Oak

Medlem
 • Antal inlägg

  205
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3
 1. Öppen fiber brukar ha en Inteno med inbyggd fiberkonverter. Fungerar precis som den lösa Intenon, med skillnaden att man på öppen fiber kan köra Telia Smart i lan1 på Inteno.
 2. Röd första prick när du startar boxen betyder att den inte alls får kontakt på nätverksporten. Det du kan testa om du redan bytt uttag på Thomson är ny sladd mellan Thomson och boxen. Blir det fortfarande röd prick så är det boxen som gett upp.
 3. Om du nyss har tecknat kanalpaketet så kan det ta en vecka innan det anmälts till Viasat. Vet inte vilket kundnummer du menar på Mina Sidor. Det jag använde är det som står på fakturan.
 4. Technicolor 799v2 släpptes väl för ca 1 år sedan och den har n-standard. Tror att 789an var med 2-3år innan det, så det kan nog dröja innan nästa dyker upp.
 5. Nog är det väl ändå 3mån uppsägningstid oavsett om man har kvar bindningstid eller inte.
 6. Gör din digitaltvbox strömlös. Fabriksåterställ gateway. Vänta 20min och sätt sedan i sladden till din tvbox igen. Funkat bra här. Brukar få felet efter strömavbrott.
 7. I allmänna villkoren så står det att man har rätt till ersättning efter stopp i 5 dagar. Det borde väl gälla även när det inte funkat sedan inkoppling. Gäller givetvis på privata tjänster, kan ju vara annat om du är företagskund.
 8. Det finns routrar för mobilt bredband som gör att du kan ansluta flera enheter samtidigt. Jag tror att telia erbjuder någon sån modell.
 9. Om du bor 1100m från stationen så är vdsl60 ej möjligt. Gränsen liggen någonstans 700-800m.
 10. Du behöver en bredbandsswitch från telia kopplad mellan ditt inkommande uttag och tv-boxen. Det skickas ip-adresser på olika vlan för surf och tv.
 11. Och enligt Telia så startar frivisningen officiellt 26/9.
 12. You should connect the STB to port 4-5 instead of 3 or else your internet connection might affect the TV. Port 4 and 5 on Zyxel have higher priority than 1-3.
 13. Do you still have the "smart" service as part of your broadband? Unless it is active the Thomson/Technicolor routers won't work. Telia's customer support should be able to help you with this.
 14. Ring telia så kan du få wps aktiverat igen.
 15. Om du har telia smart tillsammans med ditt bredband 24 så kommer det funka. Det är en speciell tjänst som måste aktiveras och om du inte haft den sedan tidigare så är det nog lika bra att vänta med inkopplingen tills du fått VDSL.