jme2015

Medlem
 • Antal inlägg

  17
 • Gick med

 • Besökte senast

 1. Jag får extremt mycket phisingmail/spam till min Teliamail, avsändarna är olika men de är spoofade och ser ut att komma från "riktiga" avsändare. Jag är mycket väl medveten om att man kan skriva valfri avsändare vad gäller namnet, men nu är själva avsändande epostadress korrekt, eller ser korrekt ut. Om jag kontaktar en av dessa avsändares supportavdelning så menar dom att det är en stor brist hos Telia att inte ha regler för på högre nivå än i användarens egna filter. Har givetvis en drös med egna filter i webmailen, säkert ett hundratal ord som är signifikanta, men ska man verkligen behöva skapa nya regler varje dag? Svaret jag fick från ett känt sportmärke varifrån phisingmailen såg ut att komma: "Vi ber om ursäkt för dessa mail, våran mailadress är utsatt för Spoofing. Vilket innebär att någon skickar SPAM där man använder våran mailadress som avsändare. Detta är något vi jobbar aktivt för att det inte skall upprepas. Detta är ett globalt problem där många företag drabbas eftersom man vill att sitt SPAM skall se legitimt ut. De som drabbats har en telia.com adress och vissa är inte kunder hos oss. I detta fallet är det Telia som måste stärka sitt skydd för att deras kunder inte skall få dessa typer av mail. Vårt företag kan inte påverka Telias email skydd, men skicka gärna till Telia om att ni är drabbade för att kanske påverka deras skydd. " Har någon på forumet mer teknisk insikt i varför Telia inte kan stoppa dessa mail?
 2. Jag visste inte om det funkade med samma ssid, men det kanske inte är nåt problem Och jo, ssid i mitt exempel innehåller å men det är för jag inte vill skylta mitt riktiga ssid här.. Men det är siffran som skiljer 1 & 2.
 3. Hej igen och tack för svar. Jag ska förtydliga mig lite hur det ser ut hemma hos mig! Bifogar därför en bild. Det jag vill är att sätta upp nån trådlös förbindelse från huset ut till det fristående garaget, för att kunna ha en trådlös ip-kamera. Jag har nästan täckning ut till garaget som det är, men det funkar inte tillräckligt bra i alla fall.. Hur hade Ni löst detta?
 4. Idag har jag dragit en lång kabel från min TG789vn till en Dlink DIR-655, och får då såklart bättre täckning.Inga speciellla inställningar behövdes utan jag skapade i DIR-655 ett annat SSID så kopplar mina datorer/mobiler upp på den som för tillfället ger bäst signal. Fråga: jag vill nu utöka räckvidden trådlöst, utan kabel emellan. Vill ha täckning ut till garaget. Hur gör man det, kan jag skaffa en tredje router och konfigurera att ha åtkomst till DIR-655'an ex? Tips mottages mycket tacksamt!
 5. Tusen tack Mats!! Det hjälpte att låsa på WPA2
 6. Jag har en Dlink DCS-932 trådlös ipkamera som jag ger en fast ip på, 192.168.1.60 via dess webinterface. Men min router vill inte ge en ip till den, den borde normalt synas under enheter med den ipadressen, men den syns inte. Sätter jag DHCP på kameran kommer den inte heller upp. Någon som har tips? OBS detta har funkat tidigare, men då körde jag fast ip: 192.168.1.20. Gjorde en fabriksreset av routern för några dagar sen och sen funkar det inte.... Minns inte hur jag fick igång det första gången, borde inte vara nåt problem tycker jag...
 7. När jag surfar in på 192.168.1.1 så blir jag direkt inloggad som Administratör. Visst har jag kryptering på, men ändå, om nån kommer in på nätet så är det ju lätt att komma in i routern. Vet någon var jag ställer in att alltid kräva lösenord?? Kanske måste börja med att sätta ett lösen?
 8. Jo jag har port forward, men går det att blockera pingsvar i min Thomson då...? Bra länk - ska testa! Tack
 9. Jag tror snarare tvärtom, det trådlösa kan du sätta wpa2 och starkt lösenord på. Det trådade vet vi inget alls om hur reglerna i brandväggen fungerar. Om jag vill begränsa access från ex. vissa ip-range, som kanske är nät i andra länder, då vill jag ju göra det på den trådade gränssnittet som har kontakt med Internet...
 10. Hej Mats, Jo jag kör med wpa2 och långt varierat lösenord. Men jag tänker på den trådade förbindelsen nu, som jag skulle vilja ha blockerad från portscanningar etc.....
 11. Går det att sätta upp regler för att begränsa ip-ranges som inte ska få accessa lokala nätet, alltså adresser som kan droppas direkt när dom försöker scanna eller komma åt?
 12. Hittade det: DSL-typ: ITU-T G.993.2 Bandbredd (upp/ned) [kbps/kbps]: 2.769 / 24.246
 13. Då är det inkopplat. Adsl 12-24 gav mig 13.5 ned och lite drygt 1.5 upp Nu idag med Vdsl 12-30 så får jag 21.6 ned och 2.15 upp. Då har jag gamla luftledningar och 1200m till stationen ute i bushen. Jag tycker upphastigheten är väldigt dålig, blev ju inte den skjuts jag trodde. Däremot ned så är det ju mer än godkänt med tanke på premisserna.
 14. Ja vi får se, ned ökade det alltså bara av att byta till Thomson-gatewayen. Utan att de ens aktiverade VDSL i stationen. Det ska ju ske på tisdag. Det är ju lite skumt.... Då skulle man ju kunna köra vilket vdsl modem som helst utan SMART och få en högre hastighet. Nu har jag ju ca. 1mbit upp, det bör öka rejält när vdsl aktiveras. Bor 1200 meter från stationen.