mrknowitall

Medlem
 • Antal inlägg

  880
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  117

mrknowitall vann senast 3 September

mrknowitall hade det mest gillade inlägget!

Om mrknowitall

 • Rank

Användarinformation

 • Kön
 1. Eller så loggar du in i routern och kollar vad det bytts till. I annat fall återställer du routern och då gäller det som står på etiketten
 2. Kanon, kul med återkoppling, och lycka till!
 3. Svårt att säga eftersom du tog bilden med en potatis eller en Nokia 6110? 😊Nej men kontakta föreningen och de får lösa detta, antingen med fiber eller nätverkskabeln och mediaomvandlaren.
 4. Det är nog någon form av missförstånd här eller så har du ett problem. För att det ska kunna vara en mediakonverter måste det vara fiber in i lägenheten. Troligen är det en bredbandsswitch som åsyftas. Annars har du en fiberkontakt med en pigtail som hänger i fria luften i skåpet och även om du skulle få en ny mediakonverter så är fibern nu smutsig. Troligen är det dock en vanlig bredbandsswitch som ska kopplas in, och in har du en vanlig Rj45, och separera tjänsterna. Får du en router från Telia klarar den troligen samma sak.
 5. Fast där talar Telia generellt om stadsnät. Inte iponly. På deras hemsida finns inte Telia med som tjänsteleverantör.
 6. Jag vidhåller att Telia inte levererar internet på IP-Onlys fiber. Kan du visa oss en länk där detta går beställa?
 7. Telia levererar inga tjänster i ip onlys nät så du lär få vänta
 8. Det borde gå. Själv bodde jag på all inclusive-hotell under semestern, men blev magsjuk. Hade planerat att äta buffe 2 ggr om dagen i en vecka, och minst 4 drinkar om dagen, så jag fick tillbaka 3500 på en vecka. Hade jag bara tänkt äta lite till hade jag nog kunnat få ut minst 5000.
 9. Eller så får grekerna igen för fusket med Atens flygplats bara...
 10. Japp så ska du göra. Och nej inget behöver ändras i Asusen men det kan ta upp till en kvart innan allt hoppar igång efter att du kopplat bort din Technicolor. Alltså, från mediaomvandlarens röda port till Wan på Asus och från Asus lan till dina uttag.
 11. Tror det räcker att du startar om routern. Det är ett känt fel att den läcker minne och efter nån dag kraschar apit i routern.
 12. Gör som jag på McDonalds, jag brukar köpa en plusmeny när de bjuder på den, och sedan lämnar jag tillbaka min Big Mac och Co, men då får jag över en näve pommes i stället!
 13. Kanon med bilder! Hängde inte riktigt med på bryggningen, och varför. Har du bryggat Telias Technicolor menar du? Skälet till att man bryggar den är att man vill ha egen router och fortsätta ha TV i en dedikerad port i Technicolorn, och använda en egen router, men vill man inte ha TV i någon port längre så räcker det att ta bort Technicolorn och köra din Asus ensam, och då kan du koppla båda portarna/kablarna ut i dina uttag.
 14. Om du förklarar mer så ska vi nog kunna hjälpa dig bättre. Ta bilder på utrustningen tex.
 15. Koppla in din dator med en kabel direkt i uttaget i väggen. Gå sen in på bredbandswebben.se och med dhcp påslaget i datorn. Sedan ska du kunna välja tjänster igen. Alternativt gå in på Telias Facebooksida och tala om din exakta adress i ett pm. De har öppet på helgen.