mrknowitall

Medlem
 • Antal inlägg

  951
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  128

mrknowitall vann senast 12 Mars

mrknowitall hade det mest gillade inlägget!

Om mrknowitall

 • Rank

Användarinformation

 • Kön
 1. 4k

  Precis. Du får nog precisera vad du menar. Den går säkert att använda som domkraft också med lite moddning. Netflix och YouTube kan fungera. Jag föreslår att du provar och sedan återkopplar med hur det gick.
 2. 4k

  Precis. Det räcker med mellan 15 - 25 Mbit/s för att streama. Lite beroende på frame rate, alltså 30 eller 60 fps. Netflix kräver 25.
 3. Du får först och främst kolla om ni har ett gemensamt ställe i er Brf som jag gissar du bor i, där ni har switchar, och om felet ligger efter detta. Är det bara några eller alla som är drabbade så kan man ringa in felet. Någon form av störningar är det ju på antingen inkommande fiber eller i området. Orkar du inte beskriva mer så orkar nog inga andra kunder i forumet hjälpa till heller.
 4. Härligt haha! Alltid roligt att hjälpa till. Det finns bra forum på Swedroid och Sweclockers om Telias tjänster, och där får du ännu bättre svar. Jag hänger där me dunder annat namn :-) Du får återkomma när du testat Airties så vi får höra hur bra det fungerat. Jag kör själv på Airties hemma och deär bra, men just nu använder jag inte digital-TV. Tror du har rätt att prova alla produkter på öppet köp från Telia, så det kan ju vara en ide att kolla innan så du inte lägger pengar i onödan.
 5. Hänger inte riktigt med på exakt hur du har det kopplat men att ha routern i tvättstugan är inte optimalt. Det blir aldrig bra. Men om det absolut inte går med nätverkskabel och flytta routern, eller ännu bättre byta till en längre fiberpatch och flytt av mediaomvandlaren hade jag som en nödlösning hade jag struntat i airties och kört med homeplug via elnätet. Åtminstone provat tex med öppet köp på Kjell och co så länge ditt elnät är hyfsat nytt kan det funka. Telias digitaltv kör multicast vilket inte alltid funkar bra om det är störningar men det är värt ett försök.
 6. Telias digitaltv använder till största delen multicast vilket är en synnerligen kombination tillsammans med wifi eller powerline som är en fast version av wifi. Multicast är inte tillåtande till störningar vilket vanlig streaming som tex Netflix alltså klarar. Streaming klarar störningar och omsändning bättre. Det är just därför inte boxarna funkar över wifi. Airties använder inte wifi och funkar säkert bättre. Kabel är bättre 100 fall av 100. Viss video går över unicast vilket gör att om man tex ser om ett program eller kör time shift så kan det fungera bättre.
 7. Det är bara att prova. Oftast är det 845, men ibland räcker det att ange IGMP snooping. Finns många olika tekniska lösningar som Telias TV levereras på. Det är eg bara när du kopplar direkt på röd port på Mediaomvandlare/bredbandsswitch som du behöver ange Telias VLAN-id. Kopplar du från grön port, direkt på TV-porten kan du ange vad du vill i en managerad VLAN-switch.
 8. Tv

  Provat till höger?
 9. Tror faktiskt att den där avgiften är borttagen sedan några år.
 10. Njae du får absolut hjälpa till med svar på frågor som inte behöver svaras av personer med direkt insyn i Telias system etc. Det är det som är tanken med forumet. Sedan har Telia länge länge lovat att rycka upp hela forumet och ta det in i 2000-talet, men det har vi inte sett röken av ännu. Det dyker upp glada moderatorer och lovar bot och bättring om att det ska göras om men inget har alltså hänt än. Den som lever får se...
 11. Min Samsung är också känslig för Hdmi cec alltså att man kan styra sin tv med en enda fjärr. Slå av hdmi cec alltså på både box och tv så slutar det. Du får iofs höja och sänka etc med flera fjärrar då men bättre än att tvn hoppar igång.
 12. Japp, så är det, men just Box-appen skulle ersätta en digitaltvbox, och funkade i nyare Samsung-TV-apparater under en tid. Hade inget med Telia Play att göra heller, men eftersom Jackie nämnde just box-appen så svarade jag på den delen :-) Telia play är helt riiktigt en annan sak och är bra, men kräver annan hårdvara. Inga TV-apparater med Android TV stödjer Play-appen eftersom den funkar bara i Android OS, och inte Android TV-OS (utan mus).
 13. Appen är nerlagd tyvärr. Den lämnade aldrig betastadiet.
 14. Jag tror det varierar, men kolla in din adress på Bredbandswebben.se och se vilka leverantörer du kan beställa från. Troligen måste du ansluta din Telia-box direkt i bredbandsswitchen/Inteno om du inte har Telias bredband längre. Detta eftersom bara deras router klarar att routa ut tv-nätet.
 15. Nu är det väl som vanligt mikroskopisk chans att TS återkommer, men för framtida referens så beror det på. Det är för lite bakgrundsinformation för att veta. Har man bytt fibern till tex Comhem så går det inte, men har man endast bytt tjänstelverantör inom tex Öppen fiber så fungerar det.