mrknowitall

Medlem
 • Antal inlägg

  704
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  58

mrknowitall vann senast 20 Augusti

mrknowitall hade det mest gillade inlägget!

Om mrknowitall

 • Rank

Användarinformation

 • Kön
 1. mesh

  Din router måste kunna plocka ut vlan 845 och köra igmptrafik. Det klarar inte deco.
 2. Så kan det vara, men då gäller det att han har byggt på en tomt i ett område med kopparnät, och inte på ett nytt område. Frågan är om han hade skrivit in då, men det får vi se :-)
 3. Grattis till nya huset! Vad har du för ideer? Det blir ju till att köra mobilt. Eftersom du skriver här så gissar jag att du har telias mobilabb, och där finns mig veterligen inga utan tak. Telenor har mobilabb (alltså inte mobilt bredband, det finns en skillnad) med obegränsad surf, fast du får förnya hela tiden när du överskrider 20 GB om dagen. Man får ett sms som man måste svara ja på. Gissar att man får koppla in en usbdongel i en 3G/4G-router, och det kan bli bökigt att svara ja på ett sms när sim-kortet sitter i routern :-) Tele2 har motsvarande men max 5 GB per dag, sedan får man lägga till manuellt, men gratis i steg om 1 GB. Finns uppgifter om att man kan köra div. appar som autimatiskt kan svara JA på ett sms men det är överkurs host-host.
 4. Det viktigaste är att du slutar använda telefonen med en gång eftersom den kommer börja skriva över raderad data. Det finns kraftfulla program på nätet som oftast går ut på att du installerar en programvara på en pc samt i mobilen. Sedan ansluter man mobilen via usb och återskapar filerna. Oftast kräver detta rootning av mobilen. Känner du att du fixar det så läs länken nedan. Annars lämnar du in den till någon firma. De som pysslar med displaybyten brukar kunna det mesta men ta lite referenser först. Som sagt finns det även rent professionella firmor också men då drar det iväg ordentligt. https://www.androidpit.com/how-to-recover-deleted-text-messages
 5. Att använda en router som mas via dlna ligger precis mellan kasst och värdelöst. Dlna supportar inte alla filtyper. Skaffa en riktig nas istället, om du inte bara tänkt dela ut lite enklast möjliga avi och mpeg. Bara problem med ISO och img, mkv etc.
 6. Switchen måste klara IGMP för att det ska gå. Prova med en annan switch.
 7. Vilken ipadress har din dator när du försöker?
 8. Vid det här laget har han nog både slängt ut kartong, box, och tv om det inte funkar...Det enda som finns kvar är nog en gömd kontroll nånstans
 9. Då är det enkelt. Nästan alla telefoner som säljs för användning i det fasta nätet har en kontakt man kan snäppa loss. Direkt på sladden sitter då en kontakt som heter rj11. Den passar i din router. Det smidigaste är att du köper en trådlös telefon och sätter basstationen i routern och sedan använder flera laddare med lurar här och där.
 10. Där om tvista de lärde. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155949585834783&id=278870944782&ref=page_internal Sanningen är som vanligt någonstans mittimellan. Det är väl så att operatörerna och mobiltillverkarna samarbetar. I detta fallet behöver troligen Apple nätspecifika inställningar från tex Telia, och detta bakar de in i IOS-versionen. Det är knappast Telia som gör Apples IOS och skickar ut uppdatering direkt till kundens Iphone. Man sitter inte heller och filar på uppdateringar till varenda telefonmodell som finns och uppdaterar kundernas system, det hade ju varit helt orimligt. Mn har säkerligen ett forum tillsammans med respektive leverantör där man planerar utrullning av tjänster. I det specifika fallet nu, så skickar Apple ut uppdateringarna i olika batchar, precis som vilken uppdatering som helst.
 11. Precis, du sa det själv. Dock är inte operatören Tre samma som operatören Telia. Apple måste alltså skicka specifika inställningar per operatör. Min Samsung funkar tex perfekt redan i Telia.
 12. Hej, nej du behöver en 234 som sändare också.
 13. Det skulle vara bra med en bild eller iallafall en exakt benämning på den utrustning du kallar Telias router. Har den inte wifi, så tror jag inte det är en router, utan du har troligen en bredbandsswitch som även är mediaomvandlare från fiber till rj45/nätverkskabel. Du behöver en router, men det har du ju köpt, så koppla in din dator i den nya routern istället. Kanske kan du koppla om så att en utgång från den nya routern (LAN) går tillbaka till patchpanelen, om du har en sådan i mediaskåpet, och sedan vidare till ditt rum där du har datorn. Då blir det rätt. Jag gissar att du nu kopplat datorn direkt till din bredbandsswitch, (Inteno eller CTS kanske). Din router frågar aldrig efter ett lösenord när du kopplar den direkt med kabel. Det lösenord supporten pratat om är det som står på etiketten, men det är inloggning till routern, och även wifi, men det behöver du inte med kabel om du ska ut på nätet och surfa. Det behövs när du ska logga in i routern och konfigurera om, eller i wifi-fallet om du ska koppla trådlöst.
 14. Det stämmer i stort, men i LAN 2 så är det bara TV, och ingen VLAN-taggning. I port 1 så är det VLAN 845 som är TV.
 15. Härligt, då är det bara att pensionera Telias och slippa en burk .-)