarna i wifi-router   
  Är det inte enklare och bättre att sätta sig ner och prata öppet med sina barn om internet och dess faror och baksidor? Göra dom medvetna om hur man kan bli lurad av skumma sidor och personer... Lära dom ifrågasätta information, vem står bakom? Vad vill dom? Om något är för bra för att vara sant så är det nog skumt. Sätt gränser tillsammans! 
 2. Mats A fick en like av Anaesthisia i Problem med E-post Outlook   
  Jag skulle installera om/reparera Outlook (eller hela officepaketet, som jag antar att du har) och sen kolla inställningarna noga. Vilka inställningar du ska ha för pop3 eller imap finns på telias supportsidor
 3. Mats A fick en like av Anaesthisia i Mobilt modem   
  Sånt ändras ju över tid så det är väl bäst att fråga där du köper...
 4. Mats A fick en like av Anaesthisia i Felkod 712   
  Detta har avhandlats i många trådar och alldeles nyligen. En enkel googling ger många tips och förslag på lösningar, t ex denna sida från Telia:
  https://www.telia.se/privat/support/info/felkoder-digital-tv
  Kör man messenger till Telia så får man hjälp även på helger...
 5. Mats A fick en like av Anaesthisia i Fasta bredbandet   
  Om du har fiber in så är det ju dit du kopplar routern, har du adsl via telejacket så förstår jag inte hur du tänkte...
  Då är du körd. Du måste ju ansluta utifrån kommande signal till routerns wan-port.
 6. Mats A fick en like av Anaesthisia i Var är inställningarna?   
  Vore ju kul om du berättat vilken modell på router du har. Testade just inloggningen i min Telia WiFi-router Plus v3 och jag ser allt i avancerade gränssnittet. Har du provat nån annan webbläsare? T ex Internet Explorer är helt tydligt på väg ut i kylan av säkerhetsskäl. Safari på iPad och Chrome i PC har inga problem.
 7. Mats A fick en like av Anaesthisia i Var är inställningarna?   
  Ja, jag ser 15 olika paneler när jag loggar in som Administrator och med det lösenord jag bytt till. Prova att rensa webbläsaren cache kanske? 
 8. Mats A fick en like av Anaesthisia i Touchpoint Plus   
  Tror inte nån av oss andra kunder i det här kund till kundforumet har några planer på uppdatering. Du kanske bör fråga Telia Företag istället? 
 9. Mats A fick en like av Anaesthisia i Tele Starter   
  Ok, nu är detta inte Telia utan ett forum där kunder hjälper varandra. Nog om det, jag brukar vara väldigt duktig på att googla fram saker men nånting med Telia och ”tele starter” misslyckas jag med. Kanske för att systemet ifråga dog ut innan internet föddes? Är du ute efter att fjärrstyra värme i fritidshus finns det däremot massor av moderna lösningar om man söker... Kanske dags för en liten nyinvestering?
  Googlar jag ”fjärrstyra värme fritidshus” så finns det sida upp och sida ner av lösningar. Lycka till...
 10. Mats A fick en like av Anaesthisia i eSim   
  Bara att jaga dom. Telia Sverige finns på Facebook och brukar svara snabbt där...
  (Det här är inte Telia utan ett kund till kundforum, som du läste när du registrerade dig)
 11. Mats A fick en like av hsd i Porrfilter   
  Har nog sagt detta i andra trådar för många år sen, men vi pratade öppet med våra  barn när dom var små. Internets möjligheter, faror, mörka hörn och liknande. Behövde aldrig några påtvingade spärrar. Nu är dom 25+ och väldigt observanta på informationsflödet omkring oss varje dag...
 12. Mats A fick en like av Anaesthisia i Inget internet   
  Vi tar inte åt oss eftersom ”vi” inte är Telia i det här kund till kundforumet.
  Så här kunde du läsa när du registrerade dig på forumet:
  ”Här kan du läsa och dela med dig av synpunkter, tips och tricks gällande Telias tjänster och produkter. Observera att forumets syfte är att skapa dialog mellan kunder. Om du vill ha hjälp eller kontakt från Telia, använd Support eller Kontakta Oss.”
