fiberken

Medlem
 • Antal inlägg

  391
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  20

fiberken vann senast 14 September 2017

fiberken hade det mest gillade inlägget!

Om fiberken

 • Rank

Kontaktvägar

 • Hemsida
  http://tekniken.se/internet/kens/

Användarinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. Du har väl startat om ditt modem/router när den blivit dålig? Det kan hjälpa i vissa fall. Annars kan det vara störningar på telefonkabeln från stationen.
 2. Den som grävde sönder kabeln får se till att fixa det där samma dag. Om inte det går får de fixa förbindelsen på annat sätt. T.ex. trådlöst för Internet och TV.
 3. Nytt pris igen för bredbandstelefoni. Höjning från 40 kr till 60 kr 26 februari 2018. Det är 50 % höjning!
 4. Enligt ditt sätt att se det så har alltså alla betalat 40 kr för bredbandstelefoni även om dom inte har utnyttjat bredbandstelefoni. Tack vare nytt prisavtal (60+) jämfört med kostnaden för "kväll & helg" som jag hade tidigare blir det likvärdigt kostnad i slutänden.
 5. Jag ser på min räkning att Telia inför extra fast avgift på 40 kr/månad för bredbandstelefoni. Fasta avgiften för IP-telefoni ingick tidigare i den fasta kostnaden för fiberbredband. Alltså ett sätt att smyghöja avgiften.
 6. Mitt Telia Refill kontantkort som jag haft i drygt 15 år, fungerar så att det räcker i 12 månader om jag inte använder det. Sedan upphör abonnemanget. För att detta inte skall hända är det bara att ringa ett utgående samtal eller fylla på med pengar innan 12 månader har gått så räcker abonnemanget ytterligare 12 månader från den dagen man ringde eller fyllde på med pengar.
 7. Har du startat om din router? Är din router så modern att den klarar så hög hastighet?
 8. Jag beställde en mörkblå sådan 28 september och fick då besked om preliminär leverans 11 oktober 2016. Paketet kom på utlovad dag (kl 15:40 till min ICA-affär). SIM-kortet levererades i samma paket. Nya mobilen verkar fungera bra. Min gamla Ericsson R310s har jag använt nästan dagligen under 15 år och kommer att fortsätta använda den också vid vissa tillfällen eftersom den fungerar perfekt än idag.
 9. Mät med TPTEST 5. Allt annat visar fel som är baserat på Flash. Jag får ut 270-290 Mbit/s hem och 105 Mbit/s bort med 1,5 ms svarstid på mitt 250/100-abonnemang fiber.
 10. Har du begärt byte av telefoni via fiber istället för gamla kopparkabeln? Är den gamla kopparanslutningen bortkopplad i telestationen?
 11. Din Thomson är troligen felaktig, eller så har du en trådlös telefon kopplad till den med basstationen för nära Thomson. Jag använder bredbandstelefoni sedan 3,5 år och har inget sådant problem. Inga problem alls. Ljudet är högt, brusfritt och rent, men så jag har annan utrustning än dig, Inteno switch och Tilgin telefonadapter.
 12. Teleledningens längd från telefonstationen påverkar hastigheten.
 13. Nej det kan vi inte. Det här är ett forum, alltså ett allmänt diskussionsforum. Kontakta Telias kundtjänst istället.
 14. Just det. 6RD är det enda som fungerar för privatpersoner. Företag kan däremot få äkta IPv6.