mrknowitall

Medlem
 • Antal inlägg

  927
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  123

mrknowitall vann senast 18 Januari

mrknowitall hade det mest gillade inlägget!

Om mrknowitall

 • Rank

Användarinformation

 • Kön
 1. Går inte. Det är krypterade filer pga krav från upphovsrätten.
 2. Allt det där är väl riktigt, men på den tiden var det ett monopol och man delade upp kostnaderna med hjälp av intäkterna på abonnemangen istället. Jag kommer ihåg att mina föräldrar på 80talet var arga för att de fick betala några hundra för att flytta inom samma trappuppgång eftersom det var samma kostnad för alla oberoende av kostnad för arbetet. Detta var då inte populärt hos dem, eftersom "teknikern bara flyttade en kabel". Sedan ändrades reglerna och det blev dyrare att tex få abonnemang långt ut på landet då det med marknadsekonomi skulle bära sig för alla typer av tjänster. Detta drabbade också den enskilde då det plötsligt blev orättvist igen då det blev var och en för sig själv. Detta var heller inte populärt, beroende på vem man var såklart, "eftersom varför ska inte alla vara med och dela på kostnaden för en levande landsbygd". Ingen är alltså nöjd... Lärdomen blir att folket röstade för att bryta monopolet och då är det istället en affärsidé att sälja telefoni. Går inte verksamheten med vinst tar konkurrenterna över de delar som tjänar pengar och Telia skulle stå med de olönsamma kvar själva.
 3. Då vet vi övriga kunder att vi ska undvika den.
 4. Svårt för oss vanliga användare här inne att veta vad det kan vara. Detta är som sagt ett forum mellan kunder och eftersom ts själv inte brytt sig om att felsöka vidare själv, eller att bidra med information hur man beskrivit kontakten med supporten undrar man om hur och varför andra kunder skulle orka engagera sig. Minsta möjliga insats borde vara att prova med en kompis telefon, annat simkort från samma område och eller annan operatör och tala om resultatet innan man frågar vidare.
 5. Antingen kontaktar du Telia och skaffar en box till (tvillingbox), eller så gör du som svärfar och kör Telia Play till TV nummer 2, och använder chromecast till den TVn. Blir billigare men lite bökigare iofs. Eller använder en Apple TV/Androidbox och streamar. Till TV nummer 2 kan du då antingen använda wifi för chromecast och Apple TV/androidburkar, men till en Teliabox behöver du en ny mottagare om du ska köra trådlöst. Ruckus tillverkas inte längre men Telia kör liknande lösningar som tar mindre plats numera. https://www.telia.se/privat/support/info/koppla-in-tradlos-tv
 6. Kolla med Telias support
 7. Det har du ju faktiskt helt rätt i Dan :-) Tänkte mer på Chromecast där G-näten brukar ställa till det. Men som sagt, kolla att de har samma nätverk!
 8. De måste ligga på samma nätverk. Prova att byta tex mellan 2,4 och 5 GHz.
 9. En kvalificerad gissning är att Telia fick skriva om den för varje ny modell och uppgradering vilket tog för mycket resurser i förhållande till antalet nedladdningar.
 10. Det kan du inte
 11. Nä men nu har du både kunnat läsa när du registrerade dig plus att du har fått förklarat för dig här inne att detta är ett forum där kunder hjälper varandra med tekniska problem. Tror du nån hjälper dig extra mycket när du bara gnäller och svär? Lev med ditt problem då.
 12. Allt går men för de allra flesta är det vansinne att göra. Skapar problem när man inte vet vad man gör.
 13. Njae, det spelar enligt anvisningen ingen roll om routerns wifi är på men man bör ansluta mot det nya. Det gamla är alltså onödigt. Den första Airtiesenheten ansluter via kabel.
 14. Enligt mina statistiska beräkningar beror 99,9% av problemen med Telia Play på Microsoft Silverlight. Det kan funka på tex Chrome men int e IE/Fireforx/opera etc etc eller bakvänt. Installera istället Telia Play-appen från Microsoft Store om du kör Windows. Funkar alltid och mycket snabbare.