 13. Mats A gav en like till Dan Altemyr i Porrfilter   
  Instämmer helt. Frihet under ansvar.
 14. Mats A gav en like till bsj i Inget internet   
  Frågan är om folk läser det och om de gör det så är läsförståelsen otroligt dålig.
 15. Mats A fick en like av hsd i Porrfilter   
  Har nog sagt detta i andra trådar för många år sen, men vi pratade öppet med våra  barn när dom var små. Internets möjligheter, faror, mörka hörn och liknande. Behövde aldrig några påtvingade spärrar. Nu är dom 25+ och väldigt observanta på informationsflödet omkring oss varje dag...
 16. Mats A fick en like av hsd i Porrfilter   
  Har nog sagt detta i andra trådar för många år sen, men vi pratade öppet med våra  barn när dom var små. Internets möjligheter, faror, mörka hörn och liknande. Behövde aldrig några påtvingade spärrar. Nu är dom 25+ och väldigt observanta på informationsflödet omkring oss varje dag...
 17. Mats A gav en like till Christer S i Dålig peering Telia->Colt   
    Du tänker att vi andra kunder bättre kan svara på detta än Telia själva?   Tack för informationen om eventuellt operatörsbyte. Själv brukar jag inte berätta för hela världen när jag köper varor av annat märke än tidigare, bilar, möbler, kläder och annat, eller tjänster från nya leverantörer. Men vi har väl olika behov. 
 18. Mats A gav en like till 1tjing i eSim   
  Nu önskar jag uppdatering ang Telia eSim start... Första halvan av 2019?jag är otålig 
 19. Mats A gav en like till Jukka Lehtinen i Driftavbrott Enskede   
  Hittade till slut chatten. Inte helt logiskt placerad men bra när jag hittat den. De kunde berätta att det var en fläkt i en station som gått sönder med överhettning som följd. Lite lång historia men till slut har de beställt en ny som kommer imorgon. Men då vet jag att messenger funkar nästa gång det händer något. 
  Det kan inte vara detta som pågått sedan i måndags. Hoppas att det löser sig också. 
  Konklusion. Usel info på sidan. Bra, kompetent och trevlig chatt. Kanske samma personer som svarar på messenger. 
 20. Mats A gav en like till Asawid i Felanmälan   
  Bara så du vet så är det inte Telia du kallar för "ni" när du skriver här. Det är andra användare. Telia når du andra vägar, till exempel Facebook.
 21. Mats A gav en like till Asawid i pensionär   
  Giltighetstiden för kortet förlängs med 365 dagar varje gång du antingen laddar eller gör något som kostar med mobilen. Så det behöver du i princip bara bekymra dig om om du lägger den i en låda och inte rör den på ett år. Och även om man bara har den som reservmobil kan man när det börjar gå emot slutet av giltighetstiden t.ex skicka ett5 SMS så får man ett år till.
 22. Mats A gav en like till bsj i Mina Sidor   
  Då får vända dig till Telia eftersom det här är ett forum där vi, Telias kunder, försöker hjälpa varandra med tips och råd. Det framgår även av texten på startsidan.
 23. Mats A gav en like till Christer S i Touchpoint Plus   
    Mats kommentar handlade inte om någon skillnad mellan privat- och företagskunder. Mats var bara specifik angående det aktuella ämnet och lade till "Företag". Forumet är alltså ingen kontaktväg till Telia. Se hsd's inlägg, vars text t ex hittas här - https://forum.telia.se   Så förstår jag inte vad kontaktsvårigheter med Telia har med forumet att göra. Alla dessa trådar och inlägg som vänder sig till Telia gör bara att man mer och mer tappar intresset för forumet.  
 24. Mats A fick en like av Sven Sol i Vad bra att Fox försvinner?   
  En väldigt bra fråga att ställa på Telias Facebooksida! Jag skickade ett ärende på detta via kontakt-länken och ville veta orsaken men fick bara ett nonsens idiotsvar i stil med texten på telia.se/tvinfo
 25. Mats A gav en like till bsj i När kommer E-Sim?   
  Oavsett var länken till forumet finns så borde ju texten på startsidan få folk att reagera, om de överhuvudtaget läser den.