mrknowitall

Medlem
 • Antal inlägg

  768
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  66

mrknowitall vann senast 12 Januari

mrknowitall hade det mest gillade inlägget!

Om mrknowitall

 • Rank

Användarinformation

 • Kön
 1. Det finns inget liknande HDMI pass through du kan aktivera i receivern? Men som sagt prova att byta ljudinställningar i boxen först. Ett annat tips skulle kunna vara att koppla allt till TVn först med HDMI, och sedan ta ljudet från TVn till receivern. Då kanske du får ljud i båda samtidigt.
 2. Det låter som om du på 1-4 får ut ljudet i Dolby Digital, Surround 5.1, och att din streamer inte fixar det. Åttan och dom kör vad jag vet inte surround, utan vanlig stereo, och då funkar det. Kolla om du kanske i inställningarna i boxen kan välja stereo hela tiden, i stället för DD el 5.1. Annars kan du säkert koppla din spdif ut från tv:n samtidigt På baksidan eller sidan på tvn brukar det finnas sådant uttag. Det gör jag på min tv till en extern högtalare. Finns vanlig stereoplugg i tvn kan du köpa en adapter för några kronor. Kanske du kan göra likadant i din receiver om du hittar en knapp för att ändra till stereo, eller använda något hörlursuttag.
 3. Själv har jag hört att Mats A är köpt av Svenska Curlingförbundet.
 4. Den typen av frågor ställer jag på Telias Facebooksida. Inne här svarar bara vanliga kunder annat än i undantagsfall. Eftersom aldrig några vanliga frågeställare återkommer med besked så självdör tyvärr detta forumet av sig självt. Att någon svarar här om svtr etc inom kort är nog tyvärr inte så sannolikt.
 5. Ja den kan ändras. Troligen gör den det. Det kan den göra även om du inte byter router.
 6. Japp tänkte på det med att de kanske har tv kollektivt i husen men att man måste registrera sig för bredband.
 7. Kolla ipadressen på wansidan. Är det inte en publik adress utan 10.x.x.x så är det inget bredband aktiverat. Enklast genom att gå in på 192.168.1.1 etc etc, men detta finns det redan trådar i massor om ifall instruktioner behövs.
 8. Exakt, som asawid skriver. De måste registrera sin villa/lägenhet eller vad de nu har och det är därför det stannar på bredbandswebben. En enkel procedur på ett par minuter. Enklast troligen att göra detta via en dator.
 9. Med tanke på hur din fråga är formulerad så gissar jag att du frågar Telia. Frågar du oss vanliga användare hade du kanske börjat med ett hej allihopa. Svaret är går inte enkelt. Provat pinkoden? Telia svarar inte här.
 10. Alltså jag hade frågat Telia. Detta är forumet för snack mellan Svenne banan och Jocke med kniven. Sedan kan du skriva här om det strular.
 11. ok, synd. Nu har du ju verkligen provat allt. Telia borde nästan bjuda på en AC extreme-router till dig!
 12. Japp men bevisligen hackar det när den får köra både surf och tv. Antingen är problemet i den eller routern. Enda sättet ett veta är att antingen koppla alla boxar på varsin gul port i routern och resten alltså surf via den sista porten och sedan dela upp surf i tex Zyxeln. Annars byta till en annan switch. Eller ha lite roligt och konfa lite vlan 😀
 13. Konstigt att det hackade. Låter nästan som om din Zyxel inte klarar för mycket trafik. Har du kollat vilka portar som är prioriterade eller nämnda qos? Kanske idé att prova med en lite bättre switch. Absolut ska du kunna köra allt via switchen men funkar det nu med tv direkt från cts så hade jag fortsatt med det. Du kan ju alltid ha en switch i vardagsrummet där du provar att plocka ut tv och surf med switchen som hänger på kabeln direkt från tn799. Ska du köra vlan behöver du inte bry dig vilka Telia använder eftersom du har separata portar från din cts på tjänsterna. Bara du använder samma i båda ändar. Du kan lika gärna kalla dom 10 och 20 men det finns andra trådar för det. Är inte jätteinsatt i vlan tyvärr.
 14. Det borde funka nu tycker jag. Iofs borde du kunna skippa din Zyxel helt och hållet i hallen, och dra 3 kablar direkt från TG799 till varje box. Sedan en fjärde som du kör internet på, och ev switchar ut den längre bort, tex i tvbänken. Så länge du kopplar direkt från TG799 kan du faktiskt då även slänga på en box på den switchen tex i tvbänken om du har både dator och box där. Obs att detta med att blanda tv och internet bara funkar från TG799. Då blir det inte så mycket trassel :-) Minskar ju även risken för hackande på det sättet. (Switchen måste klara IGMP snooping för att inte hacka.)
 15. Ok, ja, du måste fabriksåterställa routern efter att du hänger på rätt port. Första gången din router har kopplat upp sig mot nätet så sparar den ner konfiguration som sedan krockar med den som den får när du kopplat om den till den nya porten. Grannens bör också kopplas ur eller återställas sedna också.