mrknowitall

Medlem
 • Antal inlägg

  831
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  107

mrknowitall vann senast 16 Juli

mrknowitall hade det mest gillade inlägget!

Om mrknowitall

 • Rank

Användarinformation

 • Kön
 1. Can't blame you for writing here since you're not Swedish and can't read the conditions for the forum, but Telia isn't reading here or receiving trouble tickets. Contact Telia by phone or fb instead. This is only from customer to customer basis.
 2. Svar ja
 3. Telias router har en bug där gränssnittet låser sig efter ett antal dagar. En omstart löser det. Prova det först.
 4. Funkar säkert bra. Asus är däremot valet om man vill kunna koppla in sin tvbox i routern. Är iofs inte livsviktigt för alla men minskar ev kabeldragning för många.
 5. Den routern funkar men du kan inte köra tv med den via varken wifi eller trådat via den. Däremot kan du fortfarande köra TV antingen direkt i switchen eller via Telias gamla om du ber dom brygga den. Efter det kan du köra TV i Telias och allt övrigt via din. Behöver du inte det kör du med bara din router.
 6. Du har vänt det helt bakvänt. I routern hemma ska du köra port forward till datorns ipadress med fast ip på ditt lan. Det är på inkommande trafik. Det är i jobbets ände itavd ska öppna i brandvägg etc för trafik inåt. Sedan får man skriva in extern ip i remote desktopprogrammet. Du bör ta detta med någon som kan it på jobbet.
 7. Din lösning med förlängning kan säkert fungera men du får förluster och felkällor i onödan, och det blir fula kontakter på väggen. Du behöver endast alla tre om du vill fortsätta använda fast telefoni. Om du köper en egen splitter som jag länkade till så kör du allt via endast dsl. Telefoni kör du istället som voip direkt i routern. Att du har gammalt uttag gör ingenting. Själv hade jag iofs bytt till ett modernt eftersom gamla kablar och kontakter gör att du tappar bandbredd.
 8. Köp en splitter från Kjell och dra sedan förlängning med rj11kabel som de hänvisar till. Detta funkar bra om du inte använder uråldrig telefoni i ditt gamla nät i lägenheten eller huset. Då behöver du inte den tjocka gamla. Mycket snyggare lösning och färre kablar. https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/natverk/adsl-modem/adsl-splitter-teleplugg-p31620 https://www.kjell.com/se/sortiment/mobilt/fast-telefoni/installation/telekablar/modulkablar/telefonkabel-rj11-till-rj11-vit-5-m-p55938
 9. Nejdå vi är några här inne som brukar hjälpa till med allt möjligt som man som kund kan hjälpa till med men det är ganska tröttsamt att det ständigt dyker upp folk som inte läser forumets syfte och ställer frågor riktade till Telia. Du kan väl själv återkoppla om hur du löste problemet sedan så har du hjälpt till själv på bästa sätt.
 10. Jag har inga appar i min 286a så jag kan inte prova. Jag använder en helt hemmagjord lösning med rullbandspelare istället. Men så är jag ju en helt vanlig kund också. Jag gav upp det moderna för längesen. Telia använder inte forumet alls. Vill du ha en länk till en rullbandspelare från Betamax kan jag hjälpa till.
 11. Missade ett ld A i koden. Kolla igen nu. Hade lagt in 600 sekunder buffer i koden.
 12. Ok, tror jag skrev källkoden i Assembler men jag är inne i den och ändrar nu. Kan du prova om tio minuter igen?
 13. Har tyvärr ingen aning om abonnemang. Kolla på Telias fb sida. Telia svarar inte på frågor härinne.
 14. Om du ger mer detaljer ska vi nog kunna hjälpa till. Google play kan man inte installera själv som en vanlig användare, det är ju det som är själva app-butiken. Har du loggat in med ett Gmail-konto i telefonen? Annars måste du skaffa det. Berätta sedan i detalj vad du gjort.
 15. Det ska fungera, men googlar man ser man en hel del problem, som vanligt iofs, men har du bra uppkoppling ska det gå. Att ställa in allt kan du även göra i appen Google home om det strular med att hitta nätverk etc. Enda gången det kan vara bökigt är om man castar från en mobil som samtidigt är Hotspot men det är ju inte vad du tänker dig, men återkom gärna hur det gick.